תגובה: לא רכב שטח - טיפול במוסך מורשה כגורם בערך הרכב
הוראות היצרן הן החלפת שמן כל, נגיד, 15000 קמ. אני מבין שאם היית עושה אנליזת שמן ויודע שהוא עדיין תקין, יכולת לקבוע שהשמן עדיין טוב גם אחרי זה.
אבל בלי לפגוע או לזלזל, קביעה בעלמא שהחלפת שמן באינטרוול כפול ממה שקבע היצרן היא בסדר- נראית לי לא רק לא מבוססת אלא אפילו לא חברית כלפי מי שיקנה ממך את הרכב ומניח שכיוון שהוא מאדם פרטי הוא טופל כמומלץ.
ואגב.... החלפת שמן ומסנן כל שנה או 15000 קמ (לשמן חצי סינטטי) היא קריטית לתקינות המנוע לאורך זמן. לא סתם זה מרווח הטיפולים המומלץ.
אסף.
יוסי, בתור אחד שהעביר כבר עשרות דגימות שמן מנוע לבדיקות מעבדה וראה מה קורה לשמן ולמנועים בתדירויות טיפולים שונות , אני טוען שאתה טועה ברמה הטכנית, למרות שמסחרית זה הצליח לך הפעם.
אבל זה לא נושא הדיון. מה שאני כן לוקח מדבריך זה התמזגות עם מה שכתבתי: לא מקבלים במכירה את הכסף שמושקע בטיפולים יקרים יותר.
יש אחוז קטן מאוד של קונים (כמוני) שיחפור בחשבוניות הטיפולים וירצה לראות מי טיפל ואיך ובמה טיפל, אבל יש אחוז גבוה בהרבה של קונים שזה לא מעניין אותו, גם אם הוא טופל בעזה תחתית או ב**** השכרת רכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
......אבל בלי לפגוע או לזלזל, קביעה בעלמא שהחלפת שמן באינטרוול כפול ממה שקבע היצרן היא בסדר- נראית לי לא רק לא מבוססת אלא אפילו לא חברית כלפי מי שיקנה ממך את הרכב ומניח .......
אסף.
תנוח דעתך אסף, עשינו זיכרון דברים עם סעיף גילוי נאות ובו צוינה דרך הטיפול ברכב ותדירויותיו.
וצודק חנן בכותבו שדרך הטיפול ברכב אינה הנושא כי אם שאין מקבלים במכירה את הכסף שמושקע בטיפולים יקרים יותר ובכך אסיים את תרומתי בנושא הנדון.
בזה אני מסכים. הטיפול המינימלי ההכרחי בהחלט משתלם אם מוכרים את הרכב בזמן.
אסף.
אז שלב המסקנות......
כסף שמושקע ברכב מבחינת טיפולים לא ישוקף במעמד מכירת הרכב ולא יעלה את סחירותו.
ולכן:
עדיף להשקיע כמה שפחות עד למינימום האפשרי ( תחזוקת שבר ), לשמור חיצונית על הרכב ( מכות שריטות תאונות - כי זה מה שמעניין את הישראלי הפשוט) ,למכור אחרי מקסימום 6 או 7 שנים ו"בהצלחה" לזה שיקנה את הרכב ממני .
המסקנה נכונה, אולי, רק לנושא הכספי במעמד המכירה.
היא בוודאי לא תקפה לתקופת החיים עם הרכב וכאן יש הרבה על מה לדון איך כדאי לטפל והיכן, אבל זאת לא היתה השאלה המקורית.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
יוסי אל תיעלב,
אם אני אי פעם אבוא לקנות ממך רכב, תזכיר לי את הפוסט הזה, כי ממך לא ארצה לקנות רכב משומש.
בשביל רכב ברמת התחזוקה הירודה שאתה מציג אפשר כבר ללכת לחברות הליסינג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
יוסי אל תיעלב,
אם אני אי פעם אבוא לקנות ממך רכב, תזכיר לי את הפוסט הזה, כי ממך לא ארצה לקנות רכב משומש.
חחחח...יואב, אני ממש לא נעלב.
