-
מיכה, אתה מתכוון לסעפת/מכלול מעברי האויר של החימום, לא המזגן. אל תפרק את זה אם אתה מתכוון להחזיר! אם אתה מחליט לפרק, אין בעייה, נסביר לך, אבל אל תעשה את זה אם אין סיבה, ולקדוח חור בקיר האש זה לא סיבה לפרק כזה דבר. זה כמו שמניקוריסטית תוריד לך את הרגל בשביל שיהיה לה יותר נוח לעבוד על הציפורניים... רק אחר כך תתחילו לחשוב ביחד איך מרכיבים את הרגל בחזרה... :lol: בכל מקרה כמו שעירא אמר, יש כל מיני חורים שונים ומשונים, ואם אין, אז תקדח עוד אחד, אבל למה דווקא איפה שאין גישה? תעשה את זה מתחת לסעפת החימום.
-
הייתה גומיה. היא מאכלסת את הצינור לחץ שמן.
בכל מקרה, התקנתי את 2 השעונים על הדשבורד. רק שעון לחץ שמן פועל כי את המד חום לא מצאתי איפה לחבר. נחכה לחברי מועדון CJ שיבואו למסיבת השקה ונתייעץ איתם.
בכל מקרה, הוצאתי הרבה כבלים שלא היו מחוברים לכלום, עטפתי באזולירבנד כמה כבלים חשופים שקיצרו והוצאתי חלקים ממערכת המזגן (בעיקר צינורות וכפתורים).
הרכבתי את הדש בורד חזרה והתנעתי.......הוא הניע.
אז מחר אני הולך לעשות טיפול 10 אלף. שמנים, מסננים ופלאגים.
-
נמרוד, אתה צודק זו אכן סעפת החימום.
אני רוצה להסיר אותה לגמרי. פשוט מה שיש עכשיו רקוב לחלוטין. אם ארצה כזו סעפת בעתיד אז אני אשבור על זה את הראש אז.
בקשר לחורים, כבר קדחתי חור. מה שהיה לא הספיק.
בכל מקרה אני אסתום את החורים האלה עם סיליקון כשאסיים את העבודה (לא שזה ממש משנה כי כל הבודי מלא חורים ולא מחלודה)
בכל מקרה, התקנתי את השעונים, את המד חום לא הרכבתי במנוע כי לא מצאתי איפה.
הבנתי שבשביל להשתמש בפלאנג' סופה אני אצטרך כמה מתאמים ועבודות חריטה, אני מעדיף משהו שלא דורש ממני הוצאות כרגע.
-
בשביל להרכיב פלאנג' מים של סופה אתה לא צריך שום מתאם ושום דבר מיוחד בעצם חוץ מקצת סיליקון (זה טובבבבבבב) ו2 מתאמי הברגה שאתה מבריג על היציאה של הפלאנג' כדי לחבר עליו את מד החום. הקריאה שם היא הכי מדוייקת.
בקשר לסתימת החור שקדחת.. אל תסתום אותו עם סיליקון, כי זה יגרום להתפתחות חלודה שם. תצבע טוב את השוליים של החור מכל הכוונים.. אחרי זה תסתום אותו עם חומר כלשהו.. עדיף לא סיליקון.
המלצה שלי.. תסתום את כל החורים בקיר האש אם אתה לא רוצה להתבשל מחום המנוע, ואם אתה רוצה פחות רעש בנסיעה.
ועוד משהו.. מערכת החימום של הג'יפ היא דבר נחמד מאוד ברגעים קרים מאוד בחורף ואדים על החלון ללא מפשיר אדים זה דבר דיי מטריד.. אז קח את זה בחשבון.
-
ברגעים הקרים של החורף המקום האחרון שאני אהיה בו זה בג'יפ.
אני מודה שלפרק את המערכת חימום זה לא רעיון טוב.
אבל....היא הייתה (טוב עדיין) רקובה לחלוטין.
לכן מה שאני אעשה אם וכאשר אני אצטרך את זה זה לנסוע לסמו ו/או לאחים מיהוד ולקנות מהם משהו במצב טוב יותר.
חוץ מזה, עוד לא ממש פירקתי את הכול.
אני רוצה אבל לא יודע איך.
-
אתה יכול לקבל ממני סעפת חימום כזאת שירדה מהג'יפ שלי ושוכבת במחסן, מצב לא ידוע, אם וכאשר תחליט להתעסק עם זה, אבל זה נראה לי ממש טפל בתור התחלה.
מה מסיבת השקה? אתה מתכוון ברית מילה, לא? מתי זה?
-
מפגש מספר חמש של מועדון CJ יהיה אצלי.
יש שירשור על זה בפורום המועדון.
בגדול מה שיקרה זה שכולם יסתלבטו עלי ויאכלו הרבה אוכל.
בקשר לסעפת חימום, כשזה יהיה יותר רלוונטי אני אתעסק עם זה.
בסה"כ נכון לעכשיו סיימתי את מה שרציתי לעשות. התקנתי את השעונים החדשים (לא חברתי את המד חום למנוע כי לא הבנתי לאן אבל זה בטיפול) וניקיתי חוטים שלא היו מחוברים לכלום וגם למדתי קצת על איך הדשבורד נראה מאחור :D
החזרתי את הדשבורד למצב שלו ואפילו הנעתי את הרכב מבלי שהוא יעלה באש.
מחר החלפת שמנים ופילטרים. מניקוי מיכל הלדק ירדתי לבנתיים. מקווה שלא יהיו לי בעיות עם זה.