תגובה: קניית רכב שטח עם מנוע מוחלף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אני קונה עכשיו רכב בלי מנוע בכלל...מה זה אומר עליי? :confused:
שאתה מלך ;) (ושאני מלא קינאה כבר אמרתי לך?)
ועכשיו ברצינות, כל מקרה לגופו. בכל רכב יכול ללכת מנוע גם אם טופל טוב יכולה להיווצר תקלה נקודתית שיכולה לגרום לנזק בלתי הפיך או שפשוט יותר משתלם לשים מנוע מייבוא מאשר לתקן.
בסביבה שלי אני מכיר כמה רכבים שעברו החלפת מנוע, אחד מהם שלי.
הרכבים טופלו באופן מסודר ובמוסכים מורשים, ולמרות זאת זה קרה. לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנות לגבי האופן בו תוחזק.
מה שכן, מנוע שהוחלף, מפרוק או יבוא, כמו כל חלף משומש, קשה לדעת את מצבו ומתי יתפגר. כנ"ל גם לגבי מרכיבי הרכב המקוריים שחגגו בר מצווה..
Sent from my LG-D800 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
בגראנד ויטארות החדשות (אחרי 2005) יש איזשהי מחלה של התחממות וסדקים בבלוק. ראיתי כבר כמה רכבים כאלו מושבתים על ראש מנוע.
לפי הבנתי רק במנועים 2.4 ליטר, בדגמים מ-2008. לא שמעתי על הבעיה במנועי 2.0 בדגמים של 2005-2008
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gildor
לפי הבנתי רק במנועים 2.4 ליטר, בדגמים מ-2008. לא שמעתי על הבעיה במנועי 2.0 בדגמים של 2005-2008
והבנתך מתבססת על?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
והבנתך מתבססת על?
הדיווחים של אנשים בפורומים השונים בארץ ובעולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
שאתה מלך ;) (ושאני מלא קינאה כבר אמרתי לך?)
ועכשיו ברצינות, כל מקרה לגופו. בכל רכב יכול ללכת מנוע גם אם טופל טוב יכולה להיווצר תקלה נקודתית שיכולה לגרום לנזק בלתי הפיך או שפשוט יותר משתלם לשים מנוע מייבוא מאשר לתקן.
מחזק את דבריך, הג'ימני שלי מטופל ברמה מאוד גבוהה, בסוכות שעבר הלך לי מנוע בגלל שהפן קלאץ' הפסיק לעבוד ולא שמתי לב לכך (מה שהיה יכול למנוע את ההתחממות שלו). לכן כל מקרה לגופו וזה ממש לא מעיד על בעלים שהזניחו. אגב, היה לי גרנד ויטרה 2009 מנוע 2.4 שהבעלים הקודמים החליפו לה מנוע בגלל סדק בבלוק, בעיה ידועה שאיך שהוא עברה מתחת לרדאר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
השאלה פשוטה, ולכאורה התשובה גם פשוטה - לא.
אבל לאור ריבוי המודעות (לדעתי מעל 50%) חשבתי לשאול לדעת ההמונים - ויותר חשוב המנוסים.
יתרון 1 - מישהו כבר התעסק עם הבלאגן הזה, והשקיע את ההשקעה הראשונית הגדולה (כמובן מדובר רק על החלפה שבוצעה במוסך מסודר ועם קבלות, שטר מכר וכל הבוג'אראס)
חסרונות - (בסדר יורד):
1. מנוע ש"הלך" מעיד להבנתי על רכב שעבד קשה. כלומר כל המכלולים, החל מגיר, תיבת העברה וכלה בציריות וגומיות, עבדו קשה.
החלפת מנוע בלבד לא פותרת את שאר הבעיות.
2. מנוע שהלך מעיד (לפעמים) על בעל רכב שלא דאג מספיק. הדעה הרווחת כאן היא שתחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר תגרום אפילו לסופה של דרור להמשיך לנסוע לעד.
לאור הטיעונים הנ"ל - התשובה לכאורה ברורה - לא להתקרב.
אבל אולי, רק אולי, מישהו יכול לסבר את אוזניי ולהאיר את עיניי.
יאללה. שוט.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא כל אוטו זה סופה או לנדקרוזר 70 שחיים לנצח.
לא לקחת סמים בכלל כשרשמת את המשפט הזה. :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אני קונה עכשיו רכב בלי מנוע בכלל...מה זה אומר עליי? :confused:
זה שאתה דפוק זה לא חדש.
האמת גם אבא שלי קנה פעם איזה רכב שהורד מהכביש עם מנוע תקין ורכב תקין ללא מנוע וביצע השתלה.
תודה לכולכם על התשובות.
הפתרון, כרגיל, כנראה מורכב יותר.
אבל המסקנה היא שכל מקרה לגופו. ואם מדובר באדם/רכב מטופל, עם מנוע מוחלף בצורה מסודרת, שנמכר אחרי אי אילו קילומטרים אז אפשר לבדוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gildor
הדיווחים של אנשים בפורומים השונים בארץ ובעולם.
אוקיי, קראתי באמת מספר שרשורים בחול בנושא.
בארץ כנראה עדיין לא מדובר בתופעה רחבה.
אני חושב שכדאי לשתף בגיפולוג דברים מהסוג הזה, וכל מי שיש לו ידע בנושא מוזמן לשתף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
אוקיי, קראתי באמת מספר שרשורים בחול בנושא.
בארץ כנראה עדיין לא מדובר בתופעה רחבה.
אני חושב שכדאי לשתף בגיפולוג דברים מהסוג הזה, וכל מי שיש לו ידע בנושא מוזמן לשתף.
היה על זה גם דיון קצר בפורום השכן:
http://www.jeeptrip.co.il/start/foru...Id=9&id=946164
אישית, הייתי קונה רכב שהחליפו לו מנוע רק בנסיבות מאד יוצאות דופן.
כך כך יוצאות דופן שקשה לי למען האמת לחשוב על מצב כזה, ככל שמדובר ברכב נפוץ ולא נדיר, ישן או מיוחד.