תגובה: התחדשנו! פג'רו ארוך 2.8 אוטו' 99
אז היינו לפני שבועיים בירושלים, שבוע שעבר בגולן ליומיים וסופ"ש בדרום הקרוב ועלו בימים האלו מספר דברים:
1. בעליות לי-ם היו פקקים, לפני תחנת הדלק של שורש הרכב התחמם (המחט לא עברה את האייקון של השעון, עצרתי למנוחה קצרה בתחנת דלק של שורש והמשכנו.
2. באחד הרוורסים מישהו נדחף מאחורי ובלחץ התנועה לא שמתי לב, התוצאה, כיפוף קטן פח שלו. הנהג, בן דוד חביב ויתר וסיפר שהוא עובד בעיריה אם אני צריך משהו... יותר מזל משכל (אחר כך חנינו ליד סבא שלי ברחביה, ושכחתי לשים פנגו,כשיצאנו מהבית שלו הפקח עמד וצילם את הרכב... ו... הסכים לוותר מיוזמתו!) יום מוזר...
3. בעליות לגמלא שוב הרכב התחמם, אבל העליה נגמרה והחום חזר לנורמה.
4. אשמח להסבר אין לשטוף מבחוץ את הרדיאטור בלי לפרק אותו (אם ניתן) בסרטוני היוטויב מסבירים על רדיאטור מפורק.
5 הצלעות של הרדיאטור של האינטרקולר ושל המזגן מעוכות, ישנו מכשיר שיעזור "לסרק" את הצלעות? או שצריך מברג קטן והמון סבלנות?
6. מה עוד יכול לגרום להתחממות?
7. הצריכת דלק שלו היתה לא רעה בסה"כ , תדלקנו באלומות לפני החזרה לדרום ושם ממוצע הצריכה היה 7.7 ל'/ק"מ והתדלוק האחרון אחרי יומיים של שיטוט בשבילי הדרום הראה צריכת דלק של 7.1 ל'/ק"מ
8. מדי פעם נדלקת נורת מפלס השמן, מבדיקת המפלס לא חסר מאום... מה יכולה להיות הסיבה?
9. חסר גז במזגן (מושיקו, איפה מילאת גז?)
10. חייבים חישני רוורס, נקווה שמה שהוזמן יעשה את העבודה
11. אני רוצה להזמין מצלמת רוורס עם מסך. לא בא לי ליפול על ספק מבאס. יש למישהו לינק למוצר שהוזמן והוכיח את עצמו?
12. אני אצטרך בקרוב להחליף צמיגים , כרגע יש שטח מלא מקסיס טרפדור אבל השניים האחוריים כבר עייפים. מחפש המלצות ל50:50 , גם יד 2 הולך מבחינתי
הכי חשוב: הילדים והנהגת שאיתי מבסוטים עד הגג לנסוע ברכב...
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 100992
אם המחוג הגיע עד לקו הצהוב?
היצרן נתן טווח פעולה תקין , אז היכן הבעיה ?
גם חום הגוף שלך עולה כשאתה מבצע מאמץ פיזי ממושך ביום חם,
אתה נח מעט והכול מסתדר, לא ?
כנראה לא סתם היצרנים זונחים את המחוונים ועוברים לשיטת נורה בלבד .
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
טופ טיפ- בעליה אם היא לא חדה מדי נסה להגיע להעברת הילוך רביעי, משמע מינימום סלד ומקסימום רוח, במהירות זאת גם בעליה - הרכב מתקרר לנורמה.
טעות !
מה שרשמת זה נכון לירידה .
בעליה אתה צריך סל"ד באזור שיא המומנט .
אני ממליץ על אזור ה 2500 סל"ד בדיזל (בבנזין 3500 סל"ד לערך) זה משפר את יניקת האוויר ע"י הפאן קלאטץ'
ובעיקר נותן סירקולציית שמן טובה יותר לקרור הגיר האוטומטי (שהוא זה שבד"כ גורם לעליית חום המנוע).
רענן
לא מעניין המהירות .
