תגובה: מחפשת ג׳יפון לעסקים ולהנאה :)
כתבו כאן כמה מעליי... הנסועה השנתית שלך (לפי מה שכתבת ) היא באזור ה15000 -18000 ק"מ ... ההבדל בדלק יהיה פחות מ 100 שקל בשבוע בין גיפון אמיתי (gv) לעומת טריוס.
הגרנד ןיטרה יפנק אותך בכביש , יעלה פחות לתחזוקה ויקח אותך בשטח למקומות שהטריוס לא יתקרב...
sent from my WJ
בלי לזלזל, אבל גראנד ויטרה מהשנתונים המתקדמים עם מרווח גחון אפסי ולמרות הילוך הכוח טריוס יטייל לצידו בלי רגשי נחיתות בהרבה מקרים.
אסף.
אכן יטייל לצידו כול עוד הם ירדו מעלות.
בטיפוס מעלות זאת כבר אופרה אחרת ...
כשזה רכב יום יומי שלך ולא מליסינג, לא בריא "לטגן" את הגיר בכול טיול בגלל מחסור ב LOW .
דעתי זהה גם לפורסטר (אוטומט) שעפ"י ההמלצות בזמן האחרון,
אפשר כבר לחשוב שנמצא התחליף לצ'ירוקי המתלוגי ...
רענן
אסף , שכחת שתמורת סכום יחסית סביר גם הבעיות הללו נפתרות בgv ... לא ידוע אם יש אפשרות לפתור את הבעיות בטריוס...
sent from my WJ
גם אני מחפש רכב כמו שאת רוצה הבעיה היא שלא קיים רכב כזה
לרכב שטח עם יכולות סבירות חייב להיות הילוך כח
לפי דעתי ויטרה עם הגבהה היא האופציה הטובה ביותר לדרישות שלך, קיט הגבהה עולה כ 10K
קחי בחשבון שאת הולכת לשלם הרבה יותר בתקציב הדלק שלך, שאר האחזקה זה כמו רכב פרטי רגיל
הייתי בודק גם קאיה סורנטו
לפי מה שהבנתי, רק נכנסת לתחום השטח, תקני אותי אם אני טועה.
אני ממליץ גם על ה-GV גם בגלל הנוחות בכביש וגם בגלל שהוא פלטפורמה די טובה להיכרות עם תחום השטח.
יכול להיות שאחרי שנה תביני שאין לך זמן כל כך לטייל בשטח ותזנחי את התחום (מקווה שלא יקרה..)
יכול להיות שממש תתאהבי בתחום ותרצי להתחיל לשפר את הרכב וב-GV יש לך פלטפורמה די טובה להתחיל.
בגדול, האחזקה לא צריכה להיות יותר גבוהה בהרבה מרכב פרטי, תלוי מה תעשי איתו בשטח...
תודה רבה על התגובות!
אז ממה שהבנתי עד עכשיו הGV הוא יותר חזק, יותר חסכוני בעלויות הכלליות, אבל זולל יותר דלק מה-טריוס, אבל הטריוס משמעותית יותר זול מהGV, הבנתי נכון?
ושמתי לב שאף אחד לא התייחס לשאר הרכבים שציינתי, סובארו xv, סוזוקי קרוסאובר 4x4, וכמובן הויטרה הרגילה :confused:
(מבחינת אמינות, עלות תחזוקה, יכולות שטח, וכדאיות כללית יחסית לGV / טריוס)
*ronbs - בדקתי את הקיה שציינת, היא נראית לי גדולה מידי לצרכיי (הן במחיר והן בגודל), כמו שהבנתי יכולות השטח שלו הן לא אדירות במיוחד, אבל הוא מפצה על קח בנוחות שלו, אבל אני מניחה שזה משהו שאצתרך לבדוק, תודה על המידע :)
לא יודע כמה את בקיאה בעולם השטח, אבל מושג אחד שעלה כאן ולרוב עושה את קפיצת המדרגה בין רכבי שבילים לרכבים שמסוגלים לעבור שטח אמיתי.
