תגובה: לא 4x4 אבל בכל זאת... משפחתית מומלצת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
דרור דחילק, המציאות לא תמיד שחור לבן, בדכ אפורה...
אף אחד לא ״מפקפק״ בבעיות שהיו ל DSG , אכן חבלי לידה.
אבל, ואבל גדול -
1. היבואן לקח אחריות באופן יוצא מן הכלל והרחיב את האחריות ל 5 שנים
2. היצרן טיפל בליקויים בדמות קמפיינים ייזומים, החלפות רכיבים למשופרים או החלפת מכלולים שלמים.
3. משנת ייצור 2012 ומעלה הבעיות נפתרו.
4. מדובר ברכבים נהדרים.
אפשר לצאת מהסרט, אין פה איזשהו עלות מטורפת או סיכון כלשהו, מצד שני הנאה וחסכון יומיומי.
ולגבי הערתך על בעלי הרכבים שמנסים להחזיק את השוק בכלל לא אגיב. זה כבר מגוחך.
בעצם אגיב - השוק ממש לא מעניין אותי. לא במכירה ולא בקנייה.
לא במכירה - אני לא נביא, וחוץ מזה על מה מדובר פה? 10k לפה או לשם. רכב שענה לדרישות המדידות שלי כנראה יענה גם למישהו אחר אחריי.
לא בקנייה - מעולם לא קניתי את הרכבים המובילים בטבלת המכירות. כנראה שמה שמעניין את הרוב לא מעניין אותי.
ודרך אגב, למרות כל ההשמצות, שים לב מה המחירון של גולף או אוקטביה יחסית למקבילות בקטגורייה ותוך כמה ימים הם נחטפות.
פרק ה dsg אצל הקונצרן הזה, עוד ילומד באוניברסיטאות, כיצד חוויית המוצר יכולה לחפות על האיכות שלו.
בהשקפה שלי שירות טוב לא מחפה על מוצר גרוע, הם ביודעין מכרו 8 שנים מוצר פגום וחיפו עליו (גם אז רק כשכופפו לו את היד נורא חזק) על ידי אחריות מורחבת.
מדובר ברכבים מרווחים, חסכוניים, מהנים לנהיגה, אבל מכאן ועד איכות ואמינות יש מרחק רב.
(אגב, בפורומים שכנים אני למד שגם ברכבים החדשים יש תקלות…)
ומה אתה למד על הגירים כפולי המצמד של פורד?
אתה סתם מגזים, זה לא מוצר גרוע.
יש בעלי רכבים שאצלם לא קרה כלום, יש כאלה שקרה ופתרו בקלות, ויש כאלה שבאמת הסתבכו.
כאמור, המציאות מורכבת יותר.
ההמלצה של דרור לא להתקרב לגיר כפול מצמד בעייתית מאוד ליישום מאחר ורוב היצרנים כבר עברו לטכנולוגייה החדשה.
עד כאן להיום.
נהנתי סה"כ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
ומה אתה למד על הגירים כפולי המצמד של פורד?
שהם בדיוק אותו דבר. זבל עופות. כ-20% הפעלות אחריות על גיר בפוקוסים מהדור האחרון. רוצה להשתתף בניסוי?
אתה סתם מגזים, זה לא מוצר גרוע.
נכון. זה לא מוצר גרוע. זה מלכודת ללקוח. זה מוצר מתוחכם ומסובך מדי שלא לצורך, ולכן גם לא אמין ויקר רצח לתיקון /החלפה.
על נעליים לילדים שנקרעות אתה יכול לומר "מוצר גרוע". נקרע, תזרוק, תקנה זוג אחר.
אוטו לא זורקים כשהוא מתקלקל. אז יש אחריות לחמש שנים, שמחת זקנתי. באירופה מכונית עולה חצי מכאן, חיה 5 שנים והולכת למיחזור, אבל בישראל אותה מכונית עולה פי 2, נוסעת 20 שנה (ואם לא תיגנב או תלך פייפן בתאונה היא תיסע גם 30 שנה) ועדיין יש לה דף במחירון והיא נחשבת ל"רכוש בעל ערך", גם כאשר תיקון/החלפת גיר עולה כמו כל האוטו.
יש בעלי רכבים שאצלם לא קרה כלום, יש כאלה שקרה ופתרו בקלות, ויש כאלה שבאמת הסתבכו.
