"דור הולך ודור בא,והארץ לעולם עומדת."
Printable View
"דור הולך ודור בא,והארץ לעולם עומדת."
מסכים איתך, אני עושה מעל 100 ק"מ כל יום כבר 8 שנים, ללא דוח, תאונה או אירוע, אם הייתי נוהג כמו נהג מתורבת מזמן לא הייתי שורד.
אכן זו מערכת לנהגים מתורבתים, כאלה שנוסעים 90, שומרים מרחק ומשנים נתיב פעם ב... עם איתות.
בחיאת בועז, תראה לי אחד כזה כאן... כמו שאמרתי, כפתור הכיבוי...
כמובן שטפו, טפו, חמסה, חמסה, שום, בצל, עיגולים...
עוד אחת מיני סיבות רבות למה לאמץ ולטפח רכבי אספנות כל עוד אפשר.
עוד אחת מיני סיבות רבות להקיא מרוב הסירחון שסובב סביב עסקה מפוקפקת כזו חסרת כל שקיפות וחסרת תחרותיות (כיאה למדינה הכי לא תחרותית במערב).
תפריד נהיגה לשם הנאה מנהיגה לשם תחבורה.
נהיגה לשם הנאה לא תעלם לדעתי כי המהירות והתחרותיות טבועים באדם משחר הבריאה. סוסים, מרכבות וכו׳.
תחבורה זה סיפור אחר והכיוון שרמזת אכן יקרה בקרוב יחד עם עוד כמה דברים לדעתי מפחידים ולדעת שוחרי טכנולוגיה מלהיבים.
קובי נגע בזה על קצה המזלג עם ה IOT שזה באז חזק בתעשיה.
במקביל צריך לעקוב אחרי התוכניות של גוגל כי היא למי שמתמצא, שואפת לנהל את העולם - עד כדי מי יחיה וכמה...
צריך רק לחבר את קצוות החוטים. הרוב מידע גלוי
אני מפריד יופי.
הבעיה היא שהשלטון ממש לא מפריד.
אם אקח את אמא שלי כדוגמא - הרי שטכנולוגיה שמאפשרת לאח הגדול לדעת בכל רגע איפה היא נמצאת ואיך היא מרגישה ולסייע במקרה הצורך, או מכונית שיתופית שנוהגת את עצמה לבד ללא דאגות של תאונות, טעויות ניווט או תקלות ותיקח אותה בכל יום שישי בצהריים לאופרה - זה משהו נפלא. בתכל'ס גם אני לא הייתי מתנגד לשירות הסעות חופשי שכזה שייקח אותי לעבודה ובחזרה וישאיר לי את הג'יפ רק לכיף בסופ"שים.
אבל מבחינתו של השלטון, הנאה/כיף מפעולת הנהיגה (בכביש או בשטח) ברכב שאינו בקונצנזוס כמו רכב ספורטיבי/שטח, היא סטייה. עניין לא ראוי, חוליגני. משהו שעונה מצויין להגדרה של אסף - "לא אחראי, לא מוסרי". זה שלטון שמרשה לאזרחיו להינות מכדורגל, מקונצרט או מהצגת תיאטרון - שזה סבבה, אבל להינות מנהיגה?... אז אחיזת החנק מתהדקת לאט לאט ובהדרגה. קודם כל השלטון נוקט בשיטת הפרד ומשול הישנה והטובה - מסית את ההמון כנגד אלה שחורגים מהקונצנזוס. אחר כך מצר את צעדיהם באמצעות חוקים נוקשים, רודף אותם ואת התחביב שלהם. אחר כך גם סוגר להם מסלולים ושבילים. השלב הבא יהיה הוצאת השימוש בכלי הרכב הללו אל מחוץ לחוק. ואחר כך, ברגע שהטכנולוגיה תהיה בשלה וזמינה, יגיע גם איסור על בני אדם לנהוג וזהו. תהיו בטוחים שזה יגיע.
זוכר את "אני, רובוט" עם וויל סמית? הסרט הזה הוא מסמך נוקב על העתיד הקודר ועל טכנולוגיה מתקדמת ומרהיבה שמשתלטת על חיי בני אדם.
