תגובה: מחירי הרכב ירדו בקרוב?
עובדתית, מחירי הרכב בישראל ירדו. זה סותר את התיאוריה שלכם ש"הם לעולם לא ירדו".
ציטוט:
"המיסוי לא ירד ולו במעט".
אברהמי, תגבה את האמירה הזאת. מה בדיוק היה המיסוי על רכב לפני עשר שנים נניח, ומהו היום? תעשה אתה ניתוח רציני, אם מה שאני מביא הוא גבב.
וואלה נמרוד,אתה צודק,כשמורחים ווזלין זה פחות כואב.
שכחת את שערי הדולר/יורו לעומת השקל ואת מהפיכת הליסינג שהרגה את השוק.
אבל זה בסדר,אם לא מפה אז יאנסו אותנו מחור אחר,לא נורא. בסוף מתרגלים להכול.
נמרוד, מחירי המכוניות לא ירדו. המיסוי על רכב לא ירד. זה השכר הממוצע שדווקא עלה.
מחירי המכוניות דווקא עלו. משפחתית 1.6 ממוצעת ב-2014, לצורך העניין קורולה, עולה סביב 130,000 שקל. זה משקף עליה של כ-10,000 שקל לעומת אותה מכונית ב-2004.
אותו "שכר ממוצע" לא אומר כלום. כי בפועל, רוב הציבור לא מרוויח שכר ממוצע אלא הרבה-הרבה פחות.
למעלה מ-40% מהשכירים במשק בכלל משתכרים שכר מינימום... סביב 4,500 שקל....
תבדוק מה השכר החציוני, ואז נדבר.
אישה מוכה :
בעלי משתפר, הוא מרביץ לי פחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
אישה מוכה :
בעלי משתפר, הוא מרביץ לי פחות.
+1....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
עובדתית, מחירי הרכב בישראל ירדו. זה סותר את התיאוריה שלכם ש"הם לעולם לא ירדו".
אברהמי, תגבה את האמירה הזאת. מה בדיוק היה המיסוי על רכב לפני עשר שנים נניח, ומהו היום? תעשה אתה ניתוח רציני, אם מה שאני מביא הוא גבב.
אני מהטלפון הנייד ולכן קצת יקשה עלי להגיב כרגע עם סימוכין.
בנוסף אני לא מתימר להיות כלכלן.
מעדיף להמתין לאחד הכלכלנים ( מישהו אמר ניר ל) שיסקור את זה ברצינות.
אתה מוזמן לעיין כאן בנתיים
https://taxes.gov.il/about/reforms/d..._rehev2005.pps
מעניין מאד בועז... המצגת מסבירה יפה מאד איך מיסוי הרכב ירד ברפורמה שהתחילה בשנת 2005, בניגוד לטענה שלך... :rolleyes:
ודרור - כאמור, קורולה עלתה 120 ב2004, 130 ב2015. עלייה נומינלית של 8%, ירידה ריאלית של 7% כי היתה אינפלציה של 15% בשנים האלו.
בואו נסתכל על משהו אחר... מה היתה המכונית החדשה הזולה ביותר בישראל בשנת 2004?
הנה מצאתי מבחן דרכים באוטו, משנת 2004 (שכתב טל שביט זצ"ל, עיתונאי הרכב המקצועי ביותר שהיה לנו בישראל) שכותרתו המכונית הזולה ביותר בישראל. בשנת 2004 היתה פיאט פנדה ידנית במחיר 75 אלף שקלים.
היום, המכוניות הזולות ביותר בישראל - סוזוקי אלטו, שברולט ספארק, סקודה סיטיגו, כולן ידניות, כולן מקבילות לאותה פנדה - עולות 20 אלף שקלים פחות.
איך זה? רמז, רבותי... - כי המיסוי על רכב חדש כן ירד בישראל, מה לעשות...:D
נחכה לבועז שיבדוק לעומק ויגיד לנו בדיוק מה היו שיעורי המיסים על רכב חדש בשנת 2004 וכמה הם היום.
עזבו ואזלין, בעל מוכה, תסמונות שוודיות. תבדקו מאיפה מגיעות תחושות התסכול שלכם. לא צריך להיות כלכלן בשביל לבדוק מספרים.
יש נתונים לגבי מחירונים, ירידת ערך ועלות שנתית?
מי שקנה רכב ממוצע ב 1990 ומכר אותה ב 1995- כמה עלתה לו ב 5 שנים אחרי 150 אלפי ק"מ
כמה היום מי שקונה "דומה" ומוכר אחרי 5 שנים ו 150 אלפי ק"מ
מה העלות נטו בין שני המקרים (תזרים ההשקעה פלוס תזרים ההוצאות בניכוי תמורה ממכירה= השקעה נטו)
אינטואיציה..בזמנו ירדו פחות (באחוזים)
מנגד זה אולי עובד כנגד המכוניות בח"ל שחדשות נמכרות זול יותר אבל ירידת הערך שם למכונית בת 5 שנים ממה שאני שומע הרבה יותר משיעור הירידה כאן
תשקיע כמו שאני משקיע לפעמים ותן לנו הסבר מלא מה היה מבנה המיסוי על רכב בשנת 2005 ואיך הוא השתנה עד היום, בשפה פשוטה שכולנו נבין.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
בועז המקור שהבאת פנטסטי. כל התשובות נמצאות שם. אבל או שאתה מתמם, או שאתה באמת לא יודע לקרוא נתונים.
המיסוי עד שנת 2005 היה אחיד למכוניות פרטיות 85% ולרכב מסחרי 75%. משנת 2005 התחילו שורה של רפורמות, שעיקרה מס הדרגתי בהתאם לקבוצת הזיהום של הרכב. החל מ30% למכוניות היברידיות ולמכוניות מקבוצה 2 (הקטנות הידניות).
משפחתומטוית מודרניות שייכות לרוב לקבוצה 7, והמס עליהן הוא 63%, זאת לעומת 85% כשהמס היה בשיאו, בשנת 2005.
גזרתי כמה מהטבלאות הרלוונטיות מהמקור שאתה הבאת.
זו הטבלה המלאה נכון לשנת 2013 ולדעתי זה בתוקף גם היום.
קובץ מצורף 99212
והנה הטבלה שמראה את מס הקנייה הממוצע שנלקח על ידי המדינה מכל המכוניות הפרטיות שנמכרות בכל שנה, הן באחוזים והם באלפי שקלים מתוך העלות של הרכב. הוא ירד משיא של 85% ב2005 (כשהוא היה אחיד לכל המכוניות הפרטיות), עד לכ 60% בממוצע בשנת 2013.
קובץ מצורף 99213
אלו העובדות - מס הקנייה על רכב בישראל ירד, וירד משמעותית, החל בשנת 2005. אפילו על כלי רכב מקבוצה 15, שזה בעצם כמעט כל רכבי ה4X4 שמעניינים אותנו, המס ירד באחוז או שניים, אבל על רוב מכוניות הנוסעים המס ירד משמעותית עד משמעותית ביותר, וזו הסיבה שהיום בישראל יש מבחר גדול של מכוניות קטנות ב50-60 אלף שקלים כשלפני עשר שנים המכונית הזולה ביותר שניתן היה לרכוש עלתה 75 אלף שקלים.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם ננתח את הטבלה בעמוד 4 נוכל לראות שכמעט אין שינוי במס הקניה לאורך העשור שנדגם,
מצויין פחות מחצי אחוז שזה זניח לחלוטין.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
זו הטבלה מעמוד 4, ואני מצטער לראות שאתה כנראה באמת לא יודע לקרוא נתונים.
בעמודה האחרונה אתה רואה שמס הקנייה מערך היבוא ירד משיא של 85% ב2005 ועד ל60% בלבד ב2013.
