תגובה: עוד תובנה מעניינת בנושא חלפים "לא מקוריים" והפעם רפידות בלמים
מכיר את דייקו, לא את השניים האחרים, והרצועות שלו בסדר גמור.
הדבר היחיד שהייתי חושש ממנו זה מהמידה של אחותך.
חפש ספר של ויטרה שיגיד לך את הידה, וכן זה אוניברסלי - XPK מספר הכריכות, כלומר רוחב רצועה, YYYY אורך הרצועה במ"מ.
זו הדרך היחידה לקרוא מספרי רצועות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
והיה כאן כבר את חנן שהציג פילטרים תחליפיים ומקוריים פתוחים, וההבדל היה גם היה.
שווה לחפש את התמונות.
היה גם מי שפרם פילטר אויר וכנ״ל.
אני רוצה להבהיר שבבדיקה שאני עשיתי היה מסנן מקורי ועוד שני מסננים תחליפיים, לא מיצרני OEM. בדגש על סיומת המשפט. אין ללמוד מהבדיקה הזו על חלפי OEM.
לגבי הבדיקה עצמה, להערכתי אפשר לשים בצד את העובדה שנפח קרב הסינון במסנן התחליפי, הגיע לכדי 28 אחוז בלבד מנפח קרב הסינון המקורי.
הסיבה לזה היא שקרב הסינון היה הלכה למעשה לא רלוונטי. במסנן הטוב יותר מבין התחליפיים היה דבק רק בנקודות מסוימות בין קרב הסינון לפח של המסנן, כך שלמעשה השמן בכלל לא היה צריך לעבור דרך קרב הסינון ויכל לעקוף אותו ללא הפרעה.
זה במסנן הטוב מבין השניים. שם למעשה השמן לא סונן.
במסנן הפחות טוב, הנייר התפורר לגמרי לאחר כ5000 ק"מ בלבד, ומשם הדרך למעברי השמן ולהרס מנוע מיידי-קצרה.
לגבי יצרני OEM, סיפור אחר לגמרי, שקשה לי להתייחס אליו ללא עובדות חד-משמעיות. סיפורים מפה ומשם, לכאן ולכאן, גם אני מכיר.
ברמה האישית, אני בכלל לא מנסה לחסוך ופשוט קונה להיילקס חלפים מקוריים, מהיבואן. לא מוצא הצדקה להסתכן בעניין, ובפרט כשיש לי נסיון אישי כל כך טוב עם המוצר המקורי.
גולש אחר בג'יפולוג סיפר לי שהוא קנה מסנן שמן תחליפי, ריק מתוכן, עם גולת מתכת בתוכו, שתדמה משקל של מסנן נורמלי.
גילוי נאות: אני מנהל טכני ארצי של יבואן רכב (לא טויוטה) . כשאתם קונים חלפים מקוריים, הבונוס שלי גדל, כמו של כל שאר עובדי היבואן (;
זה לא כזה פשוט
הבעיה העיקרית אצלכם זה היבואנים של הזבל, מחפשים ומוצאים סחורה מסוג ז, לקנות כמה שיותר בזול ולמכור ברווח מקסימלי בלי להתייחס לצרכן או אכות.
אצלינו העולם שונה
ניקח לדוגמה את חבריינו באשדוד, הם גם OEM להרבה יצרנים וגם מייצרים לאפטר מרקט
הם מייצרים ל PURULATOR- באכות טובה לעומת זאת הם גם מייצרים בשביל FRAM, אכות ירודה.(פחות מדיה סינון)
אז זה ממש לא ויכוח של OEM כנגד האפטרמרקט, פשוט צריך לדעת איך להבדיל בין המותג האכותי לזבל, וכן אני מודע שבארה'ק זה לא קל, בכלל.
יצרני oem מייצרים את "אותו" מוצר באיכויות שונות ועלויות שונות.
מעניין לדעת, אם מוצר שמיוצר באותו מפעל באיכויות בנייה שונות ו/או בקרת איכות שונה, מגיע בהכרח עם מק"ט שונה.
עוד תובנה מעניינת בנושא חלפים "לא מקוריים" והפעם רפידות בלמים
אחרת איך הוא ינהל מלאי?
יצרן oem הוא בעל אמצעי היצור והוא ייצר מה שהלקוח ידרוש ממנו ויתמחר בהתאם.
המחויבות שלו היא כלפי המזמין לעמוד במפרט שהוגדר.
איכות או מחיר זה משהו שבעל המותג מכוון אליו, לאו דווקא היצרן ה oem
לא מחייב, הוא יכול לנהל עפ"י סדרות ייצור.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לא מחייב, הוא יכול לנהל עפ"י סדרות ייצור.
רענן
אבל אם האיכות לא זהה, והמקט זהה לאותו המוצר מאותו היצרן, זאת רמאות.
סדרת יצור משמשת לצורך בקרת איכות על בסיס תאריכים/ שימוש בחומרי גלם ולא שוני במפרט
כשאני חושב שוב על השאלה שלי, אני נזכר שבחלק מהמקרים שהיצרן מדווח על שיפור ברכיב כלשהו, המק"ט של החלק המשופר נשאר זהה, אבל אנחנו מקבלים סימני זיהוי כדי לאפשר לנו להבדיל בין ישן למשופר.
במקרים אחרים המק"ט משתנה, או שנשאר זהה ונוספת אות או כמה אותיות לקצה שלו.
חוק בסיסי בניהול תצורה קובע שברגע שאתה משנה אחד או יותר מתכונות הבסיס של הפריט קרי FFF) form/fit/function ) אתה חייב להחליף מק"ט. במידה והשינוי אינו חורג מה FFF אתה מעלה למק"ט גירסה.
סידרת ייצור/מספר סיריאלי/מספר אצווה/מספר זנב לא מחליפים מק"ט אלא מאפשרים במתודולוגיות ייצור שונות לאסוף יותר מידע על הפריט/מק"ט (בדר"כ כפועל יוצא של דרישות רגולציה) והופכות את הייצור למורכב יותר.
בקיצור כולם גנבים ושקרנים והאחרון שאכפת להם זה הצרכן הסופי מה שאפשר זה לנסות לקנות חליפי בחנויות חלקי חילוף שיש לך איזה שהוא קשר איתו ואולי הוא ירחם על הכיס שלך אם הוא יודע בכלל פחות או יותר את טיב החלק חילוף שהוא מוכר לך.בדרך כלל גם החליפי אפילו שיש את אותם סימני זיהוי על החלק אם הקופסא שונה עם שם אחר אז זה העתק למקור עם חומרי גלם שונים מהמקור ולא בטוח שאותו יצרן מיצר את החלק הזה ומשווק תחת שם אחר לא חסר זיופים בעולם יש מפעלים שזה הפרנסה העיקרית והיחידה שלהם הבעיה היא ביבואנים בארץ ובבדיקות במכס ובמכון התקנים שמאשרים ליבא חלקים סוג ז לארץ בלי סוף ובלי ביקורת ואם יש ביקורת אז היא כזאת קטנה שהיבואן מעביר לכאן בלי בעיה ושוב האחרון שאכפת לו ממנו זה הצרכן הסופי שבסוף משלם גם על הנזקים שנגרמו לרכב שלו בגלל אותו חלק שנראה כמו המקורי אבל בטח לא עושה את אותו עבודה שהוא אמור לעשות ואז לך תוכיח שהכשל היה בגלל אותו חלק דפוק.לפחות מה שנשאר זה להשתדל .ארז