Rinahi, נחשב כמצויין
Printable View
Rinahi, נחשב כמצויין
לחברת אמישרגז יש מחממים שהם דודים ולמטה יש נר הפעלה שהוא פועל באופן עצמאי שיורדת הטמפ' של המים בדוד ,בדודים אלו משתמשים בעיקר בצימרים לכמויות מים חמים במהירות.
אני גם עובד פחות או יותר כמו דני, בחורף. כשממש קר, שזה משהו כמו חודשיים בשנה, מפעיל את הדוד רצוף משעה חמש אחה"צ עד חצות, וכשעה נוספת בבוקר לפני שקמים. לא רואה טעם להחזיק את המים החמים כל היום וכל הלילה, אבל אם כבר מפעילים אז שיהיה רצוף. ברוב השנה הוא מכוון רק לתת בוסט של כשעה בשעת המקלחות ושעה בבוקר. בשלושה חודשים של הקיץ - כלום.
האידיאל מבחינתי:
אני היתי רוצה מחמם מים ללא דוד, כלומר שישלים ויחמם את היציאה של הדוד שמש.
אני לא חושב שנכון לחמם מים בבוקר, הרעיון הוא לנצל למקסימום את השמש. כלומר להתחיל כל בוקר עם דוד ריק, חורף וקיץ.
המחמם מים ביציאה לדוד יכול להיות גז, או חשמלי תלת פאזי, העיקר שיהיה זול.
רבין
רינאי נותן לך בדיוק את זה,
אתה קובע מה הטמפרטורה של המעים שאתה רוצה לקבל והוא בודק אם יש צורך שהוא יכנס לפעולה, וגם אם כן הוא משלים את יתרת החימוםלטמפ' שקבעת.
אז מה עם האטמור התלת פאזי?
http://www.atmor.co.il/pd49_Home-905-.aspx
קראתי ברפרוף את התגובות הקודמות אז סלחו לי אם פיספסתי משהו...
אצלי מחובר בטור דוד קטן של 30 ליטר ליציאת המים החמים של דוד השמש.
הדוד הקטן מחובר לחשמל בחורף 24/7, והפעלתו ממותגת ע"י הטרמוסטט המכוון ל60 מעלות.
יש מים חמים למקלחת קצרה (7-8 דקות) ורותחת גם בימים הקרים ביותר.
הדוד מתחמם למקלחת נוספת תוך 20 דקות בחורף.
אם רוצים מקלחות רצופות מפעילים את הדוד הגדול לשעה לחיזוק.
בקיץ הדוד הקטן כבוי. פתיחת ברז המים החמים במהלך היום
ממלאת אותו מים חמים מדוד השמש וככה מרווחים עוד כמה ליטרים של מים חמים מהשמש בכל יום.
חשוב לוודא המצאות שסתום פורק לחץ תקין בדוד הקטן (ובכלל בדוודים) למקרה של כשל בטרמוסטט.
איתי
איתי - פיתרון פשוט ומעניין.
אם אאמץ, אצטרך להוסיף שעון שבת שיפעיל את הדוד הגדול לשעה כל ערב.
מה עלות של דוד 30ל חשמלי?
במיקרה כזה, אפשר גם להסיר את השרוול מהדוד הגדול ולהאריך את חיי הסליל חימום שלו.
רבין
פתרון מצוין שסיפק מים חמים ל10-11 נפשות ברצף
להתקלח בתקופה שההורים שלי אירחו בביתנו חברה על 4 ילדיה אחרי
שבעלה ברח מהבית.
הם גרו אצלנו קרוב לשנה. זה היה הפתרון של אבא שלי ז"ל.
כל הקרדיט לאבא 😃
אני נגד הסרת שרוול החימום. בטווח הארוך הוא אולי מתמלא באבנית אבל
למי שגם ככה עושה לבד, ההחלפה קצרה ומטפלים בטיפול מונע פעם בשנתיים.
חוסך המון זמן בהמתנה למים חמים.
איתי
לכל מי שמתגורר בבית קרקע ועובד עם גז. ממליץ להתקין צובר של 1000 ליטר. זה חותך עלויות. ק"ג=5.4 ש"ח.
אני משלם 6 שח על גז בלי צובר ובלי טובות.
מיכל 50 קג ב 300 שח
מוזר הקטע הזה:
דברתי עם אטמור - הם טוענים שהם זולים ב 30% מפתרון מבוסס גז בשוטף, שלא נדבר שההוצאה הראשונית נמוכה יותר.
