תגובה: Article: גרוטאשטח - מסע גרוטאות עד 5,000 שקלים בפסח
עם וולוו סטיישן 245 מודל 78 עשיתי לא מעט שטח בתור נהג חדש(סוף שנות התשעים).
עשר שנים אח"כ "טיילתי" לא מעט בסביבת הירקון עם לאונה 86 1.6 ידנית סטיישן שירדה מהכביש ושמשה אצלי
בתור רכב "פאן" עד שקניתי את הסונומה ב2009.
הוולוו עם ההנא/עה האחורית נותנת עבודה והסובארו עם כל האין משקל שלה פשוט עברה כל מה שביקשתי ממנה...
איתי
אם כבר, אני כן הייתי ממליץ על התארגנויות עצמאיות קטנות למי שמעוניין, ואלמלא הייתי מחזיק רכב שטח, בהחלט הייתי חושב על הרפתקאה בכיוון הזה, אבל...אני כן מחזיק רכב שטח אז למה?!?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayhi
עם וולוו סטיישן 245 מודל 78 עשיתי לא מעט שטח בתור נהג חדש(סוף שנות התשעים).
הוולוו עם ההנא/עה האחורית נותנת עבודה
איתי
מה שאני עוללתי לוולוו כזו, מודל 79...
את כל תחילת הנסיון שלי בנהיגת שטח, חילוצים עצמיים, טיולי שטח, מצבי ״כמעט״, נהיגת ראלי (לפחות ככה קראתי לזה אז...), בוץ, חציית שטפונות, דיונות, ומה לא עשיתי עליה.
איזו עבירת! איזה אוטו חסון! את כל ההתעללויות האלו הוא קיבל בהבנה ותמיד בסוף עלה על הכביש והחזיר אותי הביתה בנסיעה.
מרווח גחון מכובד, מנוע בריא, סרן אחורי חי, מתלים פנטסטיים, מכלולים גיבורים... רכב שטח מושלם.
עמד כמה שנים בגינה של חבר במטרה להפוך אותו לרכב שטח ייעודי, ממש כמו במסעות האלו.
כבר היו לי קפיצים מוכנים, צמיגי שטח, אפילו חשבתי לחפש לו נעילה אחורית אוטומטית ( יש מצב שזה סרן דנה). רק זמן לא היה לי והוא סיים את הגלגול הסה של חייו כשעבר אחר כבוד לאספן מכוניות שהחליט לשפץ אותו.
איזו נוסטלגיה...
במסגרת הנוסטלגיה...
בימי הצבא (קבע), היה לי אוטוביאנקי... זה היה "השטח" הראשון שלי.
SHMBO ואני ברמת הגולן ומסביב לכינרת (נדמה לי שזה היה ב- 87-8..ממש לפני השירור), בלי כבישים כמעט בכלל, כולל נסיעות בתוך נחלים לאורך מאות מטרים, כשמדי פעם צריך לצאת ולחתוך את הצמחיה, שפשוט הגיעה עד גובה המים.
היו מקרים שהמים היו מעל גובה הגלגל, במשך עשרות מטרים... לא נכנסו דרך הדלתות.
חווייה.
בסוף הטיול, נפגשנו עם חברים מהיחידה, ליומיים על שפת הכינרת... ממש על המים. גם שם האוטוביאנקי לא נתקע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אם כבר, אני כן הייתי ממליץ על התארגנויות עצמאיות קטנות למי שמעוניין, ואלמלא הייתי מחזיק רכב שטח, בהחלט הייתי חושב על הרפתקאה בכיוון הזה, אבל...אני כן מחזיק רכב שטח אז למה?!?!
אני אומר לך למה, וזה לא משהו שאני שולף מהשרוול, אלא מדבר עליו עם טלי, זוגתי, כבר אי אילו שנים:
בתחילת דרכנו בשטח הטיולים היו מצחיקים, מפתיעים, מאכזבים, מרגשים, קשים וממלאי סיפוק.
הכלים היו מחורבנים. הכיסים היו ריקים. החלפים היו תחליפיים, הצמיגים היו יד2, במקום רצועות גרירה היה ברזל בניין, במקום ילדים בספסל האחורי היו חברים שיכורים/מעושנים או מצחיקים ללא חומרים, והיו הרפתקאות. בלי סוף.
היום אנחנו עם הציוד הנכון. עם הרכב הנכון. מטופל נכון. עם אוהלים נכונים. ציוד ניווט שלא מאפשר מקום לטעות. מעלה זיק עובר לנו מתחת לגלגלים אפילו ללא עצירה "לפיפי" לפניו. אין תקלות. אין ברבורים. אין אתגרים.
הכול ברור, ידוע וצפוי מראש. וכיף. הנופים יפים. החברים טובים וכיף להיות איתם מסביב למדורה. אבל הריגוש כבר לא שם.
.
.
.
.
מסע כזה מחזיר הכול לנקודת ההתחלה.
אני מנסה לשכנע את טלי לעשות עם גרוטאת הקטנוע 50 שלנו טיול חוצה ישראל. בינתיים אין הענות, אבל כשאצליח לשכנע אותה, אני חושב שזה יהיה כיף, מהול בסבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
גם אני ניסיתי להרשם ללא הצלחה (היה כבר מלא לחלוטין) ולכן בואו נרים את הכפפה ונעשה מסע שכזה של חברי האתר עם הקפדה על מקוריות הרכב ובתקציב המקורי (3000 ש״ח). אני הראשון להירשם.
אני השני.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אני השלישי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני אומר לך למה, וזה לא משהו שאני שולף מהשרוול, אלא מדבר עליו עם טלי, זוגתי, כבר אי אילו שנים:
בתחילת דרכנו בשטח הטיולים היו מצחיקים, מפתיעים, מאכזבים, מרגשים, קשים וממלאי סיפוק.
הכלים היו מחורבנים. הכיסים היו ריקים. החלפים היו תחליפיים, הצמיגים היו יד2, במקום רצועות גרירה היה ברזל בניין, במקום ילדים בספסל האחורי היו חברים שיכורים/מעושנים או מצחיקים ללא חומרים, והיו הרפתקאות. בלי סוף.
היום אנחנו עם הציוד הנכון. עם הרכב הנכון. מטופל נכון. עם אוהלים נכונים. ציוד ניווט שלא מאפשר מקום לטעות. מעלה זיק עובר לנו מתחת לגלגלים אפילו ללא עצירה "לפיפי" לפניו. אין תקלות. אין ברבורים. אין אתגרים.
הכול ברור, ידוע וצפוי מראש. וכיף. הנופים יפים. החברים טובים וכיף להיות איתם מסביב למדורה. אבל הריגוש כבר לא שם.
.
.
.
.
מסע כזה מחזיר הכול לנקודת ההתחלה.
אני מנסה לשכנע את טלי לעשות עם גרוטאת הקטנוע 50 שלנו טיול חוצה ישראל. בינתיים אין הענות, אבל כשאצליח לשכנע אותה, אני חושב שזה יהיה כיף, מהול בסבל.
יש לי טייפון 50 במחסן שמחכה בדיוק בשביל זה.
לגבי כל מה שכתבת, זה בדיוק זה, אני אומנם עוד לא הגעתי לשלב של הג'יפ המדוגם שעובר את זיק כאילו זה הקסטל, אבל בהחלט מרגיש שחסר לי החוויות.
הרבה יותר מצחיק/מעניין לטייל עם סובארו DL או שרייד בשבילים בעבירות קלה בינונית מאשר עם ג'יפ מדוגם במעלות הנגב.
אגב החלום שלי הוא טיול שטח ארוך בטרקטור פתוח בשטח כמובן. (חוצה נגב למשל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
החלום שלי הוא טיול שטח ארוך בטרקטור פתוח בשטח כמובן. (חוצה נגב למשל)
דבר עם יורם דוקטורי.
אחרי שתגגל ותקרא, אם עדיין תרצה, בקש ממני מספר טלפון...
תגובה: Article: הזמנה לאסיפה השנתית של עמותת הראלי רייד
לעשות את זה עם טוסטוס זה רעיון גדול שאני מתחייב להשתתף בו.
רק צריך מישהו שיצטרף עם קומנדקר לציוד.
שלילי קומנדקר. פוגרום זה פוגרום. הכול עלינו.
יש טייפון.
מדבקת ג'יפולוג כבר עליו.
תנו תאריך.
1500 שקל בערך. אכן בולע את רוב התקציב.
אבל בשביל מה לעשות לשנה שלמה? אפשר לעשות לשבוע.
התקציב לדעתי שולי,טוסטוס זה טוסטוס,ישן כחדש,האתגר הוא הציוד והאוכל,אבל תמיד אפשר לחכות עד שמישהו יתפגר ולהכניס אותו לסיר.
פסח ?
יש לי Yamaha DT50 שהחזרתי לכביש לאחרונה (עמד במחסן 19 שנים)... תופס???