תגובה: צמיגי חתך נמוך בשטח
דיסקו 4 זה לא בדיוק כמו 3.
המנוע חזק יותר, הביצועים טובים יותר, ולכן גם דסקיות הבלמים גדולות יותר. ג'נט 17 של ב.מ.וו כבר לא מתאים שם....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יכולות השטח של "רכבי השטח" המודרניים האלה לא רק שאפילו לא מדגדגות את אלה של "העגלות הישנות" שלנו, אלא שהן תיאורטיות בלבד.
השוק הוא זה שדורש את הג'נטים העצומים האלה עם קליפת צמיג עליהם בעיקר כי זה נראה מגניב, אני ואתה לא. לפחות לא אני.
מילא מי שנוסע רק על כבישים וצריך SUV בחצי מיליון שקל כדי "לשבת גבוה" - הוא ייהנה מאוטו כזה. אחלה בחירה.
אבל מי שקונה מכוניות כאלה כדי לטייל אשכרה בשטח?... אידיוט. דביל.
כנראה שאין לנו הרבה קוראים, או שהקוראים שלנו שקונים מכוניות כאלה פשוט מתעלמים מהאזהרות. כי אני מתריע ומזהיר מפני צמיגי כביש ברכב שטח פחות או יותר מאז שנכנסתי לג'וב הנפסד הזה אי שם ב-1997, וגם כאן בג'יפולוג מתריעים ומזהירים מאחיזת העיניים הזו כבר שנים רבות מאוד. צמיגי כביש לא עובדים בשטח. נקודה. וגם לא נוסעים בשטח על צמיגי חתך נמוך. פשוט לא! כי הם נקרעים וזו לא שאלה של "אם" אלא של "מתי ואיפה".
אנשים שמתקשרים אלי לשאול איך רכב כזה וכזה - אני מזהיר חד משמעית שעם כל הכבוד, אין למכוניות האלה מה לחפש בשום סוג של שטח והן לא מאפשרות ירידה בטוחה מהאספלט. נקודה. כן, בגלל הצמיגים ובגלל הברקסים שמכתיבים ג'נט עצום שאין אפשרות להחליף לו צמיגים למשהו קצת יותר עמיד, לפחות לא אפשרות חוקית. יהיה מי שיאמר שזו הכרזה קיצונית ואני אענה לו שחוזקה של שרשרת הוא כחוזק החוליה
החלשה בה - אז מה אכפת לי המתלים המדהימים והאלקטרוניקה המתקדמת של דיסקו 4, והעובדה שהוא יכול לרוץ 180 קמ"ש על כביש 6 בדרך לטיול, אם אני מתחיל טיול בשדה בוקר ותיאורטית אחרי שעה הוא כבר תקוע לי בנחל חווה עם ארבעה צמיגים קרועים ואת הדרך הביתה הוא כבר יעשה על גרר?
נשאר לי רק לקוות שידידנו מרפי יישאר השנה בבית, עם כאב בטן מהמצות והתירוש, ויעזוב אותי ואת הקבוצה הזו במנוחה.
היי.
לדעתי ומתוך ניסיון של חבריי בעלי דיסקו בארץ, נמצא הפתרון למידה המיוחדת 255/55/19 של צמיגי דיסקו 4.
GoodYear משווקת צמיג MT בשם DuraTRac, וייצרה במיוחד עבור הדיסקו גם צמיג במידה זו.
צריך לנהוג על רכב שנעול בצמיג זה בכלל ועל הדיסקו בפרט, בכדי להבין עד כמה הצמיג איכותי בכל תנאי הדרך "תרתי משמע".
הצמיג אומנם מוגדר MT, אבל פרופילו "מיוחד/שונה" ואני הייתי מגדירו AT++.
הצמיג אוחז פנומינאלית, הן בכביש והן בשטח, ואינו רועש ביחס לצמיג 50/50, ובודאי אינו רועש כצמיג MUD.
נהגתי על צמיג זה בקנדה בתנאי חורף לא קלים לפני הגעתו ארצה, ובמואב שביוטה על רוביקון קצר. "אין דברים כאלה".
יתרון נוסף: משקלו קל ביחס לצמיג שטח, וקוד המהירות S (הצמיג לדיסקו המיובא ארצה, מיוצר בגרמניה, ייצור ארה"ב קוד מהירות Q).
דרור ורמי גלבוע, אתם מוזמנים להרים את הכפפה ולבדוק אותי. ולא, אינני נציג של גודיירhttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.png .
Moish Avrahami
הבעיה נשארת חוסר היכולת להוריד אוויר בשטח.
ויש גם בחתכים הנמוכים צמיגים מחוזקים, בטיול שהתארחתי בו, של מועדון לנדרובר, הצמיגים היו נושא השיחה העיקרי. לאף אחד לא היה הפתרון האולטימטיבי אבל היו שם כמה צמיגים מחוזקים.
אסף