יופי, זה אני מבין סט קפיצים ב' (זה שאתה רוצה להתקין).
אותו המידע לגבי סט קפיצים א' יאפשר להגיד משהו חכם על ההגבהה שאתה צפוי לקבל.
Printable View
יופי, זה אני מבין סט קפיצים ב' (זה שאתה רוצה להתקין).
אותו המידע לגבי סט קפיצים א' יאפשר להגיד משהו חכם על ההגבהה שאתה צפוי לקבל.
נו יופי...
עכשיו תרכיב את אלה במקום המקוריים כדי שתוכל לצלם אותם באותן פוזות ואז מנרוד יוכל לחשב.... :)
עלית על הזובור....
קצת מנתוני הרשת...
Front
Length : 282mm
Wire dia : 14.50
Outer dia : 112mm
Coils : 6
Spring Rate : 509 ppi
Rear
Length : 316mm
Wire dia : 11.25
Outer dia : 106m
Coils : 8
Spring Rate : 178 ppi
לקוח מכאן
http://www.shropshire-suzuki.co.uk/f...p?f=15&t=14895
עריכה...
יצויין רק בקשר לדברים של אלון - חישוב התדר עלול לתת תוצאות נהדרות שיתורגמו להתנהגות מחורבנת. זה בגלל שחייבים להקפיד על כך שהתדרים מלפנים ומאחור יהיו שונים.
אני בכלל משתמש בתור חישוב ראשון בשקיעה - שתהיה 40 % מהמהלך הכולל כשהרכב ריק, או 50% כשהרכב עמוס. זה בד״כ יביא את הקבוע לערך כמעט מדוייק.
התדרים הם יותר לחישוב קפיצים מדוייק כשיש מבחר גדול ולא לבחירה מבין מבחר מוגבל של קפיצים קיימים.
אסף.
על הנייר, הקפיצים שיש לי בחוץ הם יותר עבים, ארוכים (יותר כריכות) ורחבים מהנתונים שהבאתי מהרשת של הקפיצים המקוריים.
מבלי להתייחס לPPI שאין לנו.
עד כמה זה עוזר לנו, נאמר וזה היה מיועד לאותו רכב ולא יורד מכלי רכב אחר...
הכל יחסי.
יותר עבים=יותר קשים =פחות שקיעה=PPI גבוה יותר.
יותר ארוכים עם מספר כריכות זהה=מהלך יותר ארוך+פחות שקיעה=PPI גבוה יותר.
יותר כריכות=פחות קשים=יותר שקיעה=PPI נמוך יותר.
יותר רחבים=פחות קשים=יותר שקיעה=PPI נמוך יותר.
מהתמונות נראה כקפיצים עם ממדים לא אחידים, (פרוגרסיביים משהו).
קח דיקט שים על הקפיץ,תן לחבר להחזיק את הדיקט בזמן שאתה מעמיס על הדיקט 4 שקי מלט=200 ק"ג.
תמדוד כמה הקפיץ שקע.
:)
אסף,
תדרים ושקיעות מתייחסים שניהם לאותם נתונים בדיוק - משקל בלתי מוקפץ וקבוע קפיץ. אם תבחר תדרים נכון זה כלל אצבע זהה לשקיעות (ורק כלל אצבע בשלבים האלו).
כפי שאתה יודע היטב, צריך לבחור תדר שונה לקדמי, נמוך יותר. אמרתי קודם ואומר שוב, עוד לא מדברים על הקדמי שלו.
לא יהיו כאן חישובים ותיאוריה, לא מבחינתי. כללי אצבע בלבד, קופסאות שחורות שאפשר לקבל ואפשר לא - וזה בסדר, הכל בכיף. צריך גם לזכור שאני מתייחס לרכב הספציפי שלו ולאופי השימוש שהוא תיאר לי בעבר, כך שכל כלל צריך לקחת בערבון מוגבל ביותר אם מנסים להשליך אותו על רכב אחר.
במחשבה שניה, אני מבין את הכוונה של אסף ויש בזה משהו, אם המהלך מוגבל לממדים קבועים. החסרון של השיטה של אסף הוא שאפשר למצוא את עצמך עם מתלה קשה כמו אבן אם המהלך קצר.
ועדיין עדיף קפיץ קשה כמו אבן ולא באמפסטופ קשה כמו פלדה.
אם אתה שם חסר לך מהלך, טפל בזה. לא הגיוני לסבול ברכב יומיומי משפחתי. תתסתכל על סופה 2- אפס מהלך מאחורה, אבל נוח. קצת רך אפילו. רוצה לטוס איתו בשבילים? תגדיל מהלך, אל תהפוך את הרכב לסיוט.
ברור,וזה עדיין לא סוטר את מה שאסף כתב,אם זה רך מדי או קשה מדי לייעוד של רכב מסויים לסגנון מסויים זו כבר בעיה אחרת עם פתרונות אחרים.הכל במסגרת המגבלות.
שמע, הפער בעיני הוא במבחן התוצאה - אני רואה המון, אם לא רוב, של רכבים מוגבהים שגם קשים מאוד. אז אם נתחיל כאן לדבר על איך עושים את זה נכון, כולל כללי אצבע מתאימים, אולי נעזור לא רק לאמיר.
יש המון היבטים בהתנהגות רכב בסיטואציות מסויימות,וקשה מאוד להצביע עליהם מראש.
נתת דוגמא לרכבים מוגבהים עם קבועים גבוהים יותר מהמקור,ברור שכך צריך להיות לאחר הגבהת מרכז הכובד,הרכב יגלגל זוועה אם לא,נהיגת כביש תהיה לא נעימה כלל,הזכרתי גם בעמוד הקודם בדיוק בהקשר הנ״ל חיזוק מוטות מייצבים כפיצוי.
גילוי נאות- לא למדתי את הנושא בצורה מסודרת אף פעם,יכול מאוד להיות שאני מדמיין.
אתה לא מדמיין, אתה צודק בהיבט המוטות. בראייתי צריך להפריד בין שני השיקולים; פתור את שאלת הגובה לחוד ושאלת הגלגול לחוד. מה שיותר קשה להפריד מקבוע הקפיץ זה גלגול קדימה ואחורה.
יש שמחפשים גובה, יש שמחפשים מהלך ויש שמחפשים גם וגם.
הגובה ניתן על ידי ההקשחה. המהלך על ידי ההארכה. השילוב על ידי עבודה קשה.
אמיר,אין קשר, אם תרכיב קפיץ ארוך עם אותו קבוע(קושי) תקבל רכב גבוה יותר,לא קשה יותר,זה כל העניין,בשני המקרים של אותם קבועים עם אורכים שונים הקפיצים יתכווצו באותה מידה מהמשקל שמונח עליהם.- PPI= בכמה פאונד יתכווץ הקפיץ באינטש אחד.אממה...פה נכנסים שיקולים אחרים בהתנהגות הרכב שהוזכרו קודם. בגדול-בחיים אין ארוחות חינם, תיטיב עם תכונה אחת ותגרום לקבל אצבע משולשת מתכונה אחרת .שם המשחק הוא לא להנעל על תכונה אחת ולהבליט אותה ,תמיד טוב באמצע.
כולם צודקים. אבל פרקטית כשהמהלך נתון אז מה שכתבתי קודם הוא פשוט קיצור דרך.
יהיה קשה כמו אבן? סימן שצריך לחזור שני שלבים אחורה ולטפל במהלך, גם זה נכון אבל כאן זה לא נראה חלק מהבחירה של אמיר.
אסף.