אפרופו חסר רתכים... בשיחה אגבית עם מישהי מכוח האדם בחברת חשמל - רתכים עם הסמכות זה חוסר היסטרי, מציעים להם משכורות גבוהות ואת האפשרות הלא ברורה מאליה היום לקביעות.
Printable View
אפרופו חסר רתכים... בשיחה אגבית עם מישהי מכוח האדם בחברת חשמל - רתכים עם הסמכות זה חוסר היסטרי, מציעים להם משכורות גבוהות ואת האפשרות הלא ברורה מאליה היום לקביעות.
בנירוסטה פסיבציבה היא כן מיידית, והיא גם מה שמקנה לה את העמידות בפני שיתוך( קורוזיה) .
ככה שריתוך בפולס קרי גל מרובע, כניראה ייתן חדירה טובה יותר.
Sent from my D6603 using Tapatalk
אין קשר בין ריתוך בפולס לבין גל סינוס מרובע או משושה או כל גל אחר.
פולס בריתוך קובע מתוך 100% של זרם (A ) שנקבע ע"י הרתך כמה היה ירד למטה ולכמה זמן וכמה יעלה ל - 100% ולכמה זמן זו לא פעולה שקשורה בשום צורה לגל .
ובגלל זה זו פונקציה שקימת גם בזרם ישר DC וגם בזרם חילופין AC.
יש לפונקציה זו כיוונים שונים תלוי ברתכת .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מסכים עם עידו,
זה שהגל יהיה ריבועי זה (למיטב ידיעתי) בעיקר רלוונטי לAC שם חשוב שזמן המעבר בין הקוטביות יהיה קצר וחד כדי לא להיות הרבה זמן באמפרזים נמוכים בכל אחד מהקטבים (רואים את זה יפה בגרף שמציג את זה, לצערי לא מצאתי אבל יש לי בחוברת של פרוניוס בעבודה).
למען הסדר הטוב לקוראים הבאים - פולס זה סך הכל שינוי מחזורי באמפרז' הריתוך, כלומר לדוגמא:
שניה ב100 אמפר >שניה ב60 אמפר >שניה ב100 אמפר> שנייה ב60 אמפר...וכו...
כשאפשר לקבוע את התדירות של הדבר הזה, וברתכות מתקדמות גם את הערכים עצמם.
בריתוך בעליה זה עוזר ונחמד מאוד, אני אישית לא משתמש בזה הרבה.
בנוגע למה שנמרוד ואלון אמרו -
בביקור בסדנא לבניית מרכבים למשאיות בצפון נאמר לי שרתכים מקצועיים מקבלים שם ספציפית 11-14 אלף שקל נטו בחודש, 7 עד 16,
והסדנאות ממש נלחמות על מי שיודע לרתך טוב בטיג.
זה נשמע נחמד במבט ראשון אבל תאכלס....לרתך מאסות כל היום, כל החודש, כל השנה?
לדעתי לא שווה גם כפול מזה.
עידו אם תיקח אסילוסקופ ותמדוד את הזרם בDC עם פולס תקבל גל ריבועי או מלבני.
ממש לא .
גל אומר מעבר בין קטבים , ריתוך בזרם ישר ב DC (-) מינוס מה שיקרה לפי מה שאתה מתאר ישרוף במידי את הטונגסטן בריתוך TIG ובריתוך MIG ישרוף את הדיזה .
בנוסף זה הופך את הריתוך לזרם חילופין AC אז מה הקטע
עידו
חברים , במקום לצעוק "גוועלד" הייתם אומרים שאי אפשר לראות את התמונות שהעלתי מקודם
מה שגורם לי לחשוב שאם לא ראיתם אותם אז למה סתם לצעוק "גוועלד"
הנה הם שוב :
סכימת גל הפולס:
קובץ מצורף 101371
הספר המדובר לעיל:
קובץ מצורף 101372
עכשיו אפשר לצעוק שוב אבל בתנאי שמי שצועק יסביר גם איפה הטעות בסכימה הזו (שגם אני אלמד)
למען העניין האקדמי, אני אזרוק עוד שאלה.
