ברור לך שזה עדיין גזל?
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Printable View
ברור לך שזה עדיין גזל?
לא.
ממש לא.
זה פחות מההפרש בתדלוק אקראי בתחנה עם הנחה פחותה מהתחנה הרגילה שלך.
אני לא יודע מי הרגיל אותך, אחי זה 40 ש"ח במים ועוד בערך 200 ש"ח בשמן בטיפול אני שמח שזה לא מזיז לך.
המחשבון שלך מקולקל.
שמן:
5*16=80 שקל
נוזל קירור מקורי:
16*10=160 שקל.
160/100,000=0.0016 שקל לק״מ, עלות לנוזל מקורי שאתה יודע בודאות מה קיבלת, בלי צורך במהילות ומשחקים.
נוזל תחליפי:
11*10=110 שקל
110/100,000=0.001 שקל לק״מ.
על 0.0006שקל אתה קורה שוד?
אני מעדיף כל יום לשלם 0.0006שקל יותר כדי להיות בטוח מה אני מכניס למנוע..
מה גם שאני בכלל לא בטוח שהנוזל התחליפי מיועד להחזיק 100kקמ, ואז בשכלול הסופי התחליפי ייצא לך יותר יקר משמעותית מהנוזל המקורי.
זה וויכוח שלא יגמר. מה שמציק לי זה שמוסכי היבואן מרשים לעצמם לגזור את הלקוח שלהם בכל התחומים לא רק נוזלי הקירור.
זה ברור שמוסך יבואן מרוויח יותר מכל ספק חומרים או חלפים אחר על אותם המוצרים.
מצד שני, רק כך אתה יכול להיות בטוח שמדובר בחומר שעבר בדיקה והוא אכן מתאים לרכב לפי התקן של יצרן הרכב.
מצד שלישי, בדברים שבהם ההפרש באמת גדול, עדיף תמיד לחפש אופציות שפויות או באמצע - מחנות חלקי חילוף שמוכרת מוצרים איכותיים ולא מרמה (ובתור מישהו מבפנים אני בטוח שאתה יודע כמה מוצרים מזוייפים יש בשוק, למשל נוזלי קירור עם מדבקות שלא שייכות).
מצד רביעי, איפה שההפרש זניח (כמו נוזל קירור או שמן מנוע) - למה לבזבז זמן ואנרגיה על חיפושים ובדיקות? (הזמן שלנו גם שווה כסף, לשכירים שבינינו נורא קל לדעת כמה - זה כתוב בתלוש המשכורת בערך של מחיר יום חופשה).
אסף.
אני יודע בכמה כסף אני מוכר שמן ונוזלי קירור וכמה הם גובים. וזה לא פיר כלפי הלקוח.
בשביל להגיד את זה אתה צריך להעלות מספרים ודגמים לדיון, אחרת זה באויר לגמרי.
את אותו נוזל הקירור שאתה קונה ב 17 ש"ח לליטר נמכר למוסך ב 6.10 ש"ח לליטר. שמן שאתה קונה ב 50 ש"ח לליטר נמכר למוסך ב 12 ש"ח לליטר נוזל בלמים נמכר ב 6.5 ש"ח ל 330 מיל....
אתה מפספס את המספרים.
אם תמכור לי את הנוזל המקורי במחיר יותר מוזל, אבוא אליך.
לא מתכוון להתפשר על הוודאות באיכות בשביל 0.0006שח.
שמן?
מי דיבר על 50שח/ליטר?
אם אני קונה ב-16שח לליטר שמן איכותי שהמוסך קונה ב-12, זה לא נשמע לי כזה גזל.
הוא צריך להתפרנס ממשהו, אני לא מצפה לנדבות.
שמן בדרוג בסיסי ממוחזר יעלה 10 ש״ח לליטר אבל לא יכנס אצלי למנוע.
