תגובה: שוק ה4X4, מדיניות תמחור ואסטרטגיה עסקית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שימו לב שלרגע לא אמרתי שהמחיר שבו המוצר נמכר למתקין הוא מופרז.
הכיוון שלי הוא שאת ההנחה למתקין ייתנו ללקוח. ושמחיר ההתקנה יהיה הוגן וראוי וכזה שהמתקין יכול להתפרנס ממנו.
כך לדעתי המחיר הסופי יהיה אותו מחיר, אבל כל אחד ירוויח את הנתח שלו ולא יהיה אילוץ בין מתקין ליבואן.
אסף.
כמו עידו ועומרי, גם אני סקפטי..
בישראל לוקחים את כל היתרונות שרואים בחו"ל ומוסיפים להם "טוויסט מקומי" - נרוויח אפילו יותר.
אפשר להסכים עם כל מה שכתבת בתחילת השירשור, באופן תיאורטי.
בפועל, במקום מחיר נמוך ב-40%, שישקף את "החיסכון" בעוד יד שבוחשת, היצרן יוריד אולי 5% (אם בכלל) וירוויח עוד 35%.
אני אפילו מהמר, שגם אם יורידו את המחירים באחוז מסויים (ובטח לא המספרים שתארת) לתקופה קצובה/קצרה, לאחר ש"העסק ירוץ", יתפסו המחירים אפילו לסכומים גבוהים יותר - כל פעם באחוזון מספיק, על מנת שלא לעורר מהומות/תשומת לב (ותמיד יש סיבה/תירוץ לערוך התאמות).
מהניסיון בארץ (לא כמומחה אלא כלקוח), אין שום כוונה לפתוח אופן שיווק שונה, לטובת הלקוח (ולחכות תקופה, עד שהשיטה תתפוס ותתבסס ותרוויח כמצופה) אלא למכסם את הרווח לטווח קצר ולחסוך "בשותפים".
לדעתי - הבעייה פה היא לא הלקוח אלא החברה "היוזמת".
ולעניין אספיר.
אהבתי/אוהב את המוצרים שלהם - פחות אהבתי את השירות/התנהלות מול לקוחות ומול המוסכים (ואני חייב לציין שאני אומר זאת בעקבות נסיון צר ומגוון קטן של מוסכים).
אני חושב שהיא לא שונה ממה שתארתי ולה, לאספיר, יש מספיק כוח ונתח שוק, לאלץ את כולם (לקוחות ומוסכים/מתקינים) לשחק/להתיישר לפי הכללים שלה ומי שלא מסכים... כבר יקבל בראש.
כך, לדעתי.