יש שמן ואפילו מלוכלך בסעפת היניקה. זו עובדה. ככל שהמנוע ישן יותר המצב גרוע יותר, וככל שהמנוע עובד קר יותר המצב גרוע אף יותר.
אסף.
Printable View
יש שמן ואפילו מלוכלך בסעפת היניקה. זו עובדה. ככל שהמנוע ישן יותר המצב גרוע יותר, וככל שהמנוע עובד קר יותר המצב גרוע אף יותר.
אסף.
אבל אז אתה בעצם מזרים אוויר דחוס למכסה השסתומים לא? וזה מצב אסור.
אם זה כך, תרכיב מיכל כזה. אין כל מניעה.
לאינטרקולר מגיע אויר דחוס.
אז אם הנשם מחובר למקטע המדוחס, לא שינית כלום מעבר לדילוג של אדי השמן מעבר לאינטרקולר.
ומה שכתבת לגבי האפשרות של דחיסת אויר לראש מכוון שאולי יש מצב שהנשם מחובר במקום אחר, לחלק לא מדוחס?
(נראה לי נכון להמשיך בדיון נפרד מזה של אסף כי נוצרים שני נושאים שונים)
אכן אנחנו קצת גולשים, מחילה.
שוב, בפאגרו הצינור מחובר אחרי הפילטר אוויר ולפני הטורבו/אינטרקולר משמע בחלק הלא מדוחס, ההצעה של לחבר את הצינור אחרי האינטרקולר משמעותה להזרים אוויר דחוס לתוך מכסה השסתומים ולהבנתי זה יכול להיות קטלני.
עוד סיבה שהרבה רכבים לא מדוחסים מתקינים מיכל כזה היא מניעה מהשמן להגיע לחישניי הmaf וכו
עשיתי ברור קצת יתר מעמיק לעניין ואילו המסקנות שלי :
1. מטרת הנשם הינה לפנות את אדי השמן שנוצרים במנוע בצורה ירוקה מחד ולתת שימון מינימלי לחלקים המכניים במצערת מאידך (ויש שאומרים גם לשמן את הצד הפנימי של המוט וכיפות השסתומים, זה שנמצא אחרי מחזיר השמן).
2. במנוע חדש או שאינו בלוי אין צורך במתקן.
3. במנוע בלוי ישנה עלייה בלחץ שבא מהנשם שמתבטאת בזריקת שמן מוגברת למצערת ולסעפת היניקה שגורמת קודם כל לאיבוד מיותר של שמן מנוע ובעודף ליכלוך בסעפת.
4. עודף הלחץ יכול בנוסף להפריע לפעולת המנוע. להפריע לקריאה הנכונה מחיישן הMAF (במנועי בנזין), ולגרום לטורים גבוהים יותר בסרק.
5. לרובינו שלא ימהרו לשפץ את המנוע הבלוי הפיתרון של לכידת חלק מהשמן והחזרתו הינו פיתרון סביר.
6. בניגוד למה שגם אני טענתי קודם, פילטר האויר שעל הכוסית חיוני. מטרתו להפחית את לחץ האויר שנכנס לסעפת היניקה ולהחזירו לערכים המקוריים של מנוע לא בלוי.
7. אחת לתקופה (תלוי במנוע הספציפי) יש להחזיר את השמן שהצטבר בכוסית חזרה למנוע (אין צורך לזרוק אותו). ראיתי הצעות לפיתרונות לניקוז אוטומטי לאגן הקרטר או אפילו חזרה לנשם, אני חושב שהלחץ במנוע יקשה על זה.
ליאור
קצת דוגמאות התקנה:
טויוטה : http://4x4earth.com/forum/index.php?...install.11329/
פטרול: http://www.patrol4x4.com/forum/nissa...25/index2.html
יש עוד הרבה ברשת.
מה דעתכם על זה?
http://www.jegs.com/i/JEGS-Performan...52205/10002/-1
אסף.
מעבר לשקיפות, יש כאן סוג של פילטר שעליו יתפס השמן באויר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זו הכוונה של הדבר הזה. למנוע מהשמן להגיע לסעפת היניקה.
אסף.
ברוב ה can catch לא היה פילטר או משהו בתוך הכוסית שילכוד את השמן,
למעט אלו של mann שהם בליגת מחירים אחרת.
הי אסף
אני בעד אם זה נעשה נכון, קרי oil catch can שבנוי נכון עם תעלות וצמר פלדה בפנים וחזרה לסעפת יניקה או איורור החוצה אם המנוע בריא ואין לך בעיה עם איכות הסביבה.
ב-2 צרפתיות דומות התקנתי oil catch can , באחת עם מנוע NFX 16V 1.6 וב-106 ראלי דור שני טורבו. בשתיהן זה עבד נהדר (אטמוטספרי וטורבו).
דיוויד, שכנעת אותי.
וגם העובדה שמחיר צינור + משלוח הם סדר גודל של 200 ש״ח.
לקנות מיכל פושט באיביי ולהוסיף לו מחיצה בי הכניסה ליציאה וצמר פלדה, לוקח?
אסף.
נשמע מענין,
האם יש מניעה כלשהי להתקין דבר כזה גם בטרופר דיזל? - שם יוצא מהנשם שמן שעובר לו גם דרך הטורבו והאינטרקולר ולתוך המצערת..
כן, רק חפש מיכל שניתן לפתיחה , לא כולם באיביי כאלה..
אכן nfz. כמובן 106. 90 כ״ס והנאה מכל רגע.
אסף.
קובץ מצורף 100266
אתה תתחיל באמת להנות אחרי שתחליף אנטירולים , מוטות פיתול וקפיצים של הגירסאות החמות.
קפיצים קידמיים
אנטירול קידמי 22 מ"מ
אנטירול אחורי 24 מ"מ
מוטות פיתול אחוריים 19 מ"מ
מכיר את כל האופציות.... כבר היינו שם.
בינתיים זו לא המטרה אבל הלכתי על הדגם הספציפי כי יש הרבה מה לעשות איתו אם נרצה והוא נהדר גם כמו שהוא.
אסף.