זמן לתקן יש, ואם לא אז נמצא..
ברזלים עייפים עלולים להישבר, זה ידוע
יש עוד מכונית במשפחה שאפשר להסתמך עליה גם ביומיום אם צריך
לגבי הברזלים.. מחזקים לפני שזה קורה, הופכים את הג׳יפ לאמין יותר ועמיד יותר
ג׳יפ קטן עם נשמה גדולה [emoji56]
Printable View
זמן לתקן יש, ואם לא אז נמצא..
ברזלים עייפים עלולים להישבר, זה ידוע
יש עוד מכונית במשפחה שאפשר להסתמך עליה גם ביומיום אם צריך
לגבי הברזלים.. מחזקים לפני שזה קורה, הופכים את הג׳יפ לאמין יותר ועמיד יותר
OK
נראה לי שאתה תצטרך לשנות את החתימה בקרוב ;)
אדר
נראה שעוד לפני השרשור הזה החלטת מה אתה רוצה, ובאת לפה בשביל חיזוקים.
שיהיה בהצלחה במציאת הכלה, והרבה שעות הנאה איתה.
רק דבר אחד, אם יורשה לקלקל את החגיגה. כל האמירות על "צריכת דלק לא משנה", "מזגן וחימום הם מותרות", "לא נורא אם לא יניע בבוקר"... הכל תירוצים שאמורים לשכנע אותך שסיקס מתאים לך. כולם גם נכונים, בסטטוס הנוכחי שלך, אבל קח בחשבון שכסטודנט, עוד שנה שתיים שלוש, סדרי העדיפויות שלך ישתנו מהקצה אל הקצה. לא יודע מה תלך ללמוד, אבל פתאום "יש זמן לטפל" יעלם, כשרכב לא יניע בבוקר של מבחן תהיה בבלאגן, ואצלי לפחות, כל שקל נספר - ובמצב כזה מנוע 4 ליטר צמא הוא לא החבר האידיאלי.
דברים שרואים מכאן לא רואים משם, ואם אתה מתכנן להשקיע במשהו שיחזיק שנים, ולא רכב לפרק הזה בחייך, תחשוב על זה גם
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
לגבי החתימה- כנראה..[emoji4]
לגבי סטודנט- גם סמוראי ארוך זקן בדיוק כמו סיקס, ודורש תשומת לב ותחזוקה בדיוק כמו סיקס, ויכול לא להתניע בבוקר בדיוק כמו... הבנת
מעריך שתקופת מבחנים תהיה תקופה עם הרבה פחות טיולים- נלווה מכך גם הרבה פחות תחזוקה.
האוטו שלדעתי הכי מתאים לאורך החיים הנוכחי והעתידי הוא סמוראי קצר משנתון חדש יותר, אבל לעבור מג׳ימני לסמוראי קצר זה מטומטם, ואם כבר הולכים עם הלב- אז עד הסוף
נחזור לאופי הסטודנט- תחבורה ציבורית מדי פעם יכולה להוות פיתרון לדלק יקר ותחזוקה הדוקה
יש פתגם שאומר ״למי שיש את הלמה יוכל לשאת כמעט כל איך״ כלומר, אם אני יודע למה שווה לי להחזיק כלי רכב לא פרקטי בעליל וכמה מיוחד הוא, אני כבר ימצא את הדרך להחזיק בו גם בתקופות לא פשוטות..
פרט שולי שהרבה אוהבים להשמיט הוא שסמוראי (ארוך או קצר) עם צמיגים קצת יותר גדולים מצמיגי אופניים (נניח235/31) אוכל דלק כמו סיקס/ סופה ובמקרים מסויימים גם יותר, אז כשמדברים על רכב "חסכוני לסטודנט/ חייל" אף אחד מהם לא מועמד מתאים, ועם צריכת דלק דומה אישית הייתי מעדיף לנסוע במשהו עם מנוע שבאמת מזיז את הרכב, ורצוי עם מספיק מקום שהנוסע לא יצטרך להזיז את רגל שמאל כל פעם שהנהג צריך להעביר הילוך.