האם יש הבדל בתהליך בין נירוסטה מסוג L (אחוז פחמן נמוך) לנירוסטה רגילה?
אסף.
ים עידו, גל לפי הגדרה לא חייב להיות בין - ל +, ופולס זה גל אם תכירו בזה או לא.
תורות שלמות במתמטיקה כתובות בדיוק על הנושאים האלה, ורק המחשבה עליהן עושות לי לא טוב בבטן.
מה שיוסי העלה זה דוגמה דיי טובה לגל שנמצא מעל ציר ה x + .
סך הכל מדובר בגל לינארי בצורת מרובע, זה לא מאוד מסובך.
ובאמת שאלו הגדרות דיי קטנוניות.
עידו שלא תבין לא נכון, אין לי ספק שאתה אחד מהרתכים/פאבריקטורים הטובים בארץ.
ובכללי (בשביל אלון ו VIK):
מקצועות הריתוך בארץ הן נושא בעייתי.
נכון שלא כל מסגר הוא רתך והיום עם מכונות כ"כ קטנות ומתקדמות טכנולוגית כל אחד יכול
הבעיה העיקרית היא שאין הכרח להיות בעל הסמכה בכדי לעבוד בתחום, ולפני שאתם קופצים ומצביעים על ח"ח, נמלים, מקורות וכו'...תסתכלו קצת מסביבכם. בכל מקום כמעט שאנחנו דורכים בו (בנייני מגורים , קניונים, חניון תת קרקעי, מדרגות חרום ועוד ) ישנם ברזלים מרותכים. אם גלויים לעין ואם נסתרים. בהרבה מאד (אם לא ברוב המכריע) מהמקרים הללו עבד רתך שאין לו הסמכה , וגם אם כן , אז לא בהכרח לתחום הספציפי בו הוא עובד ולא למשפחת האלקטרודות הנכונה . בעקרון מספיק שתציגו תעודת הסמכה של ריתוך צנרת ויתנו לכם לרתך מבנים. הסיבה לכך היא שמדינת ישראל עדיין לא החליטה שכך צריך להיות ושעל כל מי שרוצה לעבוד בתחום, לעבור מבחן הסמכה מעשי (ואני הייתי מוסיף גם עיוני) תחשבו על אחד הדברים הפשוטים ביותר כמו מסגרת ברזל שמחזיקה מזגן תלוי מחוץ לבניין. תחשבו על "מסגריית בולבול ובניו" שקיבל עכשיו פרוייקט ייצור של 5000 יח' כאלו של מזגנים , שבולבול כבר זקן ועייף ובניו טסו לראות עולם והמסגריה צריכה להמשיך לעבוד ... נכון שנמרוד כתב שבחברת חשמל משלמים מלא כסף , אבל בולבול ושכמותו מוכנים לשלם 6000 ש"ח לחודש (תבדקו בעצמכם כמה מקבלים מסגרים "רגילים") ולכן הוא מעסיק "מישהו" שהוא לא רתך ולא בהכרח מסגר וגם לא בהכרח ישראלי (כי ישראלי עם משפחה לא יכול להרשות לעצמו משכורת כזו) והמישהו הזה צריך לתת תפוקה יומית שתשתלם לבולבול כך שהוא שכח לספר למישהו שברזל מגולוון זה קצת שונה מברזל שחור. מה שכן הוא סיפר לו זה איך לוחצים על הכפתור והחוט שיוצא מדביק את שני הברזלים ביחד ...
נכון שזה סיפור קצת שחור מידי אבל לא ממש רחוק מהמציאות וביום שיקרה אסון חברות הביטוח כנראה יעמדו על הרגליים האחוריות ויתחילו לדרוש תעודות הסמכה לכל מי שרוצה לעבוד בתחום .
