תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
מה שאמר דרור מילה במילה.
כל אבל כל המצקצקים והמקטרים על ה- jk בעצמם אם נלך לפי כל דידוקי משרד התחבורע נוהגים ונוסעים ברכבים שכביכול עברו שינוי מבנה ואינם מורשים לנסיעה בכביש.
דרך אגב גם היום פשטו נציגי משרד התחבורע על מוסך חיפאי ידוע המשפר רכבי שטח.
לצערי להבדיל מדרור אני סקפטי לגבי היכולת להביא לשינוי בתרבות הצרכנית הישראלית המורגלת בכך שהשלטון משתין עליה בקשת. לא תקום מהפיכה ולא יהיה שינוי - מחאות ועוולות לא פחות כואבות עברו ונבלעו במעמקי הביצה הפוליטית המסואבת שלנו- מי שהוא עוד זוכר את המילקי....
נציגי מחאת המילקי חברי כנסת ונו...... מה הועילו......?????
ממש לא מסכים עם אלה שחושבים שחבורת הרנגלרים המפלצתיים "משתינים מהמקפצה".
מספיק לראות מישהו שלא עובר טסט בגלל איזה קפיץ הגבהה צבעוני ברכב, כדי להבין שהם לא באמת מורידים אנשים מהכביש בגלל סיכון אמיתי אלא בגלל קיבעון ועצלנות לייצר תהליך נכון לבדיקת רכבי 4x4.
משרד התחבורה קובע תקנות דרקוניות ומגוחכות רק כדי, שאם ירצו, יוכלו לאכוף ואם ירצו לא יאכפו, סוג של כסת"ח. לדוגמא:
קוד מהירות ועומס על גלגל שלא מתאים לרשום ברשיון ברכבי פרייבט, כל קפיץ הגבהה לכל סוזוקי ויטרה או סובארו XV לדוגמא לא חוקי, פנסי רכב חיצוניים ועוד ועוד.
הבעייה האמיתית נעוצה בעיני בכך שכולם רצים ליבואן לבקש אישור על שדרוגי הרכב, אבל אותו יבואן סתאם מונע על כסף ולא על בטיחות. לכן ברור שצריך היה לבדוק עם היצרן הרכב עצמו, אבל למי יש כוח לעשות את זה, ליבואן, למשרד התחבורה?!
זה כל כך מגוחך לראות שרנגלר בישראל יושב על צמיג 31.5 אינצ' כאשר בארה"ב היצרן מאפשר ומוכר אותם עם שידרוגי צמיג והגבהות מפה עד טרקטור משודרג. לשמוע ש JK הוא רכב לא בטיחותי או מסוכן כי הוא הוגבה 3.5 אינצ' ושמו עליו צמיג 35 עם סרן משודרג מקדימה לטעמי פשוט לא באמת מכיר את הג'יפ...סתאם, ממליץ לו לשאול את היצרן עצמו. הסיבה שאין ספורט מוטורי בישראל זהה לסיבה שלא נראה משהו משתנה בגישה של משרד התחבורה אל ציבור נוסעי 4x4. פחדנות, עצלנות ואוכלוסית אוהבי 4x4 שלא מהווה שום כוח אמיתי כנגד הממסד
קפיץ צבעוני לא. צמיגים מחודשים למשאיות ואוטובוסים כן.
מה הקשר לבטיחות?
Sent from my S50 using Tapatalk
גם אליי הגיעה שמועה של פשיטה של משרד התחבורה על מוסך ברעננה..
בקיצור, חכו עם הטיפול עד שירגעו הרוחות.
בנתיים יש מי שמתחיל במחאה:
https://www.facebook.com/%D7%92%D7%9...04563/?fref=nf
דרור, היום עם פייסבוק מפילים גם רודנים, אפילו אני נשברתי ועשיתי לי חשבון פייסבוק.
אתה יכול להשפיע שם יותר מכאן (לא ציני).
צחוק צחוק... לבן אדם יש כבר מעל ל300 עוקבים לדף...
יש כאלה שבוכים שאין מה לעשות והוא פשוט עושה... (אם זה יצליח או לא ימים יגידו)
sent from my WJ
ודאי שלא יצליח.
מי סופר אותנו בכלל.
העמדה של הממסד היא: לא רוצים להתנדב? לא צריך. ימותו אנשים, נתמודד עם זה בתקשורת ותמיד נפיל את האשמה על מישהו אחר, זה המקצוע שלנו.
זה יותר קל מלשנות תקנות וחוקים.
(לא יצליח, אבל חייבים לנסות).
מלבד זה יש את אלה שמגע המדים מעורר בהם ריגוש וההתנדבות נותנת להם סיפוק וממלאת את חייהם (לא מזלזל), שימשיכו להתנדב. אני מניח שהם מצליחים 'להסתדר' מול משרד התחבורה עם הג'יפים שלהם, כך שאין להם באמת סיבה להפסיק פעילות.
ככול שמשרד התחבורה יכניס למעגל הנפגעים יותר אנשים הסיכוי שהממסד יפסיד גובר
אני רוצה לומר משהו.
יש חוק והמכונים ומשרד התחבורה בסך הכל מפקחים על יישומו. הם עושים את העבודה שלהם אז אל תבואו אליהם בטענות. לפחות לא בנושא הזה.
הבעיה היא החוק שהכל אסור.
ואין לי בעיה שיסעו רנגלרים על 37 בכביש. ממש לא.
יש לי בעיה עצומה עם זה שאין שום פיקוח על איכות העבודה. להרכיב קיט שהגיע מחול לא מבטיח שהרכב בטוח לכביש. וזה מחזיר אותי לסעיף הקודם. במדינות העולם יש תהליכים שונים לאישור שיפורים ובאמת מי שמשפר חייב אישור של מכון רישוי.
מצד שלישי וזה חשוב - שורה תחתונה עם כל ה״שכונה״ שיש בשוק השיפורים והעובדה שלצד מתקינים רציניים ואחראיים יש גם חובבנים שעושים עבודה איומה ולא בטיחותית - תאונות אין. אני לא זוכר ולו תאונה אחת שנגרמה מג׳יפ משופר בגלל השיפורים. אז במבחן התוצאה כנראה אפשר לחיות גם עם המצב הקיים. אבל כל עוד לא שינו את החוק יש בעיה - והבעיה היא שאלו עם השיפורים בטופ של הקטלוג גורמים לאכיפת יתר על בולמים בצבע אדום.
אסף.
לדעתי אסף אתה טועה, אני בדקתי בתקנות התעבורה את הנושא של קפיצים ומתלים ועוד כל מיני דברים שקשורים לנושא שעליו נפתח השרשור הזה. ולפי הכתוב שם דווקא כמעט מותר הכל! רק מה כמו כל דבר במדינה צריך עו"ד צמוד וחזק בעניין.
הנושא הזה שנים מטופל ברמה חובבנית ע"י הרשויות שניראה שרובו הוא קנאה וכסת"ח של אנשים קטנים שנמצאים בכל מיני מערכות האכיפה והשלטון מהבוחנים ועד משרד התחבורה וכל מה שבדרך, שוטרים ברמה נמוכה. שלא יודעים לבדוק תקנות כשהם רושמים דוחות שקשורים לשינוי מבנה.
אולי אחרי הבלגן שיש יהיה סדר ויאפשרו לבעלי רכבים משופרים לבדוק את השיפורים שלהם בצורה מסודרת ולאשר אותם בצורה מסודרת.
טל
- - - Updated - - -
לדעתי אסף אתה טועה, אני בדקתי בתקנות התעבורה את הנושא של קפיצים ומתלים ועוד כל מיני דברים שקשורים לנושא שעליו נפתח השרשור הזה. ולפי הכתוב שם דווקא כמעט מותר הכל! רק מה כמו כל דבר במדינה צריך עו"ד צמוד וחזק בעניין.