כאמור, המציאות מורכבת יותר.
ההמלצה של דרור לא להתקרב לגיר כפול מצמד בעייתית מאוד ליישום מאחר ורוב היצרנים כבר עברו לטכנולוגייה החדשה.
נכון. אני ממליץ לא להתקרב לשום רכב, מכל יצרן ומותג, בעל גיר רובוטי בכלל. החד-מצמדיים איומים ונוראים לא רק באמינות אלא גם בנסיעה. הדו-מצמדיים "רק" לא אמינים. ובאמת היצרנים עוברים לטכנולוגיה "חדשה" - הם חוזרים לגיר הפלנטרי הותיק, המוכר והמוכח, רק עם יותר מהירויות (7-9 מהירויות). מרצדס וב.מ.וו מספיק טוב לך?...
עד כאן להיום.
נהנתי סה"כ.
ואפרופו הנאה - אתה מדבר הרבה על הנאה מנהיגה. זה מזכיר לי קצת את עצמי. גם אני אוהב לנהוג במכוניות של VAG, הן באמת נהדרות על הכביש.
אבל אתה ואני במיעוט מבוטל. רוב האנשים לא מחפשים במכונית משפחתית ריגושים והנאות. רוצים ממנה רק להניע תמיד, למזג חזק, לצרוך מעט דלק ולא להתקלקל. נוחות ובטיחות?... זה רק בונוס. הגה עם תחושות?... שילדה מתקשרת?... אלה חינטרושים שלא מעניינים אף אחד. חוץ ממך וממני ועוד כמה פסיכים (רובם כתבי רכב).
רק אל תשכח שמי שמחפש הנאות נהיגה במכוניות משפחתיות/עממיות יחסית, לא יקנה מכונית עם גיר אוטומטי/רובוטי אלא ידנית. ואז הוא לא רק משלם פחות, אלא גם פטור מכל הצרות והרעות החולות של הגירים לעצלנים ולנהגים גרועים.
גיר שהולך אחרי 4 שנים?... אהה. זו כן בעיה. בעיה גדולה. רוב בעלי רכב משומש לא בנויים/ערוכים להוצאה בסד"ג הזה.
היצרן היחיד שפיצח את הנוסחה הזו כמו שצריך הוא כמובן טויוטה. זה יצרן שלא קופץ בראש כמו חמור על עגלת החדשנות הטכנולוגית כמו VAG. טויוטה מייצרת מכוניות מגעילות - מגעילות במראה, מגעילות בתחושה והכי-הכי - מגעילות בנהיגה. הקורולות לדורותיהן מפסידות סדרתיות במבחנים השוואתיים, אבל מנצחות במבחן השוק כי הן תמיד מניעות, תמיד מקררות מצוין ובדרך כלל גם לא מתקלקלות.
אז אני ממש לא ממליץ לפות"ש לנסוע בקורולה. כי יש גבול, באמת.
האוקטביה באמת מכונית כל כך הרבה יותר טובה - אבל רצוי להיות מודע למלכודת הדבש של ה-DSG.
מי שיכול למצוא אוקטביה ידנית (ואשתו מוכנה ללחוץ בקלאץ' ולערבב את הדלק עם המקל), ירוויח.
מכיון שהשרשור הפך להיות שרשור סקודה אוקטביה, האם נכונות השמועות על נושא הגניבות הרבות של רכב זה ועלויות הביטוח הגבוהות שלו?
ברכבים פרטיים אני נוסע רק עם רכבים של vag. בנוסף, בחברה יש לנו כ 10 מכוניות מתוצרת זו עם dsg. כל עובד שקיבל רכב כסה לא מוכן לגעת ברכבים אחרים. לא היו בעיות מיוחדות בתיבות ההילוכים למעט מצמדים שהוחלפו פעם אחת במסגרת האחריות. באחת הג'טות במשך 410000 קמ הוחלפו מצמדים פעם אחת ולפני כחודש המוח. הרכב משנת 2011 דיזל עם dsg 7. לעומת זאת בקורולה של אחד העובדים, דגם חדש בן שנה, המזגן לא מקרר, הרכב מריח מפלסטיקים ובכלל לא נעים לנסיעה. בקיצור עניין של מזל. בנתיים אישתי, שנהגה עד היום בדיפנדר, ביקשה רכב קטן, ולא היתה מוכנה לשמוע על משהו אחר למעט סקודה או פולקסוואגן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אוקיי סבבה אז יש בעיית DSG.
