מעלה מהאוב, אחרי חיפוש ארוך
איך זה שאף אחד כאן לא העלה מדריך לבניית טאבון בחצר
בוץ וקש זה לפרקטיות
לבני שמוט זה גם ליופי...
יש הרבה שבונים ומוכרים אבל לא נראה לי להוציא 5000+ש"ח על טאבון.
וכל הכף זה DIY!
אז יאללה - מדריכים ועצות בבקשה
Printable View
מעלה מהאוב, אחרי חיפוש ארוך
איך זה שאף אחד כאן לא העלה מדריך לבניית טאבון בחצר
בוץ וקש זה לפרקטיות
לבני שמוט זה גם ליופי...
יש הרבה שבונים ומוכרים אבל לא נראה לי להוציא 5000+ש"ח על טאבון.
וכל הכף זה DIY!
אז יאללה - מדריכים ועצות בבקשה
ע.ז.ב זה כיף, אבל.. אם אתה רוצה טאבון לפיצות, בניה עצמית זה ממש לא פרקטי, לא באמת זול בבניה ויקר לתפעול. אם יש לך את כל הזמן שבעולם ועצי הסקה בשפע, תהיה לך התעסקות נחמדה. אם הכוונה היא להפעיל אותו עם גז, החימום ל 400 מעלות יקח יותר משעה, ישרוף המון גז ולא בטוח שתגיע לטמפרטורה הרצויה.
העיצה הכי טובה היא לקנות טאבון קטן, איכותי ויעודי, כדוגמאת Rockbox, שעולה בסביבות 2500 ש'ח ונותן תוצאות מעולות.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b1959905f.jpg
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
לכל הקהל הקדוש אני יודע שאלו לא החומרים המתאימים אבל היו לי שני משטחים אקרשטיין זרוקים בחצר והיה לי מלא זמן פנוי וכמוך לא רציתי להוציא יותר מדי כסף אז זה מה שעשיתי:
השתמשתי באופן מאד גס בתוכנית הזו כדי שיהיה לי כיוון:
https://myoutdoorplans.com/pizza-ove...-oven-plans-2/
יצקתי רצפה של בערך מטר על שנים (כל המידות בערך והכל יצא עקום ואני מאד גאה!)
יצרתי תבנית מלבנית, הנחתי שכבת בידוד ממזרן מתנפח שכבר לא מתנפח ושמתי רשת ברזל בניין שמצאתי
קובץ מצורף 142381קובץ מצורף 142380
האיש בטמבוריה אמר לי בזלזול שאני צריך שק אחד של תערובת מוכנה מראש, מקסימום שני שקים, הייתי צריך בסוף שבעה!
אחרי שהרצפה התייבשה התחלתי לבנות את השולחן
כשהגעתי לגובה המתאים בניתי באותה שיטה של הרצפה את פלטת השולחן, זה אחד הדברים ה"מיוחדים" היחידים שקניתי, התבניות קלקר האלו בשביל לתמוך ביציקה
קובץ מצורף 142382קובץ מצורף 142383
כשהפלטה התייבשה התחלתי להניח את הטבון עצמו
בשביל הקשתות בניתי טמפלט של קשת מקרשים
קובץ מצורף 142384קובץ מצורף 142385
העבודה מאד מכוערת ובשלב מסויים התמכרתי לעובדה שהיא מכוערת והפכתי את זה לאג'נדה
את הרצפה של הטבון עצמו בניתי משכבת בידוד ועליה פשוט הנחתי לבני שמוט שקניתי ב"מקור החום" בראש העין
הדלקתי את הטבון פעם אחת בלבד מאז שסיימתי, מהארובה יצא חום גיהנום אבל אני חושב שפשוט לא נתתי לטבון עצמו להתחמם מספיק ולכן הרצפה נשארה קרה
קובץ מצורף 142386
קובץ מצורף 142387
האיטום לא מושלם ובורח קצת עשן מהצדדים אבל אני לא חושב שזו הבעיה.
הדבר הבא שאני רוצה לעשות זה לאלתר דלת כדי לכלוא קצת את החום בפנים
והדבר האחרון בתוכנית זו קוסמטיקה, קיבלנו סט צלחות חדש אז אני רוצה לקחת את הכל הצלחות הצבעוניות שהוצאנו משימוש, לשבור אותן ולעשות על הטבון פסיפס
אגב אם למישהו יש מריצה טנדר ורצון, יש לי עוד משטח שלם בחצר לתרום, הפרויקט הזה היה מהנה אבל הוא לא ניצל את כל הכמות כמו שקיוותי שינצל