במצב שהרכב בשפ"צ לאורך השביל (עומד להתהפך הצידה) כמו בתמונות, לאן מעגנים את הרצועות?
Printable View
בשביל זה צריך בזנ"טים והלמניה.
שלום לכולם,
אני קוראת את המילים שנכתבו כאן, והן מותירות אותי פעורת פה; נדמה לי שיהיה קל מאוד לגרום לכולכם להזדהות עם התחושות שלי כרגע, אז אנא מכם – הקדישו שתי דק' לקריאת הפוסט הזה:
שמי מיכל, ואני בת זוגו של נהג הפראדו שהשתתף בטיול המדובר.
מהרגע בו דיווח עידו על התקרית, מיהרנו לחפש נק' בה נוכל להסתובב ולחזור לחלץ אותו. לכשהגענו, האינסטינקט הראשוני של נהג הפראדו היה להיכנס לרכב ולהתחיל בחילוץ.
אבל משראינו את הפוזיציה בה נמצא הסיקס, הבנו כולנו, בלי שום ספק, שיש סיכוי יותר מסביר שהסיקס יגרר לתהום בזמן החילוץ ובכך יוכל לסכן גם את נהג הפראדו. אני סירבתי בכל תוקף לאפשרות הזאת.
ולא – לא היה שום סלע איתן באזור שיכל לשמש לנו כעוגן.
בכל אופן, התחלנו בלשכנע את עידו לצאת מהסיקס – בכל זאת, סדר עדיפויות...
מאותו הרגע, נהג הפראדו עסק בקדחתנות לנסות למצוא פתרון כדי לחלץ את הסיקס בבטחה, מבלי לסכן אף אחד במעגל הזה. הוא טלפן לאינספור אנשים, התייעץ עם כל מומחה אפשרי.
לבסוף הם התכנסו לשיטת חילוץ שהצריכה את השתתפותו של הטרנו שחבר גם הוא לקבוצה (שוב, הפראדו לבדו לא יכל לחלץ את הסיקס בשל סכנת התהפכות של זה האחרון).
למרבה הצער, גם הטרנו סבל מאיזשהי תקלה (סליחה שאני לא בקיאה בפרטים), וסירב להשתתף. נשארנו שם חסרי אונים, אבל עדיין מנסים לטכס עצה.
בזמן הזה גילינו שעידו הזמין את נמרוד.
גם כשנמרוד הגיע לבצע את החילוץ הוא הבהיר את הסכנה שממנה חששנו, והיה ברור שצריך קודם לעגן את הסיקס.
באותו ערב היינו אמורים לבקר חברים בצפון הארץ שנולדה להם בת. ולא, זה לא קרה, כי נשארנו שם בשטח, באופן מובן מאליו, כי בחיים, בחיים לא היינו מפקירים פצועים בשטח.
וסתם כדי לסבר את האוזן – נהג הפראדו הוא איש קהילה שמתנדב ב-3 מסגרות שונות, איש שעזרה לזולת היא ערך עליון עבורו.
סופשבוע מקסים לכולכם,
עתיר בג'יפאות בטוחה ורציונלית.
מיכל
גם קבוצות ותיקות ומנוסות ומלוכדות מאוד עלולות להגיע למצבי אסון או כמעט אסון בגלל כל מיני שגיאות בשיקול דעת, טעויות נהיגה, כשל טכני בכלי רכב או תפקוד שגוי/לא ראוי/לא הולם של אנשים תחת לחץ. (אני יודע, היינו בסרט כזה לפני שבועיים. הכל נגמר בשלום, ללא נפגעים ,למעט כמה פחים שקצת התקמטו. כל כלי הרכב יצאו מהשטח בכוחות עצמם והגיעו הביתה בנסיעה. אבל יש מסקנות ולקחים מכאן ועד יריחו).
במקום להתקוטט ובוודאי במקום להלבין זה פני זה ברבים בהאשמות פומביות, הקבוצה הזו צריכה לעשות חושבים.
אירועי "כמעט אסון", התהפכויות, היתקעויות, בירבורים, תקלות מכניות קשות ושאר הרפתקאות בטיולי שטח יכולים להוות גורם מלכד. תחילתה של חברות אמיצה בין אנשים ויסוד מוצק לקבוצת טיולים בלתי מנוצחת ששום אירוע בלתי מתוכנן בשטח לא יוכל לה (וזו ממש לא מליצה - אני גאה להיות חלק מקבוצה כזו שהוכיחה את עצמה בזמן אמת בעזרה הדדית מעל ומעבר בלי לעשות חשבון לנזקים אפשריים לכלי הרכב ולציוד, התנהלות מקצועית ורגועה, רוח איתנה, אנשים שעזבו הכל ובאו ממרחקים בשעות קטנות של הלילה, בצעידה רגלית!!! עם ציוד רב בתרמילי גב כבדים לאורך קילומטרים רבים בשטח הררי-טרשי קשה על מנת לסייע. עם חברים כאלה ובשבילם, אני מוכן ללכת לכל מקום באש ובמים).
אבל יכול לקרות גם ההפך הגמור. כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים - אבל בשעת מבחן לא כל אחד הוא צוק איתן, תסלחו לי על החרוזים על הבוקר - אנשים נבחנים ונמדדים לא רק סביב המנגל והבירות וכשהכל בסדר, אלא כשצריך לשים את העניינים והצרכים האישיים בצד. לתת יד, לגרור, לחלץ, לפרוס ציוד חילוץ יקר בלי להיטרד מנזקים בציוד הזה, להגיע ממרחקים לעתים באישון לילה כדי לעזור לחברים, להישאר בלילה קפוא בשטח עם חבר תקוע/הפוך עד שיחולץ בשלום ואפילו בעזרה מורלית שערכה רב ביותר במצבים כאלה.
וכאן הקבוצה צריכה לקבל החלטה אחת ראשית ועיקרית - האם האנשים מעוניינים להמשיך לטייל ביחד. תשובה כנה וישירה, בלי "אם", "אבל" או "אולי" ובלי שום תנאים. תשובה פשוטה: כן או לא.
אם התשובה היא לא, אז חבל על הזמן והאנרגיה. תיפרדו כידידים ותמצאו לכם קבוצות/שותפים אחרים לטיולים.
אבל אם התשובה היא כן ואתם מעוניינים להמשיך לטייל ביחד - אתם צריכים להיפגש, לשבת כמו אנשים בוגרים, ולעשות בינכם לבין עצמכם ניתוח מושכל וקר של האירוע במהלכו תדברו על עובדות ועל פרטים מהאירוע בנימוס ובשקט ובלי לפגוע זה בזה, אבל בלי בושה ו/או פוליטיקלי קורקט ושכל אחד יקשיב טוב טוב לאחרים, יתייחס בכובד ראש למה שיש להם לומר ויפנים את הלקחים:
1. הרקע לאירוע: ניתוח מסלול הטיול, התייחסות למשתתפי הטיול ולנסיונם בנהיגת שטח, ולכלי הרכב, מצבם ותכונותיהם -שיפורים, משקל, פירוט ציוד חילוץ
2. האירוע עצמו: מה קרה בדיוק, אבל בדיוק, כולל כל סאגת החילוץ
3. השגיאות שנעשו: פירוט של שגיאות הנהגים, אחת לאחת, כולל הסירוב לעזור של אחד הנהגים (בגלל פחד, לחץ או כל סיבה אחרת)
4. מסקנות, לקחים ודרכי הפעולה להבא. מין הסתם יהיו מי שיתבצרו בעמדתם ולא יסכימו למסקנות הללו (זכותם המלאה) - ולפיהן אפשר יהיה להתייחס גם להרכב הקבוצה בטיולים הבאים.
רק לפי הצילומים נראה לי שהפניקה היתה מיותרת. מישהו מבחוץ היה צריך לשחרר מיד את כל האוויר משני הגלגלים שעל השביל אפילו בלי הצורך לרתום את הג'יפ. הכלי היה מתייצב מיד ויש את כל הזמן שבעולם להוציא אותי בסבלנות החוצה.
על פניו ורק משתי התמונות,ניראה שהנהג אשם בתוצאה המיותרת הזו או מחוסר ניסיון או מנהיגה לא מיומנת בכך שלא ניצל את כל רוחב השביל ולא ניצמד לקיר משמאלו וכך דחף את הרכב לתהום.
