-
תגובה: תגידו שנפלתי על הראש. רוצה סופה פתוחה, נותן בתמורה צ'רוקי
נמרוד, לדעתי אם משעמם לך תתקדם למפלצת מוצצת, שנת 2005 ומעלה, זה אתגר אמיתי היום.
דווקא משם היכולות שלך יבואו יותר לידי ביטוי, בסופה אין משהו מרגש יותר, המכניקה ידועה, האלקרוניקה זניחה.
בוא נראה אותך מתמודד עם שלל המחשבים, המכניקה, הפלסטיקה של WK או JK חדיש יחסית. לקחת רכב בית קפה ולהפוך אותו למפלצת שטח, זה אתגר, זה מהנה, מרגש ואין סופי, יש קהל מכור לזה כבר היום שעושים את זה, זה ממכר!
על הדרך אתה גם נהיה סוחר ומומחה בעקיפת היבואנים בארץ, התמודדות עם תקנות מגוכחות, אתה לא תפסיק להנות.
הכתבות שתוציא משם אין סופיות,
אם יהיה לי זמן יש לי כתבה על מערכת החימום של WK להגיש לאתגר הטכני...
-
לך על זה אילן - הכתבה הכוונה. לגבי wk ומעלה - אם כבר מודרני ומתלה נפרד וסגור וממוזג... יש לי טויוטה ☺
-
נמרוד נו באמת איש יקר, אתה משווה טויוטה פחנוע לג'יפ, מנוע V8 עם אין סוף שיפורים אפשריים....
תתבייש :) איך אתה מעיז... ג'יפ זה מחלה, זה התמכרות, פחנוע זה להגיע מ A ל B.... (אני יושב כאן ומחמם את עצמי...)
צר לי, מי שלא ניסה לא יבין, סופה לא מתקרבת להתמכרות המטורפת, אשתף אותך פעם בעדת המכורים ותבין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
צר לי, מי שלא ניסה לא יבין, סופה לא מתקרבת להתמכרות המטורפת, אשתף אותך פעם בעדת המכורים ותבין.
מכל מה שתארת זה נשמע שאתה פשוט נהנה מרכב שקורע את הארנק שלך לחתיכות ובין לבין יש עדה שלמה של חבר'ה כאלה שאוהבים לשבת יחד ולעשות חשבון מי שיאן ההוצאות הנוכחי. אם אני לא טועה היה לך לנדרובר לפני זה לא? זה יכול להסביר את הסדיזם :)
בכל אופן אני מסכים איתך לגמרי שJK זה יופי של פלטפורמה להעלים כמה עשרות/ מאות אלפי שקלים מיותרים מהבנק/ מתחת לבלטות אבל בחזרה לנושא השרשור - סופה פתוחה עם טונות מהדבר הזה שלא יהיה לאף JK WK וואטאבר-K , אופי ;)
-
לנד רובר עוד לא היה לי.
אין ספק שמפלצת מוצצת תעלה להחזיק יותר מסופה, לא בטוח שבהפרש גדול.
חלק מההתמכרות זה איך להוזיל העלויות בכל דרך אפשרית, זה ממש חלק מהכיף.
אני די בטוח שמכשירי תנועה היו רוצים להעלים מחלק גדול מאיתנו....
-
עזוב אילן, זה לא הכיוון. גם CJ לא (אתה רואה מוני באיזה מהירות שכנעת אותי :rolleyes:)
הצ'רוקי ג'יפ נהדר - מהטובים אי פעם, ובטוח ה4X4 הכי יפה. שלנו שירת כרכב משפחתי המון שנים.אבל כן, אני רוצה פתוח, שני מושבים, בלי שמשה, לבנות אותו כדי שיהיה מוכן לתקופה בחיים שבה בהדרגה יהיו לי יותר סופי שבוע פנויים לטיולי-לא-משפחות. וזה בסופו של דבר סופה. תקופת מה השתעשעתי ברעיון של RZR. והפנטזיה על לקחת JK ואולי איכשהו לשים יד על סופה 3 עם מנוע דיזל... זה באמת פנטזיה. אבל סופה פשוטה זה ריאלי לגמרי, הגראז' והרתכת מחכים לפרויקט כזה של כלוב והרמת כנפיים וקצת משחק בסרנים ומתלים ויחסי העברה וצמיגים 33 לפחות (כן דרור, על אפך ועל חמותך :)) ומה שעוד צריך, תלוי במצב של הסופה ששווה בערכה לצ'רוקי.
-
מצידי תיסע על 40 אינץ'.
רק בקשה אחת קטנה - אתה כבר יודע שג'יפ בונים מהגלגלים למעלה. אז אחרי שתגדיר לעצמך איזה צמיגים אתה רוצה, תתחיל מראש מסרן קדמי גיבור (שעולה יותר מכל הג'יפ) וטרנספר מחוזק, או שתמתין שאני אשדרג את הפגוש האחורי ונקודות החילוץ/גרירה כדי שאוכל לגרור אותך הביתה אחרי שתשבור את האוטו...:rolleyes:
וזה כי הנסיון שלנו מוכיח ש"השורד האחרון" - הג'יפ שמסיים את הטיולים הפסיכיים הללו ללא נזקים ובמצב נסיעה תקין, הוא תמיד זה שלא מצוייד בצמיגים הכי גדולים.....
