תגובה: שרשור כלכלי- הגיוני (?) ברכישת רכב שטח, מהי העלות המשמעותית ביותר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
נמרוד, כרגיל שכחת (במודע) את אלמנת הרגש.
או בלשון העם ה"שם" של הרכב.
ולזה יש פקטור גדול מאוד במיוחד כאשר לא מדובר בכמות גדולה של רכבים (כמו בשוק שלנו)
וזה גורם לכל מני אנומליות כגון טויוטה פראדו והייליקס או רנגלר JK
לחילופין יש גם את השם השלילי שגם הוא גורם משמעותי (לדוגמה לנדרובר דיסקברי)
ברגע שזה גלובלי, אלו לא אנומליות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
דרור,
פעם הייתי אומר שפסיכולוג עולה יותר. אחרי שבדקתי כמה אני מוציא על רכבים (שטח/ספיידר) - החישוב כבר לא חד משמעי, שלא לומר עדיף בבירור לטובת פסיכולוג :)
תלוי כמה אתה משוגע (רמז: אתה נוסע בפאג'רו = אתה לא מספיק משוגע).....
נחזור רגע לפותח השרשור לשגיא, מאוד קשה לקחת את התחביב שלנו ולכמת אותו כלכלית, האם כדאי סולר או בנזין, ההחלטה על רכישת רכב שטח אמיתי היא בדרך כלל רחוקה משיקול כלכלי הגיוני. אני כן מסכים איתך שמי שנוסע עד 10,000 ק"מ בשנה לא בהכרח ירוויח מרכב סולר.
נרחיב קצת:
מי שקונה רנגלר קונה בגלל "מחלה" לא משום שיקול כלכלי אחר, כמות השיפורים שישים ברכב תגמד את ההוצאה על דלק בתחילה, בוודאי מי שיחיה עם המחלות של JEEP אמיתי לא חושב על כסף (תאמינו לי יש הרבה מחלות, בקבוצה שלנו הרנגלרים לא ממש שם לאמינות מופלגת).
מי שקונה מפלצת מוצצת והדלק מטריד אותו אז שלא יקנה כזו. לי אישית קשה עם החברים שלי שקונים מפלצת כזו עם מנוע ה 4.7 שידוע שלא אוהב גז ושמים מערכת גז ואז נוסעים שעין אחת על מד החום כל הזמן מפחד.
מי שלא מתאים לו המחלה של Jeep ילך ליפניות וזה הפג'רו או הלנד קרוזר, ישכנע את עצמו שזה עולה פחות בגלל הסולר, יוציא פחות על שיפורים, אבל ישתעמם... נכון בסוף יעלה לו סכום כלשהו פחות כל שנה, אבל די זניח לטעמי.
כן ראוי להערכה כל אלה שסוחבים כל חודש את העול הכספי וחייבים את התחביב, קונים רכב 4X4 ישן ו"חסכוני" ובאמת מוציאים כמה שפחות, עד שיש איזו שהיא תקלה רצינית ואז יהפכו את העולם כדי לממן תיקון, זו קבוצה אחרת שתשקול לפני כל טיול טוב טוב את עלות הדלק.
רבותי המלומדים בואו נודה
גיפ זו החלטה רגשית לחלוטין (כל שאר היפניות למיניהם משחקים בנדמה לי )
בדיוק כמו החיוך הדבילי שיש לכל אחד מאיתנו מרגע ההנעה שלא לאזכר
מעבר נחמד כזה או אחר שהגיפ צלח בקלילות.
משכך לנסות לכלכל רגש טהור שמיצב את הנפש למונחים מספריים או כלכלים בטעות ייסודו.
חולה על הגיפ והיה לי אחד גם בתקופות הכי קשות ( והיו לי לא מעט כאלו ) שלא היה לי כסף לחשבון חשמל.
ההעצמה הנפשית שווה הכל.
חשוב לזכור היטב שבסוף אנחנו חיים רק פעם אחת (וגם זה בקושי )
יוס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
להתחתן זה כלכלי ?????
אוהו,
עדיף לסגור את התיבת פנדורה הזאת ועדיף אתמול.
בנתיים החשבונות שלי עומדים עם מינוס של חצי מליון דולר מהנושא המדובר.