דוגמא קטנה למשהו שאפשר לעשות אפילו רק כדי שנהג יקפוץ מהרכב בביטחה לפני שמשחררים אותו לתהום.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...0&d=1403212958
כולם חכמים וגאונים פה זה נכון. בתור מוביל הקבוצה לקחתי החלטה לסיוע מקצועי וטוב שכך, כל שאר הפרטים כגון בעל הפראדו שסירב לעגן וכדומה לא מעניינים אותי! מה שהיה חשוב הוא להוציא את הנהג מהרכב ושכולם ישובו הביתה בשלום, את שלי עשיתי וכולם שבו לביתם בשלום.
אלון, שים לב שאיני מתייחס לאירוע שלכם ספציפית.
מה שאני כותב זה מנסיון של מצבי אמת קשים. כולל קשים בהרבה משלכם, כולל חילוץ רכב הפוך שהתגלגל במדרון וניזוק בצורה קשה.
עשית את מה שלדעתך היה נכון וזה בסדר גמור. הכל נגמר בשלום בלי נזק והכי חשוב - בלי נפגעים. זו השורה התחתונה.
עכשיו הזמן שלכם להפיק לקחים.
תעשו את זה.
מישהו הצליח להבין איך הוא הגיע למצב הזה?
ושאלה למיבינים בביטוח: נניח שרכב שנקשר לעזור לבחור היה מתגלגל למטה, הביטוח המקיף תופס?
דרור מילים בסלע
יחד עם זה ההבדל בין המקרה שלנו מלפני שבועיים למקרה הנ"ל , זה שבמקרה שלנו מדובר בקבוצה מלוכדת עם ניסיון בנהיגת שטח , ציוד מתאים ורכבים מוכנים לכל תנאי שטח ! הקבוצה הזו חלק מהם לא מכירים זה את זה והכירו רק בטיול הנ"ל , מהשיחות שלי ביום האירוע עם נהג הפראדו ועוד נהג שהשתתף בטיול , לפי דעתי היה כאן חוסר ניסיון בנהיגת שטח וחילוצים מהסוג הנ"ל , האירוע יכל להסתיים הרבה לפני לו רק היה קצת ניסיון בחילוץ ולהימנע מכל הדרמה הזו ...
בכל מקרה מציע לאמץ את עצתו של דרור , להיפגש ולהפיק לקחים לטיולים הבאים .
בהצלחה .
ראיד .
כולנו היינו פעם חסרי נסיון.
אף אחד לא נולד מקצוען. נהיגת שטח, חילוצים ושאר מיומנויות שנדרשות בטיולי שטח הם דברים נרכשים ונלמדים.
גם מקצוענים ומנוסים עושים טעויות קריטיות, כפי שנוכחנו בטיול שלנו. לעתים שגיאה קלה כמו לחץ אויר לא נמוך מספיק או החלפת הילוך מיותרת, יכולה להסתיים בדרמה גדולה וההבדל הגדול בין נהגים מנוסים ברכבים משופרים לבין חסרי נסיון ברכב סטנדרטי, הוא שהמנוסה בג'יפ הגיבור והמשופר ייתקע רחוק, עמוק וקשה יותר....
בלי קשר לקבוצה הנ"ל, לא מומלץ לנהגים חסרי נסיון עם כלי רכב שאינם מוכנים/בנויים/מצויידים להרפתקאות מהסוג הזה, לקפוץ ראש ישר למים העמוקים ולטיולים הקשים/מורכבים/מסוכנים אלא לעבור קורסי נהיגת שטח, להצטרף מדי פעם כנוסע לקבוצה מנוסה, לשבת עם נהג ותיק ובעל נסיון, להסתכל איך הוא מתמודד עם תרחישי עבירות וללמוד - ולהתחיל מטיולים קצת פחות מאתגרים.
בטיול שלנו ישב איתי אחד מאורחי הטיול בעל רכב שטח בעצמו אבל פחות מנוסה מאיתנו, שקיבל החלטה נכונה, השאיר את הג'ימני הלא משופר שלו בתחנת הדלק והצטרף לטיול כנוסע - ופשוט הסתכל, שאל שאלות ולמד. גם מהטעויות שלי - והיו כאלה. הטיול הזה היה טבילת אש רצינית עבורו והוא יצא ממנו עם הרבה לקחים ותובנות שאותם בוודאי יישם בעתיד כשיצטרף עם הרכב שלו.
ראיד, מותר לנו לציין שבקבוצה שלנו יש היום כמה "דרישות סף" ממי שרוצה להצטרף עם הרכב שלו, כולל "טסט" מעשי על מנת לוודא שמדובר בנהג טוב ברכב שהוכן כהלכה, למעט אנשים ספציפיים שידוע וברור לנו מלכתחילה שהם בעלי נסיון רב ומוכח והרכב שלהם גיבור.
