תגובה: כל הכבוד לפולסוואגן
אותי דווקא מאוד מעניין כיצד טכנית הם מזהים שלרכב מתבצע בדיקת זיהום אוויר !
מה ההבדלים בפרוצדורה בבדיקת דיזל לעומת בנזין ?
אני מניח שלאחר זיהוי מצב בדיקת זיהם אוויר (שאני לא יודע כיצד יודעים זאת) המחשב עובר
למוד חסכוני שקיים בהרבה רכבים ואפילו עם אופציה של בחירה ע"י הנהג .
השאלה האם הטריק פועל גם על מבדק דינמומטר ששם יש התנגדות ?
מתקשה להאמין כי אז יהיה פער משמעותי בין ההספק שמתקבל לעומת המוצהר ע"י היצרן .
בכול מקרה, הרעיון יצירתי !
תפליגו בדמיון ותחשבו על פטנט שמזהה מתי שוטר בודק לך מידת צמיגים ברשיון והמידות משתנות על הצמיגים בהתאם ....
רענן
אז אפשר לבוא עכשיו לכל הירוקים שמתגאים ברכבים ה"ירוקים" שלהם ומגלגלים עיניים למראה הג'יפים ולומר להם
https://www.youtube.com/watch?v=rX7wtNOkuHo
2 קבצים מצורפים
רויטרס הסבירו איך זה עובד, די גאוני למען האמת
לא מצליח להעלות גרסה גדולה יותר...
אם יש למישהו קישור של התוכנה להורדה עבור מיצובישי פאגרו אני אשמח, יש לי טסט עוד מעט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
הרבה יותר רציני, כאן גם יש מעל 100 הרוגים, ובכל זאת הקנס קטן משמעותית.
גם בפרשת טויוטה ואיבודי הבלמים/המצערות הנתפסות, עשרות הרוגים, קנס יותר קטן.
אבל מה שקורה כאן זה קצה הקרחון.
הולכים לבדוק אצל כולם ואל תתפלאו אם תמצאו תעלולים וטריקים אצל עוד יצרנים. אין יושר ותמימות בתעשיה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הרבה יותר רציני, כאן גם יש מעל 100 הרוגים, ובכל זאת הקנס קטן משמעותית.
גם בפרשת טויוטה ואיבודי הבלמים/המצערות הנתפסות, עשרות הרוגים, קנס יותר קטן.
אתה שוכח שגם אז, כמו כאן, המוצר ה"דפוק" היה של מפעל משנה שמכר את אותו מוצר דפוק לטויוטה, כמו גם יצרנים גדולים אחרים, שעשו ריקול בשקט-בשקט, שאפשר רק לנחש, שכאדיבות מקצועית, טויוטה לא צעקו "אבל גם להם זה קרה"..
כרגיל אתה מנסה לסנגר על טויוטה.
הם לא יותר טובים. תאמין לי.
הם אולי לא צעקו - אבל הם רק ניסו להסתיר את ממצאי המעבדה של נאס"א שקבעה שמקור הכשל הוא בקצר חשמלי במנגנון המצערת האלקטרונית שלהם..... ואם לא המתרגמת הישראלית שלהם שחשפה את התכתובות הפנימיות שלהם ביפנית, לא היה מי שיתן את הדין וישלם קנס - רבאק, המכוניות שלהם האיצו ללא שליטה, ואנשים נהרגו בעשרותיהם. זה קצת יותר חמור מקצת ג'יפה באגזוז.
ואלה GM ופרשת הסוויץ' שהרגה אפילו יותר אנשים מאשר המיצערות של טויוטה, יונדאי-קיה שהצהירו על תצרוכת דלק לא מציאותית, כריות האוויר הדפוקות/קטלניות של טאקאטה, מיצובישי שניסו להעלים תקלות, מרצדס עם ה-A קלאס והסמארט הראשונות שהתהפכו בהשקה, GM ופורד לפני שנים רבות שהמכוניות שלהם היו מתלקחות מפגיעה בזנב והעדיפו לא להשקיע בתיקון הבעיה כי הפיצויים לקורבנות יעלו להם פחות, ועוד הרבה שערוריות...
אל תהיה תמים.
