תגובה: רכב לזוג סטודנטים עד 25K
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ואם כבר רנו מגאן, אז עד הסוף. לך על 2001, בנזין אוטומט.
כי למה שרק אנחנו נהנה מהזובור הזה?
כי מכונית כזו שווה אולי, 3000 שקל ביום טוב בתנאי שהיא במצב מצוין שזה כאמור נדיר, אפילו כשהיתה חדשה?....
גם נמרוד נהנה לספר על פיז'ו מלפני שני עשורים.
באותה מידה אני יכול להביא כאן את רשימת התקלות של משפחתית יפנית פןפולרית לזמנה, לא טויוטה אבל "מבית טויוטה", שבאותה תקופה נחשבה ל"סמל האמינות" ע"י חובבי ז'אנר הפחנועים מייד אין ג'פאן - והיא באמת היתה פח אשפה שלא ברא השטן. אם להסתמך רק על הנסיון הזה, אז לכל בר דעת אסור לנגוע אפילו עם מקל בשום רכב יפני שאינו חדש מהניילון.
אם כמו רוב הישראלים השיקול העיקרי שלכם הוא רק אמינות וכל היתר לא חשוב, אז באמת, תמצאו לכם איזו קורולה או אימפרזה או מזדה 3 הכי חדשה שתוכלו בתקציב שלכם, וזהו. זה אוטו שבד"כ יניע, יקרר לא רע וייסע בסדר. אל תצפו לתנוחת נהיגה טובה, לנוחות נסיעה גבוהה או למרווח פנימי מרשים ובמקרה של הקורולה גם התנהגות הכביש תהיה הכי בסיסית שאפשר, כלומר - המקסימום שאפשר לצפות ממנה זה שהיא לא תעוף מהכביש אם לא תעשו שטויות. עגלת-סופר עם מנוע. בין אלה אני באמת מעדיף אימפרזה ומזדה 3 על קורולה מהדורות ההם, שחוץ מאותה אמינות תיאורטית שמיוחסת לה, באמת מייצגת את כל מה שאני לא אוהב במכוניות יפניות.
לצרפתיות יש שם רע בישראל, בעיקר בגלל הדגמים עם גירים אוטומטיים. אבל הם השתפרו מאוד מאוד ובאותו כסף אתם כבר מקבלים שנות ייצור גבוהות בהרבה וק"מ נמוכים בהרבה. זה מאזן את פער האמינות וכן - סיטרואן C4 בת 6 עם 50K ק"מ היא מכונית אמינה לפחות כמו קורולה או אימפרזה ישנות בהרבה, בנות 8 או 10 עם 150K-200 ק"מ. אין מה לעשות. היא גם נוחה ונעימה יותר מהן בנסיעה בכל מצב, שקטה יותר, מתנהגת טוב יותר ואוחזת יותר וכנראה גם בטוחה יותר. זה כבר כן עניין של DNA.
כמי שמתעב יפניות תיעוב עמוק (כולל שנים עם הונדה בליסינג), ומעדיף בכל מצב רכב אירופאי (או, רחמנא ליצלן, אמריקאי), כשבתי התגייסה לצבא היא קיבלה סיטרואן. אחר כך עברה לפולו.
עכשיו, כשהיא סטודנטית, פשוט נשברתי. נמשאס לי מההקפצות באמצע הלילה או על הבוקר, מהפרצוף האומלל ומחוסר האונים מול חשבונות המוסך. היא קיבלה מאזדה 2 והגיע השקט לביתנו..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בעז, אני מחזיק ממך בן אדם רציני ומקצועי !
אז מה לך ולמגזין החירטוט הזה ...
שגם הוכח בבית משפט שהוא פרסומון ! מטה הכתבות והמסקנות שלו עפ"י המפרסמים אצלו :
http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au2.asp
רענן
תודה רבה לכל המגיבים
אם אפשר רגע לשים בצד את עניין ארץ המוצא של היצרנית, וכמו שבועז כתב אשמח לשמוע עוד אנשים עם ניסיון פרקטי על C4 1.6L אוטומטית. כי ברור שדינה של זו לא כדינה של משפחתית כלשהי עם גיר רובוטי מצ'וקמק, לדוגמא...
גם הצעות נוספות לרכבים ספציפיים יעזרו, השוק הזה הוא גן חיות :)
תודה!
אני לא אייעץ לך מה כן לקנות, כי יש המון רכבי במחירים מצחיקים בשוק.
מה לא לקנות - רכב מחברת ליסינג. הנסיון שלי איתם בשנים האחרונות הוא של רכבים מוזנחים בצורה מזעזעת. הטיפולים כוללים במקרה הטוב החלפת נוזלים לזולים ביותר שיש בשוק ומסננים תחליפיים מהסוג המזיק. במקרה הרע גם זה לא עד שעוברות ה 3 שנים וזה שיקנה את האוטו יאכל אותה...
אגב צרפתיות - רנו וPSA זה לא אותו דבר למרות ארץ המוצא המשותפת. מנסיון רב עם שני היצרנים. עם רנו לא הייתי מתעסק.
אסף.
בתקציב הזה אתה אתה קונה קורולה 2003-2005 , כך שלא מדובר על הגיר הרובוטי , לדגמי 03 לפחות הוחלפו בד״כ המנועים בחדשים כעבור כמה שנים עקב תקלה סדרתית , אצל ההורים שלי יש כזה רכב המון שנים והוא אחלה. אנחנו מחזיקים 2006 מיום עליתו לכביש, היום עם כ 150 אלף ק״מ, גיר אוטומטי, צורך פחות מ 10 ליטר ל 100 ק״מ בעיר ו 8.5 ליטר ל100 מחוץ לעיר . אין רצועת טיימינג , רק טיפולים פשוטים וזולים בחלפים מקוריים, בלמים מחזיקים בלי סוף , טיפול עצמי פשוט ביותר , מזגן מקפיא , בטסט האחרון שלחו אותי להחליף צינורות בלם אחוריים יבשים ומצבר עם קצר פנימי הרג את האלטרנטור אלו כל התקלות שהיו ב 10 שנים... הפלסטיקה שלמה לחלוטין ולא שבירה , הכל עובד כמו חדש, מנגנון נעילה של הדלת הקדמית התעייף ולא נסגר באמצעות השלט - מן הסתם ניקוי מגעים יפתור גם את זה. כמו לנסוע בלבנה, לא שונה ממצבו כשהיה חדש.
מזה זמן שאנחנו מחפשים לו מחליף חדש ופשוט לא מוצאים משהו שנראה או מרגיש יותר טוב או מתקדם. אני ממליץ
דהיטסו סיריון 2007 2008. גם טויוטה יאריס משנים 2005 2004 אבל סבלנות למצוא אקספלר במצב טוב
Sent from my iPhone using Tapatalk
בועז, זה אכן ה al4 והוא לא כזה נורא (בטח לא מבחינת אמינות, מבחינת התנהגות, סביר)
זה הגיר שהיה לנו גם בפיזו ולמיטב ידיעתי, גם ב c4 הנוכחית (2011 דגם חדש)
לי היה כזה ב 308.
ב 50 אק״מ הוא פעמיים היה באישפוז לכמה ימים במוסך בגלל הגיר והחליפו חלקים באחריות.
לא שהוא לא נסע אבל היו למיטב זכרוני דפיקות או מכות בהחלפות נמוכות בפקקים....
מעבר לזה מכונית הליסינג האהובה ביותר בקטגוריה
הבעיה בקורולות 03-04 היתה שהמנוע היה רגיש ודרש שמן סינטטי איכותי אחרת נוצרה בוצה שחסמה פילטר נחושת קטן שנמצא צמוד לראש.
מ 05 נפתרה הבעיה
אומנם בקורולה יש 0 חווית נהיגה אבל אני לא מכיר רכב יותר אמין מהקורולה.
ספציפית בקורולה אתה יכול למצוא אחת משנתונים מתקדמים עם קמ גבוה של 200,000 וסביר שתיסע עוד 100,000 עם אפס תקלות.
יש אצלי בעסק אחת 05 עם 450,000 הכל כולל הכל עדיין מקורי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ד״א, שלא יובן לא נכון, אין לי קיבעון לצרפתית. בכל החלפת רכב אני מסתכל על כל ההיצע. בהשוואת בטיחות ועלות תועלת, הצרפתיות נותנות רכב חדש משמעותית למחיר נתון.
בפעם האחרונה (בקיץ) נוספה למשוואה גם אחריות של היבואן שהכריעה את הכף.
כל חובבי הקורולה - תראו לאיזה שנתונים נמוכים אתם יורדים..... זה הכי מעט אוטו שאפשר, בהמון כסף.
משפחתית אירופאית מאותן שנים, אמינה באותה מידה אם לא יותר ועדיפה משמעותית על הכביש כמו פורד פוקוס, נותנת הרבה יותר בכל פרמטר ועולה חצי. אלה עובדות.
גם לי אין קיבעון לצרפתיות ושום דבר נגד יפניות.
אני מודד תמורה לכסף. אני מתייחס לנוחות, חשוב לי איך אוטו מתנהג, שלא לדבר על בטיחות.... אלה הפרמטרים שבהם יש יתרון מסורתי לאירופאיות בכלל ולצרפתיות בפרט - ושהיפניות הישנות תמיד נכשלות בהם - וכשמדברים לי כאן על קורולה מ-2003-2006 אני מתפלץ.
קשה לי לשכוח מבחן השוואתי מול פיז'ו 307, בתקופה שעוד לא היו מערכות בקרת יציבות במכוניות עממיות, ואיך העגלה היפנית עפה ממש מהכביש בפניה שהפז'ו לוקחת במהירות גבוהה ב-20 קמ"ש כאילו כלום. למי ששואל מה זה DNA אירופאי מול יפני - אז זה ההבדל.
יתרונה העיקרי של הקורולה מהדור התשיעי היה שסוף-סוף בני אדם במידות מערביות יכלו להידחק לתוכה ולשבת בנוחות סבירה. מבחינת טויוטה זו היתה ממש מהפכה... המכוניות הראשונות בארץ היו מייצור טורקי וידוע על תקלת מנועים סדרתית ומכוניות רבות עברו החלפות מנועים, דיברו בזמנו גם על בעיה במזגנים - בקיצור - לא פאר היצירה, יחסית לסטנדרט האמינות הגבוה שטויוטה מתגאים בו.
הקורולה דור עשירי מ-2007 כבר עדיפה משמעותית. אז נכון שהגיר הרובוטי שלה הוא זוועה, אבל מ-2009 או 2010 יש לה גיר אוטומטי פלנטרי מקובל, והיא כבר בסדר גמור. אל תצפה לנוחות אירופאית או לאיזו שהיא חוויית נהיגה וגם איכות החומרים וההרכבה לא משהו, אבל היא מרווחת מאוד, שקטה, חסכונית ואמינה. וגם הרבה מחוץ לתקציב שלכם.
לגבי גיר AL4 של הצרפתיות. אכן לא מדהים, אבל הוא עבר אינספור שיפורים ושדרוגים שהפכו אותו למשהו שאפשר לחיות איתו בשלום. הבעיה העיקרית מבחינתי היא שהיבואן לא טרח להביא לישראל גיר ידני, כך שמי שרוצה להינות מ-C4 כמו שצריך, פשוט לא יכול. פה ושם צצה איזו ידנית למכירה, אבל הן נחטפות תוך שעות - יש מי שיודע להעריך את המכוניות האלה ומוכן להמתין בסבלנות למשהו טוב.
לדרור,
לאחרונה יוצא לי הרבה (יחסית) לנהוג על קורולה 2010 .
דווקא רק חיובי יש לי לומר על הרכב,
צריכת דלק טובה , תאוצה מספקת למשפחתית , שקטה מאד ,
שיכוך מעולה אך לא רכה מידיי.
סה"כ התנהגות כביש טובה, ואם לא מחפשים את המגבלות בכביש מפותל,
אז מעדיף אותה על ה B4 עם 165 כ"ס שלה.
בקיצור,
מבחינתי קורולה 2010 מתנהגת כמו הפוקוס (2007 מנוע 2000 שהייתה לי) רק בלי הקפריזות
והאמינות בריצפה של הפוקוס ....
רענן
חשבתי שבקורולה יש גיר רובוטי רק ב07... להורים של אישתי יש כזה. בחיים שלי לא קיבלתי מחלת ים ברכב עד שנהגתי בדבר הזה, אין דבר כזה להאיץ מהר מעמידה או אפילו שיוט, ההשהיות בין מעבר ההילוכים נמדדות עם לוח שנה והמושב שלו הוא הדבר הכי לא נוח שישבתי בו בחיי, הוא פשוט צר מדי. חוץ מזה, אחלה רכב...
קשה לי לתאר את זה במילים...המנוע מעלה סלד כמו כל מנוע, כאשר מגיע תור התיבה להחליף הילוך אתה מקבל תחושה של נדנוד קדימה אחורה בזמן ניתוק ושילוב ההילוך הבא. זה חריף אם אתה מאיץ חזק (יחסית) עם הזמן אתה לומד להוריד את הרגל מהגז לשבריר שניה בזמן ההחלפה - זה מקל אבל עדיין...
נסעתי עם הרכב הזה פעמיים לאילת, נשבעתי אחרי כל פעם שאני לא נוגע בו יותר. יש לי זיכרון חלש. ולא אמרתי כלום על התחלת נסיעה בעלייה.