איזה יופי.
איפה אתה גר היום?....
Printable View
איזה יופי.
איפה אתה גר היום?....
מדהים, כיף לעקוב!
הפגוש האחורי הוא מתוצרת ביתית של הבעלים הקודמים. אני מאוד אוהב אותו. הוא הרבה יותר גבוה ודק גיזרה מהפגוש המקורי ומאוד מחמיא לגיזרה דקת הרגליים של הרכב לדעתי. בפעם הראשונה שניסיתי לפרק אותו התברר לי שריתכו את הפגוש אל הפרופילים שמחברים אותו לשלדה לאחר ההרכבה ז"א שאי אפשר לפרק אותו מהרכב ללא חיתוכים. החלטתי לחדש ולחזק את החיבור של הפגוש לשלדה ועל הדרך להצניע בתוכו תושבת לוו גרירה נשלף. רסיבר שיהיה גבוה ולא יחרוג מהקו התחתון של הפגוש ועל הדרך להוסיף נקודות עיגון לחילוץ.
מידלתי את הפגוש הקיים בסוליד, הורדתי את המידות הרלוונטיות ואחרי שהייתי מרוצה מהמודל שלחתי לחיתוך לייזר.
בבאר שבע אין חיתוך לייזר אז נדדתי צפונה עד כנות למפעל LPC. זו ההיזדמנות לציין לטובה את היחס, המחירים וזמן התגובה של LPC. במיוחד לאור העובדה שאני לקוח מזדמן עם הזמנה שמגרדת את רף המינימום שלהם. נהדר!
קובץ מצורף 100696
זו ההרכבה הכללית
קובץ מצורף 100697
וזו למעשה תת ההרכבה שמתחת לפגוש שהפך למעטפת לא נושאת עומס.
אחרי שהגיעו החלקים מLPC התחיל הכיף האמיתי.
קובץ מצורף 100699קובץ מצורף 100700קובץ מצורף 100701קובץ מצורף 100702קובץ מצורף 100703
אני מרתך עם אלקטרודה באמצעות רתכת אלקטרונית סינית קטנה שמשרתת אותי בנאמנות כבר כ 8 שנים. צבע יסוד בפיסטולט ושחור מט מפחיות צבע.
קובץ מצורף 100705קובץ מצורף 100704קובץ מצורף 100706
יצא טוב מאוד לטעמי. בניתי קונסטרוקציה מסיבית, חזקה ופריקה. הצלחתי להטמיע את הרסיבר בפגוש המקורי בצורה שלא יבלוט לאחור ולמטה באופן מינימלי. הפכתי את הפגוש עצמו למעטפת והוא לא משתתף בנשיאת העומסים.
השלב הבא הוא גגון.
היה לי כבר גגון שבניתי ממפרופיל מרובע 20X20. לכבוד המעבר ל4ראנר הייתי צריך לשנות אותו קצת, להוסיף לו רגליים ובנוסף קניתי רשת של גדרות 50 על 150 מגולוונת וריתכתי אותה לגגון בכדי ליצור משטח שקל מאוד לקשור אליו דברים ונותן תמיכה גם לפרטי ציוד קטנים.
הבעיה הגדולה היא שהגג נקי ללא מסילות או הכנות מקוריות לגגון.
בליתי המון זמן ברשת ובגוגל תמונות בחיפושים אחר פתרון ראוי לחיבור הגגון לגג. בסופו של דבר, מה שהכי עשה לי שכל הוא הפתרון של ריינו-ראק: שתי מסילות אלומיניום שמתחברות משני צידי הגג לאורכו באמצעות קדיחה וניטים. אל המסילות מתחברים שלל אביזרי ריינו-ראק.
קובץ מצורף 101216
באתר החברה זה מתומכר $100 זאת אומרת כ 1000 ש"ח בארץ מנסיוני. קצת יקר ובנוסף, אני אוהב לעשות דברים לבד My way.
קניתי מסילות אלומניום בפרופיל הכי נמוך ומנימליסטי שמצאתי.
קובץ מצורף 101217
את חיבור המסילות לגג בחרתי לבצע באמצעות ריוונטים סגורים ולא ניטים בכדי לאפשר פירוק במידת הצורך ואטימה.
השתמשתי בריוונטים M5, סגורים, מגולוונים בעלי שפה מינימאלית שלמעשה נצמדים לגמרי לפני הפח.
קובץ מצורף 101218
מיקמתי אותם באמצעות כלי ידני. דומה לאקדח ניטים.
קובץ מצורף 101221
הריוונטים בקוטר חיצוני 7.1מ"מ. קדחתי במסילות חורים בקוטר 2מ"מ, מיקמתי אותן על הגג וסימנתי את מיקום הקידוחים בגג.
קדחתי עם מקדח 7מ"מ, ואת הקדחים בגג צבעתי ביסוד עשיר אבץ. את החורים במסילות הגדלתי ל5.5מ"מ.
קובץ מצורף 101219קובץ מצורף 101220
הריוונטים ממוקמים בקדחים בגג. אפשר לראות שהם לא בולטים מפני הגג.
קובץ מצורף 101222קובץ מצורף 101223קובץ מצורף 101224
המסילות ממוקמות על הגג.
