הרבה יותר נוח ואנושי בסדרי גודל - ללא ספק.
פחות גניב - אין ויכוח.
מכניקה דומה עד זהה בחלק מהמקרים, טובה ואמינה - כנ"ל.
אבל אין שילדה וכל העסק פחות מסיבי וזה בכל זאת לא אותו דבר. לא אותו קסם ולא אותו אופי מיוחד לטוב ולרע. זה משהו אחר, שונה לחלוטין.
Printable View
אחזקה יותר גבוהה עם בוקסות מוטות רדיוס שכל הזמן מתפגרות, בעיות התחממות כאלו ואחרות, שיפוץ גיר אוטומט פעם ב, טוחן פי 1.5 מסופה דלק ביום טוב שלו, על קצה המזלג.
שכחת את האין-שילדה עם סדקים ושברים בריצפה ותושבות מוטות רדיוס שנתלשות...
מי שמחפש נוחות ופינוקים של SUV, ימצא לו SUV יפני שבנוי טוב יותר מהגרנד צ'רוקי.
מוכרחים SUV עם מנוע בנזין חזק ושתיין? יש טרופר 3.5, פאג'רו Q 3.5, פראדו 3.4. לכל אחד מהם יש את הצרות שלו (גיר אוטומטי וזרועות היגוי רגישים בטרופר, מנוע מורכב ויקר לתחזוקה בפאג'רו, בולג'וינטים קורסים בפראדו) אבל הם אמינים, איכות החומרים והרכבה שלהם גבוהה יותר, נוחים ומרווחים יותר.
טרופר? פאג'רו? יהיו יותר אמינים מ WJ ?
הרבה מבעלי הטרופרים והפגארו Q לשעבר נוסעים היום על WJ?
ניתן בכלל להשוות בין הרכבים האלה ליכולות של האינדיאנים?
אמנם לצערנו הווטסאפ קבר את הפורום השוקק של המותג, אבל הWJ זה הדבר החם ביותר בקהילה נכון להיום.
אנשים לקחו אותו לרמות של רוביקונים משופרים וכן..בלי לשבור שילדה, לא ראיתי עד היום שברים וסדקים בריצפה.
איכות החומרים בתא הנוסעים של WJ מפתיעה לטובה, יש פה ושם גליצ'ים, קטנים אך יחסית לשנתונים הם שורדים יפה.
סופה זה סבבה , לא מתאים לכל אחד.
אבל כל רכב ישן שלא מתוחזק יעשה צרות.
ואישית לא הייתי מסוגל לחיות בפראנויה כל לילה, או לבנות כספת מבוצרת בחנייה.
רמי אישית דיברתי על ZJ.
70K זה גראנד WJ משופר ומתוחזק לתפארת מדינת ארה"ב.
אולי דיברת על ה XJ.
מוטות רדיוס שמתפגרות?! הרי כל רכב שהוכן לשטח החליף אותם למשהו איכותי.
סדקים בריצפה אין.
סדקים באוזנים של המוטות רדיוס יש רק בדגמים מהשנתונים המוקדמים וכאלו שניסו לעשות מהם רוביקון וגם זה ניתן בקלות לתיקון כמו סדקים שיש במקומות אחרים בכל רכב עם מרכב מונוקוק.... לא משהו להתרגש ממנו.
צריכת דלק בדיוק כמו בסופה ואף אחד מהם לא ממש חסכוני...
הסופה רכב קשוח יותר ואין על מה לדבר.
לא לכולם מוכנים לחיות ברכב עם איכות חיים של טרקטור.
אני כמו רבים אחרים מוכנים לוותר על מעט קשיחות לטובת איכות חיים בליגה אחרת...
לא מכיר אף רכב יפני שנותן יותר בשטח ובעל מגוון שיפורים כל כך רחב ובמחירים הגיוניים...
אגב, אחד החברים בקבוצה הטיולים שלנו ערק לפאג'רו מ XJ.... מזלו שהרכב חסכוני בדלק והוא דיזל כי אללא יסתור כמה שעולה לו כל תיקון ומזלו שהוא מתקן לבד.