כיום במדינת ישראל ישנם 100% ליקוי בניה
תקראו שוב - 100% ליקוי בבניה , מה שזה אומר שאין בניין אחד שמסיימים אותו ומיד מקבל טופס 4 , מה שזה אומר זה שמרפסות נופלות, זה אומר גם כל מיני דברים שלא קשורים לריתוך אבל הם פחות רלוונטים כרגע. (אגב אני מקווה שהנתון הזה כבר השתנה )
אחת הסיבות לכל כך הרבה ליקויים היא שאנחנו ישראלים . אנחנו תמיד מכירים איזה "אחשלו" ותמיד "יהיה בסדר" ו"אחרי הצבע לא יראו" ו"זה בכל מקרה מתחת לאדמה/מים" וכולנו מכירים את זה . לא פעם שמעתי על חברה שלמדו בתיכון לרתך והם יעזרו לך לבנות את הגלריה של הבית שלך.
עבדתי במקום שהמשפט "תן פיק קטן וזהו" היה שגור בפי הבוס . ואני לא יכולתי להסכים עם זה ...
רוב הריתוכים שרובנו נעשה בחיינו הם על פלדות רכות (פלדות דלות פחמן) ובעובי של עד 10 מ"מ (אל תתפסו אותי על המילה ) ובאלקטרודות 6013 כאשר הידית מחוברת ל(+) והצבתית ל (-), יש פה טעות? (הנה רמז). אבל אנחנו לא אשמים , ככה לימדו אותנו וגם אם לא ממש למדנו , זה תחום של גברים עם הרבה שפם ואגו, וקשה לנו להודות שאנחנו לא יודעים . סתם שאלה למחשבה - האם תהליך הריתוך בין פלטה בעובי 8 מ"מ לאחת נוספת בעובי 8 מ"מ זהה לתהליך הריתוך בין פלטה 8 מ"מ ל 50מ"מ ? או איך בוחרים אלקטרודה לחיבור בין שתי סגסוגות שונות...
ישנם כ"כ הרבה תחומים בתוך הריתוך שדורשים התייחסות מעמיקה וזה לא מתאים לכולנו לצלול לשם וגם זה בסדר . אני עדיין לומד וככל שאני מעמיק בתחום הוא שואב אותי יותר . זה גם מה שאני עושה לפרנסתי. אחד האנשים שמלווים אותי ועוזרים לי היום בתחום הזה הוא מפקח ריתוך עם ידע עצום שכששאלתי אותו איך אני עושה DOWNLOAD לכל הידע הזה התשובה שלו היתה פשוטה : "תמשיך לשאול שאלות"
אז זה מה שאני עושה וכשיש לי קצת זמן פנוי אני גם מחפש את התשובות , אם בספרים , ברשת או אצל חכמים ממני, בלי אגו בלי בושה ובלי לשמור ולהסתיר מידע. אל תשכחו שהרבה מאד מהידע והפרוטוקולים של תהליכי ריתוך נכתבו לאורך השנים בדם ואסור לנו לזלזל בהם אף לא לרגע אחד . יכול להיות שתהליך עבודה כזה או אחר עובד לי על הכיפק , אבל אם הייתי עובד לפי מפרט הריתוך הנכון זה היה הרבה יותר טוב ועמיד גם כשנושא הבטיחות לא על הפרק.
אני מקווה שעזרתי למי שמתעניין בתחום להחליט להצטרף לשורות הרתכים ה"חדשים" שאיכפת להם לא רק מהמשכורת ומאיך שזה נראה ולהוביל דור חדש של צוארון כחול (כמו זה שהולך ונעלם לנו) ולהחזיר את הכבוד למקצוע גם בעיני האמא של החברה שלך ...
