http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...0fa6c603d6.jpg
מחם כוסות מאוג חשוב במיוחד לאספרסו וגם לאפוך/לטה בגלל החום הנמוך יחסית של הקפה הכוס הקרה מקררת את הקפה , במכונות בלי חימום ניתן למזוג מים חמים לכוס לפני בכדי לחמם אותה .
עידו
Printable View
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...0fa6c603d6.jpg
מחם כוסות מאוג חשוב במיוחד לאספרסו וגם לאפוך/לטה בגלל החום הנמוך יחסית של הקפה הכוס הקרה מקררת את הקפה , במכונות בלי חימום ניתן למזוג מים חמים לכוס לפני בכדי לחמם אותה .
עידו
לא בדיוק נכון , רוב השנים (ומי כמוך יודע) אני השתמשתי במכונה שעולה 500 ש"ח של כרומקס מכונה איטלקית זולה ונותנת ביצועים בכלל לא רעים להגיע למכונה כמו שלי כיום זה כבר סיפור לגמרי אחר
עידו
זאת המכונה שבעסק ועם קפה כזה הסוכן מחוייב לתת מינימום 15% הנחה נוספת :)
מור
קובץ מצורף 96034
מי שלא מחפש את הטקס והניקיון ולא מכין יותר מ 3-4 כוסות ביום יכול להרשות לעצמו להתפנק עם קפסולות.
הטעם טוב והנוחיות כובשת
שנים היתה לנו מכונת קפה חצי אוטומטית של מרפי ריצ'רדס.
מקבלת קפה טחון, מכניסים לתא, חצי סיבוב של מנואלה כזו ולחיצה למטה. לחיצה על כפתור וזהו. עוד חצי סיבוב והקפה המשומש נשפך לתא יעודי...
נקי וטוב - חלב מקציפים עם צינור קיטור.
אחרי כמה שנים, כשהלך חלק ולא ניתן היה להשיג, SHMBO קנתה מכונה של נספרסו עם המיכל שמוציא חלב מוקצף ונכנס למקרר אחרי השימוש..
במשך כמה חודשים החרמתי את המכונה - שהם יקבעו לי איזו קפסולה להכניס - ורק שלהם!!! בשום אופן.
ה"בשום אופן, הזה החזיק, כאמור, כמה חודשים.
בערך שלוש שנים השתמשנו בשקץ הזה - האמת, לא נורא... המון טעמים ונקי מאוד.
אבל ההשפלה, שנספרסו קובעים לי ושאי אפשר לשתות קפה של אילנ'ס... סיוט.
כשהגענו לגולה, במיוחד כשהתברר באופן סופי שאמריקאים לא יודעים מה זה קפה אמיתי... וחיים פה. זה לא שאחרי שבועיים חופשה, חוזרים לקפה בארץ, החלטתי לקנות מה שרציתי "אז" אבל לא היה כסף...
יש סוג של מכונות שנקרא Bean to Cup - לוחצים על כפתור והמכונה טוחנת, מכניסה לידית/כף, לוחצת כמו שצריך, "מרטיבה" את הקפה קצת, מחכה טיפה ואז מעבירה מים...
יש גם מקציף אינטגרלי ששופך חלב מוקצף לכוס והכל בלחיצת כפתור... אחת.
תפור עלי.
אחרי שצחקו עלי, שרציתי לקנות מכונה שמזהה טביעות אצבע ולפי השעה ביום, יודעת איזה סוג קפה להכין ל"לקוח" הספיציפי (לא צוחק - יש!) קניתי את המשינה הזו:
https://www.youtube.com/watch?v=aGbDImtbPGg
עלתה $1800 (במבצע) ו... מזמן החזירה את ההשקעה.
נכון לרגע זה בדיוק (שנתיים בשימוש) 3352 כוסות קפוצ'ינו, 715 אספרסו, 395 אמריקנו, ואיזה 130 שטויות אחרות...
אדירה!!!
צריכת החלב שלנו עלתה עשרות מונים - כ"כ פשוט להכין, שכל פעם שאתה עובר לידה אתה.. לוחץ על הכפתור ו..זהו.
אתה בוחר את הקפה (איזה שאתה רוצה) ואת כמות הקפה וכמות המים והטמפ' וכמה חלב וכמה חם הוא יהיה והכל מתוכנת מראש...
זו ההמלצה שלי.
שווה כל גרוש, למי ששותה יותר משלוש כוסות קפה ביום (מיד עם הגעת המכונה, תוכפל הכמות.. אם לא יותר).
לפני שיקפצו כל "הרעים".
בגלל (ורק בגלל) הזנחה ועצלנות שלי (כמעט שנתיים לא ניקיתי ולא הרצתי ניקויי אבנית :() היא הרימה ידיים ונשלחה לתיקון אצל היבואן...
החליפו דוד ועל הדרך ניקו הכל ולפי בקשתי הוחלפו כל האורינגים -חלקים $100. עבודה בערך $150... משלוח הלוך וחזור... שלא תדעו..
מכונה כשלך עולה בארץ כ 12000.
לא מצליח להבין למה להוציא סכום כזה על מכונת קפה ביתית אלא אם איבדתם פרופורציות אבל לחלוטין.
אגב, במחירי ישראל, מכונה כזו תגיע לאיזון מול קפסולות לאחר 10000 כוסות בהשוואה מול מכונה פשוטה.
אבל אחלה דאווין. אין ספק.
למי שמתלבט, אפשר פשוט להיכנס ל yellow לבקש לטעום את הקפה שהמכונה שהם מוכרים מכינה.
צריך רק להביא בחשבון שלאחר שאתם תלמדו מעט את המכונה ו תלמדו מה הטעם החביב עליכם, כמה מים וכמה חלב... זה יהיה טעים עוד יותר.
Sent from my Nexus 4
אז עזוב אנדרואיד...
אפשר במקום כזו מכונה?
וואללה... מנוף:cool:.
קנה אנדרואיד ותשתמש בו (ורק בו) 4 חודשים ואני דואג שמכונת קפה תגיע אליך (אתה קונה - אני מדלוור) - כיף???
וברצינות.
זו באמת אחת המכונות היקרות יותר (באמת יש את זו עם הט.א...) אבל יש גם אחרות וזולות הרבה יותר - פחות מחצי המחיר - עם אותו מנגנון, רק בלי כל הזיכרונות והמסך וצינור ההקצפה.
מכונות של בערך 500-700 דולר סופר-אוטומטי. הן גם קטנות יותר בגודל - שידרוג אמיתי, למי ששותה קפה אמיתי (יענו קונה פולים שלמים בכל מיני הרכבי תערובות).
אם יש למישהו אפשרות להביא מאירופה (כל המכונות הסופר אוטומטיות האיכותיות של קונצרן סאקו-פיליפס ודלונגי - אירופה) או מארה"ב... לדעתי זה שווה.
יש גם שירות בארץ, כך שזו לא בעייה.
לפני כמה שנים היינו בטיול קיץ באיטליה. אנחנו וחברים (עם כל הגמדים).
חבר שלי (זה עם ה-TD5) קם בוקר אחד ונסע מהוילה ששכרנו, לורונה (נדמה לי - שעתיים נסיעה או משהו כזה) לקנות מכונת קפה.
אני צחקתי עליו, שהכל באירופה יקר ומיותר לנסוע, ונשארתי בבית.
אחה"צ הוא חזר עם מכונה אוטומטית של גאג'אה (אותו מנגנון כמו שלי רק הקצפה ידנית עם צינור - כמו שצריך) במחיר מצחיק מאוד.. נדמה לי שעלה פחות מאלפיים וחמשמאות ש"ח.
אחרי שבוע, בתוך המזוודה, המכונה חזרה איתנו לארץ.