בשטח אין השוואה בכלל.
זה לא שאני ממליץ לך על סמוראי במקום סיקס. אני ממליץ לך על רכב יותר מתורבת.
אני בניגוד אליך, חושב שהזמן שלך "לעשות מה בא לך" הוא לא עכשיו, כשכל שקל נספר ואין גיבויים בחיים, אלא עוד 10 שנים. כשיש רכב ליסינג ליד, והמשכורת נכנסת, וכו'. אבל זה כבר ויכוח אחר לגמרי.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
זה לא ויכוח אחר לגמרי, זה דווקא מאוד רלוונטי. אבל יש את הנקודה הזאת.. נקודת האל חזור.
כשאתה חושב על רעיון מטורף, מתבשל איתו ולאט לאט מבין שזה מציאותי, זה בר ביצוע, והרעיון הזה מתורגם לרשימת הוצאות, לוחות יד שנייה, פורומים שונים בארץ ובחול ואתה כבר מבין שהחלום המטורף הזה עוד עלול להתגשם.
תמיד אפשר לעצור לרגע ולחשוב, לראות אם זה כדאי או משתלם.. אבל סיקס זה כמו תינוק- אין זמן טוב לקנות לך אחד כזה ומאזדה 2 או קיה פיקנטו תמיד תהיה משתלמת יותר
ללכת אחרי הלב זה כמעט תמיד פחות פרקטי וכלכלי, אבל זה מיוחד, ושונה
ממרום גילי (45)
אין כמו הגיל הזה לקנות סיקס (רכב לא פרקטי בעליל)
כאשר תסתדר ויהיה לך עבודה מסודרת, תהיה לך גם אישה (ואולי התחלה של משפחה).
ואז המשאבים הכספיים לא יחולקו אך ורק לטובת תחבבים.
אז גם הגב יכאב יותר ועצם הפזם תכאב מאוד, ופשוט תרד מכל הנושא.
אפשר להחזיק סיקס כסטודנט עני, רבים וטובים עשו זאת.
דורש הקרבה וויתור על מגוון דברים.
אבל כאשר אתה סטודנט אתה יכול להרשות לעצמך להיות ממוקד מטרה.
לפי דעתי הבעיה בסיקס כרכב יומי (פרט למחירי הדלק) זה שהוא לא נוח, אני מאוד אוהב אותו אבל הוא טרקטור קטן\ משאית קטנה,
תוסיף לזה גם חוסר מזגן ובקיץ הוא יהיה סיוט, אולי לטיול זה ניסבל אבל לך תגיע לפגישה, שיעור או כל דבר אחר שכולך מזיע ...
לגבי הגיל, בגיל מבוגר יותר יש יותר אמצעים ולפי דעתי יותר קל שקורות טעויות או לפחות יותר קל לשלם עליהן, אם זאת זה לא אומר שאסור להנות (ולעשות טעויות) בגיל צעיר, ואני ממש לא חושב שסיקס במצב טוב הוא טעות
חלפים מהנסיון שלי לא ממש חסר, לפחות לא חלפים קריטים, שאר הדברים אם אתה לא מוצא אפשר למצוא ב ebay
בטוח שזה לא צעד כלכלי נכון, את זה אתה יודע וכתבת את זה, אז אם אתה מודע לזה לך על זה בלב שלם
זה לא כלכלי ולא הגיוני, בוודאי לא בשלב הזה של חייך.
ברור שתהינה בטירוף, אבל גם תיכנס לסחרור כלכלי שבשלב כזה או אחר יאלץ אותך להיפרד מהג'יפ דווקא כשתהיה קשור אליו ומאוהב בו.
וכל מה שאתה קורא לו "לא חשוב" ממרום גילך הצעיר - כמו צריכת דלק, נוחות, מזגן, חימום, אמינות - הם דווקא הפרמטרים הכי חשובים ברכב יומיומי.
אפילו התכלבות טוטאלית בדמות הסתמכות על תחבורה ציבורית רק על מנת לשכנע את עצמך שסיקס מתאים לך?.... נו שויין. אל תבנה על זה. הייתי שם, עשיתי את זה, זה אפשרי אבל קשה. קשה מאוד. זו טעות גדולה ידידי.
סיקס בן 30 הוא לא רכב יומיומי, נקודה. הוא רכב שטח טהור ותחביב נפלא, הוא מצוין כרכב שני או שלישי שיכול מדי פעם לתת פתרון תחבורתי למרחקים קצרים, אבל זה לא אוטו שנוסעים בו יומיום לעבודה, זה לא אוטו שסומכים עליו כשממהרים לפגישה חשובה.
אגב, חלק שכתבתי מתייחס גם לסופה. אני השתמשתי בסופה כרכב יומיומי במשך שנים. כ-15K ק"מ בשנה. לא היתה שום בעיית אמינות, סופה סגורה עם חימום טוב ומזגן ומושבים טובים וקפיצים טובים והיא היתה גם נוחה (יחסית) ותמיד הגעתי בזמן לאן שצריך. ועדיין צריכת הדלק היתה בעיה גדולה.
סמוראי לא שונה בהרבה מסיקס במהותו, אבל צריכת הדלק הנמוכה יותר משנה הרבה דברים. ואני לא עושה חשבונות של היחס בין צריכת הדלק מול נפחי המנועים והספקם אלא מסתכל על השורה התחתונה: 4-6 ק"מ לליטר בסיקס, 8-10 ק"מ לליטר בסמוראי סטנדרטי. זה הכל. זה משנה את התמונה. באותו תקציב תידלוק הסמוראי נוסע פי 2 קילומטרים.
זה נכון שהוא מכונת כביסה, וצפוף, ולא ממש מאיץ, ולא משייט במהירות גבוהה (גם סיקס לא), אבל הוא טוב בשטח והתנהלות יומיומית איתו קלה וזולה בהרבה.
לי נראה שהג'ימני היה צריך להישאר. הוא הפתרון הנכון עבורך בשלב הזה של החיים.
לגבי נסיעות- אני לא נוסע הרבה בכלל, אם וכאשר אני חייב יש עוד רכב בבית
לגבי נוחות- כנ״ל
אמינות- אין שום סיבה שלא יהיה אמין, יתוחזק כהלכה, אין סיבה שישבור, שיעצור, שלא יניע.. ואם זה יקרה אז עדיף עכשיו, ולא בדרך לעבודה או כשיש אישה וילדים בעניין
לגבי סמוראי- אתה כנראה מדבר על שנתון גבוהה יותר משמע סמוראי קצר, צמיגים 235 הגבהה יחסי העברה ונעילה או 2, ואתה כבר עומד על צריכת דלק של כ 1/7, לא שונה מסיקס ורגל עדינה על הגז- ההבדל היחיד הוא בגודל (בשונה מהג׳ימני שהיה) ולדעתי זה נסבל- כי אם מוכנים לסבול את היות הסיקס אוטובוס, מקבלים רכב גדול חזק ונוח בהרבה מסמןראי קטן וצפוף, ועביר מאוד במצב כמעט מקורי. אז נכון, אני לא אמצא חניה בתל אביב בדרך לבר או הופעה- אז שחבר אחר יהיה נהג תורן
סחרור כלכלי? כלומר:
דלק- נוסע מעט, תחבורה ציבורית, אמנם רכב ראשון שלי- אבל רכב שני של הבית (ובמקסימום.. נתקין מערכת גז)
בלאי של חלקים/שבירות- יטופל בבית וצפוי להראות אמינות, הוא גם לא בנוי לעבירות מטורפת, בעיקר טיולים
טסטים- יהיה רשום כרכב נכה, עלות הטסטים היא זניחה
אם לא ציינתי משהו או שההסתכלות שלי על הדברים שגויה אשמח אם תתקן אותי
ואם כבר מערכות גז, למרות שיש כמה בארץ הבנתי שלא חוקי לקרבורטור- מה עושים עם זה?