תכלס -אם תחשבון על זה רחוק - אחרי המלחמה הגדולה הבאה העולם יצתרך רתכים ולא אפליקטורים ...
קחו עוד קישור מעניין של זיקה : כאן
ואסיים בציטוט משפט מתוך הספר שהזכרתי בהודעה הקודמת :
UNSHARED KNOWLEDGE IS LOST KNOWLEDGE
לילה טוב ותודה לכם על הקריאה עד כאן (דבר שלא מובן מאליו בעולם של סטטוסים וסרטונים)
אם היית מסגר אז היית שם לב שאת המתלה מזגנים מרתכים בברזל שחור שעובר גילוון קר, אבל זה בקטנה.
מסגר הוא לט רתך זה נכון אבל אני חושב שאם אתה היית מסגר אז כנראה שהיית די מובטל. החוכמה היא לא לדעת מה ואיך לרתך אלא גם מה ואיך לא לרתך ולא לרתך סתם. ורק לידע כללי, כשאלה הולך לרתך מבנים אז בדרך כלל יש לך מהנדס על הראש שאמור לבדוק את העבודה שלך.
איש ידידי, אף פעם לא אמרתי שגל חייב להיות בין +/-,
אלה - שחשיבות הגל הריבועי היא משמעותית הרבה יותר במעבר קוטביות בכדי שזמן ההחלפה
בין הקיצוניות השונה יהיה מהיר על ציר הזמן, כלומר שלא תהיה הרבה זמן על קרוב ל-0 אמפר כי אז כל הסיפור הזה ירצד ויקרקש הרבה.
אבל אם הגל נשאר בקוטב אחד ויורד קצת ליניארית ולא בצורה "חדה" ו"ריבועית" בין 100 ל60 ל100 ל60 אמפר, זה פחות "טוב"
אבל החשיבות של זה פחותה.
זה כל מה שאני אמרתי.
יוסי - אני התרשמתי שאתה מתאר צורך בפריצת התחמוצת בריתוך נירוסטה ע"י מניפולציות מסויימות (בדומה לאלומיניום), ובנוסף צורך בפונקציות מתקדמות אחרות, כשתאכלס אף אחד אחר פה לא מכיר ו/או חווה את הצורך בזה.
ולכן נכתב מה שנכתב.
שימו לב שעידו עדיין לא כתב תאריך ושעה. אמרתי לכם שהוא מפחד :cool:
למען הסדר הטוב .
מטמטיקה זה מעולה , אבל אנחנו עסוקים בריתוך וברתכות .
בעולם הריתוך המושג גל מרובע אינו קשור לפולסים אלה לריתוך בזרם חילופין AC ולכן הויכוח אנחנו לא בכיתת מטמטיקה .
אני לא נפגע מאף אחד פה אז אין צורך להתנצל זה דיון וכול עוד שומרים על הכללים הכול בטוב .
ים אני עומד מאחורי מה שכתבתי ויוסי נתן תשובה ולכן יכול לבוא מתי שירצה .
עידו
מיכה - אני באמת מתנצל אם פגעתי בך או במישו אחר שעוסק בתחום.
כל הסיפור הדימיוני הזה לצערי מתקיים בהרבה מקומות
יוסי, גם אם לא הבנתי כלום ממה שאתם כותבים פה (אני ממסגר לעצמי בלבד בחצר האחורית שלי. למדתי תוך כדי התנסות ועוד קצת מספרות) , אני רוצה לתת לך לייק על הכתיבה המושקעת, הסבלנות והניסוח.
בכלל, דיון מאלף, גם אם עובר מעל רובנו. סחתיין למשתתפים, רק תשאירו היעלבויות בצד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אני לא אומר שאתה טועה אבל בעלי מקצוע חרא יש בכל תחום. פשוט לפי ההודעה שלך זה כאילו שכל מסגר צריך תואר שני בריתוך ומטרולוגיה וזה פשוט לא נכון. עובדה, על כמה מבנים שמעת שהתמוטטו בגלל ריתוך? בכל מקרה במבנים יש ביקורות ובדיקות ואפילו צילומי רנטגן אם צריך. וכן, לרתכי מבנים יש בדרך כלל הסמכה כי אחרת הם לא מקבלים את העבודה.