-
אני בטוח שתשדרג את הפגוש האחורי שלך לפני שאני אוציא את הסופה שעוד אין לי מהגראז' :rolleyes:
-
בשביל צמיג 33 לנהג נורמלי אין בעיה עם דנה 30, גם נעול ועם איזה יחסי העברה שיהיו (אפילו רצוי) אבל לא נכנס לזה שוב, במיוחד לא כשהוא נסע תקופה לא קצרה על 33 ויודע שהכל זה קשקושים תיאורטים ובפועל אין בעיות אלא אם אתה ונדליסט שלא נרגע עד ששומע בום (ואז יש לך בעיות גם עם 31).
-
אכן, חבל להיכנס לזה שוב.
אכן, במשך תקופה לא קצרה הג'יפ הקודם שלו נעל צמיגי 33.
כמה מתוך פרק הזמן הזה הג'יפ הזה גם נסע בפועל?........:rolleyes: אני מהמר על קילומטראז' ארבע ספרתי במקרה הטוב....
התנאים שאני מדבר עליהם הם לא משחקי עבירות. אלה טיולים. אבל אלה טיולים קשים (לעתים קשים מאוד) בתאי שטח עוינים שמאוד לא נעים להיות תקוע בהם. לאמינות יש משקל קריטי. לדוגמה: מנסיון מר, אנחנו למשל מעדיפים שלא יצטרפו אלינו לנדרוברים שוב. הם פשוט לא שורדים את זה.
הנסיון מראה שעם צמיגי 33 ציריות קדמיות של דנה 30 נשברות די בקלות גם בלי ונדליזם. אז.....
אז נוסעים עם ציריות ספייר. בסופה קל להחליף ציריה גם בתנאי שטח. זה סוג של פתרון סביר. יחסית.
אבל מי שרוצה לעשות עבודה כמו שצריך ועד הסוף, שיתכונן להשקיע הרבה כסף בסרן קדמי חזק ומתאים (ואני מתכוון לדנה 44/60 בנוי כמו שצריך, ברוב המקרים מיובא או מפירוק מ-TJ רוביקון, לא אילתורים מהסוג שנפוץ בארץ, עם חלקים שהגיעו מפירוקיה ובסוף גם יחזרו לשם. גם "הרבה כסף" זה מושג יחסי - יש כאלה שקטן עליהם, ואחרים שלא ימהרו לשפוך סכום של חמש ספרות בשקלים על סרן קדמי.... אבל כל אחד והחשבונות שלו).
אם לא, ואילוצי העו"ש מכתיבים להסתפק בינתיים בדנה 30, אז באמת מוטב להישאר בגזרת צמיגי 31. עם מתלים טובים וזוג נעילות הג'יפ יעשה את העבודה וישמור על אמינות.
-
...ולמרות שסופה זה צמיגים רחבים, אני ממליץ לג׳יפ טיולים ושעשועים על 235/85r16. נראה טוב, עובד נהדר, לא מעמיס ועוד יותר מאינצ׳ בקוטר.
אסף.
-
הבעיה היא למצוא ג'נטים 16 שמתאימים למעגל החלוקה של סופה ויש להם אופסט - אחרת הצמיגים יתגרדו בקפיצים בהפניית הגה מלאה. (או שמרכיבים ספייסרים שלדעתי זה רע, רע מאוד).
-
זה לא אותו מעגל חלוקה כמו באינדיאנים?
sent from my WJ
-
מעגל החלוקה בסופה תואם רנגלר YJ ו-TJ, צ'רוקי XJ, גרנד צ'רוקי ZJ.
אני יודע שיש בחלק מהאינדיאנים האלה ג'נטים 16, אבל אין להם אופסט מספיק.
כדי שצמיג בקוטר 31' ומעלה לא יתגרד בקפיצים הקדמיים הם זקוקים לספייסר.
-
-
כנ"ל. זה ג'נט ללא אופסט.
חוץ מזה לסופה 2 יש קפיצי סליל והיא פטורה מהבעיה הזו של גירוד צמיג בקפיץ עלים (אגב - הגירוד הקל לכאורה הזה, משמיד את הצמיג. מנסיון) ושוב - הפתרון היחיד לג'נט כזה הוא ספייסר. פתרון רע.
-
אני חושב שסופה עם סרנים מקוריים ונהג שיודע את העבודה תצליח להסתדר עם צמיגים 33",
-
זה לא נושא השרשור. זה יהיה, אולי, כשאמצא סופה. אז אני מזכיר את הנושא - בעל סופה, אתם או חברים, הזדמנות להחליף אותה בצ'רוקי.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
-
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 101318
מה שאתה מחפש
אבל הלוואי וההיתי יכול להחליף איתך..
(מוכר כדי למכור גם את הפרייבט ולהסתפק באיזה גיפון קטן לי ולאישה)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk