שלום לכולם
אשמח לענות על שאלות בתחום הנשק הפרטי.
Printable View
שלום לכולם
אשמח לענות על שאלות בתחום הנשק הפרטי.
כל בעלי תבחין "משמר" או תבחיני מעבר אחרים, יכולים להחליף את הנשק אבל רק מול חנות (או הפקדת הכלי הישן במשטרה).
המטרה היא שאותם כלים ישנים / מיושנים / לא תקינים, יוצאו מהמחזור ולא יימכרו הלאה.
מתי התקנות החדשות נכנסות לתוקף?
בכל מקרה, מציע לכל מי שמתכוון להתחיל את התהליך דבר ראשון לקבןע את הראיון, מבאס נורה להכין את כל הניירת ואז לחכות שלושה חודשים.
מעבר לכך, יש משרדים שתמיד בעומס כמו ירושלים. שווה לנסות לקבוע ראיון במשרדים היותר מרוחקים ושווה לנסוע.
בהצלחה רבה
תודה
אני אסביר כמה דברים, אך אפתח באזהרה -
הנשק שאתם רוכשים היום בכסף מלא, קרוב לוודאי ילקח מכם ללא תמורה נאותה בתוך פרק זמן לא ידוע.
עפ״י שיטת ה״תבחינים״ הקיימת - משבוטל התבחין או הופסקה העילה בגינה התקבל הרשיון - יבוטל הרשיון. תבחין״משמר״ שאפשר לצבור וותק שאחריו יחודש הרשיון ללא הוכחת עילה בתוקף, בוטל.
מי שבידיו רשיון תחת תבחין״משמר״, יקבל לידיו בחידוש הקרוב רשיון בתבחין ״מתוקף הוראת מעבר״, כרגע זה לא אומר כלום, הכוונה בעתיד היא כנראה לנסות ולבטל את הרשיונות האלו.
מי שמעוניין להחליף אקדח תחת התבחין הזה - יכול כאמור, אך לא יכול למכור את נשקו הקודם ( גם אם מדובר בנשק חדש) כי לא ניתן יותר לקבל רשיון לכלי הזה (הסיבה הרשמית היא להוציא כלי נשק ישנים מהמחזור, הסיבה האמיתית היא או טמטום או כוונה נסתרת לרענן את מחסני המשטרה) .
בסה״כ למרות הכותרת המרעישה, אין שינוי אמיתי בתקנות, רוב מה שנכתב שם כבר נעשה מזה זמן למעט ניואנסים לא חשובים לכלל האוכלוסיה.
נגד או קצין עד רנ״ג/ סא״ל - יאבד את הרשיון עם השחרור משירות מילואים פעיל - מה שקורה כיום בגיל צעיר יחסית.
תושב ישוב זכאי - יאבד את הרשיון אם עבר דירה לישוב לא זכאי או שהמשרד החליט לשנות את הסטטוס של היישוב ולהוציאו מהרשימה.
כנ״ל לגבי תבחינים אחרים שהם מבטלים מדי פעם כשקבוצת נשים מקימה צעקה או שערבים עלולים להשתמש בהם בהמוניהם... ככה בוטלו תבחינים כגון מתנדב משא״ז, בעל עסק ליהלומים, נהג רכב ציבורי וכו׳ - מי שלא הספיק לצבור 10 שנים ולעבור למשמר - קיבל מכתב תום עילה והלך לו הנשק...
אין לי כבר אנרגיה לכתוב על זה עוד ... הכוונה ברורה ...
אני מציע לכל חבר פורום שהנושא מספיק חשוב לו, להצטרף לעמותה לתרבות הנשק, שעל אף מספר החברים המאד מצומצם עד כה, היא היחידה שהצליחה להשיג משהו ושנלחמת לטובת הזכות לשאת נשק חוקי ולטובת בעלי הרשיונות . זה בעלות של 100₪ לשנה וזה כבר חסך פי כמה מזה לכל מי שיש לו ויהיה לו נשק פרטי.
*** רענן, אני יודע שפעם כתבתי שקצת חורה לי שבנוסף לאג׳נדה גם עלולים להכניס לראש של הפקידים רעיונות למטלות נוספות כגון עוד אימונים וכו׳ ... זה כבר לא רלבנטי ואני ממליץ היום בכל פה להצטרף ולהשפיע.
אם אתם כבר כאן, קבלו עוד כמה טיפים...
תור בלשכה קובעים בטל׳ 03-5117111, מי שיענה לכם הוא לא פקיד רישוי ואל תסבכו אותו בשאלות קשות כי אי אפשר להסתמך על התשובה שיענה לכם.
תושבי המרכז ודרומה - תשתדלו לקבוע בתל אביב או באר שבע, אך לא ברמלה. אכן כדאי להתחיל מזה, יתכן שתקבלו תור קרוב, אך אם לא - אז אין לכם מה למהר לבתי המסחר לנשק כי הם עמוסים מאד בימים אלה.
מחליפי נשק - הרשיון החדש בתוקף עד תום הרשיון הישן, הוא לא ניתן לשלוש שנים, כבר שילמתם אגרה והצגתם אישור רפואי וגם עברתם אימון.
אז גם אם פקיד הרישוי לא סגור על עצמו - תתעקשו שאין צורך באישור רפואי חדש (זה עולה כסף וצריך להגיע לרופא וממילא תצטרכו שוב בחידוש הקרוב), לא לפחד מהפקיד, הוא רק פקיד ולא חורץ גורלות. לגבי אימון - ממילא מומלץ וכדאי לירות באקדח שקונים או בזהה לו, אבל אם מחליפים לאותו קוטר והפקיד אמר שצריך אימון - אפשר להגיד לו שמדובר באותו סוג, אין מה להתעקש וזה גם כלול במחיר האקדח במרבית בתי העסק.
לגבי מה לקנות חוץ מגלוק ? הכי חשוב שזה יהיה משהו שיהיה עליכם ולא יושלך לכספת אחרי שתרגעו מההיסטריה הנוכחית כי הוא גדול וכבד לכם, גם לגלוק יש דגמים גדולים וקטנים, לא להינעל דווקא עליו. גלוק זה הטויוטה הילקס של האקדחים, אקדח אמין,פשוט ומאד זול, בארץ יהיו לו חלפים ושירות בכל מקום אך הוא יקר באופן לא פרופורציוני ולא בהכרח מתאים לכל יד.
אקדח צריך להתאים באופן אישי, אבל לא להתפתות לדגמים אקזוטיים או בקטרים אקזוטיים ( שבארץ זה כל דבר חוץ מ 9x19) או למשהו שקבלתם בחינם מהדוד ואין להשיג לו אפילו מחסניות ותחמושת. ממליץ להתייעץ עם ״איש הצפון״ שהציע את עזרתו לגבי דגם אקדח שאתם עומדים לרכוש או פשוט להגיע אליו אם אתם צפוניים.
אל תתעסקו עם רכישה ישירה מאדם פרטי ביד2 כדי לחסוך 1000₪ , רובם אפילו לא מודעים לכך שלא יכולים למכור את האקדח, או שהוא בתחנת משטרה או שחייבים עליו אגרות או לכו תדעו איזה עוד בלתמי״ם.
- - - Updated - - -
אם כתבתי משהו לא מדוייק או מטעה - תסביר מה הוא ונתווכח על זה ...
אני פשוט חושב שכדאי לחכות לפרסום הרשמי של התקנות החדשות. כרגע דווקא נראה שיש נכונות "ללכת לקראת" ותבחין המשמר כבר לא מונע החלפה.
אני גם משוכנע שעו"ד טוב יוכל להגיש תביעה תקדימית אם יילקח רשיון ללא סיבה משמעותית מאד בגלל חופש הקניין.
בדיוק כפי שאי אפשר לקחת רכב מסויים מהציבור - בגלל ששונו התקנות. נכון. מחתימים כיום את כולם על סעיף "תום עילה" אך בכל זאת, צריך לתת לבעל הנשק לפחות את הזכות למכור את הנשק בתום העילה ולא לתת אותו בחינם למדינה.
אעדיף לא לפרט כאן, אבל הכי רלבנטי זה שהייתי ידידו הקרוב ביותר של יעקב עמית בשנה האחרונה עד שעזב, ככה שאני מעודכן על בשרי בכל מה שקורה בשטח...
עניתי לך על השאלה הקודמת ... לגבי פרסום התקנות ... שמת לב באיזו מהירות משנים אותן... כדי שנוכל להגיד שהשתנתה המדיניות המוצהרת של השר הקודם נצטרך לחכות שיפורסם חוק כלי היריה החדש ולקוות שלא כפי שנכתב בטיוטא...
אני חולק (וחלקתי בעבר) על יעקב עמית בהרבה מאד נושאים. לצערי, הייתה לי תחושה שבקביעת המדיניות בתקופתו, עסקו בעיקר אנשים שאינם מכירים ואינם חשים את השטח.
לאחרונה אני חש שרוח חדשה נושבת באגף, ויש הרבה יותר הקשבה לצרכי הציבור - כפי שמעלים אותם הדרגים המבצעים את המדיניות בפועל (מדריכי הירי, מנהלי המטווחים וסוחרי הנשק).
אני מניח שאין לי סיכוי אבל אשאל- היה לי רישיון לנשק ואקדח משנת 1980 ועד לפני כמה שנים טובות שאז הבנתי שיהיה יותר מסוכן להשתמש באקדח המיושן מאשר להחזיק אותו. מאחר ובזמנו לא ניתן היה להחליף את האקדח הפקדתי אותו במשטרה והרישיון כמובן פקע.
היום יש סיכוי לחדש/ לקבל רשיון?
נ.ב. מן הסתם כיום אני לא עומד בקריטריונים לקבלת נשק.
אם בארזים נפלה שלהבת ....
חלון הזמן בו לא התאפשרה החלפת נשק למשמר היה קצר יחסית, המטרה הייתה בדיוק זו - לגרום לאנשים לוותר מרצונם על נשק שלא מתאים להם או לאלץ אותם לוותר על נשק שהתקלקל ואיננו בר תיקון, חבל שהצליח להם..., חבל גם שבתור עו״ד לא התעקשת לקבל אישור להחלפה - הם היו כנראה מאשרים לך ״לפנים משורת הדין״ בידיעה שבסבירות גבוהה תיקח אותם לביהמ״ש.
בקרוב כנראה יגדילו את כמות האימונים הדרושים והתוצאה תהיה עוד אנשים שמוותרים מרצונם על האקדח.
אני מקווה שכל מי שתחת משמר/ הוראת מעבר יתאמץ וישמור על הרשיון, א- זה חשוב ורצוי להתאמן יותר מפעם בשלוש שנים. ב- בתקופות כמו הנוכחית, שכנראה לא יעלמו בדורנו, דברים בכל זאת משתנים ולו באופן זמני, להבדיל מבמצבי שגרה לא עצרו את כל מי ששלף נשק והחרימו את אקדחו ... אז יש עוד תקווה...
היי ניר
בזמנו זה לא היה חשוב לי ולכן לא התעקשתי. בכל מקרה לא בוכים על חלב שנשפך.
עדיין כמי שבקיא בעניינים ולנוכח שינוי המגמה אשמח לחוות דעתך לגבי הסיכוי לחידוש הרישיון במקרה כמו שלי?
יש תור, כמעט ב2016....
האם עילה "בוגר יחידת סיור" תקפה לתמיד בניגוד למשרת בדרגה ככה וככה במיל?
איפה יש רשימת יחידות? בלשכה יש?
האם בתקנה החדשה למשרת במיל עדיין דרושה המלצת סא"ל?