תגובה: תהליך בניית בית-מה זה כרוך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני אתן לך עצת זהב אחת , תהיה בן ז$$ה .... ותמיד תהיה אתה חייב כסף לבעלי המקצועות !
ובתרגום חופשי , אף אחד מהם לא חבר שלך גם אם הוא מחזיק ג'יפ ...
בעלי המקצוע אוהבים לחלק התשלומים עפ"י התקדמות כך שברגע שלא בא לו לעבוד (ולא יעזור לך כל מסמך וחוזה שתחתום איתם)
אתה שבוי שלו לשלם "עוד קצת" על מנת שימשיך כי כבר שילמת מספיק ....
בקיצור, הפוך זה השיטה ע"מ שלא תצטער על שלא שמעת לכלל הזהב שלי ...
אגב, תמיד תוך כדיי העבודה נפטר להם לפחות בן משפחה קרוב ושלא לדבר על הימצאות בבית חולים ....
פיקוח עליון על ביצוע העבודה, הוא שלך בלבד ! גם על המפקח צריך לפקח שהוא לא מקבל מתנות ...
בנושא אחריות לבטיחות העובדים,
אם הינך בונה לא מול קבלן אחד בלבד (דמי מפתח) אלא מול מספר בעלי מקצוע,
אזי אתה מוגדר עפ"י החוק כתופס השטח והאחריות לבטיחות היא שלך !
פועל יוצא, מומלץ שיהיה לך ביטוח אישי וכן לוודא שאתה מעסיק קבלנים שיש להם ביטוח ועובדים עפ"י כללי הבטיחות.
בהצלחה
רענן
אתה כנראה כותב מתוך תסכול, שכנראה ביצעת עסקה ויצאת מופסד אולי שלא ביצעת חוזה כמו שצריך .
אני בכל שנות עבודותי כמפקח ,אף קבלן לא קיבל כסף מראש אל אחרי ביצוע חלק מהעבודה לפי חוזה , חוזה טוב ונכון יוצר עבודה טובה ואמינות בין המזמין למבצע .
בוא נהיה אופטימים ולא כל הקבלנים והמפקחים אותו דבר .
DANI 1
תהליך בניית בית-מה זה כרוך?
גם אם לא כולם אותו הדבר אני מסכים עם רענן וכבר כתבתי בתחילת השרשור שלמפקחים רבים כמו גם אדריכלים יש קשר עם בעלי המקצוע שהם מביאים או ממליצים עליהם והם מקבלים גם מהם עמלה.
אותו הדבר ואף חמור מכך זה עם מעצבים.
יכול להיות שחלק מבעלי המקצוע שונים אבל אנחנו מלמדים ממה להיזהר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
גם אם לא כולם אותו הדבר אני מסכים עם רענן וכבר כתבתי בתחילת השרשור שלמפקחים רבים כמו גם אדריכלים יש קשר עם בעלי המקצוע שהם מביאים או ממליצים עליהם והם מקבלים גם מהם עמלה.
אותו הדבר ואף חמור מכך זה עם מעצבים.
יכול להיות שחלק מבעלי המקצוע שונים אבל אנחנו מלמדים ממה להיזהר
אני יכול לספר לך איך אני עובד
אני דורש מהמזמין שיביא שני בעלי מקצוע לקבלת הצעת מחיר ,ואני מביא בעל מקצוע שאני עובד איתו ,לאחר קבלת שלושת הצעות המחיר ,אני מנתח כל הצעה והצעה ,למרות שהרבה ישר מסתכלים למטה בשורה התחתונה, בודק את הסעיפים אחת לאחת ,מגיש דוח למזמין וההחלטה שלו סופית , בסוף הוא משלם את הכסף .
יש עוד דרכים נכונות והוגנות לביצוע עסקה.
DANI 1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אגב, תמיד תוך כדיי העבודה נפטר להם לפחות בן משפחה קרוב ושלא לדבר על הימצאות בבית חולים ....
פשוט מדהים, ואני לתומי חשבתי שזה בעיה אמריקאית טהורה שלכול אחד שאתה שוכר לעשות משהו אין מזל ומייד מישהו מת-דודה בבית חולים עם ארוע מוחי וכולו
או שזה בעיה גלובלית או שהם למדו איך להמציא תרוצים....למעשה אני מתפלא איך אני גר במדינה של 330 מליון תושבים כשכמעט כול יום אני שומע ש אבא,אמא, בן דור וכולה התפגרו אתמול ובכול זאת... האוכלוסייה רק גודלת.
פה היו כפרים ממש בסכנת הכחדה.
אנחנו מכירים אותם לא מהיום וחתונות ולוויות זה השקר הלבן שלהם.
גם הם וגם אנחנו יודעים שזה שקר אבל הנימוס מחייב להמשיך.
כשמת מישהו אומרים מזל טוב וכשמתחתן אומרים משתתף בצערכם והחיים ממשיכים כהרגלם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DANI1
אתה כנראה כותב מתוך תסכול, שכנראה ביצעת עסקה ויצאת מופסד אולי שלא ביצעת חוזה כמו שצריך .
ממש לא !
רק פשוט "הנדיבים" (חברים) שלא שמעו לי, הצטערו ...
ואגב, שוב טוען שהחוזים (שכנראה אתה מתהדר בהם) שווים לת... כשהקבלן מחליט לעבור לבנות במקום אחר.
בפרט אם הוא מהמגזר שבסביבה שלי .
רענן