אל תכניס שמן לא מוכר ואל תתפשר לעולם על איכות הנוזלים ברכב. אני לא מוכר לפרטיים ( אין את הלוגיסטיקה לפרק ארגזים) מצטער.
שלום
אני היתי בזמנו קונה את הנוזל הזה (מצורף תמונה) ממוסך טויוטה, מחליף גם בפראדו לשעבר וגם בלנד קרוזר שיש כרגע.
הוא ממש לא זול, אני זוכר יותר בכיוון של 50 שקל לליטר, כלומר משהו כמו 250 ש"ח למיכל כזה של 5 ליטר.
גם שחיפשתי חלופות לפני, ידעתי שבסוף בשביל שקט נפשי אני מעדיף לשלם עבור הנוזל המקורי
מה גם שההחלפה היא כל 5 שנים או 150 אלף ק"מ, כך שזה לא משהו שמחליפים יותר מידי.
הפראדו כבר נמכר, ההחלפה האחרונה בלנדקרוזר היתה לפני כ 4 שנים (צריך לבדוק בספר) לכן זה גם התאריך על האריזה כך שעוד שנה (+-) יש לי להחליף שוב.
בהצלחה
קודם כל זה תרכיז לפני מיקס. דבר שני זה נוזל קירור לפי תקינה שנקראת g12. אתה יכול למצוא את זה בקטרפילר (20 ליטר יעלה בערך 120 ש"ח. רינהול יעלה 20 ש"ח ל 1.5 ליטר. פרסטון יעלה כ 60 ש"ח ל 3.85 ליטר פחות או יותר. 5 ליטר של קטר פילר יעלה בערך 80 ש"ח. בין זה לבין 50 ש"ח לליטר המרחק עצום.
לא נעים לי להגיד לך שמישהו עשה עליך קופה.
לפני כמה חודשים אשתי נסעה למוסך טיוטה וביקשה למלא את הג'ריקן 15 ליטר שהביאה מהבית בנוזל קירור מהצובר.
הביאו לה גלונים כאלו.
היא תיקנה וביקשה מהצובר, כמו שביקשתי (במיוחד כי ראיתי את הטריק הזה של הגלונים בעבר).
אמרו לה שה אותו מחיר.
הסתכלתי על הקבלה- וואלה צודקים- חייבו לפי מחיר צובר.
ובנוסף,
מה שמכרו לי זה לא תרכיז- זה נוזל מוכן לשימוש.
אם זה תרכיז, צריך לתמחר לפי הכמות הסופית שזה נותן, לא כתרכיז.
אני לא זוכר שדיללתי אותו.
אבל אם יש אפשרות לדלל אותו כ 50/50 אז המחיר הוא כבר 25 ש"ח לליטר עבור נוזל הקירור
כתוב עליו במפורש לפני דילול, אני אישית עובד עם תרכיז בגלל החום.
וצובר זה יצור ישראלי בטויוטה הוא יהיה של חברת פז בדרך כלל.
כתוב על האריזה "PRE-MIXEX"
יכול להיות שמכרו לך נוזל רגיל בתוך אריזה בשימוש חוזר?
- - - Updated - - -
ויכוח עקר.
אתה תמשיך להשתמש במה שמתאים לך, אבל זה לא משנה את ההפרש במחיר שכל אחד יחליט אם מתאים לו.
החביות שמילאתי מהן מגיעות עם לוגו וכיתוב מפורט של טויוטה, לא של פז.
אגב,
אם אתה לא מוכר לפרטיים, אז כל המחירים שרשמת לא רלוונטיים- איך זה בדיוק עוזר לצרכנים פרטיים?
אני אישית לא בנוי למכור לפרטיים. תארגן קניה של קרטון סגור אני מבטיח למכור לחברים באתר במחיר סיטונאי.
Pre mixed
זה "מדולל מראש", לא "לפני דילול"!
אם תדלל את זה הריכוז יהיה 25 אחוז בלבד...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk