נראה לי שאפילו ל.כ הבינו שאוטוטו יחייבו אותם ארנונה על הבודקה הזו שהיתה זרוקה שם בצורת אביר...
Printable View
נראה לי שאפילו ל.כ הבינו שאוטוטו יחייבו אותם ארנונה על הבודקה הזו שהיתה זרוקה שם בצורת אביר...
בחוות ארץ האיילים בגוש עציון פועלים כבר כמה שנים שני אבירים יפים מאוד כ"רכבי ספארי", לסיורים בשטח והחזרת הגולשים מהאומגה הגדולה במקום.
יש שם גם כבאית תעופתית, יונימוגים ועוד ועוד. הכל מסודר עם רשיונות.
לחובבי הז'אנר.
אגב,לכ החלו למכור כבאיות ישנות, תקינות וללא רישוי.
מה כבר יש לעשות איתן?
ל-POWER WAGON הישנים יש מנוע בנזין 6 בטור עם ראש שטוח.
לנ"נ "אוגנדה" שרובנו מכירים (עם החרטום המזוות) יש מנוע בנזין 3.7 ליטר "סלאנט" 6 בטור עם שסתומים עיליים של דודג'. אותו מנוע היה גם בטנדרים D200 הצבאיים ובמשאיות D500 המיתולוגיות ובאזרחות גם בדודג' דארט/פלימוט וליאנט ובעוד מכוניות של קרייזלר. לא פאר היצירה אבל גם מנוע מאוד פשוט ואמין ובסה"כ לא רע בכלל.
אבל הגאונים בצה"ל דרשו לחנוק אותו ולהגביל לו את ההספק. אז ככה זה נראה ונוסע.
אסף, אתה שוכח את כמויות הבנזין שהקומנדקרים ההם לגמו באלגנטיות במסע השחזור של מבצע עובדה. 2 ק"מ לליטר בערך.
ראיתי בכל הארץ כמויות גדולות של כבאיות ישנות.
נראה לי שאחרי השריפה בכרמל עשו רענון שורות...
מעניין. בתכל'ס אין מה לעשות איתן נכון? אפילו לא למושבים בתור כבאיות חירום כי אין רישוי. למה שמישהו ירצה לקנות אותן?
גם כאן
http://www.yad2.co.il/Cars/Special.p...D=&fromKM=&KM=
היה מכרז של הצבא באפריל על 56 חתיכות לפרוק/יצוא
באמת לא ברור מה יש לעשות איתן ללא רישוי.
אגב בארץ האיילים הכבאית היא כבאית תעופתית של חיל האוויר עם רישוי והכל.
ראיתי שם לאחרונה גם גפס מדוגם ביותר.
אני לא בעד מקוריות.
"מקוריות" בקומנדקר אומרת שצריך לשמר אותו כאוטו בלתי נהיג, בלתי נסבל ובלתי ראוי למאכל אדם.
הקומנדקר הקלאסי הוא חרא של רכב, הוא נוסע חרא, הוא שתיין ברמות הזויות, הוא מסוכן וקשה לנהיגה.
נקודת האור היחידה בו היא איך שהוא נראה ולעניות דעתי רק על זה ראוי לשמור.
כל היתר צריך להיות מודרני - מנוע, גיר, חשמל, הגה כוח, מתלים וברקסים ראויים, נעילות, צמיגי שטח מודרניים וכו'.
דווקא לאביר היה פוטנציאל להיות משהו טוב. מנוע V8 טורבו דיזל עם גיר אוטומטי דווקא מתאים לאוטו כזה. אז הם הרגו אותו עם עיצוב מזעזע......
סמי הכבאי?
קובץ מצורף 100332
כן.
חשבתי אולי אם המחיר נמוך במיוחד לשים בישוב כזה לעת חרום ואולי לפזר הפגנות...
נראה לי שכאן אפשר לחיות עם זה שאין לו רשיון.
יש פוטנציאל לשריפות והנגרר כבאית בנפח קוב זה לעג לרש
בתוך המושב מדובר על כלי יעיל ביותר. בשלושה שבועות האחרונים הזקנה שלנו כיבתה שתי שריפות שנבעו ממשחקי גפרורים של ילדים משועממים. בשני המקרים כיבוי אש הגיעו אחרי שכבר כיבינו הכל. אבל ויש גם אבל, כלי כזה, עם שדה ראייה מוגבל, עם ברקסים לא משהו ועם הרבה מדי עוכרי דין שלאחרונה כבשו את המושבים, זה מתכון לאסון...
נניח הגעת לכבוש שריפה בבית של עורך דין כזה, השריפה כובתה בשיא היעילות, לא נגרם כמעט נזק לבית, הילדים לא נפגעו בזכותך, אבל בדרך החוצה שרטת קצת, טיפונת, את הלנד-רובר החדש. בום! תביעה "נסיעה על רכב לא רישיון". אבל לא כולם כאלו, זה רק 99% מוציאים שם רע לכולם...
אני לא הייתי מכבה שריפות עם רכב ללא רשיון, פוטנציאל לצרות צרורות.
ועם רשיון היית מכבה שריפות?