מצויין, תרגיש חופשי להעביר לי את כל הלקוחות הלא מרוצים שלך. תקבל אחוזים.
Printable View
כשיהיו כאלו אעביר לך אותם בשמחה .
משנת 99 ועד היום לא היו כאלו אז ... Dont hold your breath
למה לריב עם אפשר ללכת מכות :-)
בניית אלמנטים כמו שער קשורים בתשתית וכול מה שאתם מתארים פה כמו צירים מתכופפים עמודים זזים וכו' קשורים בתשתית גרועה .
עם התשתית טובה והבנייה של האלמנט נכונה כולל בחירת פרזול נכון אין שום סיבה לבנות עם טולרנסים גדולים .
עידו
וזה בדיוק מה שאמרתי אבל לקוח לא ישלם לך כדי שתיצק עמוד כמו שצריך וברוב המקומות האדמה זזה המון (אצל לקוח שלי האדמה מרימה ומורידה את העמוד 10 ס"מ במהלך השנה-אדמה חקלאית) אבל כשהצעתי לבנות משקוף כמו שצריך הם לא הסכימו. אז חייבים טולרנסים מאוד גדולים. בבית כשכל השער והמשקוף נמצאים על אותם יסודות וזזים ביחד, אין בעיה לעשות טולרנסים מאוד קטנים, למשל דלתות יציאה לחצר, חלונות וכדומה. אבל פה דובר על שער לחצר.
ומה שאתה כותב מבדיל בין בעל מקצוע שיש לו לקוחות לא מרוצים לכזה שיש לו לקוחות מרוצים , כי בסופו של יום שום לקוח לא מעניין אותו כמה הוא שילם ואיך בניתה לו את מה שהוא ביקש עם השער לא עובד פתאום הוא בא אל בעל המקצוע בטענות , וכדי להמנע מלקוחות לא מרוצים בונים כמו שצריך על כול המשתמע מכך .
עידו
אתמול היתה לי שיחה מעניינת עם מישהו שמתקן שער קיים בחצר של בית.
הקרקע, אדמה שחורה, גורמת לתנודות גדולות מאד בין העונות.
הוא מוגבל לחיבור השער הדו-כנפי לחומה החיצונית שאחידה בכל הרחוב=מוגבל לתשתית קיימת.
התוצאה היא כנפיים שאחרי שנה לא נסגרות בגלל עיוותים בשלושה צירים..
שאלתי אותו לגבי חיבור עילי, אמר שניסו, הקורה התעוותה.
הפתרון שלו הוא בחיבור של הציר לשער, עם הברגות, שמאפשר כוונון עונתי של השער.
אצלנו בחצר, העמוד מתכת שיצוק מטר + אלכסונים בקרקע, ושער קל מאד, פשוט מטייל כל הזמן.
אתם רבים לחינם.
בנייה של שער על תשתית קיימת מחייבת פתרון ומרווחים שונים מבנייה נכונה מאפס.
הפעם דורון צודק :) , עדיף לרתך צירים מוברגים באמצעותם ניתן לכוונן את כנף השער.
אם מדובר בשער שגם משמש כמשקוף נעילה, מומלץ בקצה הכנף לקבע מוט הברגה אנכי שמאפשר תמיכה וכיוונן.
ככל שהמפתח גדול יותר השער מושפע יותר מהתפשטות/התכווצות מהפרשי טמפרטורה וגם מתנועת הקרקע והחומות.
האמת שאני מתפלא שמי שפרנסתו ממסגרות לא מודע לנושא.
השער שבניתי לא זז מילימטר כי הוא מחובר לבית, העמוד שאליו הוא ננעל ושלא מחובר לבית כן זז למרות שהוא כמובן יצוק. בכל מקרה, כל אחד שיבנה איך שהוא מוצא לנכון, אין שיטה אחת שמתאימה לכולם.
מכיר צירים מתכווננים, זה הכול עניין של מראה ומחיר.
פה תמונה הטעות שלך צד אחד מחובר לבית צד שני לא .
זו טעות קלסית של שימוש לא נכון בתשתית .
חברה אל תספרו לי על צירים מתכוננים ושער שמקבל כנף ומתחיל לעוף הכול קשור בתשתית נכונה ושימוש נכון בפירזול .
גם בית יכול להקרע לשנים עם התשתית שלו לא נכונה .
עידו
עידו,
תקרא שוב.
התשתית מחייבת התייחסות שונה בבניית הפתרון.