דרור סליחה אבל זה לא נכון מה שכתבת על גראנד השילדה מעולה עבירות שטח מדהימה יקיים גם בדיזל ואין להשוות בכלל אותו לפאגרו
Sent from my D6503 using Tapatalk
בן אדם שאל על סופה, איך עוד פעם הגענו לדיון על רכבים אחרים לגמרי... עוד כמה תגובות יכנסו פה גם לנדרובר, אחרי זה טויוטה, ובסוף היטלר :)
תנסו לעזור לבחור.
לי אין הרבה מה להוסיף חוץ מזה שג'יפ פתוח וחזק - קריא, סופה - זה באמת הדבר האמיתי, חווית שטח נהדרת ואמינה, והמחיר הוא בשימושיות ביום-יום, זה שמסוכן להשאיר אותו בתחנת רכבת או בחנייה של הסינמה סיטי בערב.
אם אתה לא מטופל בילדים קטנים, הנסיעות היומיומיות קצרות והחנייה בבית ובמקום העבודה בטוחה בצורה סבירה, ובא לך, אז סופה זה תחביב פנטסטי.
דרור היקר
קורא תמיד את כל מה שאתה כותב באהבה רבה, ויחד עם זאת בתור אחד שהיתה לו סופה 7 שנים והיום WJ, יום אחד גם אתה תיתבגר ותבין מה אתה מפסיד.
או שלא :-).
לסופה יש קסם שלא ניתן להסביר למי שלא היה לו, הקסם של WJ הוא שונה אחר אבל לא פחות ולפעמים אפילו יותר.
בברכה
יואב
דרור , אתה צודק... לwj אין שילדת סולם... כל השאר קשקוש... לא שמעתי על סדק אחד ב גרנד... לי יש את הדיזל שהוא אחד החסכוניים בקטגוריה , אמין בטירוף. פלטפורמת שיפורים פסיכית... או שהתבלבלת באותיות או שאני לא יודע מה...
נמרוד, הוא שאל בעצמו - אם לא סופה, אז מה כן?
אינדיאני זה לכאורה שילוב מושלם של עבירות גבוהה, יכולות שיפורים אינסופיות, מכניקה אמריקאית אמינה וחזקה וגם נוחות ופינוק של SUV.
גרנד צ'רוקים באמת נסחרים במחירים אטרקטיביים יחסית לסופות - באותו כסף מקבלים יותר אוטו. לכאורה - מושלם. האמנם? במידה מסויימת זה נכון.
אבל... בעלי הגרנדים - אל תיתממו. יוניבודי הוא נקודת תורפה בלתי נסלחת ברכב שטח. במיוחד אם מגביהים ומשפרים מהלכי מתלה ומוציאי םאת הרכב ממעטפת היכולות שהיצרן כיוון אליה. ודווקא כי הפוטנציאל כל כך גבוה ומרשים, נוצרים שם עומסים אדירים שפשוט מפרקים את האוטו - החל מבושינגים שמתבלים במהירות ועד לסדקים ושברים בריצפה. אם לא הייתי רואה בעיניים, לא הייתי כותב את זה.
כל פעם שאוטו כזה נמצא על הליפט אפשר להסתכל לו מלמטה ולהבין במה מדובר - זרועות הרדיוס המקוריות מפח מכופף דקיק, התושבות דקיקות.
ברור שיש לזה פתרונות, ברור שאפשר להחליף ולחזק, ברור שיש קיטים של לונג-ארם שלא רק מביאים את האוטו ליכולות בלתי נתפסות אלא גם מוסיפים לכל העסק תת שילדה מסיבית שפותרת את הבעיה.
אבל זה כבר לא חוקי בעליל וגם קופץ לכל עין, גם לא מיומנת. גרנד על לונג ארם הוא מגנט שוטרים אפילו יותר מסופה.
מה שאני אומר זה שמי שבוחר באינדיאני דווקא בגלל הנוחות והפינוקים - אז יש אלטרנטיבות נוחות ומפנקות באותה מידה ויותר, וגם בנויות טוב יותר. זה שהן יפניות - נו, מה לעשות? ף אחד לא מושלם....
אני סבור שמי שרוצה דווקא סופה החליט את מה שהחליט למרות כל החסרונות ולמרות שמדובר באוטו גס וספרטני ומאוד לא מפנק (שגם מורכב כל כך רע עד שאין לבעלים שום ברירה אלא לפרק אותו - בבת אחת או בהמשכים, ולבנות מחדש בעצמו), כי הוא מעוניין באופי ובתחושות של ג'יפ אמיתי וזה משהו שאף SUV לא יכול לתת. גם לא אינדיאני. כל עניין ההתעסקות באוטו - תחזוקה ותיקונים עצמיים (מכניקה ופחחות), שדרוגים, בנייה עצמית של כל מיני מיתקונים, העובדה שמכות, שריטות, קדיחות וריתוכים באוטו לא מורידות מערכו, העובדה שככל שהזמן עובר הבעלים מביא את האוטו לדיגום שבאמת ייחודי רק לו - לזה קוראים "אופי" וזה מה שרוצה כל מי שחולם דווקא על סופה (או סיקס, או סמוראי, או כל רכב שטח טהור ובסיסי אחר בסגנון). זה הסיפור של הסופה. לא לכל אחד, אבל מי שהחליט שזה מתאים לו - יודע שלסופה אין תחליף של ממש.
העובדות נשארות עובדות:
1. סופה היא רכב שטח מעולה, אחד המוצלחים שקיימים, עמיד להפליא ובנהיגה נכונה + הקפדה על תחזוקה מונעת נכונה - הוא גם אמין כמעט לחלוטין.
2. בעיות קטנות שנעוצות באיכות הרכבה נמוכה ובעיקר בגיל הרכב (חלודה, בעיות חשמל) כולן ברות פתרון בעלויות לא נוראיות מדי. חשוב רק לא להזניח אותן.
3. צריכת הדלק גבוהה. לזה אין שום פתרון למעט התקנת מערכת גז בעלות בלתי סבירה בעליל יחסית לערך הרכב כולו. רציתם מנוע בנזין גדול וחזק? כיף עולה כסף וככה זה בכל רכב שטח עם מנוע בנזין גדול.
4. הגניבות הן בעייה רצינית. לא פשוט. תתרגלו לאבטח את הרכב באמצעי מיגון למיניהם.
5. שוטרים, טסטים, בוחני משרד התחבורע - כל אלה הם האויב האמיתי של בעל הסופה. עבור מי שחושב להשתמש בג'יפ ביומיום, לדעתי זו הבעיה הכי גדולה. הרבה יותר מהגניבות. הפתרון היחיד על מנת להימנע מפגיעתם הרעה של מנוולים בחסות החוק הוא להשתמש באוטו לטיולים בלבד ולהחזיק לצידו עוד פרייבט קטן וחסכוני ליומיום או קטנוע. לטווח ארוך זה גם פתרון משתלם.
רק רציתי להוסיף שהחולצת הג'יפולוג הכי יפה עד היום הייתה של אינדיאני.
כל השאר שטויות
2 הסנט שלי.
איל
דרור סליחה אבל זה שטויות , קודם כל עם מגביהים גראנד לא נשארים עם הזרועות המקוריות יש פה בפורום לא מעט בכלי גראנדים שיוכיחו לך שאתה טועה ובגדול לי היה 2004 ונהנתי מכל רכב בכביש ובשטח בושינגים סינים זולים ילכו מהר בין ברכב מוגבה לא משנה עם זה גראנד או רנגלר בושינג זול שווה בהתאם עם עושים עבודה כמו שצריך אין שום סיבה שיילך ושוב אני לא ראיתי גראנד עם שילדה מתפוררת
לא מתפוררת. נסדקת.
וזו לא "שילדה" כי אין לרכב שילדה. זה מונוקוק. כמו בפרייבט.
ודוקא כשמוטות הרדיוס חזקים והבושינגים איכותיים ויכולים לעומסים הללו, העומס פשוט עובר הלאה ומחפש נקודות חולשה להשתחרר דרכן.
אף בעל רכב לא יודה בזה לפני שנפטר מהאוטו ובטח לא יראה לך את זה מיוזמתו, מפחד שלא יוכל למכור את האוטו לעולם.
חלקם כלל לא מודעים לזה.
