תגובה: כמה לא חכם צריך להיות כדי לחצות את נחל צין בשיטפון ואז לכתוב :
עשיתי טיול במואב - יוטה עם רוביקון שכור, הגעתי למעלה מסויים שלמרגלותיו התכנסה שיירה של האמרים H1, שייכים למועדון כלשהו וללא ספק מקצוענים ומכירים את השטח מצויין בניגוד אלי. הם שאלו אם אני מתכוון לעלות ועניתי שכן, שאלתי למה הם לא עולים ואמרו שזה מעלה קשה מדי עבורם, זזו הצידה ונתנו לי לעבור.
אף אחד מהם לא נתן עיצות, אף אחד לא העיר הערות, אף אחד לה הגיע ״לכוון״ - כל הדברים האלו שאנחנו אוהבים לעשות מתוך ״סולידריות חברתית״ או ״איכפתיות״ והם למעשה סוג של ״אני יודע יותר טוב״ , לא קיימים שם.
טיפסתי בזהירות כמעט עד קצה המעלה, בורות שיפועים ומה לא, הגעתי לנקודה שנראתה לי בעייתית, עצרתי את הג׳יפ ויצאתי לבדוק - היה שם בור שהרכב שלי לא היה מסוגל לעבור בשום תיאורייה, אם הייתי ממשיך היה נגרם לרכב נזק גדול. שילבתי יפה לרוורס וירדתי את כל הדרך למטה.
עמדו ומחאו כפיים, לא הבנתי על מה בדיוק.
אני לא מכיר את המוביל ולא את האנשים שאיתו, לא יודע אם הטיול הזה היה מאורגן בתשלום או לא, ויש עוד אינספור דוגמאות וסירטונים כאלה והוא לא היחיד, מה שחשוב לציין פה שדוגמה זה בטוח לא.
כמו שאמרו פה לפני שיש הרבה מדריכים כאלה שסיימו קורס כזה או אחר וכנראה בטוחים בעצמם
ולא יודעים באמת מה הם עושים, מחשיבים ניסיון צבאי או משהו דומה בתור הרזומה שלהם, הם לוקחים איתם מטיילים שכנראה לא ממש יודעים לאן הם ניכנסים וזה הופך להיות למסוכן.
בסירטון רואים כניראה שהם לא בדקו כל מיני פרמטרים שונים לפני החצייה, נוסעים נגד הזרימה, בלי רכבים שמותאמים לכך(שנורקל, צמיגים, כננות וכו'), השאלה מה היה קורה אם בתוך הזרימה היה סחף שניכנס לאחד מהם במנוע/רדיאטור? אם היה מתנגש בסלע או מתיישב עליו? הרי אין לנו מושג מה יש בתוך הנחל.
אם המנוע היה שותה קצת מים וננעל? לפי העומק זה לא היה רחוק מזה במיוחד אם היה איזה בור או חריץ קטן באמצע.
כניראה שהסירטון הזה היה משתנה לסירטון חילוץ של 669.
לא בא להטיף לאף אחד ולא ללמד, רק אומר שעושים דברים דומים צריך לקחת בחשבון הכל מהכל ולהיות מוכן, כל אחד שיעשה מה שהוא חושב, מדינה חופשית... עדיין.
זאת לחלוטין לא מדינה חפשית. הרבה לפני שמגיעים בכלל לביקורת שיש לאנשים אחד כלפי השני.
המדינה לא מכבדת את הזכויות הכי בסיסיות של אזרח במדינה חפשית. הבעיה היא שרובנו בכלל לא מבין את זה ושטיפת המוח שמאפשרת את זה עובדת גם על אלו שמניפים את נס המרד. עובדה.
המשפט :"חוצים במקום בו הזרימה מתונה ורדודה, בדיוק בנתיב בו הוא עבר ראשון דקה לפניהם." לא מחזיק מים ( תרתי משמע..)
לא נלך למקרים בעבר שנהגים קיפחו את חייהם במעבר נחל רק לפני שבוע בכביש הגישה לנאות הכיכר רכב נסחף בשיטפון כי המים היו רדודים
וברגע שהוא היה באמצע החציה הגיע גל שיטפון נוסף ( כן אותו וחל צין שבסרט) וסחף אותו
גם המנוסה שבמנוסים לא ידע מתי עוד ערוץ שנשפך לצין מתחיל לשטוף ולעשות גל נוסף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
"איש מקצוע" - לא מוביל מכניס מטיילים לנחל זורם !!!!
"איש מקצוע" - אם כבר אין ברירה ,,,לא מכוון נהגים מול הזרם !!!!
גם נהג המזרטי שנכנס לנחל פארן = "איש מקצוע" ,,,,,,
רגע, יחיעם... זה אתה שלימדת אותי לבדוק את גובה המים לפי הברווזים. אם המים מגיעים להם עד הבטן אז זה בסדר. לא?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רגע, יחיעם... זה אתה שלימדת אותי לבדוק את גובה המים לפי הברווזים. אם המים מגיעים להם עד הבטן אז זה בסדר. לא?
אסף.
צודק,,,,ורק שתדע לך שזה עובד כל פעם מחדש !!