דיברתי עם חברת גז - הם אומרים שהם זולים יותר ב30% מפתרון מבוסס חשמל.
מי משקר?
מתאר לעצמי שאף אחד. בטח בחברת הגז הם משווים עצמם לדוד חשמל שמבזבז מעבר לאטמור. ובחברת אטמור משווים עצמם ללקוח שקונה גז במחיר מופקע בבית משותף...
אז מה יותר זול בשוטף לבית פרטי?
אטמור או פתרון מבוסס גז פשוט?
יש לי שכן מהנדס שיש לו המון זמן לברר נושאים כאלו ואצלו מותקן אטמור כבר כמה שנים.
אם אתה רוצה להיות יסודי תבדוק את כמות באנרגיה הדרושה לימם איקס ליטרים מיים בכל אחד מהמכשירים ותשווה.
תזכטר שגז דורש התעסקות של החלפת בלונים.
אני מחזיק (מישור החוף) דוד של כרומגן 120 ל'. במהלך השבוע (שני אנשים) חימום בחשמל של שעה (בחורף בלבד). בשבת כשמגיעות הבנות, הן מרוקנות את הדוד וזה סיפור אחר. למעט ימי הסופה הגדולה שאז התקררו המים - אין צורך ביותר משעה ליום בחורף. קולט טוב, מכוון נכון לשמש (קצת יותר מזרחה מהצלחת של yes, ולא צריך תוספת. דוד מאיכות טובה בגודל הנכון.
רבין, כבר דובר על זה רבות ואני מתחיל
להשמע כמו תוכי, אבל איך שלא תהפוך את זה, בישראל, לא משנה תחת איזו קומבינה או מכשיר החשמל תמיד יהיה זול יותר. משמעותית.
לא מכיר את האטמורים הגדולים 12-14 קווט"ש.
האטמור הקטן של 5.5 קווט"ש מספק מים חמים לשטיפת ידיים.
טוענים שהאטמור של 7 קווט"ש כבר נותן עבודה טובה יותר.
קח בחשבון ש12 קווט"ש זה מעל 50 אמפר וגם בבית עם חיבור תלת פאזי זה
"אוכל" את רוב ההספק הקיים בזמן שהוא עובד.
שים לב למה שאייל כתב. זאת בעיה שאני שומע מהרבה לקוחות שלי שיש להם חימום מים בגז. טמפ' המים החמים לא קבועה ונעה מעלה-מטה במהלך המקלחת...
אין פתרון מושלם.
איתי
איתי,
מההיכרות עם הקטנים - האם הם אמינים?
האם הם נסתמים מאבנית?
האמת שכל הנסיון שלי מסתכם בדוד הנוכחי שלי. 30 ליטר, לא ממותג. לא אמקור ולא כרומגן (הפלאנג' של שני אלו שונה מה"סטנדרט").
דוד חדש שמעולם לא עבד ושכב 4-5 שנים קודם (ריק כמובן) במרתף של ההורים,
אצלי הוא מותקן ועובד נפלא כבר 3 שנים. לפני שנה בדיוק אחרי שנתיים שימוש (בעיקר בחורף אבל לא רק..) פתחתי, ניקיתי והחזרתי.
להערכתי הוצאתי כ5-6 ליטר אבנית.
צבירת האבנית מאוד תלויה באזור שאתה גר בו ובאופי השימוש. יש ויש.
הדוודים שעבדו בבית הורי יוצרו לפני יותר מ30 שנה. שניהם (הישן והיותר ישן) כבר מזמן מנותקים ועדיין שוכבים על תקרת הרביץ. אתה מוזמן לבוא לקחת
ולבדוק את מצבם :p
איתי
אצלי מותקנת מערכת גז, אצל ההורים שלי, אצל אחי וכו'. אין שום תופעה כזו. סיכום לגבי מע' גז: יתרונות=מים חמים בכל כמות ובכל שעה+עלות שוטפת זולה. חסרונות=עלות ראשונית גבוהה. מסקנה-ככל שהשימוש הוא לאורך זמן וככל שהוא מחליף צורות אנרגיה יקרות יותר בשוטף, כך המערכת משתלמת יותר. לכן ביססתי גם את הסקת הבית על גז. זול, נוח, נקי.
אני אשמח לדעת איך חישבת שהגז הוא זול יותר מישמל.
למיטב הבנתי הוא אחת החלופות היקרות יותר למעט אולי נפט