תגובה: פרויקט תכנון מערכת מתלים אולטימטיבית לסמוראי
מקדימה מזיזים את התושבת הקדמית כמה שאפשר, ואז משתמשים בקפיץ סימטרי. לקפיץ א-סימטרי אין הצדקה במקרה זה.
אורי,
להגדלת מהלך מתלה יש יתרונות מובהקים. על מנת להגדיל את מהלך המתלה יש צורך להאריך את הקפיץ, אבל אתה צודק - לא חייבים, יש פתרונות מדף באיכות גבוהה. זה שאלה של מה הוא רוצה, לא מה הוא צריך.
מה היתרון בקפיץ עם עלה בודד?
יש קישור למפרט טכני כלשהו?
היתרון העיקרי הוא פחות חיכוך פנימי.
יש את נושא פירוס המאמצים בקפיץ ויחס המשקל העצמי לכוח, שהם גם בדר"כ מוצלחים יותר, אבל פחות מעניינים מעשית.
פחות חיכוך בין עלה אחד לחברו? שזה בעצם "פחות סיכוי לשבירה"?
החיכוך הוא ריסון. אבל החיכוך הוא גם מה שגורם לקפיץ לא לעבוד בהפרעות קטנות. זה מה שהופך קפיצי עלים ללא נוחים.
אסף.
שאלה לגבי עבודת המתלים ותכנונם...קראתי את מה שנמרוד כתב בזמנו על תכנון מתלים לרכב נסיעות מהירות במדבר...
שם היה דיון לגבי גמישות של המתלה הקדמי לעומת גמישות של המתלה האחורי.
לפי מה שהבנתי - בעבירות ונסיעות מהירות - עדיף שהמתלה הקדמי יהיה רך ובעל מהלך גדול, ואפשר להסתפק בפחות מהלך מאחורה.
זאת בעקבות המרווח בין הקפיצים שגדול יותר מאחור, וכן שהמתלה הקדמי עולה על סלע - אנחנו רוצים שהמתלה הקדמי יעבוד והאחורי יעקוב אחריו ולא שהמתלה הקדמי ישאר קשה, האוטו יקבל זוית והגמישות תהיה מאחור.
מקווה שהבנתי נכון ושהצלחתי להסביר את עצמי.
אם ככה - האם עדיף לשים מאחורה קפיצים קשיחים יותר או רכים יותר?
כמו כן, מפתח עם עצמי דיון בנוגע לבסיס גלגלים אידיאלי.
קיימת אופציה לבסיס גלגלים של 96-98 אינץ', או בסיס גלגלים של 100-103".
ככלל - הגדלת בסיס גלגלים משפרת את הנוחות והיציבות, אך באותה נשימה, עם אותו קוטר גלגל פוגעת בזוית הבטן.
איך אפשר לקבוע מה הבסיס גלגלים האידיאלי? מה הפרמטרים שמתחשבים בהם?
אידאלי למה ?
עבירות טכנית קשה, אתה רוצה משהו שלא יהיה ארוך מידי, בדיוק מהסיבה שציינת - בטן "רכה".
מהירויות וספיגת מהמורות וכד' - ארוך יעשה את העבודה יותר טוב.
בתכלס, אתה מציין פה בסיסי גלגלים די נפוצים כמו של דיסקו, דיפנדר קצר וכד'.
בהתחשב שקבעת לך את גודל הגלגל שתרצה - 32" , אני הייתי מכוון ללא יותר מ-100 אינצ' ובכך תקבל נוחות ויכולת עבירות מספקת ביותר.
שילוב של זה עם מתלים מתוכננים כראוי ואתה תצוף על פני השבילים ותרחף מעל הסלעים (קמתי פיוטי משהו)
דיפנדר קצר הוא 90"...כמו הג'ימני. הסמוראי ארוך/טנדר הוא 93.5".
100" זה כבר בסיס גלגלים של סופה או צ'רוקי לדעתי.
אני חושב שנכוון למשהו קצר יותר, מקום טוב באמצע, 96-98".
אני אשמח גם להתייחסות לנושא רכות המתלים - האם שווה להשקיע במתלה רך ובעל מהלך מקדימה ופחות להשקיע באחורי?
מקדימה אתה מוגבל ביכולת שלך להתמודד עם ההיגוי. אני מציע שתעשה שם את המקסימום האפשרי. אתה כבר משקיע ובונה רכב ייעודי, תשקיע עד הסוף.
מה יש לך להשקיע מאחורה שחדש לך ?
מאחורה יש התלבטות על עלים קדמיים של היילקס שיתנו בסיס גלגלים גדול יותר אבל יהיו יותר קשים ופחות גמישים, מול קפיצים של סיקס שייתנו בסיס גלגלים פחות גדול מעלים של היילקס אבל יותר גמישות.
כנראה שאלך על הסיקס אבל...