ברמרדת EDC? חשבתי שבדור ראשון זה רק TDI300 שזה מנוע של פורד או שאני עושה סלט?
מה עם הגיר? חשבתי לקפוץ היום לראות רכב שעבר שיפוץ גיר בעברו, לא יודע מה זה אומר אם בכלל משהו. יש דברים ספציפיים שצריך לשים לב?
Printable View
ברמרדת EDC? חשבתי שבדור ראשון זה רק TDI300 שזה מנוע של פורד או שאני עושה סלט?
מה עם הגיר? חשבתי לקפוץ היום לראות רכב שעבר שיפוץ גיר בעברו, לא יודע מה זה אומר אם בכלל משהו. יש דברים ספציפיים שצריך לשים לב?
בעברי (הרחוק) היה לי דיסקו.
הרכב שהיה לי בזמנו היה בן תשע (עשר שנים אחורה)
להיות בעלים של דיסקו זו דרך חיים, השקפת עולם.
לרכב הזה יש הרבה מה להציע, אבל הוא גם דורש הרבה בתמורה..
TLC ברכב הזה הוא מצרך חובה חיוני לקיומו.
בכל רגע נתון יש כמה דברים דפוקים ברכב, לרוב קטנים לפעמים לא...
ואני לא מתיחס בכלל לנזילות (בא כחלק מהרכב) או לצקצוקי הפלסטיק הזול, או לגג שמתפרק עליך וכו..
אבל אם הכל תקין ומשופץ כיף של רכב. הצרה שבדרך כלל זה לא המצב )-:
מבחינת עבירות, טובה בהחלט אבל צריך שיפורים מסביים מאוד כדי להגיע לרמה של הייליקס משופר קלות.
רק אם אתה מאוד מאוד מאוד אוהב את הרכב הזה קנה אותו, אבל דע לך שמדובר על רכב שדורש אהבה וטיפול ברמה של מאהבת בת 18
אם לא תשקיע בתחזוקה ברמה השבועית, תמצא עצמך בצרות צרורות.
למען האמת את תא הנוסעים של ההיילקס אני מכיר טוב מאוד, היה כזה במשפחה וחרשתי אותו לא מעט וסה"כ הוא כמו קורולה משנות התשעים. גם העגלוליות שלו לא ממש מפריעה לי ואני מוכן לחיות איתה. כמו שאמרתי הדיסקו והייהלקס הם כנראה שני המנצחים שלי עם יתרונות וחסרונות לכל אחד, אני משער שאני אראה אין ספור רכבים לפני שאחליט על אחד מהם. זה הזמן גם לבקש שאם יש רכב כזה של מישהו שאתם מכירים שעומד למכירה או שעוד לא עלה אבל בעליו חושב למכור, אתם מוזמנים לקשר אותנו.
אני יכול לקבל שהופכים מותג מסוים ל"דרך חיים".
הבעיה עם "דרך חיים" ונאמנות עיוורת של אנשים למותג מסויים, היא שלפעמים הם מוכנים לסבול נזילות, התחממויות, שבירות, בעיות חשמל, גג שצונח על הראש, דלתות שלא נפתחות, איכות ואמינות ירודות של כל חלק, מכלול ומערכת ברכב וקילקולים שלא נגמרים, פשוט כי לאוטו יש אופי ייחודי והם מאוהבים בו. התירוצים שלהם: "נוח", "מפנק", "עבירות" וכו' - זה הכל סבבה וזה גם נכון, אבל אלה הסברים רציונליים לכאורה. ואנשים שמאוהבים בגרוטאה ומוכנים לסבול את ההתעללות שלה בחשבון העו"ש שלהם וסולחים לה על כל הפעמים שהיא עולה על גרר ומאלצת אותם להתנייד במוניות, הם לא רציונליים.
לדיסקברי יש יתרונות בלתי מעורערים בנוחות, פינוק, עבירות טובה עם אופציה לשיפורים נרחבים והכל במחיר קנייה זול - אבל לא לא סתם הוא נסחר בסכומים של בערך כלום ורבע.. זה מגיע מכיוון האמינות הבעייתית שלו. אני מציע שתקשיב לבעלי נסיון עם דיסקו שלא הפכו אותו ל"דרך חיים" - אלא ניסו לחיות איתו כמו עם כל SUV אחר: טיפלו בו כמו שצריך ובזמן אבל בתמורה דרשו ממנו מינימום נסבל של אמינות. אם הם אומרים לך להתרחק, כנראה הם יודעים על מה הם מדברים.
