הנה לך:
http://www.ebay.com/itm/Richbrook-Di...item4af1a4849b
Printable View
וואלה !
לא מבין מה זה נותן. או שאני לא מבין איך מחברים את מעקף הפיוז.
בעצם, מה נתוני הפיוז ?
רענן
נראה שזה סוג של גימיק נגד גניבות. תנסה להניע ותשרוף את הפיוז.
איך תשרוף את הפיוז אם הסטרטר לא אמור לעבוד ..?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אולי לא הבנתי, מי סיפר לו שהוא לא אמור לעבוד? יש שם חיבור חשמלי, זרם עובר שם רק שיש הגבלה בדמות פיוז, תחרוג מההגבלה תשרוף את הפיוז, לא?
איזה מדחס מותקן מקרר?
יש לי במקרה אחד כזה שלא התקנתי בגלל שהקוטב השלילי שלי דק מדי., אנסה ואחזור עם הממצאים. ממה שאני זוכר זה נגד בכלל שאמור (חוק אוהם וזה) לאפשר זרם מסוים כשהברז מנותק לצרכנים קטנים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ניתוק מצבר זו הנחיית יצרן לפני ביצוע של עשרות סוגים של פעולות ברכב.
רק בתחום האחריות שלי יש 32 מוסכים שמבצעים את זה שנים רבות במאות אלפי רכבים, כולל מרכז הכנה למסירה של כמה עשרות אלפי רכבים בשנה שמנתק מצבר בכל אחד מהרכבים בזמן ההתקנות, ואם היתה בעיה עם זה הטלפון שלי כבר היה נחנק מהעומס. זו הסטטיסטיקה הפרטית שלי על הסיכון שהוזכר כאן.
אתם אומרים שכשהמחשבים מתיישנים הסיכוי לנזק גדל? לא יודע לסתור את זה, אבל מבחינתי, לאור הסיכונים הלא קיימים עד זניחים, זו התעמקות מיותרת, מסבכת ומייקרת. אני, בכל אופן, מנתק מצבר בכל פעם שאני מחנה את הרכב לפני טיסה לחו"ל, וכנראה שאמשיך לעשות את זה גם לאחר קריאת השרשור הזה.
הוזכר כאן מתן מתח ממצבר גיבוי בזמן החלפת מצבר. הסיבה שעושים את זה היא בשביל לחסוך את פעולות הלימוד שנדרשות בחלק מהרכבים לאחר ניתוק מצבר, כמו לימוד מצערת, סאן רוף, חלונות חשמל, גיר, תחנות ברדיו, צימוד בלוטות' ועוד.
גם בהיילקס יש לי מפסקי זרם למצברים, אבל הוא באמת לא דוגמא עם מגוון המחשבים שמותקנים בו [emoji3]
זהירות חפירה בדרך . קשת חשמלית לכשעצמה היא לא הגורם לעליות המתח. כאשר מחברים רכיבים אלקטרוניים אשר כוללים בתוכם פילטרים שונים או קיבול כניסה גבוה עבור ספקי כח, נדרשת בד"כ דרגת קיבול גבוהה יחסית כי כד לממש את הפילטר או הספק בממדים קטנים. כידוע לכולכם כאשר קבל אינו טעון, וכאשר מחברים אותו למקור מתח( אשר נחשב אין סופי מבחינתו למשל מצבר רכב אשר יכול לספק זרם קצר של כמה מאות אמפרים) הוא מתנהג כקצר מלא, הקצר המלא הזה לפרק זמן קצר מאוד אך דורש מהמקור אנרגיה קרי המצבר זרם אין סופי או לפחות זרם הקצר שהמקור יודע לספק. הבעיה בפועל היא אינה עצם העובדה שיש זרם קצר למספר בודד ש"ח מיקרושניות אלא שהמערכת היא מורכבת בד"כ גם מרכיב השראותי, הן של המקור והן של העומסים והכבילה עד העומסים. כתוצאה מעליית הזרם המהירה על ההשראות הטורית במערכת נוצר קצב שינוי בזרם אשר גורם בתורו לעליית מתח על פני ההשראות במערכת(זרם על סליל חייב להיות רציף) ולכן נוצרת עליית מתח רגעית שתלויה בעצם בגודל קיבול המערכת. זוהי נקראת תופעת סדר שני במעגלי RLC. עד כאן בתיאוריה. בפועל הרכיב הראשון בנימוק בד"כ הם קלים אשר החוזק הדיאלקטרי שלהם נמוך מכמות האנרגיה שנמצאת על הקבל כלומר המתח למשך פרק זמן מסוים. בפועל אם נשים במחשב הרכב ובצרכנים קבל עם חוזק שגבוה מאוד מעוצמת הפיק הצפויה יהיה שקט גם בזמן חיבור מצבר בצורה תכופה. ברור מאוד שפעולות כאלו אינן מומלצות על בסיס יומי כי כאשר המצבר מחובר הקבלים במערכת נשארים טעונים ואורך החיים שלהם יהיה ארוך. וכנראה שיצרנו המחשבים והרכב דואגים לתכנן נכון את המערכת נדד רוב המקרים אך מומלץ לא לבצע ניתוקים וזריקת הקיבול על בסיס יומי.
הסבר מעניין, אלי. תודה על ההשקעה.
אני שולח את הקישור לשרשור הזה לבעלים של מעבדת מחשבי רכב מעולה שאני עובד איתה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אלי, אני נכנס לחפירה שלך ומעמיק אותה:
השראות בטור למחשב, דווקא תקטין את פיק הזרם למעגל, כי זה מה שסלילים עושים: הם מתנגדים לשינויי זרם. אם כבר, אז דווקא בניתוק הוא ימשיך את הזרם, ובכך יגרום לעליית מתח, כי המעגל פתוח ואין לזרם לאן ללכת. אתה כתבת שעליית המתח היא בחיבור, וזה הפוך ממה שאני מבין.
רענן, למרות הסגנון הקנטרני, אני אענה לך בצורה עניינית:
ציון ה32 מוסכים לא בא לומר שהם עובדים לפי הספר, אלא לומר שסטטיסטית, אם מתוך מאות אלפי ניתוקי מצבר בשנה, לא הולך גם מחשב אחד, כנראה שהסיכון הוא לא כזה גדול, אם בכלל קיים.
מעבר לזה, ובפיסקה נפרדת, ציינתי שהספר אומר לנתק מצבר לפני עשרות סוגים של פעולות ברכב.
חיברת בין שתי הפסקאות, ערבבת, ועשית עם זה מה שבא לך.
אגב, יצא לי לפני כחודש לתקן שלושה מחשבי מנוע, הלחמתי בכל אחד מהם שני מוליכים, ברכבים שבהם ביצעו עבודת חשמל ללא ניתוק מצבר, בניגוד להנחייה שלי.
לא קנטרני בכלל !
פשוט בין מה שמגדיר היצרן ובין מה שעושים פה בפועל יש אוקיינוס !
אז מבטיח לך שברוב הפעולות שמוגדר ניתוק מצבר , לא מנתקים .
כנ"ל לגביי הרבה פעולות שנדרש ידית מומנט .
לעצם העניין שלא קורה, אז אולי לא זהית תופעה במיידית,
אבל לעיתים זה נזק מצטבר.
שוב זה גם תלוי בגיל של הרכב . למרות שדווקא במחשבים ישנים התיקון פשוט וקל יותר.
אתה הולך להכניס את בעל המעבדה לניגוד עיניינים.
מקור הפרנסה זה גם מתקלות שמייצרים בלי משים לב.
אני חושב שאם נחפש בארכיון נמצא דיון בסגנון הזה של כאלה שטוענים שאין בעיה
לרתך על הרכב בלי ניתוק מצבר .
אני מקווה שהיום כבר בקונצנזוס שחובה לנתק מצבר.
תודה לכולם על הדיון האינטיליגנטי והמקצועי.
מנסיוני האישי בלבד - חנן אינו טועה.
ולכן, חוזר רגע לשאלה המקורית - איפה אפשר לקנות כזה בארץ?
חנן טועה, בגדול, והרבה יותר מפעם אחת.
שאף לא יקח את דבריי כתורה מסיני.