האמת שאני מגלגל את הרעיון הזה כבר שנתיים ולא מעיז,סחתיין וכל הכבוד צריך הרבה זמן פנוי בשביל אומץ כזה והמועמד שלי בסוף היה ML אם מנוע 4 ליטר דיזל
Printable View
האמת שאני מגלגל את הרעיון הזה כבר שנתיים ולא מעיז,סחתיין וכל הכבוד צריך הרבה זמן פנוי בשביל אומץ כזה והמועמד שלי בסוף היה ML אם מנוע 4 ליטר דיזל
הי קובי,
ההבדל ביננו הוא שאני חשבתי על הרעיון הזה כבר לפני כמה שנים. לפניך.
אתה יישמת. כל הכבוד.
יוני5
לגבי המספרים שכתבת,
דומה בביטוח לגרנד
אבל עדיין יותר יקר בקניה וזולל יותר דלק ואני משווה להמי.
לגבי עלויות אחזקה אין לי מספיק ניסיון...גם זה יבוא
וחוץ מזה...מרתק
טוארג הנזין לא נראה לי קניה משתלמת, הוא לא מספיק חזק וזולל דלק. וגם יקח נצח למכור אותו (יש לי שכן שניסה חודשים למכור וי8 ובסוף עשה טריידאין ). עם זאת, הדיזל צורך הרבה פחות מההמי שלך. עלויות אחזקה ? אני מניח שאוכל לסכם רק בסוף התקופה. עד כה חצי שנה ו 20000 קמ והלכו כאמור מנוע לוישרים ומסב גל הינע. סהכ כאלף שח לשניהם.
הד,
מעניין באמת לעשות השוואת LCC - לפחות לאורך זמן בין ההמי לחיפושית
ואגב, אין לך מושג כמה עזרא היה קרוב להיות במחנה של קובי במקום בשלך... :)
איל
יעקב, כתבה מצוינת! טוב לדעת על הזווית השונה של תחזוקת רכב שטח יוקרתי! עם קצת סבלנות, מחקר והתכתבויות, אפילו במדינתינו הקשה והאהובה ניתן "להחזיק" באופן שפוי (באופן יחסי מאוד, כמובן...) את חלק מהרכבים שחלמנו עליהם.
אני עדיין חושב שיש מפלצות מוצצות אמיתיות: טנדרים אמריקאיים פולסייז - אני מאוד אוהב את הרכבים האלה וחולם לקנות ולהחזיק אחד כזה. מרווחים, חזקים ואפילו אפשר לטייל איתם!
אבל, וזה אבל ענק, כל עוד אין לך רשיון ג' (לי יש) ואינך בעל עסק. הטנדרים האלה שמיובאים לארץ אך ורק עם דיזלים מצויינים יגמרו לך את הכסף לאוכל ולבגדים (אני לא מדבר על תשלום חשבונות אפילו!) כל כך מהר שזה מפחיד רק לחשוב על זה. מחירים לחלקים לדיזל יקרים מאוד עוד לפני שהבאת אותם לארץ מארה"ב ולחלק תהליך ההחלפה והשיפוץ הוא מסובך וארוך שרק העבודה עצמה תעלה כמו עוד רכב! וזה עוד לפני שרשמת את האוטו, ביטחת אותו ומילאת חצי מיכל... הנה מפלצת מוצצת אמיתית ואני אומר את זה בכאב לב...
אם כבר, היום נתקלתי בקאיין 2006, נחשו מה המחירון?
אותי זה הפתיע.
נהניתי לקרוא קובי.
קאיין וטוארג זה אותה פלטפורמה או שהם רק במקרה דומים?
לגבי המבחן-
http://m.caranddriver.com/comparison...omparison-test
מבחן נחמד אבל חסר החלק שהכי מעניין אותנו, יכולות השטח. מתוך כל הנבחנים אני חושב שרק הטוארג והגראנד עם הילוך כוח
איזה הבדלים כבר אפשר קובי,
למצוא במריצות בלי מהלכי מתלה ועם נעילה אלקטרונית?