הנושא הזה שנים מטופל ברמה חובבנית ע"י הרשויות שניראה שרובו הוא קנאה וכסת"ח של אנשים קטנים שנמצאים בכל מיני מערכות האכיפה והשלטון מהבוחנים ועד משרד התחבורה וכל מה שבדרך, שוטרים ברמה נמוכה. שלא יודעים לבדוק תקנות כשהם רושמים דוחות שקשורים לשינוי מבנה.
אולי אחרי הבלגן שיש יהיה סדר ויאפשרו לבעלי רכבים משופרים לבדוק את השיפורים שלהם בצורה מסודרת ולאשר אותם בצורה מסודרת.
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רוצה לומר משהו.
יש חוק והמכונים ומשרד התחבורה בסך הכל מפקחים על יישומו. הם עושים את העבודה שלהם אז אל תבואו אליהם בטענות. לפחות לא בנושא הזה.
הבעיה היא החוק שהכל אסור.
אסף.
לצערי, אני כלל אל חושב שהמכונים באמת עושים את עבודתם נאמנה.
אם מכון מסויים מתקשקש 3 שעות אם הטרופר שלי מוגבה או לא, עושים קונסוליום של מועצת חכמי המכון סביב הטרופר, מגרדים בראש, בסופו של דבר מנהל המכון בא מתכופף ופוטר: "זה בסדר".
אבל 9 ימים אחרי כן, עוצרים אותי בוחני משרד התחבורה ומוצאים משאבת הגה נוטפת ורטובה, מה זה אומר על המכון שהתקשק על חרטא ואת זה לא מצא?
מה עשו בדיוק הבוחנים של מכון הרישוי בבור?!
וסיפורים דומים שמעתי לא מעט.
לא יודע מה עשו הבוחנים בבור. אבל אני כן יודע שבמקרה הטוב, משאבת הגה יכולה להיות היום יבשה ומחר מטפטפת. במקרה הרע - איך אתה בעצמך לא שמת לב לשלולית שמן ATF מתחת לרכב שלך?... ודווקא ברכבי שטח מכוני הרישוי מגדילים ראש בודקים בשבע עיניים שוב ושוב כל בדל קלמנטינה (מה שהם לא בדיוק עושים בפרייבטים) פוסלים על ימין ועל שמאל גם מכלולים תקינים לחלוטין (כי יש להם הוראה ממשרד התחבורע "להחמיר בבדיקת רכבי שטח").
בנוגע לתופעת ההתנדבות למשטרה שבעיני היא פסולה מכל כיוון שמסתכלים עליה ולא נחזור על ההסברים למה - כבר שנים אני אומר את זה - תפסיקו לקפוץ בראש כמו חמורים כדי להתנדב ולסייע למוסדות המדינה שרודפים אתכם.
דרור אתה צודק בנושא ההתנדבות , אתה יכול להוסיף לרשימת" אל תעשה " : לא להצביע . לא לשלם מסים . לא לקרא עיתון . לא לשמוע חדשות ואני יכול להמשיך....
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
סיפור על מכון רישוי מאתמול. בא הנהג של החברת ליסינג לקחת את האוטו לטסט. אמרתי לו שהברקסים מצפצפים ושצריך להחליף מגבים. הראיתי לו איך המגבים מורחים ואמרתי שיחליפו גם אם הבוחן לא אומר כי הוא לא בודק אם הם מנקים טוב אלא רק מדגדג אותם.
החזיר את האוטו אחרי קצת יותר משעה. אמר שלא החליפו מגבים כי לא היה בסניף. אבל זה בסדר זה עבר טסט ככה. זה בסדר אמרתי לו. זה מפריע רק כשיורד גשם ולא רואים כלום. חפיף. העיקר שעבר טסט.