רבים שלא מכירים אותנו ושומעים על זה, מגחכים. אבל מסתבר שהגישה שלנו נכונה והוכיחה את עצמה.
צר לי לאכזב אתכם חברים, מדובר באנשים בעלי נסיון בשטח עם הרבה שנות וותק.
לאור המצב וחוסר ברכבים נכונים לחילוץ מצאתי לנכון להזמין חילוץ מקצועי,
כמו כן הרכב היחיד שיכל לעגן את הסיקס סירב ולא התכוונתי לחלצו בכל מקרה אלא רק לעגן אותו.
המסקנות הוסקו והאדם שלא רצה לעזור בשעת חירום סולק מהקבוצה שלי והובהר לו שהתנהגות שלו היתה חסרת אחריות.
העובדה שדאגתי שכולם ישובו בשלום מדברת בפני עצמה ולא ראיתי לנכון לשחק אותה גיבור או לנסות לחלץ בכל זאת,
מבחינתי כשכולם שבו בשלום את שלי עשיתי בתור מוביל הטיול.
כל השאר לא מענין אותי וגם לא דעות חכמות של אנשים שלא היו שם איתנו,
תודה ויום טוב
אלון,
ראשית טוב עשית שהזמנת את נמרוד וטוב עשית לדעתי שהבהרת לזה שסירב לסייע, שהוא לא יכול להיות חלק מהקבוצה שאתה מוביל.
אני רואה חשיבות גם בזה שהבאת את נקודת המבט שלך.
אף אחד לא יכול לנתח את המצב בלי שהיה שם. אבל למרות שאותך לא מעניין מה אנשים חושבים, יש כאן הרבה גולשים שיכולים ללמוד מהמקרה ומהשיקולים בשטח... ואני בטוח שגם לך ולחבריך יש מה ללמוד ואולי להיות מוכנים טוב יותר לפעם הבאה - אפילו מתוך תגובות של כאלו שלא היו שם.
אסף.
אסף לכולנו יש מה ללמוד תמיד, אבל להיות חכמים מאחורי המקלדת ולכתוב שהיה צריך לעשות ככה או ככה זו לא חוכמה.
כשאני מוביל טיול חשיבות חיי אדם קודמת לכל ובתור זה שהוביל זאת הייתה החלטתי בהתאם למצב שראיתי,
לי לא שינתה כל הערה או הצעה כשהיינו שם וגם לא ממש שינה לי סירוב הפראדו לעזור ולעגן את הרכב,
היה חשוב לי שכולם ישובו הביתה בשלום ועדיף גיבור חי מאשר גיבור מת.
תודה ויום מעולה שיהיה :)
מיכל, כמו שכתבתי קודם - בסערת האירוע ובטח למי שלא נמצא במקום, קשה להבין את תמונת המצב. לכן גם נקודת המבט שלך חשובה - גם אם התקבלו החלטות גרועות וגם אם החלטות טובות... למזלנו המקרה נגמר בטוב אבל בבקשה, אל תמשיכו הלאה כאילו כלום. יש כאן מקום לשבת יחד עם כולם ברגוע ולהפיק לקחים.
אסף.
אסף לשמחתי האדם הזה כבר לא חלק מהקבוצה שלי,
אנשים מסוכנים או כאלה שמענין אותם הרכב שלהם וכדומה מקומם לא איתי וטוב שכך.
יום טוב
שאלה למקצועים - מה שיטת החילוץ הנכונה במקרה זה תוך דגשים על בטיחות
הערה למוביל-
ממליץ לך להחזיק מכפיל כמו של כננת.
לא יקר ויתן לך יכולת
אלון, אם לא נדון במיקרים של "מי שלא היה שם לא יודע" אז מה אנחנו עושים פה?
ברור שלעולם לא נוכל לנתח ב100% מהמקלדת מקרה כזה, בטח כשאין תיאור מדויק שלו, וגם אם היה...
דיון ללא נסיון להאשים או להשחיר, דיון לשם רעיונות וכיווני מחשבה הוא חשוב גם אם לא לך אז לאחרים.
מספיק שמישהו פעם בחילוץ יזכר ברעיון שזרקו כאן ויבין שהוא מתאים, אז שווה לכתוב גם אלף תגובות.