אני בכוונה מקצין ומקדים את המאוחר, אבל זה הכיוון ואנחנו בדרך לשם. הבאים בתור הם הנאה מאכילת בשר, עישון סיגריה, לגימת משקה אלכוהולי והרשימה עוד ארוכה. השלטון גם אוהב שאזרחיו צייתנים, מתנהגים כמו רובוטים, לא מביעים דעה שונה מזו שהוא מכתיב והעיקר - שיהיה קל לפקח עליהם, לנטר את מעשיהם, מחשבותיהם וחייהם, להעניש ולקנוס אותם אם יחרגו מהתלם - וההתקדמות הטכנולוגית המטאורית היא זו שתקל עליו את מלאכת הידוק אחיזת החנק בנתיניו - אם זה ככה (וזה ככה, נרצה או לא) אז אני לא שוחר טכנולוגיה ולא מתלהב ממנה ולא רוצה אותה - כי מבחינתי טכנולוגיה מתקדמת צריכה רק להקל לי על החיים ותו לא - ומבחינת השלטון היא בדיוק ההיפך - כלי יעיל מאין כמוהו להאדרת כוחו ולהצרת צעדינו.
מכיוון שלהתקדמות טכנולוגית שכזו יש מחיר כבד בדמות ניטור מלא של כל צעד וכנראה גם איסור עתידי לנהוג - אז מבחינתי, כמי שחרד לחופש ולפרטיות שלו ,אוהב מכוניות ואוהב לנהוג, בכביש ובשטח - אז תודה, אבל לא. ממש לא. נכון לרגע זה, אני לא רוצה מערכת שתצפצף כמו משוגעת ותטריף את דעתי בכל פעם שנדמה לה שאני סוטה מהנתיב או מתקרב יותר מדי (לדעתה) לרכב שלפניי. בטח אני לא רוצה קופסה שחורה שתספור לי מרחקי נסיעה כדי לקנוס אותי במס על כל קילומטר, וגם לא רוצה לשלם משכורת לאיזה פקידון-פרזיט עלוב שיפקח על תנועותיי ויידע בכל רגע נתון איפה אני נמצא ומה אני עושה כדי לאסוף עליי מידע על מנת שישמש כנגדי מתישהו.
כן, ברור לי שכולנו עבדים של גוגל ואפל שעושות בדיוק את זה כבר עכשיו, אבל למה שהטכנולוגיה הזו מובילה אליו קוראים משטר טוטליטרי. ואם דברים כאלה יקרו כאן בשנים הקרובות אז לכל אדם שחרד לחופש שלו באמת אין מה לחפש במקום כזה.
הבעיה והמלחמה העתידית תהיה על חופש הבחירה.
בסוף זו תהיה מלחמה מן הסתם בין האדם לרובוט/ הגולם שקם על יוצרו.
בוא נקווה שלא נאריך ימים עד אז
אני עושה בערך פי 3 קילומטרים ממך [emoji17]
לשמור מרחק שמרתי גם לפני המערכת, אבל מודה, היא לימדה אותי לשמור יותר. מה רע?
לאותת, לפני שהיה לי את המערכת אותתתי לפי הצורך. כשלא היה אף רכב ברדיוס, לא אותתתי. לא בסדר. כזה אני. עושה דברים כשהם מסתדרים לי בראש.
עכשיו אני מקפיד יותר על איתות. גם כשאני לבד.
אז על הדברים האלה אני נתקל פחות בצפצופים מהמערכת.
איפה כן היא מצפצפת לי?
כשאני מאותת ותכף מחליף נתיב. יש למערכת זמן מינימלי מוגדר ולכן היא מצפצפת.
בתחילת החיים איתי היא צפצפה כשעקפתי משאיות בכביש מהיר. המערכת התקשתה להבין שהמשאית לא בנתיב שלי. מאז היא למדה להתעלם מזה. אולי יש בה חלק לומד.
לפעמים במעבר מתחת לגשר.
תמיד, כששני נתיבים משתלבים לאחד, כמו למשל במעבר צומת עם נתיב האצה.
בכביש השדות של בית גוברין-בית ניר. רוחב הכביש הוא 1.75 נתיבים, ולכן אתה כל הזמן צמוד לקווים או על הקווים.
יש עוד כמה מצבים כאלה, שהיא מזהה לא נכון, ומצפצפת.
אז מצד אחד, אני מסכים עם בועז וחולק עליך (ועל המנהל שלי, שלא מסוגל לחיות בשלום עם הגדרות שמירת המרחק של המערכת) , וחושב שניתן לחיות בשלום ואף להשתפר כנהג, עם הצפצופים של מעבר נתיב ללא איתות ושמירת מרחק, ומצד שני אני מזהה בבירור את המצבים שהמערכת מצפצפת למרות נהיגה תקינה, וטוען שכשאתה מתרגל להתראות שווא, המוח שלך לומד גם להתעלם מהתראות אמת, ואז מה הרווחנו?