טוב, האמת שהמזוודות שלו הלכו לאיבוד בשדה בלאונרדו ד'וינצ' והגיעו יום אחרי שנחתנו (ישר הביתה) אבל מכונת קפה במזוודה..
כבר איזה 4-5 שנים שעובדת יופי.
זו המכונה שחבר שלי קנה באיטליה לפני כמה שנים: http://www.gaggia.com/e/machines.aut....overview.html
תכנסו לאתר, תראו יש כמה וכמה מכונות אוטומטיות וסופר אוטומטיות לא יקרות בכלל.
בלי ליכלוך ובלי בלגן ובלי להיות מומחה/בריסטה.
ועם קפה אמיתי ולא קפסולות של שודדים..
השעה עכשיו 12:30 ואני באמצע הכוס החמישית שלי, מחמש וחצי בבוקר ואני חושב לעצמי - וואללה... מכונת קפה שעולה קצת פחות מהאייפון ומהנוט שלי...
כולה פאקינג טלפון... עולה כמו מכונת קפה עם המון ברזל ואלקטרוניקה מתוחכמת ומכניקה מתוחכמת...
כולה פאקינג טלפון...
בועז - ירדנו מהפסים... כולנו... אבל לגמרי.
הי,
תודה לכולם, היה מעניין לקרוא את התגובות של כולם.
כל אחד אוהב את הקפה שלו אחרת, ומוכן להשקיע בין כלום לסכומים גבוהים מאוד... נראה לי ששאלתי שאלה, כמו "איזה אוטו כדי לקנות" :-) :-)
הבנתי מלא מעט אנשים, כי האמינות, קלות ההפעלה והנוחות של נספרסו שווים את המחיר, מכיוון שגם הקפה שלהם טעים לי ולאישתי... החלטתי ללכת על מכונה שלהם עם מקציף פנימי על אדים, ולא החיצוני...
עכשיו זה תלוי במחיר, אם אוכל עם הכרטיס הצהוב של חבר להשיג מחיר טוב, אלך על המכונה היקרה יותר, אם לא על הדגם האמצעי.
תודה!!
עידן
כמה שאנשים לפעמים יכולים להיות קטנוניים..
חבר טוב מאוד שלי, רשום באתר, שלח לי עכשיו את הה"פ הבאה:
"ספר, ספר להם שאחרי שהמכונה המשוכללת והיקרה מסיימת את הקפה
אתה מכניס למיקרו לדקה כי זה לא חם מספיק..."
חבר, כן?
אז הקפוצ'ינו שהמכונות האלה, הסופר אוטומטיות, מכינות הוא לפי הטעם האיטלקי - לשתייה מיידית.
זאת אומרת שהחלב מחומם לטמפ' שתייה מיידית. אני אוהב את שלי די רותח ולכן אני מכניס את הקפה למיקרו ל-10 שניות - לא דקה ולא חצי דקה. עשר שניות..
יכולתי להקציף את החלב לאיזו טמפ' שאני רוצה, ע"י צינור הקיטור היעודי, כמו שצריך אבל אני עצלן ואוהב "כפתורים"..
הנה.
גיליתי הכל, מושיק.:)
ברנרד,
המכונה הזו היא מהמשפחה של המכונה שלך מבחינה מכנית?
אני מתרשם שהן סובלות מתקלות.
תן איזה סקירה משלך על האמינות ועלות האחזקה של המשפחה
http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=704821
אותה משפחה בדיוק, רק האלקטרוניקה שונה ואולי אצלי עוד דוד.
המנגנון זהה ודמוה מאוד לזה שאצל החבר שלי..
http://www.wholelattelove.com/produc...ScsaAh318P8HAQ
כמו שאמרתי - ממש אפס תקלות.
המכונה מתוחכמת מאוד ואם הייתי ממלא אחר ההוראות (מריץ הליך שטיפה נגד אבנית, עם החומר ששמים בקומקומים) לא היתה שום בעייה.