לנושא הבא: אני רואה שיד2 דל בדגם הזה. האם כדאי לחפש אוקטביה רגילה ולא סטיישן? או לחילופין מה לגבי קיה סיד ופורד פוקוס?
לא חושב שסופרב מתאים להושבת ילדים מאחורה: לא בטוח שתצליח להגיע אליהם מהמושב הקידמי (-: אבל זה באמת רחוק...
לגבי צריכת דלק בסופרב (בודק כל תדלוק) 13.5-14, אבל זה באמת תלוי בנהג. אני חושב שסקודה החליפה מצמד בסופרב (שלי) במסגרת האחריות לפני שנתיים, מקווה להגיע ל- 350 לפחות. את האוקטביה דיזל מכרתי בק"מ הזה כחדשה.
יצחק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
לא חושב שסופרב מתאים להושבת ילדים מאחורה: לא בטוח שתצליח להגיע אליהם מהמושב הקידמי (-: אבל זה באמת רחוק...
לגבי צריכת דלק בסופרב (בודק כל תדלוק) 13.5-14, אבל זה באמת תלוי בנהג. אני חושב שסקודה החליפה מצמד בסופרב (שלי) במסגרת האחריות לפני שנתיים, מקווה להגיע ל- 350 לפחות. את האוקטביה דיזל מכרתי בק"מ הזה כחדשה.
יצחק.
הרגל שלך קצת קלילה ל 1.8 TSI....אבל אלו המספרים במנהלתית
אני מת על הרכב הזה (הדור הקודם), יחיד במינו.
דרור,
עם כול מה שכתבת הזדהיתי ! למעט הנאה בנהיגה ב VAG .
חוץ מסדרת GTI על איזה הנאה מנהיגה מדובר ? וגם ה GTI מתנהגת צפוי כיאה לאלו
שרוצים לנהוג מהר אך ללא עבודה מאחורי ההגה, ללא זעה קרה וללא אנדרלנין .....
בהנעה קידמית הגביע עבר לרנו ממזמן .
ארז,
אכן הביטוח מטורף לאוקטוביה .
בזמנו בדקתי רק 2 חברות ביטוח היו מוכנות לבטח ו 7.5 אלף ש"ח למקיף הכי זול שהסוכנת שלי מצאה.
בעקבות כך רכשתי פוקוס שהיה זבל נוראי שבפחות מ 4 חודשים "שתה" לי 12 אלף ש"ח מהעו"ש ....
בעקבות כך הועף הפוקוס ונרכשה סובארו B4 והשקט חזר למחוזתנו !
רענן
לדעתי בפוקוס לא יכנסו 3 כסאות (לפני 4 שנים הייתי עם אותו צורך ובדקתי אבל זה תלוי גם בסוג הכסאות, לי היו ממש רחבים של חברה בשם רנולוקס)
בסוף הלכתי על מונדיאו. איכות נסיעה ונהיגה מעולה, בעיקר מחוץ לעיר (בתוך העיר היא קצת גדולה ומגושמת) צריכת דלק די גבוהה, לנו פחות רלוונטי בגלל ק"מ נמוך יחסית.
החזקנו אותה 3 שנים עד שהתחילו כל מיני בעיות (משאבת דלק, צ'ק אנגין שנדלקה וכבתה בצורה רנדומלית).
יתרון - מחיר קניה נמוך מאוד ביחס לתמורה, עלויות אחזקה סבירות (מקיף סביב 2000 ש"ח כי היא לא גניבה) כל זמן שאין בעיות מיוחדות (כמו משאבת דלק שנוטה להתפגר ובמוסך מורשה רצים להחליף, אבל אחרי לחץ מתון "נמצא" פתרון)
חסרון - כמעט ובלתי אפשרית למכירה (פורסמה במשך חודשיים וחצי ובסוף עשינו טרייד אין על רכב חדש ב-15% מתחת למחירון)
בסך הכל אני ממליץ רק צריך לקחת בחשבון שזו לא יפנית למרות המכלולים המשותפים עם מזדה 6.