אסף.
כדי להחליף מגבים ברכב ליסינג צריך לתלוש את הגומי לפני שאתה מוסר את הרכב.
פעם לפני הרבה שנים ישבתי במוצב עם מילואימניק מבוגר עולה חדש מברית המועצות, שרד פה 10 שנים וכשנה לאחר המילואים ירד לקנדה.
בקיצור ,סיפר לי שפה במדינה קשה לו מאוד להסתגל, הוא סיפר שכל חייו בברית המועצות הכל היה ברור ,לכל דבר היה מחיר ,היה עוצר אותך שוטר -היית מוציא שטר ,נותן לו ונגמר הסיפור,כמו כן אם נזקקת לשרות של פקיד ממשלתי, פשוט מאוד....מצד שני ,הוא אמר שפה בארץ כולם יודעים שהכל מושחת, כמו שם, רק הרבה יותר מסובך ,אתה לא יודע מי לוקח מה ,כמה ובאיזו צורה. זה אשכרה סיבך לו את הצורה והוא ברח מבולבל לקנדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע מה עשו הבוחנים בבור. אבל אני כן יודע שבמקרה הטוב, משאבת הגה יכולה להיות היום יבשה ומחר מטפטפת. במקרה הרע - איך אתה בעצמך לא שמת לב לשלולית שמן ATF מתחת לרכב שלך?... ודווקא ברכבי שטח מכוני הרישוי מגדילים ראש בודקים בשבע עיניים שוב ושוב כל בדל קלמנטינה (מה שהם לא בדיוק עושים בפרייבטים) פוסלים על ימין ועל שמאל גם מכלולים תקינים לחלוטין (כי יש להם הוראה ממשרד התחבורע "להחמיר בבדיקת רכבי שטח").
בנוגע לתופעת ההתנדבות למשטרה שבעיני היא פסולה מכל כיוון שמסתכלים עליה ולא נחזור על ההסברים למה - כבר שנים אני אומר את זה - תפסיקו לקפוץ בראש כמו חמורים כדי להתנדב ולסייע למוסדות המדינה שרודפים אתכם.
הפוך גוטה!
כששוטר עוצר אותך ובטעות אתה מגיש לו עם המסמכים רשיון נהיגה משטרתי לרוב אתה ממשיך בשלום לדרכך.
אדיוט מי שלא מתנדב!
מהכרות עם ראש המבדקה לרכב בטכניון בעבר .שחיפש עבודה למבדקות שלו.נסיתי לשכנע אותו ששוק המשופרים יכניס לו עבודה רבה (וכסף) .
התשובה שלו היתה שפשוט זה לא מעניין אותו ואין לא שום רצון ועניין לאשר שינויים ברכב שלא לפי היצרן.
אם אתה רוצה רכב גבוה\נעול\ממוגן\צמיגים גדולים\פנסים\וכ"ד פשוט תקנה רכב כזה מהיצרן שכן מיצר רכב כזה.
אבל בשביל לאשר כננת...שהיא מסוכנת להולכי רגל, מעמיסה על מתלי הרכב,מוסכנת בהפעלתה את זה הוא בוחן ומאשר.
למה? כי ? ככה!
כי זה מכניס כסף בלי לעבוד קשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
מהכרות עם ראש המבדקה לרכב בטכניון בעבר .שחיפש עבודה למבדקות שלו.נסיתי לשכנע אותו ששוק המשופרים יכניס לו עבודה רבה (וכסף) .
התשובה שלו היתה שפשוט זה לא מעניין אותו ואין לא שום רצון ועניין לאשר שינויים ברכב שלא לפי היצרן.
מצד שני כשפונים בפרטיות הם כן בודקים ונותנים אישורים, כך לפחות שמעתי מבעל רנגלר משופר שהחליט ללכת בדרך הארוכה לסידור השיפורים הגדולים שהוא ביצע ברכב.