אחרי שמתגברים על המחסום הפסיכולוגי של הקדיחה בגג העסק די פשוט. הקפדתי מאוד לשמור על מקבילות המסילות בכדי שוכל לנצל את אופן התפיסה אליהן שמאפשר להחליק את הגגון קדימה ואחורה וכך מתאפשר חופש במיקום הגגון.
על המסילות אפשר לראות את פסי הפלדה אליהם ריתכתי את הגגון במקום. מכוון שהגגון לא בדיוק מישורי וגם לגג יש קימור, העדפתי לתפוס עם "פיקים", לפרק ולרתך.
התוצאה.
קובץ מצורף 101225קובץ מצורף 101226
ביצוע נקי ויפה!
יפה מאוד!
(צריך ביצים כדי לקדוח...)
מה בנושא האטימות למים בחורים שקדחת?
איזו עבודה יפה. סחטיין!
אהבתי גם את היסודיות בשיפוצים.
איזה כיף! חלום כפול!
גם הטויוטה וגם סביבת העבודה המדברית!
כשאצא לטייל עם הטנדר אבוא לבקר!
יואב קצת באיחור אבל תתחדש , בהחלט נראה רכב במצב נדיר וכפי שאני מכיר אותך תביא אותו למצב יותר טוב .
עידו
נראה אסתטי ויפה, שאפו!
פעם ראשונה שאני רואה את ה״ריוונטים״ האלו...מה השימוש שניתן לעשות בהם , אשמח להשכיל...
בנוסף- מה עושים מבחינת אטימה למים?
שוב כל הכבוד...
Sent from my iPhone using Tapatalk
הריוונטים יושבים בלחץ - קוטר החור זהה לקוטר הריוונט. בנוסף אופן ההתקנה שלהם יוצר מדרגה פנימית.
המהדרין מוסיפים חומר אטימה, זה מה שאני עשיתי במקומות שבהם ההתאמה בין הריוונט לקדח היתה פחות ממושלמת. השתמשתי בסופר-7.
תחלס, הרכב לא רואה הרבה מיים. גשם אין הרבה ואני לא רוחץ מכוניות. שטיפה חפיף פעמיים בשנה לפני טסט.
חוץ מזה, ברכב ישן יש עוד כל כך הרבה מקומות עם אטימה מפוקפקת.
היי! זה מה שהיצרן עושה...
ריוונט (בעברית שמעתי גם ״אום עיוור״) הוא שם מותג שהפך שם גנרי. יש מגוון של חברות איכותיות עם מוצר זהה.
http://www.rivet-nut.com/Rivnut_Fasteners.asp
כשמעוניינים לחבר באמצעות בורג לפח דק ואין גישה לצד השני של הפח או כשרוצים שהאום ישאר קבוע משתמשים בריוונט.
יש מגוון גדול מאוד של סוגים ועיצובים מאלומיניום, פלב״מ או פלדה מגולוונת.
לרוב הם פתוחים, אני השתמשתי בסגורים בכדי לשמר את האטימה גם כשלא יהיה בורג בריוונט.
תודה לכולם על המחמאות.:)
עוד כשהגגון היה מותקן על הפורסטר ראיתי צורך לבנות תושבות להי-ליפט שהוא בעיני אביזר חובה.
מכוון שאפילו כאן במידבר רוב הנסיעות הן מנהלתיות בכביש, לצערי, רציתי תושבת פריקה שאוכל להתקין לקראת יציאה לטיול.
זה מה שהגעתי אליו:
קובץ מצורף 101335
מוט הברגה M12,
מרותך לפלח 4x40 עם שוליים שחובקות את דפנות הגגון,
עוד 4x40 מושחל על מוט ההברגה,
אום שאליו מרותך צינור ודיסקה - להידוק על הגגון והרחקת ההי-ליפט,
אום פרפר לסגירה על ההי-ליפט.
הנה זה מותקן:
קובץ מצורף 101337קובץ מצורף 101336
ועם הג׳ק:
קובץ מצורף 101339קובץ מצורף 101338
קצת גס אבל יעיל.
אישית, לא רואה טעם להתקין הייליפט על הגגון.
גורם לרעש ולבלאי מואץ (של ההייליפט)
יצא יופי ועם עיטוף ושימון על בסיס שוטף לא רואה בעיה למעט הסכנה שזה יגרום לחלודה בגג יחד עם כל הגגון ברזל הזה. למזלך אתה באזור יבש יחסית
כל העיניין באביזר הזה שהוא פשוט ומהיר לפרוק והרכבה ומאפשר בצורה נוחה יחסית למתקן את ההיליפט על הגגון לקראת יציאה לטיול. ביום-יום הוא לא שם.
על זה נאמר - על טעם ועל ריח.
אני אישית לא רואה מקום אחר... (למעט לרגלי הנוסעים מאחור)
המיקום שלו ב 15 שנים האחרונות היה על הפגוש האחורי של ה cj כך שמבחינתו אני חושב שזה שידרוג.
בלאי מואץ זה לא גורם. בוודאות.
לא הבנתי מה ולמה יגרום לחלודה.
זה פשוט-
לחות וגשם יוצרים קורוזיה על ההי ליפט וטפטפים מיים קורוזיביים שמאכלים את הצבע אט אט עד להתפתחות פריחות חלודה ובהמשך רקבון וחורים. תלוי איפה החלטת לעצור את זה