ליאור
לא מניסיון אישי, אבל חברים אומרים שבפלואנס נכנסים 3 מושבי בטיחות בספסל האחורי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לשם שינוי יצאתי יותר מבולבל מהשרשור מאשר כשהתחלתי אותו.
אם לא סקודה ולא פורד, אז מה כן?
גם אני נמצא בפני דילמה דומה.
האם כל הפוקוסים הגיעו עם תיבה רובוטית?
מה לגבי i30 או קיה סיד? סה״כ נדמה שהן עונות על הצרכים, אולי למעט הנאה מנהיגה. לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אורי ק.
מה לגבי i30 או קיה סיד? סה״כ נדמה שהן עונות על הצרכים, אולי למעט הנאה מנהיגה. לא?
היונדאי והקיה נחותות משמעותית מהאוקטביה בכל פרמטר - מרווח פנים, כח, איכות חומרים ועוד, אבל מצד שני - התחזוקה אמורה (אין ביטוח) להיות זולה יותר מבחינת חלפים.
גם צריכת הדלק גבוהה יותר מהאוקטביה.
משעממות קצת אבל בסדר בסהכ.
לא חושב שייכנסו לך שם 3 מושבי בטיחות לילדים.
וחגבי הפורד, אני חושב שהדור האחרון בכל תיבה רובוטית בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אורי ק.
בפוקוס זה גיר כפול מצמדים, מאוד מהנה לנהיגה. אבל אצלי החליפו גיר אחרי 80 אלף ק״מ.
Sent from my Ass
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
לשם שינוי יצאתי יותר מבולבל מהשרשור מאשר כשהתחלתי אותו.
אם לא סקודה ולא פורד, אז מה כן?
אם היה רכב אחד בקטגוריה שעונה על כל הדרישות כנראה שהיית רואה רק אותו על הכביש.
העולם מלא פשרות.
לדעתי לך על הסקודה, את היתרונות תרגיש יום יום.
אם הפחד מבעיות אמינות הוא מה שמוביל אותך, תמצא לך איזה קורולה ״בטוחה״ ומשעממת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
בפוקוס זה גיר כפול מצמדים, מאוד מהנה לנהיגה. אבל אצלי החליפו גיר אחרי 80 אלף ק״מ.
Sent from my Ass
אכן גם הגיר של פורד עובר את חבלי הלידה שפולקסווגן כבר פתרו.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
Sent from my Ass
אכן גם הגיר של פורד עובר את חבלי הלידה שפולקסווגן כבר פתרו.
דרך אגב, ה i30 היא זאת שגרמה לישראלים להעריך מחדש את תצורת ההאצ׳בק הפונקציונלית, ולשנות את המגמה מזה שנים.
הדבר קרה כמובן באמצעות הליסינג בעיקר.
בליסיניג, הלקוח יותר מתוחכם ובוחר בדכ בחירה מושכלת יותר מאשר בשוק הפרטי בו השמועות והאמונות התפלות משחקות יותר, בגלל זה השוק שלנו נראה ככה, והיבואנים מודעים לזה וצוחקים כל הדרך אל הבנק.
בחלק מהמקרים, הם מעדיפים להזמין דור קודם ולמכור לכם באותו המחיר של הדור החדש. או ייבוא דגמים המיועדים לעולם שלישי.
דוגמא - פורד פיאסטה
מה בדיוק "עולם שלישי" בפיאסטה (שבכך פרמטר דינמי היא הסופר-מיני הטובה ביותר)?
התכוונתי למנוע החדש בפיאסטה, מנוע אקובוסט ״טורבו״ 1000 סמ״ק עטור פרסים שהיבואן בחר כולכך הרבה זמן לא לייבא ארצה.
זאת רק דוגמא אחת מיני רבות.
תן לי סיבה אחת הגיונית שמישהו יעדיף מנוע חלש ושתיין יותר ?
אמינות? זה רכב חדש באחריות.
ציבור חכם היה מחרים את הדגם.
בהמשך למה שכתב דרור, עדכון מהימים האחרונים:
לאחר ש 3 אוקטביות עם בערך 40k ק"מ החזרו את נשמת המנוע לבורא, הוחלט להוריד אותם מהיצע הליסינג.
מדובר על הפתעה רעה מאוד (וגם צער, כי אכן מדובר ברכב מעולה).