אין שום תמימות בתעשיית הרכב. רק ציניות ותאוות בצע. התמימים היחידים במשחק הזה הם הלקוחות- שכמו שנמרוד כתב, נאלצים להביע אמון בחירטוטים של היצרן שבהרבה מקרים משחרר לשוק טכנולוגיות לא בשלות, מכלולים שמראש הם בעייתיים או כאלה שלא מצליחים לאמת את ההצהרות שלו עצמו. העיקר למכור ולמכור. כמה שיותר. כי ככה זה בעסקים.
אישית אני בדעה שתקני זיהום האוויר המחמירים יצאו מכל פרופורציה ושהטכנולוגיה העכשווית עדיין לא מסוגלת לספק פתרונות שיאפשרו בכפיפה אחת נתוני הספקים, ביצועים וצריכת דלק מדהימים מצד אחד, ופליטה נקייה כפי שהתקן דורש מצד שני. כי אם הטכנולוגיה היתה קיימת וזמינה במחיר הגיוני, פולקסווגן לא היו צריכים לרמות אף אחד.
ואנחנו מדברים כאן על יצרן הרכב הגדול בעולם והיצרן המוביל בעולם בטכנולוגיית מנועי דיזל. ואם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר וכו'......
לא מסנגר על אף אחד, אבל כשאתה מגיב בתור אושיה בתחום אתה צריך לדייק קצת יותר.
כבר פורסם שהפריוס נמכרת במחירי הפסד, רק כדי ש"חוב הפחמן" החברה יהיה מאוזן עם דגמים מזהמים יותר ורווחיים הרבה יותר.
ושכחת את פיירסטון..
נכון. גם פיירסטון. יש עוד המון. המון.
תעשיית הרכב רחוקה מתמימות. היא צינית, רודפת בצע וצבועה.
והעובדה שטויוטה מייצרים ומוכרים את הפריוס שכל כולה רק כדי לאזן קצת את נתוני צריכת הדלק ופליטת המזהמים המזעזעים של הפולסייזים שהם מוכרים בארה"ב, ידועה כבר שנים רבות.... הם גם בונים סביב הפריוס הזו תילי-תילים של תיאוריות ירוקות עם עלים ופרחים ומליוני מעריצים סביבתנים-ירוקים ומחבקי-עצים ברחבי העולם שמדקלמים מנטרות חלולות וריקות מתוכן בלי לדעת כלום בתכל'ס, שכל האוטו הזה ודומיו הם חרטא אחת גדולה, שבאה לאפשר ליצרן להמשיך להרוויח תועפות ממכירת מאות אלפי דגמי סקויה וטונדרה עם מנועי V8.
וגם בזה הם לא לבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הם גם בונים סביב הפריוס הזו תילי-תילים של תיאוריות ירוקות עם עלים ופרחים ומליוני מעריצים סביבתנים-ירוקים ומחבקי-עצים ברחבי העולם שמדקלמים מנטרות חלולות וריקות מתוכן בלי לדעת כלום בתכל'ס, שכל האוטו הזה ודומיו הם חרטא אחת גדולה,
הם גם לא יודעים או לא רוצים לדעת ....
שהסוללות ליתיום הן מזהם סבבתי רעיל ביותר שלא ניתן למיחזור.
קבירתם (זה מה "שתורמים" בד"כ ליבשת אפריקה), בשלב מסוים המעטפת מתפרקת והרעלנים נספגים במי התהום.
שריפתם בכבשנים מייצרת זיהום אוויר רעיל מאד.
בקיצור, אולי פולטים פחות גזים לאטמוספירה (שמתפרקים בזכות הצמחיה והאצות) בנסיעה עם רכבים היברדיים,
אבל אחר כך משלמים בזיהום סבבתי רב כשהסוללות סיימו את חייהן.
רענן
בשביל זה מייצרים ונפטרים מהסוללות בסין..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בשביל זה מייצרים ונפטרים מהסוללות בסין..
זה. לא פתרון!
ככה ימותו כל הפועלים הזולים ואז נצטרך לשלם יותר על תוצרת סין
אל תדאג - הסינים קוברים באפריקה
אפפפפ...
לרגע נבהלתי [emoji56]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה. לא פתרון!
ככה ימותו כל הפועלים הזולים ואז נצטרך לשלם יותר על תוצרת סין
מה לדעתך הגיל האמיתי של הסינים המקומטים שנראים בני 100?
תוחלת החיים בסין נמוכה משמעותית מבארץ.
ובארץ התוחלת לגברים היא בסביבות 77.