תבדוק מול אמיר איש הצפון....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
תבדוק מול אמיר איש הצפון....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני לא איש בשורות לצערי,
עזרתי אתמול לדוד שלי להחליף אקדח, גם הוא לא מתיימר להתאמן יותר ממה שחייבים או לשאת את הנשק בשגרה ( למעט נסיעות לשטחים או טיולי שטח) כך הוא נוהג משך 35 שנה.
דווקא בגלל זה חשוב היה לי שיתנסה בירי טרם הרכישה ויבחר במה שהכי קל לו לתפעל.
אם אתה לא מתכוון לשאת את הנשק ביום-יום כפי שציינת אז לך לכוון האקדח הכי גדול (פיזית) שמתאים לך, כי הוא יהיה הכי נוח לתפעול - מדובר על אקדחים בגודל מלא כדוגמת גלוק 17, נגזרות של או m&p 9 ,CZ75 אלו דגמים נפוצים שנמכרים כרגע, אם אתה מעוניין לשאת את האקדח מתחת לבגדים ואולי אפילו להסתובב איתו ברחוב מוסלק כשרוח הפיגועים נושבת, אז בחר לך אקדח קומפקט - שזה דגם קצר יותר של הנ״ל אבל עדיין מאפשר תפעול נוח מאד ומחזיק הרבה תחמושת ( זוהי ההמלצה שלי) .
תוותר על דגמי האקדחים הקטנים יותר (סאב קומפקט) כי מלבד האפשרות להכניס אותם לכיס ולשאת בנוחות - אדם לא מיומן יתקשה יותר לתפעל אותם.
אחרי כל זה, אסביר למה פתחתי בזה שאינני איש בשורות -
פשוט בגלל שמרבית בתי העסק לא מחזיקים מספיק דגמים להתנסות בירי וחשוב שיתאימו לך אקדח בסבלנות ועם הדרכה מתאימה. אקדח הוא לא דבר יקר בסה״כ אבל הרכישה היא לרוב לשארית החיים, שווה להקדיש את הזמן שכולל כשעתיים נטו לבחירה ורכישה ועוד שעה לבוא ולאסוף ביום אחר גם אם צריך להקדיש עוד כמה שעות בשביל להגיע למקום הנכון.
תעשה טיול לקצרין (לאמיר שושני) וספר לנו חוויות.
אני רק הערה:
ניר, יש חבר'ה שבאזור ה 1.90 (וגם קטנים יותר), שהולכים עם פול סייז מוסלק וכמעט לא מרגישים אותו.
(אני עם P226 שנים עלי תמיד).
אז מי שזה נוח לו, חבל שיקח משהו קטן יותר.
היי
דווקא החברה הגבוהים (ואני מדבר ממרומי ה 192 ס"מ ו127 ק"ג שלי) זקוקים לנשק קומפקטי יותר, כזה שלא יוסיף לרוחב של גופם ויקשה על ישיבה נוחה ברכב (שלא לדבר על הפרעה לחגירת חגורת הבטיחות וקריעת המושב והבגדים בגלל החיכוך עם הקונסולה המרכזית ברכב - לימניים והעמוד - לשמאליים).
אני מעיז לנחש שאני רחב ממך (לא סתם לא רשמתי משקל :rolleyes:).
לדעתי נשק כמו שאתה מתאר לא נקרא מוסלק באמת.
אני יושב נוח ברכב ובמשרד ולא קורע מושבים (ג'ימני!).
רק שלאחרונה בגלל ה'מצב', הלכתי כמה ימים עם שתי מחסניות נוספות שבאמת הפריעו לי קצת, אבל הנשק עצמו לא נתקע בשום דבר.
טוב, אני שואף ל 190 עוד מאז שהייתי 150 ס״מ, למרות שאני ישן הרבה ואוכל הרבה, אני רק באמצע הדרך , בינתיים אני מתרחב.
לא חשבתי על זה עד שקראתי את מה שכתב אמיר, אבל אכן כששקלתי 65 ק״ג נהגתי להסתובב במשך שנים עם 226 בנרתיק פנימי ולא הפריע לי, אח״כ הוא היה עובר למגירה בכל מקום שהייתי מגיע אליו ולבסוף נשאר בבית וכמעט שהופקד במשטרה לנצח.
בשמונה השנים האחרונות אני עם גלוק 19, משקל 85, האקדח לא יורד ממני גם כשאין סיבה, כי באמת שהוא לא מורגש, לא מעקבים אותי בכניסה לשום מקום ולא מבחינים בו.
בסה״כ מדובר על כמה מאות גרמים ושני ס״מ הפרש לכל מימד, אבל ההבדל בנוחות הוא פנומנלי.
כף היד שלי בינונית ואין שום הבדל בין הביצועים שלי עם גלוק 17 לגלוק 19, כך שבאמת אין שום סיבה עבורי.
מי שקשה לו לאחוז נכון אקדח קטן יותר, זה סיפור אחר.
יש לי גם אקדח כבד וגדול עם כוונות והדק טובים שלטיולים אני מעדיף אותו עם נרתיק חיצוני למקרה שאצטרך לירות רחוק מאד, הוא מפריע מאד בישיבה ברכב ואני נאלץ להניחו בצד.
היות ולרוב המכריע אין אפשרות ליותר מאקדח אחד, אקדחי קומפקט (שהיום נחשבים לגדולים) הם פשרה טובה שאני לא מוצא לה חסרונות.
עוד הערה- תשקיעו בנרתיק טוב, גם כאן לא מדובר על הפרשי מחיר וההבדל בנוחות לפעמקובץ מצורף 104282ים תהומי.
אכן יש הרבה נרתיקים וסוגי נרתיקים והרבה סוגי נשיאות, ולוקח זמן עד שמוצאים את השילוב שמתאים לך ספציפית.
לגבי הנרתיק - אני מרשה לעצמי לתקן מ'נרתיק טוב' ל'נרתיק מתאים'.
ללכת עם P226 גם מוסלק וגם שיהיה נוח - בשביל זה תפרתי נרתיק בעצמי, שיהיה גם נוח, גם בטוח, גם מוסלק וגם שליפה מהירה.
למעשה תפרתי כמה - ליומיום ולמילואים.
זה לא בשמים, כל אחד יכול.
כיוון שבברזל עצמו אני לא מתיימר להבין כמו כמה מהכותבים כאן, רק אוסיף מחווית הנשיאה שלי.
אני לא מהנמוכים אבל לרוחב עוד לא התחלתי לגדול. (משתדל לא לעבור את ה75 קילו אחרי האוכל). גלוק 19 קומפקטי. בכמה שנים שהוא היה עלי כל הזמן זה היה בפאוץ׳ או בתיק או תקוע בחגורה בלי נרתיק. אלו גם היו השנים שהתאמנתי הרבה. בשנים ההן נהגתי 60 אלף קמ בשנה בטנדר פולסייז, והאמת שגם עם האקדח בחגורה זה היה די נוח.
בשנים האחרונות נרתיק פנימי, או חיצוני (תלוי מתי) ובמכונית רגילה זה פשוט לא נוח למרות הקומפקטיות ולמרות שהוא לא קורע את הריפוד ולא משתפשף בפלסטיק של החגורה - זה רק עושה לי כאבי גב תחתון בנסיעה קצת יותר מאומצת ממנהלתית נטו. אז אולי הבעיה שלי היא דווקא חוסר הריפוד על העצמות? בכל מקרה אני רוצה להדגיש את חשיבות הנוחות בישיבה במכונית ושחשוב להתנסות לפני שמחליטים.
אסף.
בחירת אקדח היא תהליך מורכב שמחייב מחשבה עמוקה על היבטים שלא תמיד נהוג לקחתם בחשבון.
כשפונים אלי ושואלים על איזה אקדח אני ממליץ אני משיב תמיד: "חנות שממליצה על אקדח מסויים היא חנות שמסיבותיה רוצה לקדם את מכירת הדגם המומלץ על ידה".
אחרי שאני לומד על מקצועו, עיסוקו, מבנה גופו, בעיות בריאותיות כולל מצב הראייה, סדר היום שלו ואפילו... בעיות ההזעה שלו, ותקציבו אני מציע ללקוח מספר סוגי אקדחים שמהם, ייבחר הכלי המתאים.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, לאו דווקא האקדח ש"הכי נוח לאחיזה" הוא האקדח המתאים אלא דווקא זה ש"הכי פחות לא נוח לנשיאה" (כי כולם לא נוחים).
אין לי עניין שלקוח יקנה (למשל) גלוק 17 שמתאים לו כמו כפפה ליד אבל הוא יזרוק אותו אחרי שבוע לכספת בגלל שהאקדח מעיק עליו בנרתיק או בתיק.
ולעניין הנרתיק: אני סבור שאקדח חייב להינשא כשהוא נגיש בכל עת אך מאידך - מוסתר. אקדח גלוי לעין (למשל ב"נרתיק קאובוי" משדר לתוקף: "פגע באדם זה ראשון, כי הוא זה שהכי מסכן אותך".
יש בשוק המון סוגי נרתיקים ותיקים לשליפה מהירה (וממש לא קשה בהשקעה מינימלית להפוך גם תיק אופנתי לתיק המאפשר שליפה מהירה). ואגב. נרתיקי כתף הם הכי "סקסיים" אבל גם הכי פחות מתאימים למדינה חמה ולא מחוייטת כשלנו ולכן כל נרתיק כזה ימצא עצמו במהרה זרוק בארון.
אין מסכים יותר ממני לכל מילה.
לגבי הנרתיק כתף, אז לדעתי כל אחד צריך כזה שיהיה זרוק בארון, כי פעם ב - כן הולכים לאיזה ארוע מחוייט שאי אפשר להתחמק ממנו, ולא רוצים להשאיר בבית את האקדח.
עד לכאן כמעט הבנתי הכול (עניין ההזעה לבחירת כלי לא נהיר לי). אבל,
עם המשפט הבא אני מתקשה
עדיין המבחר שלך מוגבל ביחס לחנויות בחו"ל והמלצתך היא המיטבית מההיצע שברשותך.
צודק 100% !
מצטער אבל למרות שבוודאות הידע והיכולת שלך גבוהים משלי פי כמה מונים ! חולק עלייך.
אני נושא בנרתיק כתף מס' שעות ביום ובטיולים אפילו 36 שעות ברציפות (כן ישן איתו) .
אכן מס' נרתקי כתף שנמכרו במטווחים הושלכו לפח אחרי שימוש מועט. אבל כפי שכתבתי בשרשור השני,
מאד מאד מרוצה (5 שנים) מנרתיק הגאלקו שלי גם בקיץ עם טי שירטס.
רענן
אגב, למה קוראים להם נרתיק כתף ?
בסוף האקדח מוסלק וצמוד מתחת לצלעות מעל המותן.
אולי בגלל שהרצועות עוברות מעל הכתפיים ?
רענן
איש הצפון ושאר המנוסים פה - נפלה הזדמנות מצוינת (מבחינת מחיר) לHS2000.
לפני שאני הולך "למדוד" אותו (בהשוואה לאחרים, כמובן), האם מבחינת נתונים טכניים מדובר באקדח טוב?
אשמח להמלצות נוספות, מה צריך לבדוק ולחפש (גודל ומשקל באזור של הגלוק 19, שאותו ניסיתי כבר לא מעט מחוסר ברירה. הבעיה היא שהוא ממש לא נוח לי לאחיזה)...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
זה אקדח טוב,
כבר לא מיובא שנים ( אאל״ט היבואן היה קל-וי שנסגר),
אם תצטרך ח״ח או מחסניות ספק אם תוכל להשיג.
אלו שהגיעו לארץ היו מושחמים ורגישים לחלודה.
בקיצור - עזוב, יש היום מספיק אקדחים פולימריים שאפשר לקנות בארץ גם משומשים.
מחד - מסכים עם ניר לגבי הסיכון (אין מחסניות וחלקי חילוף).
מאידך, אם האקדח במצב טוב, הסיכוי לכשל נמוך מאד ובסך הכל מדובר באקדח טוב, אמין וקל יחסית (תלוי במחיר בו הוא מוצע).
אבל כאמור מדובר בהימור - ממש כמו זה שאני עשיתי כשקניתי לילדים טרופר ב 25,000 ש"ח (והשקעתי תוך שנה עוד כמעט 40,000 בתיקונים...)
תנסה לחפש שטייר.
אקדח מדהים עם כוונת יוצאת דופן.
במחיר טוב בדר"כ כמשומש