לגבי גז- לקרבורטור עולה כחצי מלהזרקה, וודאי. השאלה היתה לגבי חוקיות
לגבי סמוראי קצר ובקושי משופר- אחרי הג׳ימני המשופר מאוד אני לא אחזור אחורה, ואם הסתדרתי איתו כשעשה 1/7 אז גם עם סיקס אני ישרוד
לגבי שבירות בוא תספר לי מה ישבר כשאסע בכביש..
זה יהיה הג׳יפ השלישי שלי עד היום, אני לא נכנס לזה ממקום ילדותי, אל תספר לי דברים שאני כבר יודע
גילוי נאות- הסיקס שכרגע עומד על הפרק סטנדרטי, בודי מושלם, יד שניה שנת 89. הבעלים הראשון עשיר שהשקיע המון בתחזוקה, הבעלים השני זהו המכונאי של אותו הבעלים..
אני אספר על חלק ממה שנשבר לי בנסיעה על כביש....
תושבות 6, תושבו תקפיץ סטטיות (אלה שמחוברות לשילדה עם מין ניט גדול שכזה) שטנגה של הקלאץ' שנופלת/נשברת, בעיות דלק/התנעה (מיכל דלק רקוב), מגבים פעם עובדים ופעם לא, חגורת הגה כוח שעפה כי הפולי של המשאבה לעולם לא הצליח להיות ממורכז/מקביל לפולי המנוע הראשי, סוויץ' התנעה ששבק תו"כ נסיעה (רכב כובה פתאום), ועוד ועוד כיד הסיקס הטובה עליו.
יש עוד הרבה דברים שיכולים להישבר, אבל לאו דווקא בכביש או בשטח אלא כתהליך איטי ויסודי של התעייפות חומר והתפוררות.
גם שילדות יפות לכאורה יכולות להתגלות כרקובות מבפנים ולהישבר או שהריתוך לאורך הקורות ייפתח/ייסדק/יישבר.
רכב עם המון אופי. לטוב ולרע.
ועם 5 ק"מ לליטר של סיקס אתה תתגעגע ל-7 ק"מ לליטר. זה פער של 40% בדיוק. המון.
מקשיב ועוד איך, לומד מכל מילה
על מנת לא ללכלך את הפוסט בדברים לא ענייניים עניתי לשאלתך בהודעה פרטית
ודרור- זה מה שרציתי לשמוע, כמה בעלי סיקסים אמרו לי שאלו אכן נקודות שכדאי לחזק, אחקור את העניין יותר לעומק ובמידע ואכן יהיה סיקס, נראה מה עושים..
אומנם אני משוחד לגבי סיקסים אבל לא משנה מה תבחר , בסופו של דבר תחזור לג'יפ בעל הנשמה הכי הכי - סיקס !!!!
כבעלים של סיקס וגראנד צ'ירוקי , בניגוד למה שנאמר הסיקס משמש אותי כרכב ראשון ונסיעות יומיומיות כ 15 שנה !
והגראנד נחה לה בבית ...
תקשיב לי טוב אחינו , הרבה אנשים נותנים לך עצות מתוך "שמעתי" ו "ספרו לי" ו "לחבר שלי היה"
אבל תקשיב לאנשים שמחזיקים את הכלים האלה שנים ,
את שלי קניתי ב 1999 ולא אשקר לך אכלתי קש חצי שנה ...
ישרתי קוו ונשפך לא מעט כסף עד שהגעתי למצב שהוא משמש רכב ראשון ונסיעות בינעירוניות בתדירות שבועית ...
סיקס שיקבל חום ואהבה ומתוחזק פיקס בלי קומבינות , ישרת אותך נאמנה עד שתחליף אותו קלנועית :-) !!
בהצלחה
ראיד