מעניין העומס על המנוע שהוא תלוי ב :
שיפוע העליה
יחס ההעברה מהמנוע עד לצמיגים (גיר, טרנספר, סרנים)
קוטר הצמיגים
הסל"ד
למנוע הכי קל בעליה ארוכה לעבוד בטווח הס"ד של המומנט המכסימלי.
על כן שולטים בסל"ד בין היתר באמצעות הגיר .
איך יודעים שהבחירה נכונה, הרכב מתמיד באותה מהירות ולא דועך ....
רענן
הייתי מציע לך לבצע מספר פעולות פשוטות כדי לוודא את תקינות המערכת .
- בדוק איבוד מיים לאחר הנסיעה / התחממות.
- לאחר שאתה מזהה את המחוג בקו הצהוב, צא ובדוק אם שומעים קולות רתיחה מאזור מיכל העודפים.
- בדוק אם צינורות הכניסה והיציאה חמים באותה מידה.
- בדוק אם הצינורות קשים מידי
- בצע עם חבר בדיקה לתקינות הפן קלאטש, הפעל את המנוע, חכה שיגיע לחום עבודה ואולי קצת יותר (תעזור לו עם המזגן), שהחבר יכבה את המנוע ואתה במקביל תסתכל שהפן קלאטש נעצר מייד (נעצר יחד עם המנוע).
- פתח את פקק הריקון של הרדיאטור לרגע (בדרך כלל בצבע צהוב או לבן) ובדוק אם הנוזל שיוצא נקי. השלם את מה שיצא.
- אם אין אתה יודע מה מקורו של נוזל הקירור, החלף לאיכותי.
לגבי יוניט החום, ל לחינם אומרים שאם שעון החום בפאג'רו עולה זה אומר שהיה לך מנוע. בפועל זה תלוי באופן בו תוחזקה המערכת. עם השנים והשימוש בנוזלים רדודים, מצטבר משקע על היוניט אשר פוגע ברגישותו ובזמן התגובה שלו, הייתי מציע לך לפרק בהזדמנות את היוניט, לנקות אותה מהמשקע ואפילו לבדוק אותה מול ערכי היצרן.
ישי, בהתייחס לתמונה:
אני חייב לציין שזה מחזה נדיר אצלי בפאגרו בנזין -- הכוונה למחוג הדלק....:rolleyes:
ובקשר לחום, תזמין מד דיגיטלי ותחבר, כי מנסיון המחוג הרגיל לא זז ממתחת לחצי, גם בהפרש של 40 מעלות, זאת אומרת.
מ 60 עד 100, הוא נשאר שם.
אצלי מחובר לראש באחד מברגי ההרמה.
גם אצלי. אתה תלמד הרבה מהמד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי
4. אשמח להסבר אין לשטוף מבחוץ את הרדיאטור בלי לפרק אותו (אם ניתן) בסרטוני היוטויב מסבירים על רדיאטור מפורק.
לא יודע כמה מקום יש אצלך, אבל אני ניקיתי את הרדיאטורים (גם ראשי וגם מזגן) ע"י חיבור צינורית מתכת דקה וארוכה, בקוטר של כ-10 מ"מ, שמעכתי לה את הקצה התחתון, ליצירת אטימה.
קרוב לקצה קדחתי 2 חורים בקוטר 2מ"מ, ואת הקצה הפתוח חיברתי לצינור גינה, עם באנד כדי שלא תשתחרר כשאני פותח את המים.
קיבלתי שפריצר צידי.
הכנסתי את הצינורית במרווח הצר בין הרדיאטור הראשי ורדיאטור המזגן ושטפתי את הצלעות מבפנים החוצה.
שטיפה ראשונה להוציא מה שיוצא, ולהספיג מה שלא יוצא בנגלה הראשונה.
שטיפה שנייה ויצא עוד שברי עלים ודברים קטנים.
אותו דבר לרדיאטור הראשי- שוב, מצד המנוע החוצה.
אל תחסוך בניקוי רדיאטור.
פרק את הרדיאטור ורצוי גם את מחליף החום של החימום בקבינה, וקח למכון רדיאטורים.
שווה את הכמה מאות שקלים שזה עולה.
אסף.