אני מדבר על עבודה מסודרת, מוסדית בעיקרה, ולא על מישהו שבנה מחסן ורוצה להוציא כמה שפחות ואין לו מישהו על הראש שהוא חייב לו דין וחשבון.
שכן שלי, מסגר, היה צריך להוציא תעודת הסמכה בשביל לקבל עבודה על בניית הארקה לגשר.
התגובה הקודמת לא נכתבה מהמחשב ולכן נקטעה באמצע
הנה התגובה המלאה :
מיכה - אני באמת מתנצל אם פגעתי בך או במישו אחר שעוסק בתחום.
קל מאד להעליב כשכותבים טקס בלי להשמיע את טון הדיבור. נראה לי שבשביל זה יש סמיילים.
כל הסיפור הדימיוני הזה לצערי מתקיים בהרבה מקומות ואני חווה את זה מדי פעם. בבקשה אל תתפס לקטנות, (גלוון לפני גלוון אחרי). המצב בתעשיה די עגום מבחינת שימת הדגש לפרטים לאיכות ולגמר העבודה ובמקרה שלנו, לפעמים זה מוביל לסכנה. שוב אני מדגיש - אני לא מתכוון למישהו ספציפי בטח לא למי שכותב כאן , שואל ועונה על שאלות. אבל כשתראה מסגר, שחותך עם דיסק עם משקפי שמש וסיגריה בפה גם אתה תזדעזע. (יש מי שיגיד שיש לו משקפי מגן ופילטר לנשימה ;-) )
עידו, אני באמת מעריך את העמידה מאחורי המילים שלך, האם אוכל להעביר את הזכות הגדולה למכר משותף של שנינו ? (רמז- משפחת נועם) אני פשוט באמת בתקופה קצת לחוצה בחיי. אני אגיע בהזדמנות לשתות קפה ולראות בעיניים את אחד האנשים שבזכותם נכנסתי לעולם הזה (אמיתי לגמרי עידו)
קצת עלי - חלק מכירים את יוסי סימה, חלק מכירים את הילד (ניק שנדבק לי, די בגללי, בעולם הזה של הג'יפים והברזלים) הפעם הראשונה שהחזקתי רתכת זה במשחקים שלי עם בני על החיפושיות , אחכ פתרונות לצרכים קטנים בעבודות שיפוצים, אחכ עבדתי בתור מסגר במסגריה שבאמת שילמו לי מעט אבל למדתי המון מאותו מסגר דתי. הוא היה מרביץ בי תורה ומסגרות כל יום. לאחר מכן עבדתי בתור שוליה וסנג`ר של ארנון ורפי ברוק סוליד. כמות הידע והנסיון שרכשתי מהבחור הגדול הזה הייתה אדירה ואני תמיד הייתי צמא לעוד. כבר מהרגע הראשון התרתכתי לרתכת וביחד ריתכנו כל כך הרבה דברים שאת חלקם אתם רואים בספורט המוטורי, בכבישים ובפייסבוק
היום אני עצמאי שממסגר דברים קצת יותר מעניינים מסורגים, או יוצא החוצה לימים של ריתוכים , או שאני מייצר חלקים יחודיים לג'יפים , ולרכבי מירוץ במוסכים או בכל מקום שהרכב נמצא (לפעמים זה גם עולה ככתבה טכנית פה באתר) קורה שאני משתמש בידע שלי כמסגר בעולם הריתוך וקורה גם הפוך . בכל מקרה אני תמיד מפעיל את הראש ומשתדל להוציא את הטוב ביותר שבי. כי ריתוך זה בעיקר הבנה של התהליך ושל מה שרואים מתוך הקסדה. אני לא רתך טיג ואין לי הרבה נסיון בזה אבל כן הלכתי ללמוד באופן מקצועי ואני ממשיך ללמוד ולתרגל בכל הזדמנות שנקראת בדרכי.
