אני לא חושב שראיתי נגרר מרותך כפי שלא ראיתי מטוס מרותך.
משתמשים במסמרות כפי שחיים תיאר וזה נותן פתרון נהדר ניתן לתחזק אותו במידת הצורך ובזול
Printable View
אני לא חושב שראיתי נגרר מרותך כפי שלא ראיתי מטוס מרותך.
משתמשים במסמרות כפי שחיים תיאר וזה נותן פתרון נהדר ניתן לתחזק אותו במידת הצורך ובזול
יונתן, בניית שלדה מאלומיניום תצא בסוף באותו משקל כמו פלדה בהנחה שבנגרר מיועד לשטח. זה כמו שנכתב אכן בדיון אחר, בגלל שהריתוכים צריכים להיות מגובים בחיבורים טכנולוגיים אחרים שבעצמם יהיו בנויים סביב בלוקים שתופסים נפח ומשקל. לחילופין יש שיטות אחרות, יקרות יותר, אני יכול לחשוב על מבנים שעובדים ועומדים ברעידות ובמשקל נמוך.
אז זה לא בלתי אפשרי לבנות שלד אלומיניום קל וחזק, אבל זה לא כדאי בשום דרך (אלא אם כן יש דרישה מבצעית ולקוח שמוכן לשלם...)
אסף.
כל מה שנאמר כאן עדיין לא כולל את הדרישות הרגולטוריות של משרד התחבורה ואת המגבלות האין סופיות שעליך להביא בחשבון בעת התכנון. לדוגמה - יש להשאיר 110 מ''מ חופש תנועה לגלג מלמעלה ו- 25 מ''מ חופש תנועה לצדדים. גובה הייצול אמור להיות קבוע - 450 מ''מ מהקרקע גם כשאתה מחליף גודל צמיגים שמעלים או מורידים את גובה הנגרר. על המשקל כבר דיברנו - וזו מגבלת תיכנון ממש בעייתית. ככל ששטח הסיפון גדל הנגרר מסווג במשקל גבוה יותר ואינך יכול לקחת נגרר בשטח 5.60 מ''ר למשקל פחות מ- 1350 ק''ג - כדוגמה.
בסופו של יום כמות המשתנים העצומה בתוספת המגבלה שלקחנו על עצמנו לתכנן מערכת נגררים מודולרית הביאה אותנו לעלויות תכנון ממוחשב של כסף גדול מאוד.
למרות השפה הבוטה, כלפי חלקינו, והעלבויות (שהרי לרמוז או אפילו לקרוא בפירוש למישהו טיפש וכו', זו פריבילגיה שכנראה שמורה רק לחיים), אני ממשיך להעריץ את המרץ והיוזמה..(והמלחציים שחיים בעצמו אומר שמיותרים לו... בכלל המון אנרגיה ועשייה ללא שום... מטרה מלבד העשייה וההכתיבה פה..)
חיים - אין כמוך.
אבל...
אחרי כל זה ובמיוחד שעברת את שלב הניסויים ויש כבר הזמנות, כפי שאמרת, אתה עדיין לא "סומך" על אנשי המקצוע שלך (והטכניון) ומעלה שאלות ברשת (עם כל הכבוד לזה שבג'פולוג יודעים הכל)?
כאילו, להשכיל תמיד זה טוב אבל זה לא קצת מאוחר מידי?
הייתי מבין אם היית מעלה את השאלה/ות במהלך הפיתוח/ניסויים (ואני משער שיש לבטים מול "לחשוף מוצר" בפיתוח) אבל עכשיו, זה לא קצת עבר את השלב של "בוא נבדוק את הבסיס"?
בכל מקרה,
נשמע רעיון גדול, לשווק קיטים של נגררים - אולי זה יכול לחסוך את עניין הרישוי הדווקני ויאפשר לכל אחד להרכיב נגרר בבית ולעשות רישויי בעמדה 1...
נראה לי ברנרד שפיספסת את החזון.
חיים ימכור למתקינים מורשים ולא ללקוח סופי...
כולל גם משלוח חסכוני לחול
למה פיספסתי? לא פיספסתי.
אני מציעי להרחיב את החזון ללקוח סופי..