אתה צודק כשבונים מאפס כמו שצריך, וטועה כשאתה מתבצר בטיעון שהתשתית אשמה בבחירת פתרון לא מתאים לתשתית בעייתית.
לגבי בתים נקרעים, חפשו על שכונת ״נווה סדק״ בירוחם.
דורן עם התשתית הקימת לא מתאימה לשער או לכול דבר אחר אז היא לא מתאימה .
מה שמאוד מבלבל אותכם זה בניה חובבנית ובניה מקצעוית שזה שני תחומים שונים לגמרי .
פותח השרשור מנסה לרכוש מקצוע אתם מנסים ללמד אותו שאפשר לחפף ואפשר עם אתה חובבן ( זה גם לפעמים מצליח) , לא אין דרך לבנות שער גם עם טולרנסים של שישה מ" מ עם תשתית בעיתית .
וגם לא עוזרים צרים מתכוננים ולא ברזלים עבים וגדולים נגד כוחות הטבע לא ניתן להתנגד להם רק לחיות איתם ולכן רק תשתית נכונה +בנייה נכונה +שימוש בפרזול נכון (ובסדר הזה ) יגרום לך לשקט מהקליינט .
עידו
זו דעתך. לדעתי אתה טועה ובמסגרת הנסיבות זו הייתה האפשרות היחידה. כמובן שנתתי את הדרך שלך שכללה בניית תשתית נכונה אבל הלקוח לא רצה. יכולתי גם לוותר על העבודה אבל אז ממה אחיה? הודעתי ללקוח על הבעיות שיהיו אם לא אעשה את זה כמו שצריך, הוא החליט שהוא לוקח את הסיכון/חי עם הבעיות וזהו. בסופו של דבר נמצא פתרון, לא הכי אסטטי לטעמי, אבל נמצא פתרון והלקוח מאוד מרוצה.
להיות מקצוען זה לדעת לתת פתרון מותאם למצב.
זה גם לדעת לסרב לעבודה שדי ברור שלא תצלח בגלל תנאי קיצון ותגרור טענות מהלקוח.
(לזהות לקוחות בעייתיים זה גם מקצוענות)..
קרקע דינמית היא לא תנאי קיצון בארץ.
נכון ובגלל זה ועל אחת כמה וכמה במקרא כזה הכלל שכתבתי למעלה מחייב .
ומיכה לדעת להגיד לא לעבודה לא גורם לך להפסד פרנסה , לעומת זאת להגיד כן לעבודה שתצא גרועה גורמת להפסד פרנסה
עידו
בהנחה שהעבודה שאתה עושה גרועה. אני מאמין ביושרה אז אם הלקוח רוצה משהו, ולא מוכן להתפשר, אז אני מסביר את הבעייתיות ואם הוא מוכן לחיות עם הבעיה הזו אז זכותו. במקרה המדובר הפתרון היה לבנות מסגרת שהייתה נותנת לחצר חזית של הבית מראה של בית סוהר, אני בהחלט מבין למה הלקוח לא רצה לחסום לעצמו את החצר. המקצועניות פה היא לפתור את הבעיות בצורה שהלקוח יהיה מרוצה, שאסטטית יראה טוב ושיחזיק לאורך זמן. גם אם זה אומר מרווחים גדולים יותר בשער.
[1)]אני רוצה להודות למשתמש lizard a(0, 0, 0, 0.)]שהקדיש לי זמן בטלפון למרות זמנו היקר ובעזרת ה׳ נקבע להיפגש ומוכן ללמד אותי[/]
[C)]זה לא מובן מאליו וכמו כן אני רוצה להודות לפורום גיפולוג שזה פורום נהדר עם אנשי טובי לב אין לי ג'יפ וכבר יש לי חשק לקנות אחד כזה
=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]לב שמח ייטיב פנים"OR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]כך אמר החכם באנשים
לא ברור לי מה היתה הכוונה
אבל בטח היית שם חלק מה"תפאורה"
כי נשמה טובה לא ניתן לראות בעיניים
ולב טוב לא ניתן לאחוז בידיים.
אבל ...
אפשר לחוש בחיבה המוקרנת מן הנשמה,
אפשר להרגיש את הטוב היוצא מן הלב בכל פעימה.
יש בכם תכונה מדהימה בנשמה
והלוואי וישכילו וילמדו ממך הבריות
בלי פשרות.
וכמובן עם הרבה חיוכים,
כי לב שמח תמיד ייטיב פנים.
תודה!