תגובה: 25 ק''מ לליטר בפולו דיזל-רק בגלל הרגל נהיגה חדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אלו חייבים להיות רכבים שמותר להם לנסוע מעל המהירות הנקובה.
מותר? או מסוגל ?
כי ממה שאני יודע מימי הלימודים על ה50 סמ"ק, אסור היה לעלות על איילון בגלל שאינו מסוגל להגיע/לשמר על מהירות שהיא מעל 55 קמ"ש. לימים האיסור הזה בוטל עם התקדמות הטכנולוגיה וההבנה שהיום הם גם מגיעים ל90 ונשאר שם בלי בעיה...
שמישהו יביא את הציטוט מהחוק ונגמור עם זה.
כבר כשלמדת, כלים 50 סמ"ק יכלו לעבור את המהירות הזו. היה אסור להם, ולכן גם היה אסור להם לעלות לכביש כזה.
לגבי החוק, מדובר על כלים שמותר להם לעבור 55 קמ"ש. אולי גם כתוב שם על חובת יכולת שלהם להגיע למהירות הנקובה.
גם טרקטורונים שמורשים לנסיעה בכביש, עם רשיון טרקטור, עוברים בקלות את ה55 ועדיין מוגבלים בחוק ל40 ואסורים לשימוש בכביש מהיר.
כך או אחרת, לא מדובר במהירות נסיעה מינימלית מותרת לנהג כפי שדרור טען בטעות. אין לזה קשר. מדובר על רכבים.
אגב, יכולים לתת לך דוח על הפרעה לתנועה, בכל דרך, על מהירות איטית, וזה נאכף מדי פעם, על נהגי טרקטורים שצוברים מאחוריהם שיירות של נהגים עצבניים.
בחיים לא שמעתי על אכיפה ממוקדת בנושא הזה, וגם לא נתקלתי במישהו שקיבל דו"ח על הפרעה לתנועה.... למעט במקרים של חסימות כבישים על ידי הפגנות ומחאות.
עכבר העיר... איך תשמע על צרות של טרקטוריסטים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל יעילות אוירודינמית משתנה מרכב לרכב.
רוב כלי הרכב יכולים להתגלגל בהילוך הגבוה ב-60 קמ"ש כמעט בלי לגעת בדוושת המצערת.
והגיוני שב-60 קמ"ש תהיה פחות התנגדות אויר.
לא בדיוק.
ההתנגדות זנחה במהירויות הנמוכות ומעל ערך מסויים כולם סובלים ממנה בסדרי גודל, מי יותר ומי פחות.
ב-60 קמ״ש יש גם טרקטורים שמסוגלים לנסוע, וגם דיפנדר עם מבנה אווירודינמי של לבנת בניין לא מתאמץ, זו מהירות בה ההתנגדות לא גבוהה.
המבנה האוירודינמי מקבל משמעות אמיתית במהירויות הגבוהות.
זה רק מחזק את מה שאני אומר.
ב-60 קמ"ש המרכיב של התנגדות האויר פחות משמעותי.
זאת אומרת שב-60 קמ"ש קבוע בהילוך הגבוה, צריכת הדלק תהיה עוד יותר טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בחיים לא שמעתי על אכיפה ממוקדת בנושא הזה, וגם לא נתקלתי במישהו שקיבל דו"ח על הפרעה לתנועה.... למעט במקרים של חסימות כבישים על ידי הפגנות ומחאות.
אז רק שתהיה בעניינים שאני קיבלתי זימון לנהיגה מונעת עוד לפני שהיה לי רשיון לרכב פרטי (מגיל 16 על טרקטור) וחצי מהעבירות שהיו לי היו על הפרעה לתנועה.
לא זוכר אם וכמה מהנקודות היו על זה (או אם בכלל זה הלך לפי נקודות אז) כי היו לי גם הרבה "מטען חורג", "מטען לא מסומן", "נגרר ללא רשיונות וכו'.." (ואפילו פעם אחת עצרו אותי כי נסעתי בלי חולצה אבל אני לא בטוח שקיבלתי על זה דו"ח).
מה שכן,
היה מצחיק להגיע לשיעורי נהיגה מונעת עם טרקטור.
יחידי בין כל נהגי המוניות... :D
אייל, אתה אשכנזי במקרה?.... אם כן, זה מסביר הכל.:p
וואלה,
לפי היהדות אני דווקא מזרחי. למרות שאף אחד לא הצליח לנחש את אי פעם רק מהסתכלות עלי..... ;)
השכלנו מדברי נמרוד וגם אחרים משילוב הגיר שאז המנוע לא צורך בשונה מניוטרל. לגבי בלימת מנוע גיר...לנסוע בגיר גבוה קצת
הרכב צריך להיות משולב בהילוך, אבל לא רק בגלל צריכת דלק אלא בגלל בטיחות.
ברור שאתם רוצים להיו תבהילוך גבוה כדי לשמר מהירות לקראת העליה הבאה... אבל בירידות ארוכות מומלץ לשלב דווקא הילוך נמוך יותר, כדי לקבל בלימת מנוע. גם צריכת הדלק לא תעלה בגלל זה, אז אל תתלבטו בכלל. לא יורדים ירידה בניוטרל. נקודה.
זה יותר חשוב מעוד כמה טיפות דלק.
הייתה לי כזו עד לפני כשנתיים, שנת 2001 ואני הייתי היד ה-2, היא נמכרה ב-400K ק"מ.
ממוצע 1:20 קבוע בנסיעות רגועות לחלוטין (אי אפשר להתפרע עם רכב כזה בכל מקרה).