אני קצת חושש בשבילך שכשתבוא לקנות ממני את הרכב תתלהב מאוד ואז תעמוד בפני הדילמה כי תראה פער גדול בין מה שעיניך יראו ובין הנתונים שביקשת שאציג לך, יכול להיות שלבסוף תבחר כן לקנות את הרכב, למרות הנתונים.
אבל הסר חשש. הסיכוי נמוך ולו בגלל שאנחנו נוטים להחזיק רכבים הרבה מאוד שנים - גם הטוסון נמכרה אחרי 8-9 שנים (בעולם גורטים בכלל רכב כזה) ורק בגלל הזדמנות מיוחדת לקנות אי איקס 2013 מיד ראשונה עם 8000 ק"מ בפחות מ-120 א"ש...
אנחנו מחזיקים קורולה 2006 מיום עלייתה לכביש. טופלה עד תום האחריות במוסך יבואן בזמנו ברחובות, הוחלפו בלמים כל טיפול 30 אלף גם אם נסע הרבה פחות, כאן כבר חשדתי...
אבל נתתי להנות מהספק. אח״כ התחלתי לטפל בעצמי, פילטרים מקוריים ואפילו שמן של טויוטה, קניתי בלמים לטיפול 30, הפלא ופלא - הסתבר שהרפידות היו עם בלאי מזערי והצלחות במצב חדש... כעבור 90 אלף ק״מ פשוט נמאס לי לראות את החלפים במחסן והחלפתי את הכל למרות שהרפידות לא היו קרובות לסוף חייהן.
את המצתים, נוזלי הקירור והבלמים אין לי דרך לדעת את אכן מחליפים בטיפולים לכן מעדיף בעבודה עצמית או להיות נוכח במוסך כללי בזמן הביצוע, הטיפול מאפשר גם בחינה מדוקדקת לאיתור נזילות ובלאי אחר. אין כאן עניין מסחרי , אלא עניין לשמור על אמינות הרכב שאכן ב 10 שנים לא איכזב אפילו פעם אחת.
לשאלתך - היום ניגשנו לבדוק רכב חדש בטויוטה והציעו לנו טרייד אין, המחירון 34.5 , בטרייד הציעו לנו 28.5 ונאמר לנו שאם היה מטופל אצל הסוכנות עד היום היה מוכן לשלם 30 ( כי הם נותנים אחריות מסויימת לרכב משומש שהם מוכרים ואם אין לו תיעוד אז הסיכון מבחינתו גדול יותר). הרכב ימכר באופן פרטי ללא קשר ואשמח לעדכן בכמה ולמה, אבל עד אז אני כבר יכול לציין שאת ה 1500₪ הנוספים שהייתי מקבל במקרה הטוב ממחלקת הטרייד אין , חסכתי כבר מספר פעמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
קניתי רכב מליסינג, עם קמ סביר והיסטוריית טיפולים מלאה, כולל שם המוסך בו בוצעו הטיפולים, ולאחר בדיקה במכון שאני בחרתי.
בדקנו את הרכב גם במוסך היבואן, הרכב היה במצב מעולה.
מאז עברו כמה וכמה שנים, לא היו הפתעות.
אחרי קנו כמה חברים מאותו המגרש-כולם מרוצים.
כמו בהרבה דברים, לדעתי הסטיגמה של ״נבלות ליסינג״ תלויה ממי אתה קונה, ומצב רכב ספציפי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
החלפתי שמנים במוסך פעם ב-30-35 אלף ק"מ. (6 פעמים בזמן שהרכב היה אצלי)
לא החלפתי שרשרת טיימינג מעולם.
לא החלפתי פלגים מעולם.
לא החלפתי שמן גיר מעולם. (המוסך שלי מסרב להחליפו)
ועוד ועוד....
הרכב נלקח לבדיקה במכון בדיקה וגם נבדק ע"י מכונאי ופחח, (חברים של הקונה) ויצא תקין לגמרי.
.[/B]
הדבר היחיד מהגילוי הנאות להתרחק מהרכבים שלך כאופציה לרכב משומש, היא החיזוק לטענה הרווחת שמכוני בדיקה שווים להורדה במחיר וזהו.
