נימרוד אתה מקלקל לכולם את המיתוס על טיוטה ... מוסך ... ישור קו ... החלפת שמנים ... על מה אתה מדבר אתה בטוח שזה טויוטה ?
עידו
Printable View
נימרוד אתה מקלקל לכולם את המיתוס על טיוטה ... מוסך ... ישור קו ... החלפת שמנים ... על מה אתה מדבר אתה בטוח שזה טויוטה ?
עידו
אני בכלל לא מבין את זה שיש לך XJ בבית ואתה מטייל בטנדר
או שפספסתי משהו ומכרת את הXJ ?
אני לא מתכוון לפתרון של עמית עם מגירות בתקן תעופתי.
אלא דיגום פריק שזורקים בארגז לפני טיול, בלי מסילות ובלי מגירה, אבל מאפשר לחלק אנכית את הציוד ולשלוף דברים בלי לפרק את הכל מלמעלה.
אצלי אין מגירות, יש במה, שתחתיה ומעליה אני מאחסן ציוד בארגז, ואחרי הטיול, היא במחסן והארגז חוזר להיות ארגז.
זה הגיוני מאד דורון. היה לי משהו דומה ומתפרק בג'יפ.
הגיעה בדואר גוף תאורה לד סיני ב40 שקלים (http://www.ebay.com/itm/131444027489?_trksid=p2060353.m2749.l264 9&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT). האור שהוא נותן יפה אבל התחושה ביד מאכזבת, אם זה יחזיק מעמד יותר מעונת טיולים זה יהיה הפתעה לטובה. מישהו יודע להמליץ על משהו איכותי?
קובץ מצורף 100416
קובץ מצורף 100415
פס לד מוגן מיים ממנו מדביקים רצועות לאורך תמוכות הגג, אפשר לארגן שיפעלופס אחד או שניים שלושה (תלוי כמה מפסקים תשים)...
משהו כזה ב-40-50 שח - http://www.ebay.com/itm/1m-5m-10m-20...item5d57a1a27d
ציריה התחילה לתקתק לפני כמה שבועות. שבוע שעבר הטנדר נכנס לטיפול 10K, והוחלף לבקשתי מכלול ציריה קומפלט משופץ.
החלפת מסנן סולר ומסנן אויר בכל 10K אינה ברורה מאליה, במוסך שבו אני מטפל ואני מניח שבאופן כללי. מכיוון שמעבר לרכב טיולים זהו הרכב המשפחתי העיקרי שלנו, אני בוחר להתייחס לרכב ככזה שעובד בתנאים קשים ולהחליף בכל טיפול 10K. יתכן שלגבי פילטר הסולר אני מגזים.
קובץ מצורף 106456
בהשוואה לחשבון הקודם מחיר מסנני הסולר והאויר עלו בחצי שנה ב30% ו16% בהתאמה,
שחיטה כשרה.
בחיי שלא שמתי לב... טוב שמישהו בודק לי את החשבון.
אפרופו שירשור האמינות וטויוטה, עם איזה קילומטראז' נקנה הרכב?
נמרוד,
אתה סגור על הלוח טיפולים?
בהיילקס הישנים יותר, פילטר אויר וסולר מחליפים כל 40k קמ.
אמור להיות כל 40K לפילטר סולר, אני מעדיף להחמיר.
פילטר אויר אני לא חסכתי אף פעם באף רכב, המחיר זניח ועדיף להחליף מאש לנקות עם אויר דחוס שעלול גם לגרום נזק.
פילטר אויר אין סיבה לנקות, אבל אתה מחמיר בהגזמה.
40k זה לפי הלוח טיפול המחמיר של טויוטה, לרכב שעובד כל יום באזורים מאובקים/בוץ ופוטנציאל לדלק לא נקי.
הרכב שלך (ושל רובנו..)במקרה הטוב רואה אבק ובוץ עשירית מזה.
לגבי הסולר אני מניח שאתה צודק. לגבי האבק, כאמור, אני בפרוש מעדיף לשלם עוד קצת על פילטר כל טיפול. אנחנו בטיולים בנגב נוסעים בתנאי אבק קשים לפי כל קנה מידה. ואני עושה כמה עשרות קילומטרים של שטח קרוב לבית כל שבוע, ובקיץ זה אומר אבק.
מסנן האוויר תחליפי?
אם כן, אני חושב שהיה עדיף לך להשאיר את המקורי עם 300000 ק"מ, מאשר להחליף לתחליפי כל 10000.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ההערה של חנן חשובה.
האינטרוולים מתייחסים לפילטרים מקוריים.
בדיקות יעילות יעילות פילטר אויר נמדדת בשקלול ירידת הספיקה כש פילטר נסתם לאט-לאט, וכמה אבק עובר דרכו.
אם טויוטה נתנו לו טווח עבודה כזה גדול, עם התו תקן המחמיר, אז בחישוב קמ/שקל הוא מנצח את התחליפיים בכל היבט.
אמנם בטרופר, אבל אני רואה חיסכון של כ-10% בצריכת הדלק לאחר החלפת פילטר אוויר (בד"כ כל טיפול 10000). המדידה לא מדוייקת, אבל ע"פ חישוב המרחק חלקי הליטרים בכל תדלוק.
לכן אני מחליף כל טיפול (למעט במקרים נדירים) מסנן אוויר (מקורי). אצלי העלות גבוה יותר.
ארז גור
נמרוד, מה מראה מד האוץ של הטנדר?
150.
מתי אתה מפרסם את הנתונים על הרכב שלך ובכך תורם למדע?
לא חוכמה לבקר בלי לשתף דבר.