אני מתכוון ללכת לפגישת יעוץ ולברר. הלוואי וזה עדיין קיים.
Printable View
אני מתכוון ללכת לפגישת יעוץ ולברר. הלוואי וזה עדיין קיים.
קח בחשבון שפגישות הייעוץ האלה הן פגישות מכירה לפני הכל.
מוסד אקדמי הוא בראש ובראשונה עסק, והוא מוכר לך מוצר. תתייחס בחשדנות כראוי .
אהלן,
עשיתי את המכינה המקוצרת בבאר שבע לפני 5 שנים.
ראשית אציין שלא השגתי ציונים מספיק טובים כדי להתקבל ללימודי הנדסה.
שנית, קח בחשבון שהמכינה המקוצרת היא אינטנסיבית בצורה פסיכית- לא פחות, ואולי אפילו יותר משנה א׳ בהנדסה. יש לי בסיס טוב מאוד להשוואה כי למדתי במקביל לאשתי שלמדה בשנה א׳ בהנדסת תעשיה וניהול. אינטנסיביות מבחינת כמות שעות 50+- בשבוע (לא כולל שישי), כמות גדולה מאוד של תרגילי בית ברמה גבוהה שלפעמים לא נופלת מחדו״א של לימודי ההנדסה עצמם. אז תכין את עצמך לעבודה קשה מאוד בעניין הזה. אני הייתי ממליץ לעשות את המכינה הארוכה גם אם יש לך בגרות בפיזיקה, אותן דרישות ואותה כמות חומר בשלושה חודשים יותר, לדעתי עדיף משמעותית.
אני בוגר ה. מכונות 2011 בבן גוריון. עשיתי מכינה מקוצרת ב 2006. לא בטוח שהמקוצרת (אם קיימת עדיין) מהווה יתרון, בסופו של דבר אתה עדיין יכול להירשם לשנת הלימודים הבאה. אתה חוסך 3 חודשים אבל יש לזה מחיר באינטנסיביות של המכינה המקוצרת. הרבה מחברי הטובים לתואר באו מספיר, כולם חברה טובים שהגיעו להישגים מצויינים בתואר - מהבחינה הזאת השנה בספיר מכינה אותך טוב יותר לדרישות התואר מאשר המכינה (שנה א' היא כפאה לא קטנה גם אחרי מכינה) ועל הדרך אתה חוסך שנה. לתפישתי, אם שרדת ועברת את השנה בספיר, סיכוייך לסיים את התואר בבן גוריון בהצלחה טובים יותר. גם אחרי המכינה אף אחד לא מבטיח שתתקבל