אם אתה קונה משהו פשוט אני ממליץ על אלומת ספוט. המוצרים הסיניים גם ככה לא ממוקדים 😊
Printable View
אם אתה קונה משהו פשוט אני ממליץ על אלומת ספוט. המוצרים הסיניים גם ככה לא ממוקדים 😊
חברים
תסבירו לי למה אתם מעדיפים יצרנים סינים עלומי שם, מאשר למשל המוצר הבא -
http://m.ebay.com/itm/141558831304?nav=SEARCH
מגיע כקיט עם כל החיווט הנדרש כולל לחצן, סטנדים ייעודים לשיכוך.
מה היתרון של ה led לצרכים שלנו?
במה זה שונה מהפנס שיש לו כרגע?, למה לד? כי כרגע זו התמורה הכי טוב למחיר. הסיניים בינתיים אמינים ואישית אני לא מכיר אחד שנהרס לו פנס כזה.
סע בטיול לילה ללא ירח ותרגיש בהבדל מיד, אני מכבה את הפנסים הראשיים של הרכב ונוסע רק עם הלדים.
היו לי זרקורים דומים של hella, חזקים מאד, עם אלומה מאד ממוקדת, בטווח קצת יותר גדול מהחגים שהחליפו אותם.
אממה..
המיקוד היה כ״כ מוצלח שאתה מקבל זוית של מנהרה.
עם הלדים, שאמורים להיות גם ממוקדים, עם מעט פחות טווח (עדיין יותר מהפנסים הראשיים עם נורות מחוזקות), אבל תאורה חזקה בהרבה בכל הטווח עד למקסימום.
ב-hella, אתה לא מקבל כמעט תאורה לשולי הכביש, דבר מאד חשוב בלילה לטובת התמצאות ולראות חיות שעוד רגע קופצות לפני הרכב.
בנוסף,
הלדים צורכים פחות חשמל, מייצרים מעט מאד חום (ראיתי hella שהזגוגית נסגרה בגלל החום של הפנס עצמו) ופחות רגישים לזעזועים.
אחרי 10+ שנים עם ה-hella, הלדים לוקחים בגדול בכמות ואיכות האור.
דורון,
הלינק שנתת הוא לפנסי spot.
איך הם בשטח דה-פקטו?
האם הם גם מאירים לצצדים או בעלי עלומה צרה וארוכה?
בגדול,
ההבדל בפנסי לד הסינים הנפוצים בין אלומה צרה לרחבה הוא זניח לחלוטין.
גם בגרסה הממוקדת הם לא מתקרבים למיקוד ול"חדירה" של פנסי הלוגן מיצרן ידוע, כדוגמת ההלה 500 המדוברים.
ובקטנה,
הכל תלוי מה אתה מחפש.
לנהיגה מהירה בלילה - פנס ממוקד עם כמה שיותר מרחק תאורה.
לנהיגת "ספארי" .. טיולים ברגוע - פנס שנותן הצפה רחבה.
הכי טוב, לשלב.
קסנון אגב עדיף לצורה ממוקדת למרחק רב
פנס לד סיני להצפה...
תראה כמה תגובות מאחור צילומים שהעלתי להבדל בין האורות הגבוהים של הרכב ובין הזרקורים.
בגדול, זה הגדיל את הטווח הארה, לא בצורה משמעותית, אבל בהחלט בצורה ברורה.
איכות התאורה באותו הטווח טובה בהרבה, בכל פרמטר.
מה שאומר שלהבדיל מהתאורה הממוקדת של אורות הרכב (גבוהים) הזרקורים יודעים לתת עוד רוחב באותו הטווח.
על מנת להתקין את הלדים הנ"ל הורדתי מהרכב זוג הלה 500.
האלומה של ההלה הייתה ממש כמו חרב אור.
נחמד, מאד ממוקד אבל בפועל- לא יעיל בעליל.
חוץ מאירועי ערפל כבד, בהם האלומה חדרה לא רע, בכל מצב אחר אתה מקבל זוית ראייה של צינור, צר מאד, שבו התאורה מעולה, ומטר הצידה לא רואים כלום.
לא בהכרח.
גם בנהיגה מהירה, אתה רוצה לראות "מעבר לסיבוב" ולא רק את הרוחב של הנתיב.
הלדים החזקים שיש היום נותנים טווח+רוחב אלומה יותר יעילים לנסיעה מהירה.
תפריד בין טווח לרוחב האלומה.
הזרקורים שמתאצי נותנים בקצת מעל לטווח הרגיל, איכות וכמות אור גבוהים בהרבה , שמאפשרים נהיגה בטוחה יותרף כי אתה רואה את כל הסביבה הסמוכה, ולא רק זוית מצומצמת.