הטענות שלך מחזקות מאד את החשיבות של לדעת ממי קונים רכב, או ממישהו שמטפל לבד בצורה נאותה, ואתה יכול לסמוך על זה שהוא אכן ביצע את הטיפולים, או לחילופין, מה"הדיוט הסטנדרטי" שאכן טיפל ברכב במוסך מוסדר כלשהו, ושמר היסטוריית טיפולים.
כל זה כדי להימנע מליפול על רכבים מוזנחים מכנית כמו זה שמכרת.
זה שסיפרת למוכר ההדיוט את הסיפור, לא אומר שהוא הבין את המשמעויות- הוא הלך לשמוע מה יש למכון בדיקה היה להגיד, ואת הדיעה הרווחת עליהם אתה בטח מכיר.
אישית, מכרתי רכב משומש, כשפרטתי מה נדרש לסדר מכנית ברכב, הקונה רצה גם מכון, ולא לגמרי להפתעתי, המכון לא עלה על רוב מה שאני מיוזמתי סיפרתי למוכר.
זה רק גרם לו לרצות את הרכב יותר..
אתה אמנם "הרווחת, אבל זה שאחריו יחטוף את הזובור המצטבר.
יש חלקים שמרווח הטיפול שלהם התארך מאד עם השנים, כמו פלגים לדוג', אבל טיימינג זה משהו שהורס מנוע.
שמן, זה הלב של המערכת, וגם יצרני השמן עצמם אומרים שאורך החיים שלו קצוב מרגע פתיחת המיכל- שים לב, לא מתחילת השימוש, אלא כבר מפתיחת המיכל.
וכלל האצבע שהם נותנים הוא חצי שנה, לשמן שנכנס למנוע, גם אם עמד ללא פעילות.
אז אתה מעיד על זה ששנים נסעת עם נוזל דמוי שמן במנוע, ואולי לך זה הצליח, אבל אחריך המבול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הדבר היחיד מהגילוי הנאות להתרחק מהרכבים שלך כאופציה לרכב משומש, היא החיזוק לטענה הרווחת שמכוני בדיקה שווים להורדה במחיר וזהו.
הטענות שלך מחזקות מאד את החשיבות של לדעת ממי קונים רכב, או ממישהו שמטפל לבד בצורה נאותה, ואתה יכול לסמוך על זה שהוא אכן ביצע את הטיפולים, או לחילופין, מה"הדיוט הסטנדרטי" שאכן טיפל ברכב במוסך מוסדר כלשהו, ושמר היסטוריית טיפולים.
כל זה כדי להימנע מליפול על רכבים מוזנחים מכנית כמו זה שמכרת.
זה שסיפרת למוכר ההדיוט את הסיפור, לא אומר שהוא הבין את המשמעויות- הוא הלך לשמוע מה יש למכון בדיקה היה להגיד, ואת הדיעה הרווחת עליהם אתה בטח מכיר.
אישית, מכרתי רכב משומש, כשפרטתי מה נדרש לסדר מכנית ברכב, הקונה רצה גם מכון, ולא לגמרי להפתעתי, המכון לא עלה על רוב מה שאני מיוזמתי סיפרתי למוכר.
זה רק גרם לו לרצות את הרכב יותר..
אתה אמנם "הרווחת, אבל זה שאחריו יחטוף את הזובור המצטבר.
יש חלקים שמרווח הטיפול שלהם התארך מאד עם השנים, כמו פלגים לדוג', אבל טיימינג זה משהו שהורס מנוע.
שמן, זה הלב של המערכת, וגם יצרני השמן עצמם אומרים שאורך החיים שלו קצוב מרגע פתיחת המיכל- שים לב, לא מתחילת השימוש, אלא כבר מפתיחת המיכל.
וכלל האצבע שהם נותנים הוא חצי שנה, לשמן שנכנס למנוע, גם אם עמד ללא פעילות.
אז אתה מעיד על זה ששנים נסעת עם נוזל דמוי שמן במנוע, ואולי לך זה הצליח, אבל אחריך המבול.
אמת מזוקקת.