אם אני זוכר נכון סטובצקי הרים כזו עצומה.
ואני ממש בעד. לרכז את כל גן החיות בשמורה אחת.
אסף.
Printable View
50 שנה ירדנו עם הג'יפים לחופים, נהגנו באופן תרבותי ושמרנו על הניקיון והטבע טוב יותר מהאופן שבו רשות שמורות הטבע שומרת על הניקיון בחוף בית ינאי לדוגמה.
התופעה הקיימת היא חלק מהשינויים שמתרחשים בחברה שלנו ואין לה קשר ייחודי לאוכלוסיית בעלי רכבי ה 4X4.
לדעתי היה נחמד אם היו מקצים לבעלי רכבי השטח קטעי חוף נגישים עם חוקי התנהגות ברורים ומפוקחים.
ראשית חשבתי שאתה צעיר מ 68 השנים שאתה מצהיר עליהן.
שנית, על מה אתה מבסס את דבריך?
אני יודע שלפני 50 שנה היו פחות גיפים בידי המיבור, היה פחות ציבור והחופים היו מטונפים בטירוף
מאז שאני זוכר את עצמי (וזה היה לפני יותר מ 50 שנים :)) היה לנו ג'יפ....הראשון היה CJ3 צבאי בוגר מבצע קדש עם מכסה מנוע מחורר.....ואכן היו הרבה פחות רכבי 4X4, הרבה פחות.. כי רכב שטח היה מצרך נדיר..... והחופים היו נקיים יותר (למעט תופעת הזפת) ....אפילו יותר נקיים מחוף בית ינאי כיום...שמוכרז כשמורה כי לא היו שקיות ניילון, בקבוקי פלסטיק ואריזות במבה.....והציבור היה תרבותי ומנומס יותר.
לדעתי השתוללות של בעלי רכבי שטח לא קשורה לג'יפאים/רכבי שטח וכו' אלא לדברים אחרים והניסיון לגזור ממנה מגבלות על כל בעלי רכבי השטח לא הוגנת. אם ישנו מפר חוק, טפל בו נקודתית.
האם אחרי כל תאונה עם נפגעים מקבלים החלטה גורפת לאסור נסיעה בכביש?
מה זאת תופעת הזפת וממה היא נגרמה?
מיכה, אתה לא זוכר את התקופה שבתור ילד היית תמיד דורך על איזו חתיכת זפת כל פעם שהיית הולך לים? אני מניח שאתה בגיל המתאים... עד לפני, נגיד, 15 שנה, זו היתה תופעה נפוצה למדי, שנגרמה ממיכליות נפט\מזוט שהיו ממלאות את המיכלים שלהם במי ים אחרי ריקון הנפט כדי לשמור על יציבות (תוספת משקל שמסייעת להן לשקוע), וכשהיו שופכות שוב את מי הים לים הפתוח היו משחררות גושי זפת שחורה ודביקה שהיתה ממשיכה וצפה אל חופי הים.
קובי
ופסולת מלבנון ופחיות שתיה מכל העולם ( שהאוניות משליכות).
בקיצור עמית, כנראה שבגילך המופלג הזיכרון כבר לא כל כל אי אי אי
בנתניה מצאו פרות וכבשים שהושלכו בלב ים..קצת מתנפחות בדרך לחוף.
אבא שלי כילד אסף מיכלי גז שנפלטו אל החוף וסבי ז״ל השתמש בהם כדי להדביר פשפשים בנגריה שלו. בטיחות לפני הכל ;)
Sent from my Ass
האמת שעד גיל 23 בקושי הייתי בים ואז כשהייתי לא הייתי בחוף אלא על אוניה
ולכן גם חופי החול רחבים יותר בדרום מאשר בצפון. כאשר מגיעים לנהריה נשארים מטרים בודדים של חול לעומת מאות מטרים בניצנים וזיקים.
כל "חול הים" (קוורץ) הזה, מגיע משפך הנילוס, והמקורות הראשוניים שלו הם בכלל במרכז אפריקה (סודן ואתיופיה) במורד בנהר. (הנילוס זורם-צפונה!).
טוב, נראה לי שקצת גלשתי מנושא השרשור.
לעניינו....
בועז, הזיכרון מעולה והפרספקטיבה רחבה....שים לב שמה שקורה כאן זה נסיון מצד כל מיני גורמים אינטרסנטים לתפוס טרמפ על התנהגות עבריינית וממנה להקיש על תחביב של ציבור לא קטן. עכשיו חוסמים את החופים ומחר יחסמו כל שטח שמסומן כשמורה ואז נוכל לשלוח את התחביב שלנו לגריטה.:(
הגיע. היום הוא כבר לא מגיע אלינו יותר.
כל החול הזה נתקע היום בסכר אסוואן וסותם, לאט אבל בטוח, את אגם נאצר.
שזו ד"א בעיה רצינית מאוד של המצרים בלא מעט שנים האחרונות וקדימה.
החול הזה בשפה המקצועית נקרא "חול נאוליטי" על שם הנילוס שהיה עד בניית הסכר מקור החול הנ"ל בים התיכון.
מרגע שהחול כבר לא מגיע קורות שלל תופעות רחבות היקף, חלקן ברורות כמו זו שציינת וחלקן מורכבות ומסובכות.
המכנה המשותף הוא שכולן לא משהו...
הנה מעשה ה"השתוללות" שבו הוא מואשם. שימו לב כמה גדול המרחק בין מה שתואר בכלי התקשורת לבין כתב האישום. האיש התנהג באופן שרבים מכם מתייחסים אליו כטבעי ובסדר. השאיר את הרכב בחניה ונכנס לחוף רק להעמיס.
הניתוח שלי.. מכירים את זה שאתם חונים ואז כשמתחילים בנסיעה פתאום עולים על סלע גדול שלא ראיתם כי הוא היה נורא קרוב, דווקא כשחניתם שמתם אליו לב ושכחתם? נראה לי שזה המקרה.ציטוט:
על פי כתב האישום, יצחקיאן הגיע לפני שבוע יחד עם אשתו ותינוקת לחוף הים בצפון חדרה ברכבו, ג'יפ טויוטה, והחנה את הרכב בחניה של החוף. בכתב האישום נכתב כי כאשר יצחקיאן ומשפחתו ביקשו לעזוב את המקום, הוא הלך להביא את הרכב, נסע לתוך חוף הים עד למרחק של מטרים ספורים מקו המים, ולאחר שבני המשפחה נכנסו לרכב החל בנסיעה לעבר הכביש. אז, כך לפי כתב האישום, דרס יצחקיאן את האישה - אשר שכבה לבדה על החוף במרחק של 15-10 מטרים מקו המים - עלה על גופה עם הגלגל הקדמי והפך אותה על בטנה.
רק במקום סלע - מתרחצת תמימה ומסכנה.
אגב... מי מזהה את ה GV בכתבה?
http://news.walla.co.il/item/2875822
אסף.
הויטרה השחורה עם התיאטרון בובות על המראה?
Sent from my Ass