תגובה: קניתי גרנד ויטרה 2011 - ואני מאוכזב
דרור היום כבר יש מבחר יותר גדול של הגבהות לגאנד ויטרה : איירון מן, LOVELLS,EFS,KING ואולי עוד כמה שפיספסתי.
אפשר להחליף לצמיגי 50/50 ואפילו שטח מלא, הבעיה היא לדגמים המפוארים שהיו כמה שנים בודדות שהגיעו על גאנטים 18 שאצלם הבעיה , אבל גם הם הסתדרו והחליפו ל 17 או אפילו 16.
אסי גם אני די חולק עליך וחושב ש : חורשן,קוברות(פלמחים) , מעלה הגברים(איפשהו באיזור חורשן),נחל יתלה, ירקון, מעלה עשוש,מעלה יאיר וכו' הם לא מסלולים לליסינג ;) מה שכן מדרגות רציניות יגררו שיפשופים אבל זה תופס גם מי שמוגבהה 6 אינטש ואין לו מכוון.אין לי תמונה זמינה אבל יש חבר שמוגבהה קצת יותר מ 3 אינטש וזה ממש לא נמוך.
איתן, הכל יחסי בחיים.
גם אם נניח, תיאורטית, שאפשר יהיה להגביה גראנד ויטארה ב-6 אינץ' (רק נניח, כן?), עדיין היא תהיה נמוכה בהרבה מהיילקס סטנדרטי....
כל נושא מרווח הגחון וההגבהות נדון הרבה מאוד בהדרכות. לכלי רכב עם מתלים נפרדים יש בעיה מובנית כאן. להבדיל מכלי רכב עם סרנים חיים שבהם מרווח הגחון הרשמי נמדד מתחת לביצי הדיפרנציאלים אבל השילדה/מרכב הרבה יותר גבוהים ובהתאם גם הזויות טובות, ברכב עם מתלים נפרדים אותם "20 ס"מ" או "22 ס"מ" של מרווח גחון שנחשבים "מכובדים" הם לאורך כל הרכב, מפגוש לפגוש. וזה אומר גירודים על כל אבן בינונית. אני לא מדבר על מדרגות ועל אבנים קצת יותר מבינוניות כי אז כבר מדובר בנזקים או בתרחישי חילוץ למיניהם.
בטיול חוצה נגב האחרון בפסח היתה לי בקבוצה גרנד-ויטרה סטנדרטית, לא מוגבהת, לא ממוגנת, עמוסה עד התיקרה לשלושה ימים בשטח עם חמישה נוסעים וציוד וצ'ימיגג. באופן טבעי הקפיצים ירדו כמעט עד הסוף ומרווח הגחון הפך למשהו דומה לשל פרייבט רגיל וכדי להוסיף חטא על פשע, זה היה הדגם המפואר עם חישוקי 18, צמיגי חתך נמוך וללא גלגל רזרבי... התנאי להצטרפות הרכב הזה לטיול היה שהנהגת תדאג להביא איתה גלגל רזרבי והיא אכן עשתה זאת. האוטו הצריך נהיגה על ביצים על מנת לא להתגרד, ובסופו של דבר עבר יפה ללא נזק למעט כמה גירודים וסיים "רק" עם צמיג קרוע אחד, בעיקר כי הנהגת היתה מצויינת וממושמעת. כמדריך, הוצאתי הרבה אנרגיה על כיוונים אינסופיים ועל סלילת מאות מטרים מצטברים של עבודות מע"צ...
בשורה התחתונה, גרנד ויטארה הוא רכב מצויין לשימושים להם הוא מיועד, אבל חשוב לעשות שיעורי בית ותיאום ציפיות לפני שרוכשיים רכב מסויים ומשלמים תועפות. להתלונן שגרנד ויטארה נמוכה מדי זה בדיוק על אותו משקל של לרכוש סופה ולהתלונן שהיא לא נוחה...
במקרה של פותח השירשור, הדרישות שלו מהאוטו גבוהות יותר ממה שהאוטו מסוגל לספק לו. טוב היה עושה אם היה יורד שנתיים-שלוש-ארבע במודל ורוכש באותו סכום כסף רכב קשוח יותר - פאג'רו או לנדקרוזר או כל רכב אחר שמתחיל מנקודת פתיחה גבוהה ומתאימה יותר לשטח או כפי שהוא מכה על חטא עכשיו - פרייבט ליומיום + רכב שטח אמיתי ישן וזול לטיולים. גרנד-ויטארה? גם אם יגביה, ימגן וישפר אותה מקצה צמיג ועד גגון בהרבה כסף, עדיין יישאר נחות בשטח מכל לנדקרוזר סטנדרטי לצורך העניין. על רכבי שטח טהורים-קשוחים (החל מג'ימני ועד היילקס/רנגלר/סופה/CJ/דיפנדר/דיסקברי דור 1) אני כבר לא מדבר.
דרור
לצערי אתה צודק, וכדי להישאר נשוי ואב לשנתיים ;)
אצטרך לשמור על הרכב שנה עד שנתיים ולא להנות מטיולים שכל כך קיוותי לעשות לפני 10-15 שנה.
אח"כ נעשה חושבים מה לקנות.
דרור סיכמת את המושא בצורה הכי טובה שיכול להיות. שאפו!
bezzat תצטרף לטיולים, תשווה את הגובה שלך לרכבים אחרים ותחליט מה בא לך(ספייסרים , קפיצים חדשים וכו,) =)
חג שמח לכולם