כולם אותו דבר בעבירות... תלוי בגובה והצמיגים ואולי בתוכנת נעילה והנהג, לא?
מחירון של דיסקברי 3 2008 הוא 125K וזה רכב שמגיע מוכן לנסיעה בשטח אז לא הבנתי למה כל ההתעסקות.
(אגב,
הגרסה הזולה, שלדעתי יותר מומלצת בכל רכב שמתחיל להזדקן, ומיועד לשטח, מתומכרת ב-95K)
איל, זה לא כל כך פשוט.
לגרסת הסלילים של דיסקברי 3 מרווח גחון של בערך 20 סמ ומהלך מתלה מצחיק של 6״. כלומר כדי להכין אותו לשטח צריך להגביה משמעותית ולהחליף לצמיגי שטח... ממש כמו במקרה המדובר של הטוארג, ובסוף יש ביצועים דומים. תוסיף לזה את העובדה שכמות הדיסקברי 3 סלילים שנמכרו בארץ היא בערך כלום, והגעת לסוג של מבוי סתום עם מה שנראה, אמנם, בחירה טבעית יותר מטוארג.
אסף.
שלא לדבר על זה שלעבור ממותר ג׳יפ למותג לנדרובר זה סוג של כפירה... 👿
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בדקתי גם דיסקו 3. ההיצע היה נמוך מאד וכל עוד לא מדובר בגרסה המפוארת ביותר hse3 אז הוא לטעמי לא שווה את זה. האיכות בפנים נראית מאד נמוכה לטעמי
אגב איכות, פולקסווגנים של שנות ה2000 ומעלה ידועים באיכות חומרים לא טובה. ברמה שגורמת לכלים אמריקאים ואנגלים להראות מהודקים ואיכותיים.
הטוארג, בתור מכונית יוקרתית, חמק מהבעיה הזו?
אסף.
החומרים שמהם עשוי פנים הרכב של הדיסקו 3 הבסיסי וגם העיצוב שלהם היו מביישים מכונית משפחתית מסוף שנות התשעים. הכל מקרקש הפלסטיק נוקשה וצבוע (הצבע שלו לא מוקנה בתהליך ההזרקה אלא נצבע לאחר מכן ) וכפתור פוש מיושנים עד מאד. בדיסקו 4 זה כבר עולם אחר ויכול להצדיק את תג המחיר המופקע שלו של כשבע מאות אלף לדגם המפואר. באמריקאיות יש לדעתי את הפנים הכי פרקטי ואיכותי לאורך זמן, להוציא את ה wk הראשון ששם נראה כאילו ניסו לעשות משהו חדש עם עיצוב מרובע וזויתי ושימוש בפלסטיקים נוקשים וזולים יחסית. בגראנד החדש החזירו עטרה ליושנה. בטוארגים של השנים הראשונות כל עשו ציפוי מוזר כזה לכל חלקי הפלסטיק כדי להקנות לו מגע יוקרתי, אממה לא ידעו שאחרי שנתיים הוא מתקלף כולו והאוטו נראה ישן ומוזנח. בדגמים של השנים המאוחרות יותר (לא יודע לנקוב בשנה ) הם החליפו את החומר וזה משמר את מראה הרכב לאורך השנים. יש להם עדיין פה ושם חומרים שאני הייתי מחליף כמו ציפוי כרום למסגרת ידית הילוכים שנוטה להתקלף ועוד כל מיני פיציפקעס. לגבי איכות ההרכבה, נראה שלייעוד שלו (כביש ) היא איכותית מספיק, לגבי שימוש לאורך שנים בשטח - ימים יגידו אם יחזיק.
אלה שני הסנט שלי, מקווה שלא העלבתי אף אחד (בעלי דיסקו, גראנדים וטוארגים אני מתנצל מראש..)
"שימוש לאורך שנים"?
מכוניות מודרניות, כולל היותר יוקרתיות, לא מיועדות להחזיק מעמד שנים ארוכות.