אישית, אני חושב שהייתי יכול לחיות היום עם דיסקברי, כרכב שני או שלישי או כפלטפורמה לתחביב של פירוק והרכבה - שלא אכפת שרוב הזמן הוא מושבת, בעיצומו של תיקון עצמי כזה או אחר. אבל לא כאוטו יומיומי יחיד שאני תלוי בו ובתקינותו.
בהיילקס הכל הפוך. הוא לא מפנק, הוא לא נוח, הוא גס ואיטי והביצועים שבלוליים, אבל כל שאר היתרונות שלו הם לא מעורערים. הוא עביר מאוד כבר בתצורה המקורית מהיצרן (עם אפשרויו תשיפורים מרחיקות לכת אפילו יותר) והוא בעיקר אמין. אמין ומהימן גם כרכב יומיומי יחיד למרות שהוא כבר בן 18 במקרה הטוב ועם ק"מ גבוה. והוא אמין כי הוא מהונדס נכון ובנוי טוב. בגלל זה הוא מזדקן הרבה יותר טוב, וכפועל יוצא הרבה יותר זול להחזיק אותו ולחיות איתו, ולכן הוא יהיה יקר יותר לקנייה.
לך תראה כמה דיסקו 1 ותחזור להגיד אם זה תא הנהג הכי מפנק שפגשת.
לפני שקניתי את הדיסקו (2004) ראיתי גם כמה דיסקו 1. אם הייתי בשלב בחיים של להחזיק רכב לטיולים נטו (כלומר להפשיט את הרכב לחלוטין מכל הריפודים והפלסטיקים ולכסות הכל באלומיניום) הייתי שוקל. את זה. למעט אקזמפלרים בודדים (שעליהם ביקשו סכומים לא הגיוניים) הכל מתפרק ומתפורר.
לגבי סרן חי מקדימה. נכון שזה מגניב ופוטנציאל השיפור הוא עצום בהשוואה למתלה נפרד אבל, וזה אבל גדול, בינינו, לצרכים שפירטת אתה במילא לא צריך יותר מהגבהה קלה אם בכלל גם במתחרים בעלי המתלה הנפרד.
כתבת שאתה לא פוחד מלעבוד על הרכב אבל גם לא מת על זה - רד מרעיון הרכב הישן (כן, גם ההילקס). תנסה לעלות בשנתונים. העובדה שהקילומטראז' נמוך מאפשרת לפזול לכיוון הבנזין דבר שעלול להוזיל עלויות בקניה. תשכח מ-1/8 בבנזין.
כבעלים גאה ומרוצה מהרכב שלו מאוד (מחזיק דיסקו 2 ובאמת שאין תלונות), כל מה שכתבו על נוחות ותחזוקה זולה נכון. ובכל זאת הייתי ממליץ לך על...
טרופר.
כמו שנכתב, התמורה הכי טובה לשקל ויעשה כל מסלול.
צירוקי/גראנד צירוקי.. מוסב לגז.
הכי הרבה אוטו לשקל...
אורי, צחי הסביר שיש לו חשש מהתקנות גז כושלות. זה משהו שקשה מאד לבדוק וכשמגלים זה יכול להיות מאוחר מידי ויקר מידי. וגם אין יותר תא מטען...או כניסה לחניונים וכד.
כבעלים של סופה ארוכה, עם גגון ברזל לאורך כל הגג, וחלוקה של תא המטען עם מדף, מחיצות, "מקום מתחת לכסא האחורי" - לפני חודש טילנו, כל המשפחה- 5 נפשות- טיול בן ארבעה ימים. חברים עם היילקס הצטרפו, גם הם עם 3 צאצאים. באותו טיול, עלו בי הרהורי כפירה... תבדוק את נושא הטנדר, תראה, תשאל תתעניין- לדעתי, כרכב טיולים זו התצורה היעילה ביותר. אני צריך להנדס מקום לשני גריקנים למים, הוא מביא מנגל, סאג', עצים למדורה..... ולבסוף, חוזר הביתה על אותו מיכל הסולר...
החיוך שלך אסף מנצח כל חיוך של בעל טנדר. זה משהו ייחודי לסופות ולמנוע שלהן.
טוב, היום הלכתי לראות את ההיילקס הראשון. האוטו היה פח אשפה עם 4 גלגלים אז ספציפית זה ירד מהפרק אבל חוץ מזה יש מצב שיש פה חיבור טוב 👍👍👍
עם חיוך מנצח קשה לשלם משכנתא ;)
סופה זה כיף של מנוע (בכוונה לא ציינתי אוטו, כי זה בעיקר מנוע :). ) אבל יש לדיזל את הקסם שלו...(ובד״כ הקסם הזה בא לידי ביטוי בתחנת הדלק.... )
אולי תסב אותו למשהו כזה ? ;)
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...7296d14c50.jpg
אין צורך להפנות לשרשור של רכס משתי סיבות
א. כי כבר רשמתי שדיסקו 1 לא מתאים
ב. ויותר חשוב, מה שרכס עושה, לא תופס כמעט לשום אדם נורמטיבי ;-)
כן, נכון...