מלבד זה (כאמור באשמתי הבלעדית) - כלום..
המכונה עבדה (ועובדת) קשה מאוד במשך שנתיים, אלפי כוסות קפה וכשיש אורחים - עשרות כוסות ברצף.
אצל חבר שלי (אותו מנגנון כאמור) המכונה עובדת כבר כמה וכמה שנים ונדמה לי שפעם אחת היתה בתיקון/טיפול (לא יודע מה - אבדוק) - גם, אלפי כוסות קפה.
אני מאוד ממליץ.
המחירים בארץ הזויים אבל באירופה ובארה"ב ניתן להשיג דגמים "ישנים" במחירים של כ-$500.
המכונות עם מקציף "ידני"/צינור קיטור, זולים יותר.
שלי יקרה גם בגלל שיש בה אפשרות לחלב "אוטומטי" וגם צינורית - שילוב די נדיר.
אני מקציף די טוב אבל הנוחות של המיכל ההוא... מזמן ויתרתי על הקצפה - מוציאים את המיכל עם החלב מהמקרר, שימים במכונה ולוחמים על כפתור אחד... ושותים קפה, לפי הטעם שלך, שתיכנתת מראש.
עלות אחזקה?
לא יודע - אני מזניח... חוץ מהחלפת פילטר (לא חובה להתקין אבל.. שיהיה - נדמה לי שעלה לי $15 לסט של 3) פעם ב-4 חודשים - אין הוצאות.
אם מריצים "שטיפה" כמו שצריך - תוסיף עוד כמעט $10 לחומר מסיר אבנית.
זהו.
אני חייב לציין שבמכונה של נספרסו (עם מיכל ההקצפה האוטומטי) ש-SHMBO קנתה ושירתה אותנו נאמנה כ-3 שנים, (המון המון כוסות קפה - אני תמיד השתמשתי בשתי קפסולות לכוס) גם היתה "שגר ושכח" ולא היו עליה כמעט הוצאות (פעמיים נסתמה המחט שדוקרת את הקפסולות ופעם "פרץ" O-RING ומנע שימוש - דברים שהצריכו תיקון במעבדת היבואן. תוך יומיים תוקנה כל תקלה)..
כשנסענו לפה, המכונה עברה לאחותי ושם כבר החלה לעשות בעיות (הצריכו אילתורים של חברי "במרכז הצנרת" - אין חלקים).
לדעתי.
שתי האופציות טובות, מבחינת תיפעול ואמינות והוצאות תיפעול (חוץ ממחיר הקפה) רק שבאחת אתה משועבד ל... נספרסו.
אצלי זו עילה לפסילה מיידית... השיעבוד הזה.
- - - Updated - - -
דבר אחד, שלפעמים מעצבן...
חלק מהאמינות של המכונה היא תוצאה של השטיפות המרובות שהמכונה עושה לעצמה...
כשאתה מדליק - שטיפה.
כשהמכונה נכבית - שטיפה.
אחרי כל הקצפת חלב - שטיפה (קיטור - לוקח שנייה).
המערכת/צנרת כל הזמן נקייה (שקוף למשתמש - המכונה עושה לבד וזה לוקח שניות) אבל מיכל העודפים הפנימי (שפותחים את המכונה לרוקן) מתמלא די מהר... הוא קטן מידי.
אתה מרוקן אותו פעמיים ביום, לבערך 10 כוסות או שני סבבים של הדלקה/כיבויי.
חוץ מזה - סופר... אוטומטית.
לנספרסו יש קפסולות לא מקוריות כך שאינך מחוייב ליצרן.
עש לדעתי משהו שמיוצר בקרית גת ומשווק נדמה לי עי עלית. כנל לגבי לוואצה דור ראשון ובלו דור ראשון.
לגבי הגגיה שהעליתי זה מוזר.
חדש 7000 משומש 1300.
פער בלתי נתפס אם המכונה טובה
הלכתי לפי ral
יוצא עדיין זול מדי