הילוך כוח: מאוד פשוט, זה הילוך שמאפשר נסיעה עם הרבה יותר כוח במהירות נמוכה. בגדול מיועד למעבר מכשולים בשטח בירידה ובעליה בצורה מבוקרת.
בעליות: קשה מאוד לעלות עליות טכניות בלעדיו והוא מאפשר שמירה על שאר מכלוליי הרכב. בלעדיו, צריך לפצות על המחסור בכוח עם מהירות ותנופה (אם נכנסים לשטח מעבר לשבילי עפר זה מסכן את הנוסעים ומכלולי הרכב).
בירידות: מאפשר ירידה מבוקרת ובטיחותית תו"כ שמירה על מכלולי הרכב והנוסעים כמובן (שמירה על הבלמים לדוגמה).
זה פי'צר בסיסי שאין לטריוס, קרוסאובר ומקביליו ויש לכל ג'יפ 'אמיתי' (ג'ימני, ויטארה וכו').
כמו שציינתי בהודעה הקודמת, מבחינתי טריוס וקרוסאובר הם לא ג'יפים ואולי אפילו לא ג'יפונים, הם פרייבטים גבוהים שמאפשרים נסיעה בשבילים, דרכים משובשות בלי סכנה לשבור את מכלולי הרכב כמו במשפחתומטית סטנדרטית שאינה מיועדת לשטח כלל (מאזדה 3 לדג'). ברור שיש עוד הרבה הבדלים כמו מבנה וחוזק המכלולים, הנעה כפולה וכו', אבל זה הסיפור בגדול שמבחינת הרבה אנשים כאן מבדיל בין עוד רכב שבילים לרכב שטח אמיתי.
אם את חולמת על טיול של בנחלי הנגב והצפון, רוב הסיכויים שתצטרכי ג'יפ עם הילוך כוח. מספיק קטע אחד טכני במסלול שימנע מטריוס ודומיו לעבור ולהמשיך.
אם את חולמת על סיבוב קטן ביום שישי בשדות באזור המרכז, או כניסה לנקודת תצפית נחמדה בדרך לצימר בצפון - ייתכון וטריוס ישרת אותך נאמנה.
לשים אתה טריוס (סרן חי מאחור, מרווח גחון סביר) באותה קטגוריה עם סוזוקי sx4 זה רחוק מהמציאות.
אסף.
"ויטרה רגילה" - כל הויטרות בשנים האחרונות הן גרנד ויטרה. יש דגם קצר ויש דגם ארוך, אבל שני הדגמים הם גרנד ויטרה.
2 הסנט שלי לדיון המלומד.
1. הרכב מיועד בעיקר לנסיעות עבודה יומיומית על כביש.
2. נוחות נהיגה ,צריכת הדלק ואמינות (לא לפי הסדר הרשום)הם מרכיבים דומיננטים.
3. רצוי רכב "סחיר" להחלפה עם הזמן .
4. נהגת חדשה "בשטח" - סביר שלא תרד לבד כגיפ בודד אלא בחבורה.
5. רכב שיכול לעבור ב כ 85 אחוזים מהמסלולים המטוילים.
6. רכב שהכותבת "נדלקה " עליו.
לאור כל זאת ומנסיון אישי, אני ממליץ על הדייהטסו טריוס , אם תראה במשך הזמן שהוא קצת "קטן" עליה,הרי סעיף 3 יענה על הבעיה.
שנה טובה
im_ri תודה רבה על המידע שנתת! וגם לך דידין על ה2 סנט שלך ;)
אני מניחה שבסופו של דבר אני אקבע את ההחלטה שלי בנסיעת מבחן, תודה רבה לכם :))
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
svetaxx
אני מניחה שבסופו של דבר אני אקבע את ההחלטה שלי בנסיעת מבחן, תודה רבה לכם :))
אחלה !
רק השאלה היכן יערך המבחן (כביש או שטח ) ...
ואם בשטח, איזה מתאר שטח ?
בהצלחה בבחירה
רענן