תגובה: Article: פרויקט: דשבורד אלומיניום לדיפנדר ב100$
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
יצא ממש יפה !
אישית איני אוהב את צבע האלומיניום אבל מהתמונות נראה שמשתלב מעולה.
חשבת לצבוע ?
אגב,
בתמונה לפני שנתיים נראה שבנית מעין קונסולה מעל לראש הנהג, תוכל לפרט ?
בקשר לצביעה -
צבעתי בצבע ייסוד ולאחר מכן בצבע כסף עם טקסטורה גרעינית. לא רציתי סביבת נהג כהה ומאידך, ווידאתי שהצבע הכסוף (מאט) לא יחזיר השתקפויות. דרך אגב, הסיכוי להחזרי שמש בדיפנדר הוא קטן יחסית לרכבים אחרים תודות לזווית השמשה הקידמית, זו גם הסיבה שוויתרתי מראש על "המרפסת" לשעונים (הצללה).
נסיעת מבחן בצהריי היום בשטח הניבה תוצאות מעולות עד כה.
וחצמזה, כסף תמיד אפשר להכהות בקלות, שחור קשה יותר להבהיר.
בקשר לקונסולה -
בזמנו חשבתי כמו רבים אחרים שקונסולה עילית היא פיתרון נוח ויעיל. בניתי קונסולה עם פרופיל מאוד קטן כדי לא לפגוע בחלל המצומצם וכדי לא להפריע לנוסע לצידי. הקונסולה נבנתה מעץ עם תושבת מאלומיניום.
את התושבת חיברתי למסילות הגג שמסתתרות מתחת לריפוד. מאוד פשוט וקל...
לאחר החלפת הכסאות המקוריים של לנדרובר בכסאות שברולט אופטרה, החלל קטן והקונסולה הפריעה.
בדיעבד זו הייתה אחת ההחלטות הטובות ביותר שקיבלתי, הכסאות מאוד נוחים, תנוחת הישיבה מעולה בשטח (שדה ראיה מעולה!), בכביש אני נאלץ להתכופף כדי להבחין באורות הרמזור אבל אני גם כך לא ממש ממהר לשום מקום אז מילא (או שועיין....).
קונסולה עילית זו תורה בפני עצמה. חקרתי את כל סוגי האפשרויות, לרוחב ולאורך, ישנן אופציות יפות וזה כמובן נראה ומצטלם כמו קוקפיט של 777 אבל לטעמי זה פחות נוח בשטח. תכנון נכון של הקונסולה המקורית בין כסא הנהג לנוסע פותר את הצורך בקונסולה עילית.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
א. סחתיין על היוזמה וההוכחה שלא צריך להשקיע הון על מנת לקבל תוצאה ראויה.
ב. האסתטיקה לא ממש לטעמי אבל על טעם וריח וגו׳....
ג. בזמנו כשעשיתי לוח מאלומיניום לסופה, ציפיתי אותו ב DCFix שחור. יש המון צבעים ודוגמאות - חומר מאוד עמיד שמיועד לסוג זה של עבודות. אישית אני לא מחסידי לוחות אלומיניום מבריקים בתא הנהג, משיקולי סינוור. ישבתי בתאי נהג עם לוחות כאלה וכשהשמש באה נמוך ומהצד זה ממש מטריד. אותי לפחות.
ולמרות כל זה... אהבתי.
אסף.
תודה!!!
בקשר לסינוור - אין סינוור. הלוח צבוע....גם אני לא אוהב לוחות אלומיניום חשופים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
סחטיין על ההשקעה יפה מאוד .
עידו
תודה רבה, לקבל מחמאות ממקצוען זו קפיצת מדרגה!
ניפגש הערב סביב המדורה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
אתה גאון.
תודה תודה!
ניטים מאלומיניום נוטים להשתחרר עם הזמן. זהו חומר רך ומגיב לטלטולי הדרך. ממליץ על ניטים מנירוסטה. אתה תרגיש את ההבדל בהתנגדות ללחיצה...