תגובה: פטור ממילואים או יחידה חדשה ?
ציטוט:
"מקסימום התגמול*לחודש לעובד שכיר, לעובד עצמאי או למי שהוא גם שכיר וגם עצמאי הוא 5 פעמים*הסכום הבסיסי*-* 43,240 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) , וליום הוא 5 פעמים*הסכום הבסיסי מחולק ב-30 -* 1,441.33 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) *. "
מה קורה למי שנמצא מעל התקרה אין לי מושג.
ניר,
לא כתבתי לחיל ספציפי.
כתבתי על רכיב במכלול שיקולים ועל חתך סטטיסטי.
אני גם לא בר-סמכא לעניין אלא מביא משהו ששמעתי די מזמן.
מנסיוני הדל, הנסיון חשוב יותר מהכושר :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תפסיקו להעלב מזה שלא רוצים אתכם ומעדיפים מישהו צעיר יותר. זה הצבא, לא אשתכם.
בדיוק.
יום למחרת יומהולדת 40 התקשרתי לקצינת קישור וביקשתי את מכתב השחרור. היא אמרה לי שהתנדבתי ליחידה כלשהי ובגלל זה באותה יחידה אני אהיה עד גיל 45. סיננתי כמה קללות מתחת לשפן. קראו לי באותן 5 שנים רק ליום אחד, שגם בו סיימתי את מה שהייתי צריך ב 09:00 בוקר, והלכתי הביתה.
תרמתם, לחמתם, אתם תותחים - היום אתם מיותרים לצבא.
היו שלום ותודה על הדגים.
חבל ואין סיבה להרגיש רע או להעלב, עשינו את שלנו ועכשיו תור הדור הצעיר, הרענן (והזול יותר) לעשות את העבודה.
אגב, את החברותה של המילואים החלפתי בחברותא של סקי (מומלץ מאוד).
פות״ש בן 35 (נו טוב 36 בקרוב..) ורוצה עוד לתרום.
Sent from my Ass
מכיר לא מעט בגילאים האלו ששוחררו מיחידות קרביות+.
חלקם התמרדו כמוך.
חלקם אמרו תודה.
גם אני, בגיל 49 עוד מעט, קצת מתגעגע ורוצה לחזור למילואים. יש אפילו משהו שמתבשל ומי יודע, אולי....
אבל המילה הזו "לתרום"... מצחיקה אותי. יודע למה?
כי אם אנחנו כל כך רוצים לתרום ולתת, בוא ונראה אותנו מתנדבים במקומות בהם באמת צריכים אותנו....
אנחנו הקרביים לשעבר, רוצים לחזור למילואים לא בשביל לתרום אלא מסיבות אגואיסטיות נטו. פשוט כי כיף לנו שם. נקודה.
כי יש שם חבר'ה, כי זו שבירת שגרה, כי רוצים לברוח קצת מהנשים והילדים והעבודה, כי יש שם צעצועים של גדולים - רובים ומקלעים ותותחים וטנקים וג'יפים והאמרים. כי חלק מהתרגילים הם בעצם טיול שטח של כמה ימים בג'פ"ס/האמר שאפשר להסריח בו בכיף כמה ימים, לתקוע נודות וגרעפסים בלי להתבייש ובלי שיעירו לנו שהשארנו נעליים באמצע הסלון ובעיקר - כי אנחנו רוצים להרגיש קצת צעירים כמו פעם...
זה גם לדעתי למה רבים כל-כך קופצים על כל הצעות העבודה עם הג'יפ בניודים/ביומי אויב בתרגילים צבאיים. יש כאלה שבאים בשביל הכסף ויש כאלה שבאים בשביל הטיול - אבל אני פוגש שם לא מעט אנשים שאני מכיר, שבאופן רגיל מטיילים בלי סוף, היו כבר בכל נקודה על המפה ושכסף הוא באמת הבעיה האחרונה שלהם. הם באים כי להיות יומיים-שלושה-ארבעה חלק מתרגיל צבאי זה כיף להם. מחזיר אותם אחורה לתקופה שהם מתגעגעים אליה.
עם כל הביקורת שלנו על צה"ל אנחנו פשוט אוהבים אותו. כי הוא מזכיר לנו את הימים שהיינו צעירים ויפים וקרביים ובכושר מטורף.
זה כל הסיפור. לא בושה בכלל.
ואת צה"ל כל הנוסטלגיה הזו לא מעניינת וכנראה בצדק.
אנחנו יכולים להכריז עד מחרתיים כמה אנחנו קרביים ומנוסים ומקצוענים, לועסים ציריות, חמאסניקים וחיזבאלונים לארוחת בוקר ו"רוצים לתרום"... אבל בינינו אסי?....
עבור צה"ל, יחס העלות/תועלת שלנו כבר לא כל-כך אטרקטיבי (למעט כמה תפקידים ספציפיים בהם יש משקל לידע ונסיון שחלק מהאנשים מביאים מהאזרחות). יחסית לחיילים צעירים שרק מתחילים את פרק המילואים בחייהם, התרומה של רובנו כבר לא משהו. הכושר הפיזי של חלקנו כבר לא תמיד מספיק. העלות שלנו ברוב המקרים גדולה מדי. הסיכונים שאנחנו מציבים בפני הצבא (פציעות, נכויות וכו') גדולים אפילו עוד יותר.
אז בחיאת, עזוב. עשית את שלך. תרמת, נתת מעצמך 14-15 שנים במילואים, זה מכובד מעל ומעבר לכל ויכוח. תודה רבה באמת. זה נכתב ברצינות ועם הרבה הערכה. ועכשיו די. זה התור של הצעירים.
דרור, אם אתה אי פעם אומר משהו מהכתוב למעלה לאישתי, אתה גמור!
(לא שהיא לא יודעת, אבל אסור לתת לה הוכחות :) )
איזה רגישות.....מקבל מה שאסף אמר..לקבל...להשלים
הרי ברדאק לא מקבל לטיול ירח מלא אלא בני 30-40.....דרור ואני OUT
דרור, מעולה :) כרגיל
אותי לימדו שבמילואים לא מתנדבים ולא מסרבים
Sent from my A0001 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קונסטון
איזה רגישות.....מקבל מה שאסף אמר..לקבל...להשלים
הרי ברדאק לא מקבל לטיול ירח מלא אלא בני 30-40.....דרור ואני OUT
עזוב אותך מקבוצות שמוגבלות בגיל, בסוג הרכב, בסטטוס אישי....
אתה מוזמן לטייל עם קבוצות מגניבות שלא עושות חשבון לגיל (וגם לא לג'יפים... יש מצב לשריטות ודפיקות בדיפנדר היפה שלך...) אלא רק לתרגיל.
תמצא אצלנו בני 20 וגם בני קרוב ל-80 (אבא שלי, בן 77, לא רק שמה שהוא שכח אנחנו לא נלמד, בכל מה שקשור לכושר, רובנו המוחלט נשפוך לאגר הרבה לפניו)...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עזוב אותך מקבוצות שמוגבלות בגיל, בסוג הרכב, בסטטוס אישי....
אתה מוזמן לטייל עם קבוצות מגניבות שלא עושות חשבון לגיל (וגם לא לג'יפים... יש מצב לשריטות ודפיקות בדיפנדר היפה שלך...) אלא רק לתרגיל.
תמצא אצלנו בני 20 וגם בני קרוב ל-80 (אבא שלי, בן 77, לא רק שמה שהוא שכח אנחנו לא נלמד, בכל מה שקשור לכושר, רובנו המוחלט נשפוך לאגר הרבה לפניו)...
חזק!