הסכום הכולל של תקבולי מס קנייה מרכב נוסעים לא השתנה, כמו שציינת, אבל זה בגלל שכמות המכוניות עלתה בצורה דרמתית - כמעט הוכפלה!
בשנת 2005 נמכרו 136,939 מכוניות שעליהם שולם 85% מס קניה, וב2013 נמכרו 225,297 מכוניות שעליהן שולם מס קנייה של 60% בלבד, אבל הסכום הכולל של מליוני שקלים גדל (וריאלית השתנה בחצי אחוז זניח, כמו שציינת)
זה בדיוק הפואנטה של הורדת המיסוי - תוריד להם את המחיר, יקנו יותר, ויקנו יותר מהמכוניות החסכוניות שאנחנו רוצים שיסעו בכבישים.
קובץ מצורף 99214
רבותי, טענתם פה שמחיר המכוניות בישראל לא יכול לרדת - זה לא נכון. הוא ירד משנת 2005 ועד היום.
טענתם שמדינת ישראל לא יודעת להוריד מיסים - לא נכון. היא יודעת, עובדה, המיסוי על רכב ירד בעשור האחרון.
רק לגבי שתי הטענות האלו רציתי לתקן אתכם.
בועז אתה מפתיע אותי. אתה יודע מה זה ממוצע?
שוב אותה הטבלה שמחלקת את כל המכוניות לאותן 15, למעשה 17, קבוצות, ולכל קבוצה מס קנייה אפקטיבי אחר. החל מ8% למכונית חשמלית נטולת פליטות ועד 83% לקבוצה 15. עד כאן?
http://www.jeepolog.com/forums/attac...2&d=1434519409
בשנת 2013 נמכרו 225,297 מכוניות נוסעים, מכל הקבוצות. על כל מכונית שולם מס באחוז אחר, ובסכום אחר. בסך הכל, מס הקנייה ששולם על כל המכוניות בשנה הזאת, הוא 60%. על חלקן שולם יותר ועל חלקן פחות, אבל הממוצע הוא 60%. זה לא מעוות וזה גם בכלל לא מפתיע - ההתפלגות של מספר כלי הרכב גם מופיע בעמודה אחת ימינה, "% מסך המכירות ב2013" - אתה רואה שהמון מכוניות נמכרו מקבוצות 6-7 שזה המשפחתומטיות הסטנדרטיות שהמס עליהם 60-63%, אבל עוד יותר נמכרו קטנות חסכוניות - מקבוצות 3-4 בעיקר. המכונית הנמכרת ביותר ב2013 היתה קיה פיקנטו, למי שלא זוכר.
מחירי המכוניות החדשות מוטים למעלה בעשרות אחוזים . אין קשר בין המחיר הרשמי אצל היבואן לבין המחיר האמיתי של המכונית , כשהצרכן העיקרי הוא חברות ליסינג ומועדוני צרכנות כמו ״חבר״ , אז המחיר הרשמי הוא לפראיירים בלבד, שגם אותם מפתים באמצעות הצעות מימון יצירתיות.
תבדקו מה קורה למחיר אחרי שנה ושנתיים, אפילו לוי יצחק כבר לא מסוגל להתעלם מזה.
מה שניר אומר נכון, וגם נובע בין היתר מאותה סיבה - הנתח של הממשלה קטן, אז היכולת של היבואנים לשחק במחירים גדלה.
בואו לא נשכח עוד שינוי מדיניות ממשלתי משמעותי - הקלות שמאפשרות את היבוא האישי. בנישות של רכבי יוקרה ורכבי שטח בפרט, אחוז עצום - אולי הרוב במכוניות מסוימות - מגיעות ביבוא אישי ומקביל, בצורה שגורמת למחיר השוק לרדת דרסטית ואפילו הכריח יבואנים להוריד את המחיר הרשמי של מכוניות. זוכרים כשמכשירי תנועה נאלצו לחתוך את המחירון שלהם כי אנשים הביאו ערימות של רנגלרים ביבוא אישי?
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive