האם הפנל עובד דרך מתאם מתח ומגביל? לא טוב לטעון את המצבר ישירות ב3אמפר כאשר הוא מלא.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
האם הפנל עובד דרך מתאם מתח ומגביל? לא טוב לטעון את המצבר ישירות ב3אמפר כאשר הוא מלא.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
למה להמציא את הגלגל?
ביאכטות משתמשים בפאנלים לטעינת המצברים.
אחרי יום הפלגה עם תאורות פנים וחוץ, רדיו, משאבות, מקרר ועוד המצברים שלי היו מלאים (והפנל לא נקי).
סע לאחת המרינות, תמצא את מי שמתחזק את המערכות ותתגלח על בזקן שלו.
השוואה מעניינת בין פאנל סולרי זול ליקר ההקשר עלות תועלת:
http://expeditionportal.com/head-to-...solar-charger/
הפנל עובד דרך בקר MPPT 20A.
לפי מפרט הבקר הוא מגן מטעינת יתר.
איך אני יכול לבדוק אם הפנל מוציא באמת 6-7 אמפר\שעה?
מהניסיון שלי , אם אתה מקבל חצי מהאמפר המוצהר זה יפה מאוד , תשמח בחלקך , לרוב זה יותר בכיוון עשירית בלוחות הרגילים
שנימכרים באיבי...
אין, כמעט, משמעות לזרם אלה להספק.
תמדוד את הזרם שיוצא מהפאנל ואת המתח, תכפיל את הערכים ותקבל את ההספק.
אתה אמור לקבל 60-70 אחוז מההספק הנקוב ביום קיץ יפה.
אתה מתכוון לחזור על הבדיקה ללא צרכן או לפני הבקר?
אין זרם ללא צרכן. הוא מתכוון לכך שאם אתה רוצה למדוד הספק עלך למדוד זרם תחת עבודה ולהכפיל במתח.
אני מבין.
ז"א שמהבדיקה שעשיתי היום יוצא שעוצמת הפנל היא 3.36*14.5 = 49W~
ואם אעשה את הבדיקה על מצבר הדורש טעינה, או לצורך העניין, צרכן יותר "רעב" ממצבר טעון במלואו, הזרם אמור לעלות?
במילים אחרות, האם הבקר מוריד את הזרם ל 3 אמפר בגלל הצרכן, ובעצם הפנל מסוגל לתת יותר?
תחבר ללא בקר, ככה רק המצבר יהיה צרכן. בגדול מצבר שדורש טעינה המתח שלו יהיה נמוך יותר, לכן המכפלה, כלומר הספק הלוח, לא ישתנה באופן מהותי.
מדדת מתח וזרם בין הלוח לבקר?
לתא סולרי יש את נקודת העבודה שבו הוא מוציא את ההספק הכי גבוה שלו, בקר mppt אמור להפעיל את התא בהספק המקסימלי, לכן, אם תמדוד את ההספק כשהתא מחובר ל"סתם" עומס לא תקבל את ההספק המקסימאלי.
עדיף למדוד את הזרם לפני הבקר בזמן טעינת מצבר ריק
בדקתי עכשיו שוב. לפני ואחרי הבקר. לא היה לי מצבר ריק אז שוב חיברתי למצבר הרגיל.
לפני הבקר - 5~ אמפר
אחרי הבקר - 3-3.5 אמפר
עד כמה חשובה הטמפ' של הפנל? אחרי 15 דק בשמש א"א לגעת בו. לפי הנתונים הוא אמור לייצר 6.7 אמפר שעה ב 25 מ"צ. ייתכן שחם לו מדי והוא פחות יעיל?
לבקר הספציפי שמותקן בערכה הזו אין אפשרות לחבר יציאות נוספות כדי להשתמש בעודפי הייצור של הפנל. (יש לו רק 4 יציאות. 2 כניסה מהפנל ו 2 יציאה למצבר. ראיתי שיש גם בקרים עם 6 יציאות, 4 כמו בבקר הזה ועוד 2 לשימוש מידי בעודפי הייצור)
נראה לי שאקנה לו מצבר פריקה עמוקה 85 אמפר לפחות, כך שתמיד המצבר ייטען ויהיה ניצול מלא של כושר הייצור. או שאני מפספס פה משהו?
החייאת סוגיית הטעינה:
פאנל סולרי מוצהר 15W, שמיועד לטעינת מצבר 12V.
לפאנל יש דיודה, כנגד זליגה הפוכה.
בפועל, בשמש טובה נותן 18-19V, ו- 0.5-0.6 אמפר, בבדיקה מול צרכן (חיבור לנורה).
האם ומה ההשלכות בחיבור פאנל שמוציא 18-19V למצבר 12V, גם אם בהספק נמוך של חצי אמפר.
?
בדקת עם נורה אז בדקת רק נקודת עבודה אחת של מתח-זרם של הפאנל. זה לא אומר הרבה לגבי מה שיקרה כשתחבר את המצבר.
כשתחבר את המצבר תשנה את נקודת העבודה של הפאנל כי זה צרכן אחר. כלומר תקבל נקודת מתח-זרם שונה עם הספק שונה.
אם הוא מיועד לטעינת מצבר 12V אז לזה הוא תוכנן וכנראה שכשתחבר אותו למצבר 12V תקבל מקסימום הספק.
עריכה:
הסבר בסיסי של התיאוריה
קובץ מצורף 111234
בירוק - עקום מתח-זרם של הפאנל
באדום - עקום מתח-זרם של הנורה
בכחול - עקום מתח-זרם של מצבר (אידאלי)
אפשר לחשב את נקודת העבודה לפי נקודת החיתוך בין העקומים.
כלומר כשתחבר נורה לפאנל תקבל את נקודת עבודה A, וכשתחבר את המצבר תקבל את נקודה B.
שים לב שבנקודה B ההספק (שהוא המכפלה של הזרם והמתח) גבוה מההספק בנקודה A.
(עברו כבר כמה שנים מאז שלמדתי את החומר הזה אז תרגישו חופשי לתקן אותי אם טעיתי בהסבר)
קודם כל תודה.
כשאני מודד על התנינים בחיבור למצבר, בשמש חזקה אני מקבל 12.8~ (ללא הפאנל יש 12.5).
השימוש בנורה היה כדי להעמיס צרכן 12v שצריך יותר מ0.5 אמפ כלומר משהו שייקח כל מה שיש לפאנל להציע.
זה סימן שיש לך טעינה לא חזקה וזה הגיוני לפנל קטן.
תמדוד את הזרם,זה מה שחשוב.
אני לא יודע מה ההשלכות של טעינת יתר (אם בכלל) בזרם נמוך על מצבר עופרת חומצה ולכן לא יודע אם כדאי לעבוד ללא בקר טעינה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
12.8 זה לא ממש מתח טעינה, שלא לדבר על טעינת יתר.
תהיה רגוע.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
דורון,
אני חושב שאתה מפקשש משהו (לפחות מקווה כך, כי אני השקעתי בכיוון טיפה שונה :-) ).
מאחר ואתה לא יכול לשלוט על כמות האור, ופועל יוצא מכך על הטעינה, הדרך הנכונה (לדעתי) להשקיע גם בבקר פשוט.
אני השקעתי 50 ש"ח בזה-
http://www.ebay.com/itm/311497423032...%3AMEBIDX%3AIT
הבקר, עושה את כל העבוד, שולט שהפנל לא יטען טעינת יתר את המצבר.
ינתק את העומס שהמתח של המצבר יורד מתחת לערך מסויים.
עוד לא הספקתי להתקין, אז אני לא יכול לדווח איך זה באמת עובד.