נסה להסביר את זה לגיסי, שלפני שלושה שבועות הרימו לו את הדיסקברי מחניון לא רחוק מגדרה..
רכב שנת 1997, חצי מליון קמ'... לא נשמע אטרקטיבי ביותר ועדיין...
גם אמרו לי שיש מכת גניבות של דיסקברי דור ראשון... כנראה שברשות "גילו" את הכוכב.
וחוץ מזה.. כ"כ הרבה שטויות ביחד, שאני מתעצל להדביק ציטוטים..
תיקרה נופלת...
כן, נכון. זה היה באמת - כמה שנים אחרי הקנייה, החלו התיקרות להתקלף להן (גם בריינג'ים, אם זה מעניין מישהו) אבל מאז כבר עברו איזו שנה או שתיים וכולם (כמעט) כבר החליפו/תיקנו והבעייה לא קיימת... וגם אם נפךת על אחד כ"כ "מקורי" שלא הוחלפה התקרה, העלות די סבירה ו.. הופה, אין בעייה לפחות ל-15 שנים..
ורק להזכיר ולהיכנס לפרופורציות.. הבעייה היתה קיימת גם אצל הגרמנים "ימח ש..." בפאסאט הראשונה שלי (באדיבות משהב"ט), גם כן התיקרה נפלה... אחרי שנה.
הוצאות..
כבר דשנו בזה שוב ושוב..
זה נכון בכלי רכב חדשים.
בדיסקברי 1, היום, ההוצאות נמוכות להפליא, הן משום שכמו שאמרתי, יש ידע אילו חלפים לקנות והן משום שהחלקים הבעייתיים כבר הוחלפו... במסגרת חוסר האמינות, שנוכנה לרכב חדש... כישן, יש לו אמינות רגילה לחלוטין.
תחפש פה ותמצא ויכוחים ישנים שאני מציין שוב ובשוב את הדוגמאות של החברים שלי ושל אחותי...אין הוצאות מיוחדות.
פלסטיקים.
נכון. זה לא יפני ולא יהיה יפני.. אבל נכון לאותו זמן, זה גם לא נראה זול כמו יפני... יש מחיר לפאר (ואם תזכרו, פעם זה נחשב רכב מפואר) ולהרכבה האנגלית..
יחד עם זאת, כל החלקים זמינים ברשת במחירים מצחיקים ולהחליף (למי שמפריע) זו לא בעייה. ו... נפתרה הבעייה.
אני חייב לציין את הפנס האחורי הימני אצל גיסי... הבחור התעקש לא להחליף אותו וכל כמה חודשים "התעסק" (רמי) עם הקורוזויה שבו..אין פתרון למעט החלפה.
כל יתר הטענות..
אותו הדבר כמו כל רכב ישן עם איכות הרכבה בינונית מינוס..
וחיים רכס..
גם על זה כבר דובר פה...
חוץ ממשכב בהמה (כשב"בהמה" אני מתכוון לדיסקברי, כן?) חיים לא בחל בשום התעללות באקזמפלר שקנה..
כנראה שחוץ מלרדת עלי, שאני פנסיונר במשרה מלאה, לחיים יש יותר מידי זמן פנוי וכסף פנוי והכי חשוב (ואני לא יודע מאיפה הוא מוצא את זה) הרבה הרבה יותר מידי מרץ.. הלואי על כולנו..
בקיצור.
למרוד סלידתי מהכיעור הזה, אני חושב כרכב טיולים, שמספק נוחות שאין כדוגמתה, במחירו כיום וכשנלקח היידע שנצבר, אין לדיסקברי מתחרים..
לך תמצא אוטו שנותן לך כ"כ הרבה, ב 15-20 ש"ח...כולל כמעט הכל (רובם הרי "משודרגים")...
אבל אם החלטת על טנדר... בהצלחה.
ברנרד,
הפלסטיק של רובר מרגיש זול גם כשהוא חדש ושלם.
העניין הוא שכשהם היו חדשים הם הרגישו כמו בני 15 או 20 וגם היו אמינים בהתאם. כשהם הני 15 או 20 הם עדיין מרגישים ככה ועדיין אמינים כמו כל רכב שטח בן 15 טו 20...
אסף.