תגובה: עם איזה בנק הכי משתלם לעבוד היום ?
אין על הפורום הזה! אם הנושא לא היה עולה לא הייתי טורח לבדוק.
נכנסתי לחשבון הבנק, ואללה יששם בתפריט בחירת מסלול עמלות, בדקתי כמה פעולות אני מבצע בחודשים האחרונים - יותר מ10, משהו כמו 25-30 בחודש, כולן בערוץ ישיר. בחרתי במסלול של 20 שקל לחודש.חצי או פחות ממה שהיה עולה לי כל חודש עד עכשיו. מעולה, ובלי לעבור בנק!
אה, כן.
בגלל שאני בחור מסודר ובחרתי שלא תהיה לי מסגרת (כלומר - אין לי אפשרות להיות במינוס) - קצת התמקחות בסגנון שוק וקיבלתי תנאים טובים על היתרה בחשבון (כלומר - הם משלמים לי ריבית קטנה).
אינטרנט היה בעייתי לי בשעות היום כשפתחתי את החשבון, והוא בעייתי לי גם היום (במילים אחרות... אין מחשב עם אינטרנט בסביבה). אז הנה שיקול שבשבילי, אישית, לא רלוונטי.
מאז שפתחתי את החשבון אני מבצע בו שתי פעולות בערך בחודש - מוציא את הכסף מייד כשהוא נכנס או מעביר מה שצריך בהוראה טלפונית שעולה קצת יותר מ 6 שקלים. אין לי צ'קים (זה כל כך שנות ה80) ואני משתדל להתשתמש בכרטיס אשראי כמה שפחות (זה עוזר לשלוט בהוצאות). ועכשיו אני הולך לבדוק כמה עמלות שילמתי ב 2014. מעניין.
ני"ע - תתפלאו, אבל כל תכנית שהבנק מציע לכם שכוללת פח"ק או דברים דומים כשיש יתרת זכות - זה ני"ע. אז גם על זה משלמים וצריך לברר כמה - גם אם נדמה לכם שאין לכם תיק ני"ע.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ני"ע - תתפלאו, אבל כל תכנית שהבנק מציע לכם שכוללת פח"ק או דברים דומים כשיש יתרת זכות - זה ני"ע. אז גם על זה משלמים וצריך לברר כמה - גם אם נדמה לכם שאין לכם תיק ני"ע.
אסף.
קרן נאמנות קרן כספית אגח מקמ וכו זה ניע
פיקדונות תוכניות חיסכון זה לא.
איך תבדיל?
אם אתה חתום על הסכם ייעוץ השקעות יציעו לך גם מהראשון.
אם לא, יוכלו לעניין אותך רק בשני...
אני פעם חשבתי שבנק לא מחליפים, מגיל 16 עד 35 הייתי בבינלאומי כי שם כל משפחתי הייתה והחשבונות של העסק המשפחתי נוהלו שם. כשראיתי כמה כסף אני משלם הלכתי לבנק אחר לקבל הצעה כדי לקבל פרופורציות, כופפתי אותם מעט ואף וקיבלתי מענק הישארות ופטור מעמלות.
עברו שנתיים והם הקפיצו שוב את התעריפים. הלכתי שוב לבנק אחר, הבאתי הצעה טובה יותר - והפעם לא הסכימו להוריד.
נשבר לי ועשיתי מעשה - עברתי למסלול של הייטק באחד הבנקים הגדולים. פטור מלא מעמלות, עמלות ני״ע נמוכות יותר ועוד איזה מענק הצטרפות. המינוס היחידי הוא שאני לא מצליח לזכור את מספר החשבון שלי..רוב משפחתי גם כן עזבה את הבנק הזה. התהליך די קליל מבחינת כאב ראש וביורוקרטיה.
Sent from my Ass