כמוני כמוך... יבוא יום ואזרוק את הליסינג ואחזור לנהוג על מייסי פרגוסון הישנה...
sent from my WJ
Printable View
חברה של גיסתי חזרה עם בעלה לערבה, לא התחילו מאפס אלא עם תמיכה של משק הורים, לא מצליחים להתרומם.
כמו הרבה הייטקיסטים פה גם אני חולם לעלות על טרקטור בבוקר, וכמו שציינתי קודם יש דרכים לעשות את זה. אבל צריך המון הקרבה ולחשוב מחוץ לקופסה, כי מחקלאות מסורתית קשה מאוד להתפרנס.
ידעתי שזה יגמר בבכי הענין הזה עם הטרקטורים... אמנם אני מתגעגע למפלצות עם מחרשה 5/6 סכינים, קבינה של ג׳ון דיר עם מוסיקה טובה בווליום גבוה והשקט מסביב... האנפות בקר שרצות אחרי המחרשה, הדורסים מלמעלה שמחכים לעוט על הנחש שנחשף ומדי פעם מאפשרות תמונה מהסרטים כשהן עפות עם הנחש שצדו בין הטפרים...
עכשיו זו העונה
http://youtu.be/H_OQVN5XA6c
אתה מוזמן לבוא לחרוש את השדה שלנו. אתה יודע מה ? אתה מוזמן גם לגדל עליו.
יש לנו 27 דונם צמוד לבית ועוד בסביבות ה20-25 בחלקה ב. כרגע מגדלים עליהם חציר לבהמות, יש לך רעיון טוב יותר, אתה מוזמן להציע.
מיכה,
רעיון לסטארט אפ - חריש עצמי לפי שעות.
כ"א מחולמי ההיי-טק יוכל לבוא ולשכור את השטח למספר שעות לטובת חריש עם טרקטור (במחיר סמלי :) )
אח"כ תאפשר קטיף /איסוף עצמי בתשלום סמלי (או לפי משקל או לפי כמות החיוכים, האנשים וסוג הגידולים)
ככה אפשר לעשות כסף מחקלאות בשילוב הייטק :)
עריכה: ניר, כתבנו באותו הזמן, אולי באמת יש בזה משהו....
אני לא כוונתי לרפתות של פרתות.
כוונתי היא לבקר לבשר.
במושב שבו נולדתי רובו היו רפתות חלב..ולצערי רבות נסגרו.
כיום אני גר במושב עובדים בגליל המערבי
עם לולים מטעים עדריי כבשים ובקר לבשר.
אני רואה את אנשיי המושב מתפרנסים בכבוד..
נכון שזה עניין של שנים אבל הם התחילו גם ממשהו ולטעמי גם להם אמרו
אתם תפסידו ..אני עובד במשקים רבים..יש חי ניסיון..
פשוט לעולם לא בדקתי במה זה כרוך...וכמו גיפולוג..יודעים הכל.
מחפש חוות דעת מה האפשרות החקלאית הכי "משתלמת" להתחיל בה..
אני אדם של עבודה...לא מחפש לשבת בבית ...אני חיי את זה.
אם חורשים את אותו שדה שוב ושוב, מהר מאוד צריכת הדלק תרד פלאים :)
חבר מכונאי, יליד עיר שחלם על טרקטורים היה מאבד בחינם לבחור מהמושב ליד רק כדי לנהוג על טרקטור.
לפותח השירשור, מי שמצליח זה תמיד זה שעושה למרות המייאשים :)
אנחנו לא מיאשים אלא מחשלים...
תזכור שרק המעז מנצח ( או מפסיד).
חלילה לייאש נהפוך ...
אבל גם כשמכניסים ראש בריא למיטה חולה עדיף לקחת חיסון.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אין לי בעיה, תבואו אבל הטרקטור שלי לא חורש, רק חופר.
כרגע השדה מעובד על ידי מישהו שמגדל בו חציר. זה כמובן ללא השקיה או עבודה מיוחדת. פעם בשנה חורש, זורע וקוצר. הכי זול שאפשר. יוצא לו מזה בסביבות ה15-16 ערימות גדולות של חציר. בכסף זה לא שווה הרבה, אולי אלפיים שקל.
אם אני זוכר נכון, חבילה זה בערך חצי טון, ומוכרים לפי 400-600 ש"ח לטון כבוש במתבן .
7500 ש"ח ברוטו....לפני דלק, טרקטורים, פנסיה, אז מי רוצה להיות חקלאי ?
בדיוק. חשבתי לדרוש ממנו איזה 5-6 חבילות חציר אבל לא נראה לי ששוה לו לעבד את השדה בכזה מחיר. נראה, אולי אגדל שם עשבייה לעיזים, בתור מרעה בשבילם. לא הרבה עיזים 5-6.
ארז זה בדיוק מה שהוא עושה. חלק הוא משתמש במשק שלו-גידול עגלים לבשר וחלק הוא מוכר.
אבל אם הוא היה צריך לשלם שכירות על השדות האלה זה לא היה משתלם לו.
אם יש לך שטח רציני של כמה מאות דונמים או אם אתה מומחה בגידול ספציפי שנותן הרבה לדונם אז יש לך סיכוי בחקלאות.
לפותח השירשור, תחשוב על גידולי תבלינים, פיטריות, נבטים וכדומה. גידולים שאפשר לגדל בקומות ולגובה. רק אז אולי תוכל להתפרנס מזה.
לפני שלושים שנה המושב שלנו היה מלא בחקלאים, כיום יש אולי 2 שמתפרנסים מזה וגם בדוחק. כנראה שאם לא היו להם מקורות הכנסה נוספים אז הם לא היו שורדים.
השאלה היא מה זה אחת לשנה?
פעם בשנה לחרוש - כחמש קמ"ש לכל כיוון כ3 מטר רוחב, הלוך חזור על כל השדה.
פעם בשנה לדסקס - 12 קמ"ש כ5-6 מטר רוחב וכו'.
פעם בשנה להחליק- דומה לדיסקוס
פעם בשנה לזרוע- לא זוכר את המהירות אבל זה יחסית רץ.
פעם בשנה לקצור- יחסית רץ.
כל זה בהנחה שיש לו טרקטור גדול וכלים רחבים. אם הטרקטור קטן תוריד את כל המהירויות ורוחבי הכלים.
כמובן עלויות- סולר, מפעילים, תחזוקה ולפעמים השכרת כלים (יש לו קומביין? מזרעה ? מכבש?)
בקיצור הרבה עבודה בשביל 7500 ש"ח
גם אם תרוויח 2000 שקל לכל שדה, זה 2000 שקל בשנה, כפול 15 חלקות - 30000 שקל רווח בשנה.
בהצלחה עם זה...
אם הוא עושה את זה כדי לחסוך מעלויות הרפת שלו 30 בשנה זה נשמע הרבה יותר הגיוני.