קחו בחשבון שמערכת האפטר מרקט טיפשה בהרבה מזו המוטמעת ברכב כי לשניה יש נתונים נוספים שמגיעים מהרכב כמו רדיוס סיבוב ההגה למשל וזה מונע ממנה להתריע בפני חומה בסיבוב למשל.
בכל מקרה בעניין טכנולוגיה, וזה מיועד לדרור, גם אם ברור לכולם כי זה עניין של זמן עד שיהיה לנו כבני אדם רע מאד כאשר כבר לא נהיה הזן השולט אלא הגולם שיצרנו יהיה, אין לנו הרבה מה לעשות כי טבע האנושות הוא לחקור ולהתפתח והמצאה של האחד היא חומר הגלם של האחר בפיתוח המצאה מתקדמת יותר ולכן אין על זה שליטה.
הקצב הוא אקספוננציאלי. לפי חוק מור, שמוכיח את עצמו מאז שנות ה 70, בעוד קצת יותר מעשר שנים יהיה לנו מעבד שיש בו יותר נוירונים מהמוח האנושי (100 מיליארד) ובשילוב עם התקדמות של בינה מלאכותית, מציאות רבודה, המרת דיבור לטקסט ושפת אדם מכונה - יהיה כבר אז מישהו שחכם מאיתנו. ואם זה לא מספיק, אז בעוד 35 שנה לפי אותו חוק, יהיה מעבד אחד שלו יש יכולת חישוב השווה לזו של כל בני האדם בכדור הארץ, יחד.
די קודר כל הסיפור הזה.
אני עם בועז, מקווה שלא נאריך ימים כדי להיות שם.
חנן-
גם אצלי יש התראות שווא אבל כמעט כולן בכביש צר בלילה כשיש תאורת דרך קרובה או רכב ממול שלא צמוד לימינו.
חשבתי כמוך על ההרגל שבהתראות אבל לא מזמן הוסחה דעתי תוך כדי נהיגה ואלמלא צפצוף הפאניקה כנראה היתה תאונת נזק.
שים לב שיש הבדל בין חומרת ההתראות.
קובי-
כשהיום הזה יתקרב או אולי לפני, האנושות כנראה תשמיד את עצמה.
יש לנו כנראה תקרת זכוכית.
מצד שני זכינו לחיות בתקופה יחסית נוחה לאנושות [emoji6]
קובי... רק תזכור שלכל תהליך אקספוננציאלי יש נקודה סינגולרית לפני שהוא מגיע לערך גדול מדי שבה הכל מתפוצץ...
אסף.
כן,העתיד מפתיע ולא צפוי לפעמים,או לפחות כמו שאנחנו מדמיינים שהוא ייראה...,יותר ממיליארד רעבים ללחם והרבה יותר בורים יש על הכדור העגול הזה,הקוטביות צועקת לשמיים, זה לא יעבוד, משהו יתפוצץ בדרך, אולי...
סוף סוף נשמע קול שפוי ומפוכח, בפומבי.
אנחנו בעולם יותר דמוקרטי מאי פעם בהיסטוריה הידועה לנו.
בפינה הקטנה שלנו, בנקודת הזמן הזו, איכות החיים והבריאות, ותרבות הפנאי גבוהות מאי פעם.
אז יש לנו זמן וראש פנויים לילל שהכול חרא, ודיקטטורה, ויוקר המחיה, והבטחון....
אנשים מצחיקים.
דרור וכל השאר..
כדאי מאוד לקרוא את תקציר תולדות האנושות של נוח הררי.
ואם בעתידנות עסקינן, כדאי מאוד לקרוא את ההסטוריה של המחר שיצא לא ממזמן.
לא לכל הדברים אני מסכים, וכמו כל ספר על העתיד, גם כאן זה רק ניחוש מלומד.
אבל זה ניחוש שמתבסס מאוד על העבר, ועל הפסכולוגיה האנושית.
כבר כמה מאות שנים מתרחשת מהפכת ההומניזם שמציבה את האדם במקום הראשון ואחריו כל השאר.
על אף כל מני נסיונות לעשות מהפכות נגד (ראה ערך דע"ש) זוהי עדין המהמפיכה החזקה בעולם.
ועתה אחרי שגמרנו עם מלחמות (מלחמות עולם בכל אופן) רעב (הרוב מתוך שבעה מליארד לא נמצאים במצב רעב תמידי)
ומחלות (תוכלת החיים שלנו הולכת וגדלה והיא הגדולה ביותר בהסטוריה האנושית) הצעד הבא הוא על אדם.
יותר חכם מהאדם חי יותר בריא יותר וכן גם עשיר יותר.
איך לעשות זאת? אחת הדרכים היא על ידי מכונות ומחשבים וזה לפי דעתי העתיד.
הגולם לא יקום על יוצרו, אלא להפך יד ביד הגולם והיוצר יתקדמו יד ביד עד שתמזגו.
ואז האדם כמו שאנחנו מכירים אותו יעלם.
נראה לכם רחוק בלתי אפשרי ??
רק תסתכלו על הילדים שלכם והסמרטפונים...
כבר עכשיו הילדים שלנו לא דומים בכלל למה שאנחנו היינו כאשר הינו ילדים !!
תארו לכם ממשק אדם מכונה המחובר ישירות למוח האנושי, מה תקבלו אז?
על אדם...
דרור עם כל הכבוד לך אתה (וגם אני אל תעלב) פרימטיבים לגמרי בדברים שאנחנו נהנים מהם.
העל אדם של הדור הבא יראה את הנהיגה פרמיטיבית ואף מעליבה כמו שהיום אתה רואה אנשים בעולם השלשי
חורשים את האדמה עם מחרשת עץ נמשכת על ידי חמור.
אף אחד לא יהיה מעונין בכלל בכל השטות הזו שנקראת נהיגה.
אם משהו יהיה מטומטם ופרימיטיבי מספיק לצאת לשטח הוא יתן לנהג הרובוטי שלו להעביר אותו, בזמן שהוא נהנה מהנוף.
תמיד יהיו מספר משוגעים פרמטיבים שירצו באמת בעצמם לנהוג..
אבל הם יהיו בשולי החברה ויוגדרו מיותרים כמו האפנדיקס בגוף האדם.
חביבי זה העתיד, כדאי שתתרגל אליו.
יש לך עוד כ 40 שנה לחיות (בתוכלת החיים הנוכחית כמובן) עד אז העתיד הזה יהיה כאן.
אני דווקא מוצא את המערכת כשימושית ובטיחותית.
בהחלט לא מושלמת וחסר בה למשל התראה על רכב בשטחים מתים.
לפעמים בתנאי חושך המערכת על ''סמים'' ומדמיינת אנשים.. 😃
אבל בהחלט עוזרת לשמור על מרחק נכון. למרות שבפקקים וכשחותכים אותך אתה נענש פעמיים.
מוצא אותה כשימושית דווקא ברגעים של היסח דעת. שניה שקראת הודעה (כולנו חוטאים בזה) והיא ישר מזכירה לך שאתה לא מסוגל גם לקרוא וגם להיות על הקווים.
המרחק בין זה לבין להתקין כחובה זו כבר בעיה אחרת. כמו שנאמר פה כבר ברכבים שהחוטים כבר יבשים זה מתכון לצרות. מה גם שלא מצליח להבין איך היא תקרא מהירות ברכבים מסוימים.
רק רוצה לתרום את שני הסנט שלי:
(סיפור דמיוני ששמעתי מחבר דמיוני):
"אני נהג צעיר מלא באנדרנלין (והרבה) שנוסע על רכב ליסינג של ההורים (כן, תתארו לעצמכם איך זה נראה) שמותקן בו מובילאיי.
מצד אחד, כמה וכמה פעמים זה הציל אותי מלהיכנס ברכב שלפני (הסטייה מנתיב וההתרעה על הולכי רגל היו פחות שימושיות לגבי משום מה), כמובן שזה קרה בגלל שאני לא מסתכל על הכביש ומרוכז בפלאפון או כל חרא אחר (כשאני כן מסתכל על הכביש, אני כבר יודע מתי המערכת תצפצף ואני נמנע מלהתקרב יותר מידי רק כדי למנוע את החפירה).
מצד שני, אחרי שאני מכיר את המערכת הזאת ויודע שהיא תתריע בזמן (והיא מתריעה בזמן, בלי פספוסים) אני (לבושתי) מרשה לעצמי להוריד את העיניים מהכביש יותר ממה שהייתי מרשה לעצמי בלי המערכת הזאת, זו כמובן בעיה חמורה, אבל הבעיה היותר חמורה תהיה ברגע שאני אנהג על רכב שלא מותקן בו מובילאיי, אבל הרגלי הנהיגה ישארו כמקודם."
מילים כדורבנות. לידיעת השר כץ.
אסף.
מספר תגובות נערכו / נמחקו לבקשת אחד הגולשים. לא לעשות עניין... תמשיכו.
אסף.
במקרה הזה - טוב שמחקתם וערכתם ...
ובינתיים מתברר שהנתון שהשר כץ הציג על הורדה של 80% בתאונות זה רק על חזית אחור..
כל ההשקעה אולי תוריד את התאונות בארץ באחוזים בודדים,
http://www.maariv.co.il/business/car/Article-511804