אחד מאנשי המקצוע המובילים בענף רכבי השטח בישראל, אחד שבאמת מבין לעומק בצד הטכני ולא חשוב שמו כרגע, אפילו הולך רחוק יותר וקצת "מגזים" בטענה שמבחינתו, כל המבנה של סרנים חיים וקפיצי סליל עם מהלך ארוך על יוניבודי הוא מועד לפורענות אם לא תכננו ובנו אותו חזק באמת לטובת כל השיפורים ומהלכי המתלה הללו. באופן אישי הוא מצדד דווקא בקפיצי עלים למרות חסרונותיהם הידועים. אני מודה שקצת הופתעתי לשמוע ממנו דעה נחרצת כל כך אבל כנראה שהוא יודע על מה הוא מדבר.
אבל אל תאמין לי. תחפש Jeep xj/zj/wj cracked frame/chassis ותמצא לא מעט חומר מאוד מעניין מחו"ל על זה.
גם עם תחפש אותו הדבר ותכתוב פאגרו או לנדקרוזר תמצא אותו הדבר
ושלא יובן לא נכון:
גם שילדות סולם יכולות להיסדק, להתעקם, להישבר, לקרוס וכו'. אבל קל יחסית (וגם זול יותר) לתקן אותן.
וזו עובדה מוגמרת שרכב שטח שמתוכנן לעבוד קשה, להעמיס משקלים וכו' - יהיה בעל שילדת סולם.
דרור , בוא נצא רגע מהפינה הקטנה שלנו ... אם כבר הולכים לחבר גוגל.. תחפש wj משופר ופגרו משופר... עכשיו בוא נשווה....
לפני הגרנד חיפשתי המון זמן רכב... בדקתי לעומק רכבי פגרו ופרדו , לא הסתדר לי הדימוי שלהם ומה שראיתי בפועל (דשבורד משקשק , מהלכי מתלה של פריווט , תקלות כרוניות ועוד'.) בגרנד הכל על השולחן , נראה לי שזה הרכב עם הכי הרבה ידע באינטרנט ובכל נושא
אני לא משווה גרנד לאף רכב אחר , לטוב ולרע , לכל גרנד יש אופי אחר (חלקם מניאקים לא קטנים). בסופו של דבר זה רכב מפנק מאוד עם שיפורים מטורפים והמון כח
[QUOTE=yoav21;629015]דרור היקר
קורא תמיד את כל מה שאתה כותב באהבה רבה, ויחד עם זאת בתור אחד שהיתה לו סופה 7 שנים והיום WJ, יום אחד גם אתה תיתבגר ותבין מה אתה מפסיד.
או שלא :-).
דרור ,
לגבי סדקים במונוקוק ,או לייתר דיוק בינו לבין תושבות הזרועות ,
אם בכלל ,עלולים להופיע כשמגביהים מעל 4" ללא התייחסות מתאימה לנושא הזרועות ובסגנון נהיגה אגרסיבי-דוושה לריצפה ולהחזיק חזק בהגה ונעבור,סגנון שאני לא מחסידיו.
נכון שWJ הוא לא סופה שיכולה לנחות מקפיצה מגובה קומה 1 והנזק היחיד שיהיה לה הוא פריקת אוויר בצמיגים ,
אבל אני אישית מעדיף לרדת במעלית או במדרגות {עוד מאפיין בDNA של הWJ ,עידון פינוק וקלאסה ללא התפשרות על יכולות } .
כמו שאמרת , יש פתרון כזרועות LA ,לדעתי כל גרנד מוגבה שלא "משתין" מהמקפצה עם צמיגי ענק שבולטים מהבודי ,ימשוך פחות אש מכל סופה סטנדרטית שנעצרת ע"י כל נציג חוק כדי לוודא תקינותה וחוקיותה לא רק ברמת מכלוליה ,אלא גנובה או עוד לא ... :rolleyes:{בלי שום כוונה לפגוע או להעליב את בעלי הסופות}.
לגבי היפניות ושוב בלי להעליב ,איפה מתחילים את ההשוואה בכלל .?!
עם ה2 של איישם יש כבר 4 סנט.
חג שמח