שיהיה לנו יומקסים
ואני מוסיף -
אני לא אומר שצריך תואר שני בשביל להיות רתך אבל אני חושב שלא צריכה ליפול גם מרפסת אחת , אף פעם!
להיות מסגר / רתך חובב זה מצויין וכיף ואפשר לעשות את זה בבית בצורה מושלמת בלי לימודים ובלי כאבי ראש
אבל כשאדם מחליט לקחת את המקצוע הזה ברצינות לדעתי רצוי ללכת ללמוד ולתרגל ולהבין את התהליכים.
אני לא אומר שאני יודע הכל , אבל זה הרבה יותר מקצועי לדעת לענות על שאלות שנשאלות בשטח ולשם אני כל הזמן חותר.
סתם דוגמה קטנה - צריך או לא צריך לעבור קורס עבודה בגובה ?
כל אחד יכול לעלות על סולם או להפעיל במה מתניידת , אבל מנסיון כואב מאד , היום אני יודע שזה לא רק רצוי אלא גם חובה .
ושוב אני מדגיש - כשאתה בבית , בונה לעצמך דברים הכל בסדר, אבל כשמקצוע מסויים הופך להיות העיסוק העיקרי שלך - תשקיע ותתמקצע כמה שאתה יכול
אותו הדבר בכל המקצועות האחרים - למה עו"ד צריך תעודה ?
תן הצצה מעבר לים - בארה"ב , ריתוך הוא מקצוע מאד מכובד שלומדים אותו 4 שנים על כל ענפיו + סטאז' + עיוני. תשאלו את עצמכם למה ? (תשובה : דם)
זה לא אומר שאנשים לא מרתכים בבית. זה כן אומר שהאמריקאים הבינו שזול (בדברים כאלו) זה בד"כ לא הכי טוב .
יוסי הפרס שלך אתה יכול לעשות בו ככול העולה על דעתך .
עידו
תראה, אני עשיתי קורס ריתוך גם לאלקטרודה וגם לטיג ויש לי הסמכה בטיג, עשיתי מבחן ועברתי.
כשאתה עושה דברים כמו שאתה עושה, סרנים, חלקי רכב וחלקים כאלו אז כן. צריך לדעת לרתך כמו שצריך ולהבין משמעויות. אבל לדעתי לא כל מסגר, בטח מסגרות כללית פשוטה, חייב תעודת רתך מומחה. אני עוד לא שמעתי על מרפסת שנפלה בגלל ריתוך. מה שקרה בגנדי היה בגלל מחסור בברזל ביציקה, עד כמה שהבנתי מהתשקורת.
בקשר לעבודה בגובה, אני לא עובד בגובה כי אין לי הכשרה מתאימה ופחד גבהים. במקרה שאני צריך עבודה בגובה אני קורה לחבר מסגר שיש לו הכשרה ונסיון.
מנורות נופלות בחתונה, תיקרות קורסות בחתונה, גשר קרס במכביה.
חלונות ואריחי קרמיקה נופלים על אנשים.
צינורות נפט מתפוצצים במדבר.
כל יום מת אדם מתאונות בגובה.
אנשים נהרגים בתאונות דרכים ממעקות שלא מותקנים כהלכה.
ועוד לא הגענו ליום הדין שבו תהיה רעידת אדמה רצינית.
פשוט המזל שלנו שבאזור שלנו אסונות טבע רציניים לא פקדו אותנו.
מעניין איך יראו כל אותם מבנים/מזגנים שרותכו בצורה פושעת.
אבל כמו שאומר הישראלי המצוי "סמוך עלי יהיה בסדר".